Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

Ποταμιά-Αίολος 1-1

Με ισόπαλη μοιρασιά άρχισαν τις ανεπίσημες αγωνιστικές τους υποχρεώσεις Ποταμιά και Αίολος, με τις δυο ομάδες να μένουν στο 1-1.

H αναμέτρηση διεξήχθη την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στο βοηθητικό γήπεδο του αθλητικού κέντρου Καρπενησίου, ξεκινώντας στις 6 και 30. Είχε διάρκεια 70 λεπτά, παρουσία ελάχιστων θεατών.

Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη συμμετείχε με ενδεκάδα ανάγκης, ωστόσο παρουσιάστηκε αρκετά ανταγωνιστική, φτάνοντας στο γκολ με τον Λάμπρο Φλωράκη στα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Κατά τη διάρκεια του α΄ μέρους ο φορ Κώστας Σταμούλης είχε δοκάρι.

Ο Αίολος του Χρήστου Γιαννίτσαρη με αρκετά νεανικό στοιχείο στη σύνθεση του έκανε αρκετά ελπιδοφόρα εμφάνιση. Ισοφάρισε δυο λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα με τον Νίκο Τόλη, ενώ νωρίτερα είχε δυο δοκάρια με τον σκόρερ του και τον Κώστα Γυφτομήτρο.

Οι δυο ομάδες βρίσκονται έναν περίπου μήνα πριν την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών τους υποχρεώσεων και θα προγραμματίσουν και νέα φιλικά ματς το προσεχές διάστημα. 

 

Πρώτο φιλικό

Ποταμιά και Αίολος αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν σε πρωτάθλημα και κύπελλο, έχοντας πολύ καλή διοικητική και αγωνιστική οργάνωση. Το φιλικό παιχνίδι που ήταν το πρώτο της σαιζόν είχε διάρκεια 70΄.

 

Ζευγάρι τελικού

Οι δυο ομάδες αποτέλεσαν το περυσινό ζευγάρι του τελικού κυπέλλου, που κρίθηκε στα χαρτιά υπέρ της Ποταμιάς.

 

Με διαιτητική 3αδα

Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε με διαιτητική τριάδα της ΕΠΣ Ευρυτανίας.

 

Σε άλλο «στρατόπεδο»

 

 

 

 

 

 

 

Με τον Αίολο θα αγωνίζεται τη φετινή σαιζόν ο Χριστόδουλος Μισύρης (Φωτογραφία αριστερά), που τα τελευταία χρόνια υπήρε μέλος της Ποταμιάς. Με την ομάδα του Προφήτη Ηλία προπονείται και ο Γιάννης Τσούκας(Φωτογραφία δεξιά), που έπαιξε πέρυσι ως δανεικός στην Ποταμιά από τον ΑΠΟΚ, στον οποίο και ανήκει.

 

Θετική εικόνα


 

Στην «πρώτη» του Χρήστου Γιαννίτσαρη (Φωτογραφία) στον πάγκο η ομάδα του Προφήτη Ηλία παρουσίασε θετικό πρόσωπο, με αρκετά νέα παιδιά. Ο κ. Γιαννίτσαρης υπήρξε πέρυσι προπονητής τερματοφύλακων της Ποταμιάς.


 

 

Πληθώρα απουσιών

Η Ποταμιά αγωνίστηκε με αρκετές απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών με χαρακτηριστικά παραδείγματα τους: Αλέξανδροο Γενιτσαρόπουλο,  Μιχάλη Νούλα, Χρήστο Λέρη, Σπύρο Ξαγάρα, Γιώργο Φαρμάκη και Χρήστο Κατσαρή. Τραυματίες είναι οι: Κώστας Γιαννακόπουλος, Βαγγέλης Αθανασόπουλος και Κώστας Κουτσουπιάς.

 

Διοικητική παρουσία

Οι δυο Πρόεδροι Δημήτρης Νάσιος (Ποταμιά) και Κώστας Σιταράς (Αίολος) παρακολούθησαν το ματς, καθώς και οι δυο Γενικοί Γραμματείς Γιώργος Γκορόγιας (Ποταμιά) και Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος (Αίολος)

 

Α΄ Μέρος

Ημίχρονο χωρίς γκολ

Με 0-0 ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, με τον Αίολο να έχει πάρα πολύ καλή παρουσία. Κινητήριος «μοχλός» για την ομάδα του Χρήστου Γιαννίτσαρη ήταν ο Αποστόλης Φούκας.

 

Δοκάρι Κ. Σταμούλη


 

Η προσπάθεια του Κώστα Σταμούλη (Φωτογραφία) στο 17ο λεπτό προσέκρουσε στη συμβολή των δοκαριών του Γιάννη Φεγγούλη, που έκανε θετική επανεμφάνιση στην εστία του Αιόλου.

 


Οι καλύτερες φάσεις

3΄: Ο Φούκας δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής, το οποίο κατέληξε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Καλύβα.

7΄: Σουτ του Σταμούλη Κ. εκτός περιοχής και πλάγια έφυγε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Αιόλου.

12΄: Σέντρα του Μπακογεώργου από αριστερά, ο Φούκας σούταρε λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι της Ποταμιάς.

14΄: Ο Φούκας έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Τσούκας σούταρε απευθείας και ο Καλύβας μπλόκαρε στη δεξιά του γωνία.

17΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Σταμούλη Κ. από καλό σημείο προσέκρουσε στη συμβολή των δοκαριών του Φεγγούλη.

31΄: Ο Φλωράκης τροφοδότησε τον Σταμούλη Κ., που πλάσαρε ψηλοκρεμαστά πάνω από το τέρμα του Αιόλου.

32΄: Μακρινή μπαλιά του Πλεξίδα στον Σταμούλη Κ., το πλασέ του οποίου απέκρουσε με τα πόδια ο Φεγγούλης.

35΄: Σέντρα του Μάκρη από δεξιά, σουτ του Τσούκα απομάκρυνε ο Καλύβας στη δεξιά του γωνία.

 

Β΄ Μέρος

Σκόραραν από μια φορά

Η επανάληψη είχε πεσμένο αγωνιστικό ρυθμό, ωστόσο περιελάμβανε τις κυριότερες φάσεις, ένα γκολ από κάθε πλευρά και δυο δοκάρια από τη μεριά του Αιόλου για το τελικό 1-1.

 

Όμορφο γκολ Αντιπροέδρου


 

Την ποιότητα του απέδειξε για μια ακόμη φορά ο Λάμπρος Φλωράκης (Φωτογραφία), νέος Αντιπρόεδρος της Ποταμιάς. Με πολύ ωραία ενέργεια και τελείωμα άνοιξε το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό της επανάληψης. 




 

 

«Ατύχησε» ο Αίολος


 

Ο Αίολος είχε δυο δοκάρια με τους: Νίκο Τόλη και Κώστα Γυφτομήτρο(Φωτογραφία) στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα. Ο 13χρονος Γυφτομήτρος που ανήκει στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002 και προπονείται με τον Αίολο είχε πολύ καλή παρουσία. 




 

 

«Έκατσε» ισοπαλία


 

Την πολύ καλή της παρουσία επικύρωσε με ένα γκολ η ομάδα του Προφήτη Ηλία στο 68ο λεπτό, όταν ο δραστήριος Νίκος Τόλης (Φωτογραφία) ισοφάρισε με όμορφο πλασέ. Ο Τόλης αγωνίστηκε πέρυσι στην Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας με τον ΠΑΟΚ.

 



Οι καλύτερες φάσεις

39΄: Ο Φλωράκης έκανε πολύ όμορφη προσπάθεια εντός περιοχής, ξεμαρκαρίστηκε και με άψογο σουτ στη δεξιά γωνία του Φεγγούλη άνοιξε το σκορ(1-0).

53΄: Ο Φούκας εκτέλεσε απευθείας φάουλ και ο Καλύβας έδιωξε σωτήρια στη δεξιά του γωνία.

61΄: Ο Φούκας έκανε προσωπική προσπάθεια, πάσαρε στον Τόλη Ν., σουτ του οποίου κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της Ποταμιάς και έφυγε άουτ.

63΄: Ο Τριανταφύλλου εκτέλεσε φάουλ και το πλασέ του Σταμούλη Κ. απέκρουσε ο Φεγγούλης στη δεξιά του γωνία.

65΄: Σέντρα του Γυφτομήτρου από δεξιά, κεφαλιά του Τόλη Ν. έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καλύβα.

66΄: Ο Γυφτομήτρος επιχείρησε σέντρα-σουτ από δεξιά, με την μπάλα να προσκρούει στη συμβολή των δοκαριών των Μεγαλοχωριτών.

67΄: Προσωπική προσπάθεια και σουτ του Φούκα απέκρουσε στη δεξιά του γωνία σε κόρνερ ο Καλύβας.

68΄: Ο Τόλης Ν. με ιδανικό χαμηλό πλασέ εντός περιοχής έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Καλύβα και πέτυχε το 1-1.

 

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Καλύβας Γ., Ράικος, Παρασκευόπουλος, Μαντζιούτας, Μπουμπουρής, Τριανταφύλλου, Πλεξίδας,  Σαπούνης, Φλωράκης, Γκορόγιας(36΄ Σταμούλης Θ.), Σταμούλης Κ.

 

Αίολος (Χρήστος Γιαννίτσαρης): Φεγγούλης, Μπακογεώργος(36΄ Καρφής), Φούκας, Τριανταφυλλόπουλος Β., Τόλης Α.(36΄ Ζαραβέλης), Μισύρης(54΄ Γιαννιώτης), Τσούκας, Πιστιόλης(47΄ Τόλης Ν.), Μάρκης(46΄ Τριανταφυλλόπουλος Α.), Καλύβας Κ.(36΄ Κωστορρίζος), Γυφτομήτρος

 

Διαιτητής: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Δημήτρη Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

 




























Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος

Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος