Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

Έφηβοι: Γ.Σ. Άτλας-Π.Α.Κ. 123-62

Κυριάρχησε και στο ματς των εφήβων ο Άτλας, ο οποίος επικράτησε με 123-62 της Πανευρυτανικής Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης.

Το παιχνίδι έγινε την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου, εκκινώντας στις 5. Ήταν στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ(ΣΤ΄ Όμιλος). Στο πρωτάθλημα λαμβάνουν μέρος αθλητές γεννημένοι από το 2003 και ύστερα.

Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη δικαιολόγησε τον τίτλο του φαβορί και έδειξε από το ξεκίνημα του αγώνα της διαθέσεις του, παίζοντας ωραίο μπάσκετ. Ο Γυμναστικός θα διεκδικήσει την πρόκριση του στην επόμενη φάση, έχοντας πρωταγωνιστικές βλέψεις. Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Κώστας Σεριανάι με 26 πόντους και 2 3ποντα.

Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου ήταν μαχητική επιθετικά, ωστόσο παρουσίασε αρκετά κενά στην άλλη πλευρά του γηπέδου, γνωρίζοντας βαριά ήττα. Στα θετικά πως αποτελείται από αρκετούς αθλητές γεννημένους από το 2004 και ύστερα, οι οποίο θα συμμετάσχουν και την επόμενη αγωνιστική χρονιά στο πρωτάθλημα. 25 πόντους με μια τρίποντη «βόμβα» για τον Βαγγέλη Μπόνια.

Για τη 2η αγωνιστική την Κυριακή 27/9 ο Άτλας θα αγωνιστεί στη Λαμία με την τοπική Αναγέννηση, ενώ η Πανευρυτανική υποδέχεται στο Καρπενήσι τα Μπούκαλη.

 

Χωρίς θεατές

Και ο αγώνας των εφήβων διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών. Τα λιγοστά άτομα που είχαν δικαίωμα εισόδου στο κλειστό τήρησαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. 

  

Παρουσία Κοτσιμπού

Τον αγώνα παρακολούθησε ο έμπειρος διαιτητής με θητεία στην Α1΄ Αλέξανδρος Κοτσιμπός, καθώς η σύζυγος του Μαρία Ζαφείρη σφύριξε το ματς, μαζί με τον Ευρυτάνα Θανάση Χουσιάδα. 


 

 Ίδια τεχνική ηγεσία

Τον Άτλαντα καθοδήγησε ο Δημήτρης Λερογιάννη με συνεργάτη τον Βασίλη Δόση και την Πανευρυτανική η Κατερίνα Μπαλωμένου, έχοντας στο πλευρό της τη Δήμητρα Τσούμα.

 

Πέρασαν τους 20




 

 

 

 

 

 

 

Ο Κώστας Σεριανάι(Φωτογραφία αριστερά) και ο Παύλος Ανδρέου(Φωτογραφία δεξιά) πρωταγωνίστησαν για τους νικητές επιθετικά. Ο πρώτος είχε 26 πόντους με δυο 3ποντα και ο δεύτερος 23 πόντους με μια τρίποντη «βόμβα».

 

 



 

 Και στα δυο ματς

Από πλευράς Άτλαντα είχαν συμμετάσχει στο παιχνίδι παίδων την προηγούμενη ημέρα οι: Γεράσιμος Ανδρέου, Άγγελος Τσιγαρίδας και Παναγιώτης Μόκκας. Από πλευράς Πανευρυτανικής είχαν παίξει οι: Γιάννης Κοκοτίνης, Γιάννης Κουδουνάς και Γιάννης Τσάνε.

 

«Πρώτη» σε εφηβικό

Οι δυο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες για πρώτη φορά σε κατηγορία εφήβων. Έχουν αγωνιστεί κατά το παρελθόν σε άνδρες, παίδες και παμπαίδες, με τον Γυμναστικό να έχει το απόλυτο νικών.

 

Χάνει τη σαιζόν

Χρέη χρονομέτρη εκτέλεσε ο Δημήτρης Σεριανάι, αθλητής του Έσπερου Λαμίας(Β΄ Εθνική). Ο περυσινός πρωταθλητής εφήβων και πρώην μέλος του Άτλαντα υπέστη σοβαρό τραυματισμό, που θα τον κρατήσει εκτός δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα. 


 

 Σκόραραν όλοι

Και οι δυο αθλητές που χρησιμοποίησε ο Δημήτρης Λερογιάννης βρήκαν τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι.

 

Ντεμπούτο Ευθυμίου

Από πλευράς Π.Α.Κ. την πρώτη του εμφάνιση έκανε ο Κώστας Ευθυμίου.

 

2 στα 2

Μια ημέρα νωρίτερα ο Άτλας κέρδισε την Π.Α.Κ. στους παίδες με παρόμοια διαφορά(+62, 100-38).

 

Μαχητικός ο Μπόνιας


 

Ο Βαγγέλης Μπόνιας(Φωτογραφία) σκόραρε 25 πόντους με ένα εύστοχο 3ποντο για την ομάδα της Κατερίνας Μπαλωμένου. Με 16 τελείωσε τη συνάντηση ο Δημήτρης Μαυραγάνης. 


 

 

Άνετο ξεκίνημα

Η ομάδα του Δημήτρη Λερογιάννη προπορεύτηκε με +25 στο πρώτο δεκάλεπτο και συγκεκριμένα με 36-11, μετατρέποντας το ματς σε τυπική διαδικασία από νωρίς.



 

 

Ψηλά  η διαφορά

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 65-28 υπέρ των τυπικά γηπεδούχων, που έκαναν στη δεύτερη περίοδο ένα επιμέρους 29-17.


 


«Χαλαρή» περίοδος 

 Μετά από ένα επιμέρους σκορ 21-12 ο Γυμναστικός έφτασε στο 86-40, με το οποίο τελείωσε η τρίτη περίοδος.


 

 

Ξεπέρασε τους 120


 

Με ωραίους συνδυασμούς και όμορφο μπάσκετ ο Άτλας επικράτησε με 123-62 επί της μαχητικής επιθετικά Π.Α.Κ. Το επιμέρους σκορ του τελευταίου δεκαλέπτου ήταν 37-22. Οι νικητές πέρασαν τους 100 με τρίποντο του Γεράσιμου Ανδρέου(Φωτογραφία). 


 

 

Όμορφο κλίμα

Οι δυο ομάδες χειροκρότησαν η μια την άλλη στο τέλος της συνάντησης, πρεσβεύοντας το «ευ αγωνίζεσθαι». 






 

Τα δεκάλεπτα

36-11, 65-28, 86-40, 123-62

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Μπίκας 4, Ανδρέου Γ. 5(1), Τσιγαρίδας 3(1), Κάππας 8, Σεριανάι 26(2), Μόκκας 3, Κατσαρός 16(3), Ελεζάι 15(1), Ανδρέου Π. 23(1), Κρίκας 4, Δροσίνης 4, Μπουμπουρής 12

 

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Κοκοτίνης 10, Ευθυμίου 5(1), Σβερώνης, Κουδουνάς 2, Φλωράκης, Κότσιεβ 4, Μαυραγάνης 16, Μαραγούσιας, Τσάνε, Αρβανίτης, Μπόνιας 25(1)

 

Διαιτητές: Θανάσης Χουσιάδας& Μαρία Ζαφείρη (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας) 

Κριτής: Γιάννης Χαντζόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Χρονομέτρης: Θανάσης Γιαννόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Χρονομέτρης 24΄΄: Δημήτρης Σεριανάι

 

































Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος