Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

ΑΕΚ-Αίολος 0-6

Δια «περιπάτου» ο Αίολος πήρε την πρόκριση για τον τελικό κυπέλλου νικώντας με 6-0 την ΑΕΚ που ξεκίνησε με 10 ποδοσφαιριστές και ολοκλήρωσε τον ημιτελικό με 8

Ο ημιτελικός κυπέλλου της ΕΠΣ Ευρυτανίας διεξήχθη το Σάββατο  10 Οκτωβρίου στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 4 το μεσημέρι. Έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και υψηλή για την εποχή θερμοκρασία παρουσία περίπου 30 θεατών.

Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να συγκεντρωθεί ποσοτικά στον αγωνιστικό χώρο και «μοιραία» το αποτέλεσμα για αυτήν ήταν προδιαγεγραμμένο, με το μέλλον του συλλόγου από τον συνοικισμό των Αγίων Ευρυτάνων να είναι αβέβαιο. Άρχισε το ματς με 10 παίκτες και το ολοκλήρωσε με 8 αμυνόμενη σε όλη την διάρκεια του ματς και προσπαθώντας να αποφύγει τον διασυρμό.

Ο Αίολος του Χρήστου Γιαννίτσαρη ήταν ανώτερος και είχε τον πλήρη έλεγχο του ημιτελικού φτάνοντας σε μια ξεκούραση πρόκριση για τον τελικό κυπέλλου. Χατ-τρικ σημείωσε ο νεαποκτηθείς φορ Νίκος Τόλης και από ένα τέρμα πέτυχε οι: Παναγιώτης Μάρκης (Πέναλτι), Γιώργος Μπακογεώργος και Νάσος Τριανταφυλλόπουλος.

Ο Αίολος στον τελικό περιμένει να μάθει τον αντίπαλο του, αφού εκκρεμούν και ο προημιτελικός και ο ημιτελικός.

 

Καλοκαιρινές συνθήκες

Ο ημιτελικός κυπέλλου έγινε κάτω από ηλιοφάνεια, καλοκαιρινές συνθήκες και παρουσία περίπου 30 θεατών.

 


Άρχισε με 10 ολοκλήρωσε με 8

Η ΑΕΚ άρχισε το ματς με 10 παίκτες και το ολοκλήρωσε με 8, δείχνοντας ότι το μέλλον της ομάδας των Αγίων Ευρυτάνων να είναι δυσοίωνο και αβέβαιο. Μάλιστα ο εκ των τερματοφυλάκων Κώστας Χειλάς έπαιξε εκτός εστίας.

 

«Ονειρικό» ντεμπούτο


 

Ο νεοαποκτηθείς Νίκος Τόλης (Φωτογραφία) του Αίολου έκανε ονειρικό ντεμπούτο του σκοράροντας χατ-τρικ. Αποκτήθηκε από την ομάδα του ΠΑΟΚ.

 

Επανεμφάνιση Γιαννιώτη


 

Μετά την απουσία του στην περυσινή αγωνιστική περίοδο επανήλθε ο β΄ βοηθός Δημήτρης Γιαννιώτης.

 

Περιμένει αντίπαλο

Ο Αίολος που και πέρυσι είχε φτάσει στον τελικό πλέον περιμένει τον αντίπαλο του, που θα είναι ένας εκ των Ποταμιά, ΑΠΟΚ, Ακαδημία, αφού εκκρεμούν δυο αγώνες. Οι «τζιαλομπλού» προκρίθηκαν για 15η φορά στην ιστορία τους σε τελικό κυπέλλου.

 

Ημιτελικός και πέρυσι

Οι δυο ομάδες είχαν αναμετρηθεί και πέρυσι στον ημιτελικό, που έληξε με 2-0 υπέρ της ομάδας του Προφήτη Ηλία.

 

Α΄ Μέρος

 

Προβάδισμα 4αρων

Με σκορ 0-4 ολοκληρώθηκε το πρώτο 45λεπτο υπέρ της ομάδας του Αίολου.

 

Τα πρώτα 2 του Ν. Τόλη

Ο Νίκος Τόλης άνοιξε λογαριασμό με την ομάδα του Αίολου σκοράροντας στο 16΄ με κοντινή προβολή μετά την σέντρα του Παναγιώτη Μάρκη και δυο λεπτά έπειτα βρήκε ξανά δίχτυα μετά την νέα ασιστ του Μάρκη.

 




Με πέναλτι Μάρκη


 

Στο 43΄ ο Αίολος κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Γιώργου Μπακογεώργου από τον Κώστα Ιωάννου. Ο Παναγιώτης Μάρκης εκτέλεσε την παράβαση και με σουτ στην αριστερή γωνία διαμόρφωσε το 0-3, σκοράροντας και σε αυτό το ματς.

 



Χατ-τρικ Ν. Τόλη

Ο Νίκος Τόλης σε διάστημα 27΄ λεπτων σκόραρε για 3η φορά πετυχαίνοντας χατ-τρικ στο ντεμπούτο του. Στο 45΄ ο Τόλης Φούκας σέντραρε από δεξιά και ο νεαρός «άσος» του Αίολου εξ επαφής σκόραρε για το 0-4.

 

 



Οι καλύτερες φάσεις

12΄: Ο Φούκας σούταρε από δεξιά και ο Ιωάννου απέκρουσε.

16΄: Ο Μάρκης σέντραρε από δεξιά και ο Τόλης Ν. με κοντινή προβολή πέτυχε το 0-1.

18΄: Ο Μάρκης πάσαρε στον Τόλη Ν., που σούταρε από τα όρια της περιοχής με την μπάλα να βρίσκει και σε αντίπαλο και να καταλήγει στα δίχτυα (0-2).

21΄: Σουτ του Τριανταφυλλόπουλου Α. απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ. Το κόρνερ εκτέλεσε από δεξιά ο Μισύρης και την κεφαλιά του Τόλη Α. απέκρουσε ο Ιωάννου.

28΄: Ο Μπακογεώργος τροφοδότησε τον Φούκα, που σούταρε και ο Ιωάννου απέκρουσε.

36΄: Ο Μάρκης έδωσε στον Τόλη Ν. που εξ επαφής χωρίς πίεση σούταρε πάνω από την αντίπαλη εστία, χάνοντας μοναδική ευκαιρία.

37΄: Εκτέλεση φάουλ του Ντότσικα από πλάγια αριστερά απέκρουσε σε κόρνερ ο Φεγγούλης.

43΄: Ο Μπακογεώργος ανατράπηκε από τον Ιωάννου κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Μάρκης με σουτ στην αριστερή γωνία ευστόχησε από την άσπρη βούλα πετυχαίνοντας το 0-3.

45΄: Ο Φούκας γύρισε από τα δεξιά και ο Τόλης Ν. εξ επαφής πλάσαρε εύστοχα, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 0-4.

 

Β΄ Μέρος

 

Απανωτές αποχωρήσεις

Η ΑΕΚ στο ημίχρονο έμεινε με 9, αφού δεν μπόρεσε να συνεχίσει στο β΄ μέρος ο Σπύρος Ευθυμίου. Ο Βασίλης Ντότσικας αποχώρησε στο 50΄ τραυματίας, με την ΑΕΚ να μένει με (8)!

 

Στα 5 από «Μπάκο»


 

Στο 4ο λεπτό της «επανάληψης» ο Γιώργος Μπακογεώργος (Φωτογραφία) με ψύχραιμο σουτ στην αριστερή γωνία του Κώστα Ιωάννου μετά την σέντρα του Παναγιώτη Μάρκη έκανε το 0-5, σκοράροντας κόντρα στην παλιά του ομάδα

 



Ακόμη 1 με Α.  Τριανταφυλλόπουλο


 

Το τελικό 0-6 πέτυχε ο Νάσος Τριανταφυλλόπουλος στο 56΄, όταν βρέθηκε τετ α τετ με τον Κώστα Ιωάννου τον τρίπλαρε και σε κενή εστία χρίστηκε σκόρερ για το τελικό 0-6.

 



Διπλός τραυματισμός

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τραυματισμό του τερματοφύλακα Κώστα Ιωάννου και του αμυντικού Γιάννη Λάππα, οι οποίοι συγκρούστηκαν μεταξύ τους.

 

Οι καλύτερες φάσεις

49΄: Ο Μάρκης σέντραρε από δεξιά και ο Μπακογεώργος με σουτ στην αριστερή γωνία των γηπεδουχων πέτυχε το 0-5.

54΄: Πλασέ του Γιαννιώτη εξ επαφής μπλόκαρε ο Ιωάννου.

56΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος Α.  με ατομική ενέργεια από αριστερά, βρέθηκε τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα των απέφυγε και με πλασέ εύκολα πέτυχε το τελικό 0-6.

 

Κίτρινες Κάρτες

-

 

Διακριθέντες

ΑΕΚ: Ιωάννου

Αίολος: Τόλης Ν., Μάρκης, Φούκας, Μπακογεώργος

 

 

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΕΚ (-): Ιωάννου, Ευθυμίου, Λάππας, Κολλημένος, Ζιάκας, Καλτσής, Ντότσικας, Χειλάς, Γιαννόπουλος, Κεφαλάς

 

Αίολος (Χρήστος Γιαννίτσαρης): Φεγγούλης, Φούκας, Τριανταφυλλόπουλος Α., Τόλης Α., Τόλης Ν., Τριανταφυλλόπουλος Β., Μισύρης(46΄ Σκαρμούτσος), Μπακογεώργος, Μάρκης, Καλύβας(40΄ Γιαννιώτης), Πιστιόλης

 

Διαιτητής: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

 































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος