Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

Παίδες: Π.Α.Κ.-Γ.Σ. Άτλας 38-100

Πρωταγωνιστικές βλέψεις θα έχει στο παιδικό πρωτάθλημα ο Άτλας, ο οποίος επιβλήθηκε με 38-100 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Πανευρυτανικής Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης.

Η συνάντηση διεξήχθη το Σάββατο 19/9 στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 6. Ήταν στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του ΣΤ΄ Ομίλου του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ. Στην κατηγορία συμμετέχουν αθλητές γεννημένοι από το 2005 και ύστερα.

Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου παρά τη φιλότιμη προσπάθεια της δεν κατάφερε να ανταγωνιστεί τον αντίπαλο της. Συλλέγει εμπειρίες, με αρκετά παιδιά να παίρνουν το «βάπτισμα του πυρός». Με 16 πόντους τελείωσε το παιχνίδι ο Γιάννης Κοκοτίνης.

Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη με όμορφο μπάσκετ έφτασε στην τελική διαφορά των 62 πόντων. Ο Γυμναστικός έδειξε από νωρίς τις προθέσεις και αποτελεί ένα από τα μεγάλα φαβορί του ομίλου για πρόκριση στην επόμενη φάση. Ασταμάτητος ήταν ο Γεράσιμος Ανδρέου, που πέτυχε 46 πόντους.

Για την 2η αγωνιστική το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου ο Άτλας θα υποδεχτεί τον Πρωτέα Λαμίας, ενώ η Πανευρυτανική αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Έσπερο Λαμίας.

 

Κεκλεισμένων των θυρών

Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, με τους ελάχιστους που είχαν δικαίωμα να βρίσκονται στο κλειστό γυμναστήριο να τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 


Το έβγαλε μόνος

Με απόλυτη επιτυχία σφύριξε τον αγώνα ο Θανάσης Χουσιάδας (Φωτογραφία), που αποτελεί τον μοναδικό Ευρυτάνα διαιτητή και στους φετινούς πίνακες. Ο δεύτερος ορισθείς διαιτητής Ιωάννης Ευαγγελόπουλος δεν κατάφερε να δώσει το «παρών» λόγω προβλήματος υγείας στενού συγγενικού του προσώπου και έτσι το παιχνίδι έγινε με έναν ρέφερι.


 

 

Οι κριτές

Η Ευρυτανία εκπροσωπείται στον πίνακα των κριτών και φέτος από τους: Θανάση Γιαννόπουλο και Γιάννη Χαντζόπουλο, ενώ σε αυτούς προστέθηκε και ο Νίκος Μακρής (Απουσίαζε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και τα καθήκοντα του εκτέλεσε ο Βασίλης Ρουμελιώτης, πατέρας του Παναγιώτη της Π.Α.Κ.).

 

Οι καθοδηγητές των πάγκων

Την Πανευρυτανική καθοδήγησε η Κατερίνα Μπαλωμένου, έχοντας ως συνεργάτiδα τη Δήμητρα Τσούμα. Τον Γυμναστικό προπονεί ο Δημήτρης Λερογιάννης με βοηθό τον Βασίλη Δόση, ενώ το ματς παρακολούθησε και ο τρίτος προπονητής της ακαδημίας Γιάννης Χαλκιάς, καθώς και ο Πρόεδρος Γιάννης Μπουμπουρής.



 

 

Με 9αδες

Οι δυο προπονητές είχαν από 9 αθλητές ο καθένας στη διάθεση του.

 

16 για Κοκοτίνη


 

 

 Ο γκάρντ της Π.Α.Κ. Γιάννης Κοκοτίνης(Φωτογραφία) πήρε το βάρος των επιθέσεων, βάζοντας 16 πόντους. Γιάννης Κουδουνάς και Γιάννης Τσάνε ήταν διψήφιοι με 10. Ο Κουδουνάς μάλιστα σκόραρε και δυο φορές έξω από τα 6,75. 


 

 

Συλλογή εμπειριών

Η Πανευρυτανική συμμετέχει με αρκετά παιδιά μικρότερης ηλικίας, που αποκομίζουν τις πρώτες τους εμπειρίες από επίσημα ματς.

 

Νέα «μονομαχία»

Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου οι δυο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες και στο πρωτάθλημα εφήβων.

 

Πρωταγωνιστική πορεία

Ο Άτλας αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα, διεκδικώντας την πρόκριση στην επόμενη φάση.

 

Ακόμη σκοράρει


 

Για τον Άτλαντα ο Γεράσιμος Ανδρέου(Φωτογραφία) έκανε εκπληκτική εμφάνιση, σταματώντας στους 46 πόντους. Με 18 και 1 3ποντο έκλεισε το ματς ο Παναγιώτης Μόκκας.


 

 

Έδειξε τις διαθέσεις του

Ο Γυμναστικός προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με 8-31.


 

 

Κρίθηκε ο νικητής

Με +33 υπέρ των τυπικά φιλοξενούμενων ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος. Ύστερα από ένα επιμέρους 8-18 το σκορ έφτασε στο 16-49.


 

 

Επιθετική βελτίωση

Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με το σκορ στο 33-69. Οι «Άτλαντες» έκαναν ένα επιμέρους 17-20, με την Π.Α.Κ. να βελτιώνει την επιθετική της επίδοση. 


 

 

«100αρα» Γυμναστικού


 

Η ομάδα του Δημήτρη Λερογιάννη έφτασε στο τελικό 38-100, με τον Βαγγέλη Μάκκα (Φωτογραφία) να πετυχαίνει το τελευταίο της καλάθι 49 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της συνάντησης. Το επιμέρους σκορ ήταν εντυπωσιακό και συγκεκριμένα 5-31. 


 

 

Τα δεκάλεπτα

8-31, 16-49, 33-69, 38-100

 

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Κοκοτίνης 16, Ρουμελιώτης, Κωστής, Κουδουνάς 10(2), Ανδρεαδάκης, Γραμματίκας, Τσάνε 10, Κοτσιμπός 2, Γεμενής

 

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Τσιγαρίδας 15(1), Σταμούλης 1, Γεωργαλής, Μόκκας 18(1), Τουφεκούλας 3, Τριανταφυλλόπουλος, Μάκκας 14, Ανδρέου 46, Δροσίνης 3

 

Διαιτητής: Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτής: Γιάννης Χαντζόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Χρονομέτρης: Βασίλης Ρουμελιώτης

Χρονομέτρης 24΄΄: Θανάσης Γιαννόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

 



























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος