Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Αυγενάκης: "Με επιφύλαξη, ίσως τα ερασιτεχνικά να σταματήσουν"


Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα στο ποδόσφαιρο να διακοπούν.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, μίλησε σήμερα (9/4) στο Ράδιο Λασίθι για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό της χώρας, τις σκέψεις, και τον προγραμματισμό που υπάρχει για τις επόμενες εβδομάδες και μήνες.
Μεταξύ άλλων τόνισε πως σε ότι αφορά τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου οι εξελίξεις θα είναι πιο γρήγορες, αφού άμεσα θα υπάρξουν αποφάσεις από πλευράς ΕΠΟ.
Το πιθανότερο σενάριο, όπως είπε, είναι να υπάρξει η οριστική τους διακοπή, μια απόφαση όμως που δεν θέλησε να προκαταλάβει.
«Σε ό,τι αφορά τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα εξελίσσεται ήδη μια συζήτηση από πλευράς ΕΠΟ, που έχει και την τελική ευθύνη. Για μας, οτιδήποτε κι αν γίνει, πρέπει να γίνει σε συνεννόηση.
Δεν θ’ αρνηθούμε το παραμικρό είτε αφορά τη διακοπή των πρωταθλημάτων ή την συνέχιση τους. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να προχωρήσουμε μονομερώς και να πάρουμε κάποια απόφαση, που να την επιβάλουμε. Άλλωστε αυτή η προσπάθεια θέλει πολλούς, άρα το να συνεχιστεί ή να μη συνεχιστεί ένα πρωτάθλημα πρέπει να υπάρχει συναίνεση των πολλών.
Ο,τι κι αν αποφασιστεί θα γίνει σε συνεννόηση. Τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα είναι το πιο πιθανό να μην προχωρήσουν, αλλά και αυτό με μια μικρή επιφύλαξη».

Πηγή: radiolasithi.gr