Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Γ.Σ. Άτλας-ΑΠΣ Λαμία 80-55

Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται ο Άτλας, που συνέχισε με μια ακόμη νίκη. Αυτήν τη φορά επιβλήθηκε με 80-55 του νεοσύστατου ΑΠΣ Λαμία.
Η συνάντηση διεξήχθη το Σάββατο 7 Μαρτίου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 2. Ήταν στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ.
Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη ήταν ο κυρίαρχος του παιχνιδιού από το ξεκίνημα του και έφτασε εύκολα στο θετικό αποτέλεσμα. Οι Ευρυτάνες «σφράγισαν» την πρόκριση για την επόμενη φάση και θέλουν να τερματίσουν και στην πρώτη θέση του ομίλου. Ο έφηβος  Παύλος Ανδρέου πέτυχε 23 πόντους με δυο εύστοχα 3ποντα και ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα. Ο Γυμναστικός πέτυχε την 6η συνολικά και συνεχόμενη νίκη του, έχοντας μόλις μια ήττα.
Ο ΑΠΣ Λαμία του Μπάμπη Μπεσλεμέ παρατάχτηκε χωρίς τον «ηγέτη» του Μάνθο Σοφογιάννη και είχε δύσκολο έργο εξ αρχής.. Οι Λαμιώτες γνώρισαν τη 2η τους ήττα, ενώ έχουν πέντε νίκες και βρίσκονται και αυτοί κοντά στην πρόκριση τους. Πρώτος σκόρερ των φιλοξενούμενων ήταν ο Αλέξανδρος Ζερντίτσκι με 21 πόντους
Οι νικητές θα δώσουν νέο ντέρμπι το Σάββατο 14 Μαρτίου, αντιμετωπίζοντας στη Λαμία τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη. Οι Λαμιώτες έχουν ρεπό και θα παίξουν με την ίδια ομάδα στις 21/3

Ασταμάτητος ο Άτλας
Οι περυσινοί πρωταθλητές της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ πέτυχαν την 6η τους νίκη στη σειρά, «σφραγίζοντας» την πρόκριση στην επόμενη φάση. Μάλιστα κάλυψαν και τη διαφορά του -12, με την οποία είχε κερδίσει ο ΑΠΣ στην πρεμιέρα. Είναι πιθανό οι δυο ομάδες να συναντηθούν και στη 2η φάση σε μονό παιχνίδι.

Σκόραραν όλοι
Στα αξιοσημείωτα πως σκόραραν και οι 19 παίχτες που βρέθηκαν στο παρκέ.

Ντεμπούτο Άσσερ


Για τον Άτλαντα το «βάπτισμα του πυρός» με την ανδρική ομάδα πήραν οι νεαροί αθλητές των τμημάτων υποδομής Δημήτρης Κρίκας και Γιώργος Μπούργος. Πρώτη εμφάνιση με τον ΑΠΣ για τον πρωταθλητή καράτε Σταύρο Άσσερ(Φωτογραφία).

«Ηγέτης» ο Π. Ανδρέου


Μια ακόμη εντυπωσιακή εμφάνιση για τον Παύλο Ανδρέου(Φωτογραφία) του Άτλαντα, που πέτυχε 23 πόντους με δυο εύστοχα 3ποντα. Με 11 τελείωσαν το ματς οι: Θωμάς Χονδρός και Κώστας Σεριανάι, οι οποίοι σκόραραν και έξω από τα 6,75.


Απώλεια Σοφογιάννη
Για τους φιλοξενούμενους δεν αγωνίστηκε ο κορυφαίος αθλητής τους και πρώτος σκόρερ και «τριποντέρ» του ομίλου Μάνθος Σοφογιάννης. Απών ήταν επίσης και ο προπονητής Γιάννης Σοφογιάννης. Για τον Γυμναστικό απουσίαζε ο πολύπειρος Δημήτρης Σταλίκας.

21 για τον ψηλό


Ο σέντερ των Λαμιωτων Αλέξανδρος Ζερντίτσκι(Φωτογραφία) σταμάτησε στους 21 πόντους. Βαγγέλης Εμμανουήλ και Αποστόλης Κατσαρός είχαν από 9.


Η «μάχη» των πάγκων
Την προπονητική καθοδήγηση των φιλοξενούμενων είχε ο Κρικελλιώτης Μπάμπης Μπεσλεμές. Από πλευράς Άτλαντα ο Δημήτρης Λερογιάννης έχει τον ρόλο του προπονητή-παίχτη, με τον συνεργατή του και προπονητή των ακαδημιών Βασίλη Δόση να δίνει οδηγίες από τον πάγκο.



«Αφεντικό» οι γηπεδούχοι
Ο Άτλας έκανε πολύ καλή αρχή στο παιχνίδι και προηγήθηκε στο α΄ δεκάλεπτο με 23-9.


Ανωτερότητα Άτλαντα
Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν και στη δεύτερη περίοδο, κατά την οποία με ένα επιμέρους 19-9 έφτασαν στο +24(42-18).

Στα ίδια επίπεδα
Κατά έναν ανέβηκε η διαφορά, μετά και τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου. Το επιμέρους 16-15 διαμόρφωσε το 58-33.

«Ισόπαλο» επιμέρους
Μετά από ένα επιμέρους 22-22 το παιχνίδι ολοκληρωήθηκε με 80-55 υπέρ των Καρπενησιωτών.

Αποβολή δυο παιχτών
Γιώργος Δροσίνης(Άτλας) και Αποστόλης Κατσαρός(ΑΠΣ Λαμία) αποχώρησαν με πέντε ατομικά φάουλ.

Τα δεκάλεπτα
23-9, 42-18, 58-33, 80-55

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Κρίκας 2, Ανδρέου Γ. 2, Μπούργος 3, Κάππας 4, Σεριανάι 11(1), Μπίκας 3(1), Ανδρέου Π. 23(2), Χονδρός 11(1), Σαμαντάς 5(1), Ελεζάι 2, Δροσίνης 7, Λερογιάννης 7(1)

ΑΠΣ Λαμία (Μπάμπης Μπεσλεμές): Κουφαλιώτης 7(1), Εμμανουήλ 9, Τσάβαλλος 1, Άσσερ 5, Κατσαρός 9(2), Λάιος 3(1), Ζερντίτσκι 21

Διαιτητές: Γιώργος Ζάχος& Αντώνης Πατάγιας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος& Γιάννης Χαντζόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης 24΄΄: Γιάννης Μπουμπουρής




















Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος