Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Π.Α.Κ.-Πρωτέας Λαμίας 73-63

Διατηρώντας ένα σταθερό προβάδισμα από την αρχή έως το τέλος του αγώνα η Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης επιβλήθηκε με 73-63 του Πρωτέα Λαμίας.
Η συνάντηση διεξήχθη το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου και άρχισε στις 4. Ήταν στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ, παρουσία περίπου 50 θεατών.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή  της εμφάνιση και έφτασε δίκαιαστο «ροζ» φύλλο αγώνος με διαφορά +10. Με 23 πόντους και 1 εύστοχο 3ποντο ο Μιχάλης Γεωργουλάκος ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών. Οι Ευρυτάνες με τρεις νίκες και δυο ήττες διεκδικούν με αξιώσεις την πρόκριση τους στην επόμενη φάση.
Ο Πρωτέας Λαμίας του Νώντα Μπλούχαρη ήταν αρκετά ανταγωνιστικός, συμμετέχοντας με αρκετές απουσίες και αποστολή 7 ατόμων. Δεν κατάφερε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.  Σχεδόν τους μισούς πόντους(30) πέτυχε ο Κώστας Μπουντής. Οι Λαμιώτες έχουν πλέον δυο νίκες και τέσσερις ήττες, μένοντας στην 5η θέση και ολοκληρώνοντας την παρουσία τους στον πρώτο γύρο.
Οι Ευρυτάνες θα αντιμετωπίσουν την Κυριακή(8/3) στη Λαμία τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη σε εξ αναβολής ματς για την 6η αγωνιστική. Ο Πρωτέας μια ημέρα νωρίτερα εκκινεί τον δεύτερο γύρο απέναντι στη Δωρίδα, στην Άμφισσα.

Διεκδικεί πρόκριση
Η Π.Α.Κ. με αυτή τη νίκη πήρε το προβάδισμα για την κατάληψη της 4η θέσης, ενώ καθοριστικό για μια θέση στην πρώτη 3αδα είναι το επόμενο της ματς κόντρα στα Μπούκαλη. Προκρίνονται στη 2η θέση οι τρεις πρώτοι και ο καλύτερος 4ος των τριών ομίλων.

Οι δυο πρωταγωνιστές

 












Για την Πανευρυτανική ξεχώρισε με 23 πόντους και 1 εύστοχο 3ποντο ο Μιχάλης Γεωργουλάκος(Φωτογραφία αριστερά), ενώ ο «μικρός» Γιώργος Ντότσικας(Φωτογραφία δεξιά) ακολούθησε με 19.


Πρώτο ματς
Για τους νικητές ο αρχηγός Γιώργος Σώκος και ο ταλαντούχος Γιάννης Κοκοτίνης πραγματοποίησαν την πρώτη τους φετινή εμφάνιση με την ανδρική ομάδα.

Έπαιζε μόνος του


Ο Κώστας Μπουντής(Φωτογραφία) του Πρωτέα με 30 πόντους και 5 τρίποντες «βόμβες» έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση. Ο αρχηγός Τσιμπούρης πέτυχε 13 με 1 τρίποντο.

Μπροστά η Π.Α.Κ.
Το συγκρότημα της Κατερίνας Μπαλωμένου προηγήθηκε στην πρώτη περίοδο με 23-15.

Σταθερή πρωτοπορία
Οι γηπεδούχοι παρέμειναν μπροστά με διαφορά 9 πόντων, αυξάνοντας κατά έναν τη διαφορά τους μετά το επιμέρους 20-19. Το ημίχρονο έληξε με 43-34.

Στα ίδια επίπεδα
Η 3η περίοδος βρήκε την Πανευρυτανική μπροστά στο σκορ με 56-46. Οι Καρπενησιώτες είχαν ένα επιμέρους 13-12.

Εκτός ο Νιαβής


Ο αθλητής της Π.Α.Κ. Κώστας Νιαβής(Φωτογραφία) αποχώρησε με 5 ατομικά φάουλ.

Έφτασε στη νίκη
Χωρίς να «πιεστεί» το Ευρυτανικό συγκρότημα έφτασε στο τελικό 73-63. Στο τελευταίο δεκάλεπτο το επιμέρους σκορ ήταν 17-17.

Τα δεκάλεπτα
23-15, 43-34, 56-46, 73-63

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Κοκοτίνης, Γραμματίκας 2, Πιπέρας 3(1), Ντότσικας 19, Χαντζόπουλος 2, Καγκαράς 6, Νιαβής 7(1), Λάνης 2, Γεωργουλάκος 23(1), Κρουστάλλης 9, Σώκος, Κολλημένος

Πρωτέας (Νώντας Μπλούχαρης): Κοσμάς 8(2), Μπουντής 30(5), Κεχαγιάς, Αλεξίου 6, Τσιμπούρης 13(1), Αραμπόπουλος 6, Χυσκάι

Διαιτητές: Ιωάννης Ευαγγελόπουλος& Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος& Γιάννης Χαντζόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης 24΄΄: Γιάννης Τσάνε






















Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος