Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Αναγέννηση Θρακομακεδόνων-Καρπενήσι Futsal 5-6

Δύσκολη και συνάμα μεγάλη πρόκριση στους «16» του κυπέλλου πέτυχε το Καρπενήσι Futsal, το οποίο στο πρώτο επίσημο ματς της αγωνιστικής περιόδου επιβλήθηκε με 5-6 της Αναγέννησης Θρακομακεδόνων.

Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στο αθλητικό κέντρο Θρακομακεδόνων, ξεκίνησε στις 6 και ήταν για την 1η φάση του κυπέλλου Ελλάδος σάλας.

Η Αναγέννηση του Δημήτρη Μπαρδή αποτελεί μια ομάδα γνωστή για τη μαχητικότητα και τη δύναμη της. Διεκδίκησε έως το τέλος την πρόκριση, που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ο αρχηγός Φραγκίσκος Αυλήτης και ο δυναμικός πίβοτ Δημήτρης Γκουτσιούδης πέτυχαν από δυο τέρματα για τους ηττημένους.

Το Καρπενήσι Futsal του Δημήτρη Αντωνίου έφυγε από το γήπεδο με μια πολύ σημαντική νίκη-πρόκριση, που το φέρνει στην επόμενη φάση του θεσμού κόντρα στη Σαλαμίνα, η οποία αγωνίζεται μια κατηγορία παραπάνω. Ο Άλεξ Μπακαλίδης με δυο γκολ και τρεις ασίστ οδήγησε εκ του ασφαλούς τους φιλοξενούμενους στο θετικό αποτέλεσμα

Οι γηπεδούχοι έχουν ρεπό στην πρεμιέρα της Futsal League και αγωνίζονται με τον ίδιο αντίπαλο στις 1 Νοεμβρίου στην έδρα τους για τη 2η αγωνιστική. Οι Καρπενησιώτες παίζουν στις 25 Οκτωβρίου με τον Διογένη Ολυμπιακού Χωριού.

 

Δυνατό ματς

Οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, αποτελώντας δυο πολύ δυνατά σύνολα, που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στη Futsal League και να διεκδικήσουν την άνοδο.

 

Ιστορικό παιχνίδι

Οι Ευρυτάνες αγωνίστηκαν για πρώτη φορά σε αγώνα κυπέλλου στην ιστορία τους, που συνδυάστηκε με νίκη-πρόκριση.

 

Οργανωμένη μετακίνηση

Οι φιλοξενούμενοι ταξίδεψαν στους Θρακομακεδόνες με λεωφορείο και συνολική αποστολή 13 ατόμων, με τους: Φώτη Μακρή, Αλέκο Οικονόμου και Μάκη Κωστή να ενσωματώνονται από την Αθήνα. Από πλευράς διοίκησης παρόντες ήταν οι: Νίκος Κωστής, Βασίλης Κωστόπουλος και Δημήτρης Κολλημένος, καθώς και ο υπεύθυνος επικοινωνίας Πάνος Καραγιάννης.

 


Παρουσία Τζιούβελη

Το παιχνίδι παρακολούθησε ο Νικήτας Τζιούβελης, Πρόεδρος της Αναγέννησης και ταμίας της ΠΕΠΣΣ. Η ομάδα των Θρακομακεδόνων έχει πραγματοποιήσει κατά το παρελθόν δυο φορές προετοιμασία στο Καρπενήσι, ενώ ο προπονητής Δημήτρης Μπαρδής κατάγεται από το γειτονικό Μαυρίλο Φθιώτιδας. Να τονιστεί πως οι άνθρωποι των γηπεδούχων και οι διαιτητές τήρησαν ευλαβικά ως όφειλαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 


Δυο παρατηρητές

Τον ρόλο του παρατηρητή είχαν οι: Γρηγόρης Λάμπρος και Δημήτρης Σαχίνης. Ο πρώτος είναι Πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας και ο δεύτερος μέλος της ίδιας επιτροπής.

 

Από δυο γκολ


 

Για τους γηπεδούχους οι: Δημήτρης Γκουτσιούδης(Φωτογραφία), Φραγκίσκος Αυλητής πέτυχαν δυο γκολ και για τους νικητές ο Άλεξ Μπακαλίδης, κορυφαίος της συνάντησης. Ο τελευταίος είχε και τρεις ασίστ.

 

Αντίπαλοι σε δυο εβδομάδες

Αναγέννηση και Καρπενήσι θα παίξουν ξανά στις 1 Νοεμβρίου στο ίδιο γήπεδο για τη 2η αγωνιστική της Β΄ Εθνικής σάλας.

 

Στους «16» με Σαλαμίνα

Οι Καρπενησιώτες θα αντιμετωπίσουν για τη φάση των «16» στο Καρπενήσι τη Σαλαμίνα στις 13 Ιανουαρίου, ημέρα Τετάρτη. Οι νησιώτες αγωνίζονται στη Super League.

 

Ανατροπή Καρπενησίου




Με 1-2 ολοκληρώθηκε το α΄ 20λεπτο. Στο 4΄ ο Σάκης Τσιλίκας κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Φραγκίσκο Αυλήτη. Ο Άγγελος Παχής εκτέλεσε, αλλά ο πολύ καλός κίπερ Χρήστος Σουλιώτης απέκρουσε. Στο 8΄ ο Φραγκίσκος Αυλήτης(Φωτογραφία αριστερά) από ασίστ του Δημήτρη Γκουτσιούδη άνοιξε το σκορ σε 1-0. Ο Άλεξ Μπακαλίδης(Φωτογραφία κέντρο) μετά το κόρνερ του Χρήστου Γενιτσαρόπουλου ισοφάρισε σε 1-1 στο 11΄, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Σάκης Τσιλίκας(Φωτογραφία δεξιά) εξαργύρωσε το πολύ καλό του ντεμπούτο με γκολ και πέτυχε το 1-2, μετά την ασίστ του Άλεξ Μπακαλίδη.

 







«Γκραν γκινιόλ» φινάλε


 

Ματς για γερά νεύρα ήταν το δεύτερο ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους να φεύγουν με την πρόκριση και σκορ 5-6. Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης ο Δημήτρης Γκουτσιούδης σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε, καθώς παίχτης των γηπεδούχων μπήκε στο γήπεδο από τη μεριά του αντιπάλου. Ο αρχηγός Φραγκίσκος Αυλήτης ισοφάρισε με το δεύτερο προσωπικό του γκολ σε 2-2, ενώ στο 29ο λεπτό ο Γιάννης Τσούκας μετά την ασίστ του Άγγελου Παχή σούταρε, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Μύρωνας Μαρτάκος πέτυχε αυτογκόλ(2-3).

Στο 32ο λεπτό ο Δημήτρης Γκουτσιούδης από πάσα του Πορφύριου Γιαλίτση έφερε το ματς στα ίσια για το 3-3, με τον Μύρωνα Μαρτάκο να έχει δοκάρι αμέσως μετά. Ο Άλεξ Μπακαλίδης στο 34΄, αφού απόφυγε και τον αντίπαλο τερματοφύλακα «έγραψε» το 3-4, ενώ ο Γιώργος Μαντέκας(Φωτογραφία αριστερά) πέτυχε ένα λεπτό αργότερα το 3-5 από πάσα του Μπακαλίδη και ενώ το Καρπενήσι έπαιζε με παίχτη λιγότερο.

Ο Δημήτρης Γκουτσιούδης στον παίχτη παραπάνω μείωσε σε 4-5 στο 36΄ από χτύπημα φάουλ του Μύρωνα Μαρτάκου. Στο ίδιο λεπτό ο Μύρωνας Μαρτάκος(Φωτογραφία κέντρο) με κεφαλιά πέτυχε το 5-5, εκμεταλλευόμενος τη σέντρα του Πορφύριου Γιαλίτση. Ο Γιάννης Τσούκας(Φωτογραφία δεξιά) «μίλησε» τελευταίος και στο 37΄μετά την ασίστ του Άλεξ Μπακαλίδη «έγραψε» το τελικό 5-6. Οι φιλοξενούμενοι κράτησαν το υπέρ τους σκορ, με τον τερματοφύλακα Φώτη Μακρή να έχει σταθερή παρουσία.

 


Δυο αποβολές


 

Ο προπονητής των φιλοξενούμενων Δημήτρης Αντωνίου αποβλήθηκε στο 26΄ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Οδηγίες για το υπόλοιπο του αγώνα έδινε ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας και γυμναστής της ομάδας Βασίλης Δόσης. Στο 35΄ αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Πάνος Αζακάς του Καρπενησίου και πήρε και αυτός την άγουσα για τα αποδυτήρια. Με κίτρινη κάρτα παρατηρήθηκαν πέντε ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων, καθώς και ο προπονητής τους, ενώ μια κίτρινη δέχτηκε το Καρπενήσι.

 

Κίτρινες Κάρτες

Αυλήτης, Σουλιώτης, Λεβεντογιάννης, Ανδριανός, Γιαλίτσης, Μακρής

 

Συνθέσεις Ομάδων

Αναγέννηση Θρακομακεδόνων (Δημήτρης Μπαρδής): Σουλιώτης, Τζιούβελης Γ., Μπεκρής, Παπαδόπουλος, Γιαλίτσης(Αυλήτης Φ., Μαρτάκος, Ανδριανός, Σταυρόπουλος, Λεβεντογιάννης, Ζαράγκας, Γκουτσιούδης, Τζιούβελης Α.)

 

Καρπενήσι Futsal (Δημήτρης Αντωνίου): Μακρής, Παχής, Μαντέκας, Μπακαλίδης, Μπουμπουρής(Τσούκας, Γενιτσαρόπουλος, Δόσης, Κωστής Θ., Αζακάς, Τσιλίκας, Οικονόμου, Πατρώνης)

 

1ος Διαιτητής: Δημήτρης Ζησιμόπουλος

2ος Διαιτητής: Κώστας Φαρμάκης

Χρονομέτρης: Γιώργος Πουλέτσος

Παρατηρητής: Γρηγόρης Λάμπρος

 




























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος