Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Αναγέννηση Άρτας-Ποταμιά 4-1

Αντιμετωπίζοντας έναν αντίπαλο που αγωνίζεται μια κατηγορία παραπάνω η Ποταμιά δεν κατάφερε να προκριθεί στην επόμενη φάση του θεσμού. Παρά την αρκετά φιλότιμη προσπάθεια των φιλοξενούμενων και ειδικά για 52΄ η ισχυρή Αναγέννηση Άρτας επικράτησε δίκαια με 4-1.

Η αναμέτρηση διεξήχθη την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου και άρχισε στις 14:45 στο Δημοτικό Στάδιο Άρτας. Ήταν στο πλαίσιο της 1ης φάσης του κυπέλλου Ελλάδος.

Η Αναγέννηση Άρτας του Τάσου Νταλάκα είχε την υπεροχή και κατάφερε τελικά στην επανάληψη με τις αλλαγές που έγιναν στην ανάπαυλα να ανατρέψει το 0-1, με το οποίο είχε ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο. Ο Χρήστος Σιδηρόπουλος πέτυχε δυο τέρματα, ενώ το όνομα τους στη λίστα των σκόρερ έβαλαν και οι: Δημήτρης-Αχιλλέας Μαργώνης και Παναγιώτης Μπότσαρης. Οι κυπελλούχοι Άρτας είχαν και τρία δοκάρια με τους: Νεκτάριο Χεμπέγια, Χρήστο Σιδηρόπουλο και Χρήστο Αρτέμη.

Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη αντιμετώπισε έναν αντίπαλο μεγαλύτερης κατηγορίας με πρωταγωνιστικές βλέψεις σε αυτή. Ήταν αρκετά ανταγωνιστική στο πρώτο μέρος και μάλιστα προηγήθηκε με γκολ του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου. Στην επανάληψη φάνηκε η διαφορά ποιότητας και φυσικής κατάστασης, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα-αποκλεισμό. Σε γενικές γραμμές η παρουσία των Μεγαλοχωριτών στον θεσμό κρίνεται ικανοποιητική.

Οι Αρτινοί αναμένουν τον αντίπαλο τους για τη 2η φάση, που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Νοεμβρίου. Όσον αφορά το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής(5ος Όμιλος) αντιμετωπίζουν την Κυριακή 1 Νοεμβρίου στην Πρέβεζα τον τοπικό ΠΑΣ. Αντίθετα οι Ευρυτάνες ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στον θεσμό και θα παίξουν την ίδια ημέρα με τον Αίολο για την 3η αγωνιστική της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.

 

Με ελάχιστους θεατές

Την αναμέτρηση παρακολούθησαν ελάχιστοι θεατές και συγκεκριμένα μόνο όσοι είχαν δικαίωμα εισόδου, καθώς ήταν κεκλεισμένων των θυρών.

 


Πολύ καλή φιλοξενία

Οι άνθρωποι των Αρτινών παρείχαν την καλύτερη δυνατή φιλοξενία στους κυπελλούχους Ευρυτανίας.

 

Εκπροσώπηση και φέτος

Η Ευρυτανία εκπροσωπήθηκε για 2η φορά στα χρονιά στο κύπελλο Ελλάδος από την Ποταμιά, η οποία έδωσε τον καλύτερο της εαυτό. Στον περυσινό θεσμό είχε αποκλειστεί ξανά στην 1η φάση με 2-1 εκτός έδρας από τον Θιναλιακό Αχαράβης. Σκόρερ ήταν και στο νησί της Κέρκυρας και στην πρωτεύουσα της Άρτας ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος, ενώ συμμετοχή και στους δυο αγώνες είχαν επίσης οι: Χρήστος Κατσαρής, Χρήστος Λέρης, Γιάννης Ηλιάδης, Βασίλης Παρασκευόπουλος, Σπύρος Ξαγάρας, Γιώργος Φαρμάκης, Κώστας Σταμούλης και Γιάννης Ζαλοκώστας.

