Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Παίδες: Έσπερος Λαμίας-Π.Α.Κ. 94-64

Πολύ καλή προσπάθεια κόντρα στον ισχυρό Έσπερο Λαμίας έκανε η Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης, με τους γηπεδούχους να επικρατούν ωστόσο με 94-64.

Το παιχνίδι έγινε το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στο ΔΑΚ Λαμίας, ξεκίνησε στις 6 και ήταν στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του ΣΤ΄ Ομίλου του πρωταθλήματος παίδων της ΕΣΚΑΣΕ.

Ο Έσπερος του Μάνθου Σοφογιάννη ανέβασε «στροφές» στην επανάληψη και έφτασε στο ρελαντί στη δεύτερη του νίκη στο πρωτάθλημα, έχοντας επικρατήσει πριν από μια εβδομάδα της Αναγέννησης. Είναι από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν και φέτος την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Ζιάκας και Κεφαληνάκης πέτυχαν από 19 πόντους.

Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου προσπάθησε αρκετά και είχε βελτιωμένο επιθετικό πρόσωπο, ύστερα από την πρεμιέρα κόντρα στον Άτλαντα. Δυσκόλεψε αρκετά τον αντίπαλο της στο πρώτο μέρος, στο οποίο διατηρήθηκε κοντά στο σκορ. Ο Γιάννης Κοκοτίνης ήταν επιθετικά «πολυβόλο», βάζοντας 36 πόντους.

Για την 3η αγωνιστική η Πανευρυτανική υποδέχεται στο Καρπενήσι το Σάββατο 3 Οκτωβρίου τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη, ενώ ο Έσπερος αγωνίζεται την ίδια ημέρα με τον Άτλαντα επίσης στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας.

 

Αγωνιστική βελτίωση

Η Πανευρυτανική παρουσίασε αρκετά πιο καλή εικόνα, κυρίως επιθετικά μετά την πρεμιέρα απέναντι στον Άτλαντα.

 

2/2

Το συγκρότημα του Έσπερου Λαμίας πέτυχε τη δεύτερη του νίκη σε ισάριθμα ματς.

 

Είχαν ίσους πόντους

Ζιάκας και Κεφαληνάκης με 19 πόντους μοιράστηκαν την πρωτιά στο σκοράρισμα των νικητών. Ο δεύτερος πέτυχε και δυο «τρίποντα».

 

Παράσταση Κοκοτίνη


 

Ο Γιάννης Κοκοτίνης (Φωτογραφία) της Π.Α.Κ. έκανε εξαιρετική εμφάνιση, σκοράροντας τους 36 από τους 64 πόντους των ηττημένων. Δεύτερος με 14 ήταν ο Γιάννης Κουδουνάς, που πέτυχε και δυο τρίποντα.

 

Νέο πρόσωπο

Από πλευράς φιλοξενούμενων την πρώτη του παρουσία έκανε ο Ντερβισάι.

 

Ανταγωνιστική η Π.Α.Κ.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν αρκετά από το ξεκίνημα του πρώτου μέρους. Ο Έσπερος προπορεύτηκε στην α΄ περίοδο με 18-14.

 

Διψήφια διαφορά

Oι Λαμιώτες ολοκλήρωσαν το ημίχρονο με διψήφια διαφορά και συγκεκριμένα με 37-25. Έκαναν ένα επιμέρους 19-11 επί της μαχητικής Πανευρυτανικής.

 

Κρίθηκε στο τρίτο

Η ομάδα του Μάνθου Σοφογιάννη μπήκε πιο αποφασιστικά στο γήπεδο μετά την ανάπαυλα και «κλείδωσε» τη νίκη, φτάνοντας στο 69-42. Πέτυχε ένα επιμέρους 32-17 στην τρίτη περίοδο.

 

Αυξήθηκε στο +30

Παίζοντας ελεύθερο μπάσκετ οι δυο ομάδες έφτασαν στο τελικό 94-64. Οι ανώτεροι γηπεδούχοι πέτυχαν ένα επιμέρους 25-22, με την Πανευρυτανική να παλεύει ως το τέλος.

 

Τα δεκάλεπτα

18-14, 37-25, 69-42, 94-64

 

Συνθέσεις Ομάδων

Έσπερος Λαμίας (Μάνθος Σοφογιάννης): Σανιδάς, Μαντανίκας 5, Λύκος, Ζορμπάς 7(1), Χαρίλας 12, Τσιαμούρας 8, Πιλάτος 13(1), Αλβανός 5(1), Πλατής 2, Κεφαληνάκης 19, Ζιάκας 19(2), Καραχρήστος 4

 

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Κοκοτίνης 36, Ντερβισάι, Ρουμελιώτης, Κουδουνάς 14(2), Κωστής 3(1), Γραμματίκας, Τσάνε 8, Κοτσιμπός 3, Ανδρεαδάκης

 

Διαιτητές: Ιωάννης Ευαγγελόπουλος& Μαρία Ζαφείρη (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Νίκος Καλαντζής-Θωμάς Τσιαμούρας-Ανθή Τσιμπρικά (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

 



Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος, stereabasket.gr