Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Προσπάθεια για δημιουργία μιας νέας ομάδας της Ευρυτανίας-Νέα συνάντηση αύριο με τους τοπικούς φορείς



 

 

 

 

Η ΕΠΣ Ευρυτανίας κινείται για την δημιουργία μιας ομάδας όλου του νομού που θα τον εκπροσωπήσει στην ερχόμενη Γ΄ Εθνική μετά την αιφνίδια αποχώρηση του ΑΠΟΚ. Η πρώτη συγκέντρωση δεν οδήγησε σε αποτέλεσμα, με τον χρόνο να πιέζει. Ορίστηκε για αύριο νέα συνάντηση με τους τοπικούς φορείς.

Η πρώτη ανοικτή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 5.30 το απόγευμα σε αίθουσα του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Ευρυτανίας στο Καρπενήσι το Σάββατο 29 Αυγούστου.

Παραβρέθηκαν από πλευράς ΕΠΣ Ευρυτανίας οι: Γιώργος Παπαντζίμας (Πρόεδρος), Νίκος Δροσίνης, Παναγιώτης Κολλημένος, Ηλίας Γκαλιμάνης, Δημήτρης Αθανασόπουλος και Άρης Τσιούνης. Τον Δήμο Καρπενησίου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος και υπεύθυνος σε θέματα αθλητισμού Γιάννης Σβερώνης, την τοπική κοινότητα Καρπενησίου ο Πρόεδρος της Χρήστος Αρμάγος, τον σύλλογο ξενοδόχων Ευρυτανίας η Πρόεδρος Σοφία Φλέγκα, ενώ εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Καρπενησίου ήταν ο Γιάννης Μαντζιούτας.

Δεν υπήρξε εκπρόσωπος από την Αντιπεριφερεια Ευρυτανίας, τον Εμπορικό Σύλλογο Καρπενησίου, καθώς και το Επιμελητήριο Ευρυτανίας. Παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι σωματείων του νομού μας και φίλοι του ΑΠΟΚ και του Ευρυτανικού ποδοσφαίρου.

 

Η πρόταση της ΕΠΣΕ

Η συζήτηση ξεκίνησε από την ΕΠΣ Ευρυτανίας δια στόματος του Προέδρου Γιώργου Παπαντζίμα, που ανέφερε τον λόγο της συγκέντρωσης, ο οποίος ήταν η διάσωση και η εκπροσώπηση του νομού στην Γ΄ Εθνική από μια ομάδα. Με δεδομένο ότι πλέον ΑΠΟΚ δεν μπορεί να υφίσταται, έκανε την πρόταση για την δημιουργία μιας νέας ομάδας που θα αγωνιστεί στο νέο πρωτάθλημα. Η ΕΠΣΕ δεσμεύτηκε να παρέχει τον ιματισμό της ομάδας και την κάλυψη εξόδων διαιτησίας σε 3-4 αγώνες. Παράλληλα ανέφερε ότι ο χρόνος πιέζει και ότι πρέπει να βρεθεί άμεσα μια λύση.

Η βοήθεια των φορέων

Ο εκπρόσωπος του Δήμου Καρπενησίου Γιάννης Σβερώνης ανέφερε ότι ο Δήμος μπορεί να προσφέρει το αρχικό ποσό στην ομάδα των 2.500 ευρώ και την κάλυψη των εξόδων διατροφής για δυο γεύματα σε 6 αθλητές.

Πίεση από την αντιπολίτευση

Ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Καρπενησίου Γιάννης Μαντζιούτας επεσήμανε ότι με προσπάθεια υπάρχει λύση να βρεθεί χρηματοδότηση για επιπλέον ποσά, ασκώντας πίεση στην διοίκηση του Δήμου.

Διαμονή από τους ξενοδόχους

Η Πρόεδρος του συλλόγου ξενοδόχων Ευρυτανίας Σοφία Φλέγκα ανέφερε ότι ο σύλλογος είναι θετικός στο εγχείρημα της νέας προσπάθειας και θα παρέχει οποιαδήποτε βοήθεια είναι δυνατή με διαμονή κτλ. Παράλληλα ανέφερε ότι πρέπει να γίνει ένας προϋπολογισμός και να κατατεθεί ένα οικονομικό πλάνο.

Στο πλευρό οι ομάδες

Εφόσον υπάρξει θετική εξέλιξη και η ανεύρεση των οικονομικών πόρων τα υπόλοιπα σωματεία της ΕΠΣ Ευρυτανίας προτίθενται να στηρίξουν το νέο εγχείρημα.

Νέα συνάντηση

Η ΕΠΣΕ θα συναντηθεί αύριο (Κυριακή 30/8) με τους Δημάρχους Καρπενησίου Νίκο Σουλιώτη, Αγράφων Αλέξη Καρδαμπίκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας Άρη Τασιο, κάνοντας μια ακόμη προσπάθεια για την διάσωση και την εκπροσώπηση της Ευρυτανίας στην Εθνική κατηγορία από μια ομάδα. Κύριο μέλημα είναι η ανεύρεσή των οικονομικών πόρων, ώστε να μπορέσει να συμμετέχει μια ομάδα στην Γ΄ Εθνική.