 


Η διοικητική παρουσία

Για ένα ακόμη παιχνίδι οι Μεγαλοχωρίτες είχαν στο πλευρό τους τη διοίκηση τους. Παρόντες ήταν από το συμβούλιο οι: Δημήτρης Νάσιος, Γιώργος Γκορόγιας, Λάμπρος Φλωράκης και Νίκος Μαντζιούτας, ενώ στην κερκίδα βρέθηκαν οι φίλοι της ομάδας με παρουσία σε αυτήν Κώστας Γκορόγιας και Αλέξανδρος Μπίκας, καθώς και οι τραυματίες Κώστας Γιαννακόπουλος και Βαγγέλης Αθανασόπουλος.

Την αποστολή που ταξίδεψε με λεωφορείο συνόδεψε ως αρχηγός αποστολής ο Δημήτρης Αθανασόπουλος.

 



Πρωταγωνιστεί στη Γ΄ Εθνική

Οι Αρτινοί έχασαν στις λεπτομέρειες στο περυσινό πρωτάθλημα, που έλαβε πρόωρα λήξη την άνοδο για την παραπάνω κατηγορία. Φέτος λαμβάνουν μέρος για 2η συνεχόμενη χρονιά στη Γ΄ Εθνική(5ος Όμιλος) και έχουν απολογισμό μια νίκη και μια ήττα. Επικράτησαν εκτός έδρας με 1-2 της Θύελλας Κατσικάς, ενώ ηττήθηκαν στην έδρα τους επίσης με 1-2 από τον Ο.Φ. Αγίου Ματθαίου.

 

Οργανωμένος σύλλογος

Η ιστορική Αναγέννηση αποτελεί ένα αρκετά οργανωμένο σωματείο, αποτελώντας τον ιστορικότερο σύλλογο του νομού με παρουσίες στη Β΄ Εθνική και στους «16» του κυπέλλου Ελλάδος. Μάλιστα έχει πραγματοποιήσει κατά το παρελθόν προετοιμασία στο Καρπενήσι.΄

Γενικός Αρχηγός του συλλόγου είναι ο Θεόδωρος Σαλαμούρας και Πρόεδρος ο Τάκης Παπαβασιλείου.  Προπονητής τους είναι ο Τάσος Νταλάκας, με βοηθό τον Γιώργο Νταλάκα, γυμναστής ο Ηλίας Ρούσσας, φυσιοθεραπευτής ο Δημήτρης Κουτρούμπας, προπονητής τερματοφυλάκων ο Χρήστος Αράπης και τραυματιοφορείς οι Χρήστος Μίντζας και Λάμπρος Λούσιας.

 

Γενέθλια για Κατσαρή


 

Τα 27α γενέθλια του γιόρτασε ο Χρήστος Κατσαρής(Φωτογραφία), που κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας της Ποταμιάς.

 

Ντεμπούτο Κουτσουπιά


 

Την πρώτη του εμφάνιση με τους φιλοξενούμενους πραγματοποίησε ο Χάρης Κουτσουπιάς (Φωτογραφία), που αποκτήθηκε από τον Ποσειδώνα Καλαμαριάς και είχε θετική παρουσία.

 

20αδα

Η Αναγέννηση είχε στην αποστολή της 20 ποδοσφαιριστές, κάνοντας και τις 5 άλλαγες. Οι φιλοξενούμενοι ταξίδεψαν με 18 παίχτες και δεν έπαιξαν μόνο ο τραυματίας Πάνος Μπουμπουρής και οι «μικροί» Γιώργος Γκορόγιας και Θωμάς Σταμούλης.

 

Άρτα μετά από 6 χρόνια

Την περίοδο 2013-2014 ο Αίολος αγωνίστηκε στο ίδιο γήπεδο για το κύπελλο ερασιτεχνών με τη Δόξα Άρτας, παίρνοντας την πρόκριση στα πέναλτι με 0-3(0-0 η κανονική διάρκεια). Κοινός παρονομαστής και των δυο αγώνων ο Γιάννης Ηλιάδης, που ήταν τότε μέλος του Αιόλου.

 

Το τελευταίο παιχνίδι

Η Αναγέννηση αγωνίστηκε σε επίσημο ματς 20 χρόνια μετά με ομάδα της Ευρυτανίας. Συγκεκριμένα την περίοδο 1999-2000 είχε παίξει στην Άμφισσα με τον ΑΠΟΚ στα μπαράζ ανόδου στη Δ΄ Εθνική, με την αναμέτρηση να λήγει ισόπαλη με 1-1.

 

Μέλη του Καραϊσκάκη 


 

Η τελευταία συνάντηση ομάδων της ΕΠΣ Ευρυτανίας και της ΕΠΣ Άρτας είχε διεξαχθεί το 2016, με την Α.Ε Καραϊσκάκης(Αγωνίζεται φέτος στη Super League 2) να κερδίζει στο Καρπενήσι με 0-1 την Ποταμιά για το κύπελλο ερασιτεχνών. Στο ρόστερ των φιλοξενούμενων ήταν οι τωρινοί παίχτες της Αναγέννησής Μάριος Χούσος(Φωτογραφία) και Τζώρτζ Κόλλινς.

 

Α΄ Μέρος

«Αιφνιδίασε» η Ποταμιά

Οι φιλοξενούμενοι στήθηκαν αρκετά καλά στον αγωνιστικό χώρο, δυσκολεύοντας τις προσπάθειες του αντιπάλου που είχε την πλήρη υπεροχή και συντριπτική κατοχή της μπάλας. Μάλιστα προηγήθηκαν στη μοναδική αξιόλογη τους φάση με 0-1, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου. Η αμυντική γραμμή των Μεγαλοχωριτών και ο τερματοφύλακας Γιώργος Καλύβας ήταν αρκετά θετικοί σε αυτό το διάστημα. 

 

Παρατηρήθηκε ο προπονητής

Στο 16ο λεπτό ο διαιτητής του αγώνα Κωνσταντίνος Νέος παρατήρησε με την κίτρινη κάρτα τον προπονητή των Ευρυτάνων Γιάννη Φλωράκη για διαμαρτυρία.

 


Δοκάρι Αναγέννησης


 

Το δυνατό σουτ του δεξιού μπακ Νεκτάριου Χεμπέγια(Φωτογραφία) στο 16ο λεπτό προσέκρουσε στο δοκάρι της Ποταμιάς.

 

Στην «κόντρα» το 0-1


 

Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 0-1. Ο Κώστας Σταμούλης έβγαλε ωραία μπαλιά, ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος έφυγε ταχύτατα προς το τέρμα του Δημήτρη Παππά, εκμεταλλευόμενος το λάθος του στόπερ Φώτη Σχισμένου και με ψηλοκρεμαστό πλασέ «έγραψε» το 0-1.

 






Οι καλύτερες φάσεις

13΄: Ο Παπακίτσος σέντραρε από αριστερά, ο Ροβίνας δοκίμασε σουτ, αφού κέρδισε τις κόντρες και ο Καλύβας απέκρουσε.

14΄: Σέντρα του Χεμπέγια από τα δεξιά, ο Ροβίνας έπιασε την κεφαλιά και ο Φαρμάκης έδιωξε προ της γραμμής σε κόρνερ.

16΄: Δυνατό σουτ του Χεμπέγια εκτός περιοχής προσέκρουσε στη συμβολή του αριστερού κάθετου και οριζοντίου δοκαριού της Ποταμιάς.

18΄: Πάσα του Παπακίτσου στον Γκολάκου, το σουτ του δεύτερου μπλοκαρίστηκε από τον Καλύβα.

23΄: Ο Ροβίνας τροφοδότησε τον Μαργώνη, που σούταρε μονοκόμματα από δεξιά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.

25΄: Ο Σταμούλης Κ. έβγαλε την μπαλιά, ο Γενιτσαρόπουλος εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία του Σχισμένου και προ του Παππά με ψηλοκρεμαστό πλασέ διαμόρφωσε το 0-1.

30΄: Ο Γρηγορίου έδωσε στον Παπακίτσο, που σούταρε εκτός περιοχής, με τον Καλύβα να αποκρούει και στην επαναφορά ακυρώθηκε γκολ του Μαργώνη ως οφσάιντ από τον β΄ βοηθό κ. Μποσιά.

35΄: Ο Χεμπέγια σέντραρε από δεξιά, ο Ροβίνας έκανε την κεφαλιά-πάσα στον Παπακίτσο, που είδε τον Καλύβα να αποκρούει θεαματικά τη νέα κεφαλιά του.

42΄: Ο Αρτέμης επιχείρησε σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε και ο τερματοφύλακας των Μεγαλοχωριτών μπλόκαρε στη δεξιά του γωνία με διπλή προσπάθεια.

43΄: Σουτ του Παπακίτσου εκτός περιοχής απέκρουσε στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ ο Καλύβας.

 

Β΄ Μέρος

Άλλη ομάδα η Αναγέννηση

Ο Τάσος Νταλάκας πραγματοποίησε διορθωτικές κινήσεις στο ημίχρονο, κάνοντας τέσσερις αλλαγές. Η είσοδος των: Χρήστου Σκανδάλη, Χρήστου Σιδηρόπουλου, Παναγιώτη Μπότσαρη, Σταύρου Φωλίνα και εν συνεχεία του Μάριου Χούσου βελτίωσε άρδην την εικόνα των γηπεδούχων, που ανέτρεψαν το σκορ, πέτυχαν τέσσερα γκολ και είχαν και δυο δοκάρια κόντρα στη μαχητική Ποταμιά, που έμεινε από δυνάμεις.

 

Γρήγορη ανατροπή


 

Οι Ηπειρώτες ανέτρεψαν το σκορ και έφτασαν στο 2-1 μέσα σε 3 λεπτά. Ο Χρήστος Σιδηρόπουλος με κεφαλιά στο 52ο λεπτό μετά τη σέντρα του Παναγιώτη Μπότσαρη ισοφάρισε σε 1-1, ενώ δυο λεπτά αργότερα είχε δοκάρι με τον ίδιο τρόπο. Τελικώς στο 55΄ ο Δημήτρης-Αχιλλέας Μαργώνης(Φωτογραφία) μετά την απόκρουση του Γιώργου Καλύβα στο σουτ του Παναγιώτη Μπότσαρη έκανε το 2-1.

 





3ο δοκάρι


 

Ένα ακόμη δοκάρι, τρίτο συνολικά στο ματς είχε η Αναγέννηση στο 69΄ με σουτ του Χρήστου Αρτέμη(Φωτογραφία).

 

«Καθάρισε» το ματς


 

Ο εξαιρετικός φορ Χρήστος Σιδηρόπουλος(Φωτογραφία) με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 81΄ έκανε το 3-1, ύστερα από τη σέντρα του Χρήστου Σκανδάλη.

 



Ακόμη ένα στο φινάλε


 

Στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας ο Παναγιώτης Μπότσαρης(Φωτογραφία) με ωραία προσωπική προσπάθεια και άψογο τελείωμα πέτυχε το τελικό 4-1.

 




Οι καλύτερες φάσεις

49΄: Πάσα του Μπότσαρη, σουτ του Σιδηρόπουλου μπλόκαρε στη δεξιά του γωνία ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς.

50΄: Ο Σκανδάλης έβγαλε σέντρα από αριστερά και η κεφαλιά του Μαργώνη έφυγε μόλις πάνω από το τέρμα του Καλύβα.

52΄: Σέντρα του Μπότσαρη από αριστερά, ο Σιδηρόπουλος με κεφαλιά στη δεξιά γωνία του Καλύβα ισοφάρισε σε 1-1.

54΄: Ο Μπότσαρης σέντραρε από αριστερά, η κεφαλιά του Σιδηρόπουλου προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι της Ποταμιάς και έφυγε άουτ.

55΄: Ο Μπότσαρης σούταρε από αριστερά, ο Καλύβας απέκρουσε στη δεξιά του γωνία και στην επαναφορά από κοντά ο Μαργώνης με πλασέ σημείωσε το 2-1.

58΄: Διαγώνιο σουτ του Γενιτσαρόπουλου από δεξιά κατέληξε έξω από το δεξί δοκάρι του Παππά.

69΄: Σέντρα του Μαργώνη από δεξιά, σουτ του Αρτέμη κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της Ποταμιάς.

76΄: Συνδυασμός Καραγιαννίδη-Σιδηρόπουλου-Σκανδάλη, σουτ του τελευταίου απέκρουσε με τα πόδια σε κόρνερ ο Καλύβας. Ο Μαργώνης εκτέλεσε από δεξιά, ο πορτιέρο της Ποταμιάς έχασε την μπάλα και την κεφαλιά του Σιδηρόπουλου έδιωξε ο Ηλιάδης προ της γραμμής με τον ίδιο τρόπο σε νέο κόρνερ.

81΄: Ο Σκανδάλης σέντραρε από αριστερά και ο Σιδηρόπουλος με πλασέ από κοντά «έγραψε» το 3-1.

