Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Ραπτόπουλο-Φραγκίστα 4-0

Το Ραπτόπουλο επανεμφανίστηκε δυναμικά στην Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και επιβλήθηκε με σκορ 4-0 της Δυτικής Φραγκίστας στο ντέρμπι του Δήμου Αγράφων.

Η αναμέτρηση διεξήχθη την Κυριακή (18/10) στο γήπεδο του Ραπτοπούλου και ξεκίνησε στις 4 το μεσημέρι. Ήταν στo πλαίσιo της 1ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας και έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 50 θεατών.

Το Ραπτόπουλο έκανε δυναμική αρχή στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΕ, που μετέχει μετά από δυο χρόνια και πάλι. Ήταν συσπειρωμένο και αποφασισμένο, κυριαρχώντας στο παιχνίδι και δείχνοντας ότι διαθέτει ένα αρκετά δυνατό σύνολο. Προηγήθηκε στο 15΄ με τέρμα του Θοδωρή Παπαδήμου και είχε δοκάρι ένα λεπτό πριν με φάουλ του Παναγιώτη Κώτσια. Στο 72΄ ο Κώτσιας βρήκε δίχτυα και ο Λάμπρος Παπαντζίμας στο 75΄ και στο 80΄ με δυο τέρματα διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Η Φραγκίστα ταξίδεψε στο Ραπτόπουλο με μόλις 11 ποδοσφαιριστές και χωρίς αλλαγή, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα και να μπει με το «αριστερό» στο πρωτάθλημα. Ο Ταξιάρχης Γούλας στο 24΄ αστόχησε σε πέναλτι, σουτάροντας άουτ, ενώ ο Θανάσης Ντάλλας είχε δοκάρι στο 39΄ με το σκορ να είναι και στις δυο περιπτώσεις στο 1-0. Στο δεύτερο μέρος παρότι είχε κατοχή της μπάλας για αρκετό διάστημα δεν είχε ουσία, με την ομάδα να καταρρέει στα τελευταία 20 λεπτά.

Την επόμενη (2η) αγωνιστική το Ραπτόπουλο θα κάνει το ρεπό του και θα παίξει με την ΑΕΚ σε δυο εβδομάδες στην έδρα του για την 3η αγωνιστική, ενώ η Φραγκίστα θα παίξει με τον ΠΑΟΚ.

 

Αρκετοί θεατές

Οι καλές καιρικές συνθήκες και η απουσία της Δόξας τον τελευταίο 1,5 χρόνο από τα ποδοσφαιρικά δρώμενα του νομού μας συνέβαλλαν στο να παρακολουθήσουν το ματς περίπου 50 άτομα.

 


Βελτιώσεις στο γήπεδο

Οι άνθρωποι του Δήμου Αγράφων έκαναν βελτιωτικές επεμβάσεις στο γήπεδο του Ραπτοπούλου, το οποίο είχε στρωθεί μέσα στην εβδομάδα και «πατηθεί» από μηχανήματα του Δήμου.

 



Νέα αποκτήματα



Από πλευράς γηπεδούχων επανεμφανίστηκαν οι Λάμπρος Παπαντζίμας, Ηλίας Κοτούλας(Φωτογραφία Αριστερά) και Λάμπρος Τσιάμης (Φωτογραφία Κέντρο), που πέρυσι έπαιζαν στην Β΄ ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας με τον Ιδομενέα Εμπεσού. Θετική παρουσία είχε και στο ντεμπούτο του ο  Ανδρέας Αθανασίου (Φωτογραφία Δεξιά) που αποκτήθηκε από την Αναγέννηση Παλαιοκατούνας.

 

Μόλις με 11

Η Φραγκίστα κατέβηκε με σωρεία αγωνιστικών προβλημάτων και με πολλές απουσίες. Ταξίδεψε στο Ραπτόπουλο με αποστολή μόλις 11 ποδοσφαιριστών και χωρίς διοικητική η προπονητική στήριξη. Μάλιστα τρεις παίχτες της αγωνιζόταν την ίδια ώρα σε παιχνίδι φούτσαλ στην Αθήνα. 

 

Δυνατή αρχή

Το Ραπτόπουλο κέρδισε τις εντυπώσεις με το «καλημέρα» με την αγωνιστική του παρουσία, δείχνοντας ότι στο γήπεδο του δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος για καμία ομάδα.

 

«Αγκάθι» οι παράγοντες

Όπως και στην Φραγκίστα έτσι και στην Δόξα μεγάλο πρόβλημα είναι το διοικητικό, αφού οι ποδοσφαιριστές κατεβαίνουν με δική τους πρωτοβουλία.

 

 Α΄ Μέρος

 

Δυνατά η Δόξα

Οι «ακρίτες» του Ραπτοπούλου μπήκαν δυνατά στο πρώτο 15λεπτου του ματς και προηγήθηκαν με 1-0.

 

Δοκάρι με Κώτσια

Το Ραπτόπουλο είχε δοκάρι στο 14΄, όταν απευθείας εκτέλεση φάουλ του Παναγιώτη Κώτσια από αριστερά κατέληξε στην συμβολή αριστερού και οριζόντιου δοκαριού του Βαγγέλη Γαλανού.

 


Η πίεση έφερε «καρπούς»


 

Η πίεση μέσα στην αντίπαλη περιοχή του Θοδωρή Παπαδήμου (Φωτογραφία) επέφερε «καρπούς», αφού έκλεψε την μπάλα και με πλασέ στην αριστερή γωνία των φιλοξενούμενων διαμόρφωσε το 1-0.

 




Άστοχο πέναλτι


 

Μια «ανάσα» μακριά από την ισοφάρισε βρέθηκε η Φραγκίστα στο 24΄ όταν ο Ταξιάρχης Γούλας (Φωτογραφία) κέρδισε το πέναλτι από το μαρκάρισμα του Ηλία Στασινού. Ο παθών ανέλαβε να εκτελέσει την παράβαση, σουτάροντας πάνω από το τέρμα του Λάμπρου Παπαδήμου. Η Φραγκίστα χάνει για δεύτερο συνεχόμενο ματς πέναλτι και δεν σκοράρει για δεύτερο 90λεπτο.

 



Ισοφάρισε τα δοκάρια


 

Κοντά στο γκολ έφτασε και στο 39΄ ο ΑΠΟΔΦ όταν μετά το φάουλ του Παναγιώτη Ράπτη από δεξιά η όμορφη κεφαλιά του Θανάση Ντάλλα (Φωτογραφία) σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Ραπτοπούλου.

 


Οι καλύτερες φάσεις

14΄: Εκτέλεση φάουλ του Κώτσια κατέληξε στην συμβολή αριστερού κάθετου και οριζόντιου δοκαριού της Φραγκίστας.

15΄: Σουτ του Κώτσια μπλόκαρε ο Γαλανός.

15΄: Ο Παπαδήμος Θ. έκλεψε την μπάλα από αντίπαλο μέσα στην περιοχή και δεξιά και με πλασέ στην αριστερή γωνία της Φραγκίστας πέτυχε το 1-0.

24΄: Ο Γούλας Τ. ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Στασινό Η., κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Γούλας Τ. το εκτέλεσε σουτάροντας ψηλά άουτ.

30΄: Ο Παπαντζίμας σέντραρε από δεξιά και ο Αθανασίου από κοντά σούταρε πάνω από το τέρμα του ΑΠΟΔΦ.

33΄: Ο Μπισμπίκης Φ. από αριστερά βρήκε τον Γούλα Τ. που σούταρε και ο Παπαδήμος Λ. μπλόκαρε.

39΄: Ο Ράπτης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και η κεφαλιά του Ντάλλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της Δόξας.

 

Β΄ Μέρος

 

«Ξέσπασε» στο τελευταίο 20λεπτο

Η Φραγκίστα για αρκετό διάστημα στις αρχές της επανάληψης είχε την κατοχή της μπάλας βρίσκοντας όμως διαρκώς απέναντι της μια πολύ καλά στημένη άμυνα. Το Ραπτόπουλο στο τελευταίο 20λεπτο του ματς «ξέσπασε» ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο τελικό 4-0.

 

Υπέροχο γκολ Κώτσια


 

Στο 72΄ ο Παναγιώτης Κώτσιας με καταπληκτικό σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Βαγγέλη Γαλανό, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

 



Φινάλε με Παπαντζίμα


 

Ο Λάμπρος Παπαντζίμας σε διάστημα 5 λεπτών σκόραρε δυο φορές για γραφτεί το τελικό 4-0. Πρώτα στο 75΄ εκμεταλλεύτηκε την μπαλιά ακριβείας του Παναγιώτη Κώτσια και πλάσαρε υποδειγματικά τον αντίπαλο γκολκίπερ (3-0). Ενώ πέντε λεπτά αργότερα μετά την εκτέλεση φάουλ του Βασίλη Μπισμπίκη και το πλασέ του Βαλάντη Στασινού σκόραρε εξ επαφής το τελικό 4-0.

 





Διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ

Οι παίκτες της Φραγκίστας διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο 80΄ για οφσάιντ του Λάμπρου Παπαντζίμα στην φάση του 4-0.

 

Οι καλύτερες φάσεις

58΄: Σουτ του Γούλα Τ. εκτός περιοχής πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι της Δόξας.

72΄: Ο Κώτσιας με καταπληκτικό σουτ εκτός περιοχής πέρασε την μπάλα πάνω από το αντίπαλο τερματοφύλακα, "γράφοντας¨ το 2-0.

75΄: Ο Κώτσιας με κάθετη μπαλιά έβγαλε τον Παπανυζίμα μόνο απέναντι στον Γαλανό και πλάσαρε στην δεξιά του γωνία(3-0).

80΄: Ο Μπισμπίκης Β. εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Στασινός Χ. πλάσαρε και στην συνέχεια ο Παπαντζίμας από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 4-0.

 

Κίτρινες Κάρτες

Μπισμπίκης Β., Κώτσιας, Μπισμπίκης Φ.

 

Δικαριθέντες

Ραπτόπουλο: Παπαντζίμας, Μπισμπίκης Β., Κώτσιας, Παπαδήμος Θ., Τσιάμης

Φραγκίστα: -

 

Συνθέσεις Ομάδων

Ραπτόπουλο (-): Παπαδήμος Λ., Τσιάμης, Πέτσας, Στασινός Η., Κοτούλας Η., Αθανασίου(79΄ Στασινός Χ.), Μπισμπίκης Β., Παπαντζίμας, Παπαδήμος Θ.(70΄ λ.τρ. Παπαδήμος Α.), Καρανίκας(57΄ Ντζίμας), Κώτσιας

 

Φραγκίστα (-): Γαλανός Ε., Ράπτης, Μπισμπίκης Φ., Μπίκας, Γκορόγιας, Ντάλλας, Γούλας Τ., Σάλτης Χ., Γούλας Ν., Γούλας Κ., Κολοκύθας

 

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Γιάννης Σέλελης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Σεραφείμ Οικονόμου (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

 





































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος