Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Ανέβηκε κατηγορία ο Γ.Σ. Άτλας-Δικαίωμα συμμετοχής στη Β΄ ΕΣΚΑΣΕ


Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης το έκτακτο Δ.Σ. της ΕΣΚΑΣΕ με το συμβούλιο της Ένωσης να επικυρώνει τις βαθμολογίες τη στιγμή της διακοπής και να παίρνει σημαντικές αποφάσεις για όλες τις κατηγορίες. O Γ.Σ. Άτλας ανέβηκε από τη Γ΄ στη Β΄ ΕΣΚΑΣΕ, στην οποία έχει δικαίωμα συμμετοχής για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Για την Α’ ΕΣΚΑΣΕ ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια η Αναγέννηση Λαμίας και μαζί με μια ομάδα ακόμα (κατά πάσα πιθανότητα Τελεθριακός), ανεβαίνει στη Γ’ Εθνική. Δεν υποβιβάζεται καμιά ομάδα.

Στη Β’ ΕΣΚΑΣΕ δεν αναδείχθηκε πρωταθλήτρια ομάδα. το εισιτήριο της ανόδου παίρνουν οι ΄δυο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο (Απόλλων Χαλκίδας,, Κονίστρες, Αρης Αμφίκλειας, Αλίαρτος). Επίσης δεν υποβιβάζεται κανένας.

Στη Γ’ ΕΣΚΑΣΕ δεν αναδεικνύεται πρωταθλητής αλλά την άνοδο για τη Β’ κατηγορία παίρνουν οι τρεις πρώτες ομάδες του κάθε ομίλου (Α.Ε. Καρύστου, Κένταυρος Λιβαδειάς, Άτλας Καρπενησίου).

Στο πρωτάθλημα Γυναικών τον τίτλο και την άνοδο για την Α2 Γυναικών παίρνει ο Έσπερος Λαμίας. Αν δεν δεχθεί, τότε η ΕΣΚΑΣΕ θα απευθυνθεί στα υπόλοιπα σωματεία.

Πηγή: stereabasket.gr