83΄: Ο Χούσος έδωσε στον Σκανδάλη, που σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.

85΄: Σέντρα του Χούσου, ο Σιδηρόπουλος με κεφαλιά από καλή θέση έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Καλύβα.

90΄: Ο Μπότσαρης πραγματοποίησε προσωπική προσπάθεια από αριστερά και με διαγώνιο σουτ, που κατέληξε στην αριστερή γωνία του Καλύβα σημείωσε το 4-1.

 

Κίτρινες Κάρτες

Μαργώνης, Λέρης

 

Διακριθέντες

Αναγέννηση: Σιδηρόπουλος, Χεμπέγια, Μπότσαρης, Σκανδάλης

Ποταμιά: Γενιτσαρόπουλος, Ηλιάδης, Φαρμάκης, Σταμούλης, Καλύβας

 

Δηλώσεις Προπονητών


Τάσος Νταλάκας
(Αναγέννηση Άρτας): «Ήταν ένα παιχνίδι κυπέλλου, στο οποίο μας ένοιαζε πάρα πολύ να παίξουν κάποια άλλα παιδιά, που δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής. Έδωσα τις ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο. Η αντίπαλη ομάδα είχε κλειστεί πίσω, προσπαθούσε να κρατήσει όσο μπορούσε. Από εκεί και ύστερα σε μια φάση αιφνιδιαστήκαμε, μπήκε το γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξαν τα πράγματα, φάνηκε και η αλλαγή κατηγορίας, ήρθε το τελικό σκορ 4-1. Έχω να πω τα καλύτερα για την ομάδα της Ποταμιάς, έδειξε αγωνιστικό πνεύμα σε όλο το παιχνίδι και εύχομαι να πετύχει τον στόχο που έχει θέσει. Εμείς συνεχίζουμε, έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι την Κυριακή για το πρωτάθλημα, εύχομαι σε όλους να υπάρχει υγεία με αυτό που περνάμε με τον κορωνοιό και τα καλύτερα για όλους.»

 


Γιάννης Φλωράκης
(Ποταμιά): «Παίξαμε με μια ομάδα, η οποία βρίσκεται σε διαφορετικό επίπεδο, σε πρωτάθλημα μεγαλύτερης κατηγορίας με διαφορετικούς στόχους από εμάς. Νομίζω ότι καταφέραμε και σταθήκαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο όσο είχαμε δυνάμεις και προηγηθήκαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο μέτρησε η διαφορά ποιότητας των δυο ομάδων, προσπαθήσαμε, αλλά με κάποια ατομικά λάθη και από την εμπειρία του αντιπάλου μοιραία δεχτήκαμε τα γκολ. Προσπαθήσαμε να ξεκουράσουμε κάποιους παίχτες, διότι έχουμε το παιχνίδι της Κυριακής. Σε γενικές γραμμές παρά την ήττα με 4-1 έμεινα ευχαριστημένος από αρκετούς ποδοσφαιριστές. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή συνέχεια στην ομάδα της Αναγέννησης και της εύχομαι να πετύχει τους στόχους της.»

 

Συνθέσεις Ομάδων

Αναγέννηση Άρτας (Τάσος Νταλάκας): Παππάς Δ., Χεμπέγια, Γρηγορίου(46΄ Φωλίνας), Σχισμένος, Καραγιαννίδης, Κραμπής, Μαργώνης, Αρτέμης(78΄ Χούσος), Ροβίνας(46΄ Σιδηρόπουλος), Γκολάκου(46΄ Σκανδάλης), Παπακίτσος(46΄ Μπότσαρης)

 

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Καλύβας, Κατσαρής, Παρασκευόπουλος, Ξαγάρας, Φαρμάκης, Ηλιάδης, Κουτσουπιάς Θ.(81΄ Ζαλοκώστας Ι.), Λέρης(81΄ Τσάκνης), Σταμούλης Κ.(59΄ Πλεξίδας), Γενιτσαρόπουλος(73΄ Μαντζιούτας), Νούλας

 

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Νέος(ΣΔΠ Ηπείρου)

1ος Βοηθός: Σωτήριος Πάνος(ΣΔΠ Ηπείρου)

2ος Βοηθός: Δημήτριος Μποσιάς(ΣΔΠ Ηπείρου)

 






























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος