Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Έφηβοι: Άρης Αμφίκλειας-Γ.Σ. Άτλας 59-76

Μεγάλη νίκη για την ομάδα εφήβων του Άτλαντα, η οποία επικράτησε εκτός έδρας με 59-76 της αντίστοιχης του Άρη Αμφίκλειας.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στο κλειστό γυμναστήριο Αμφίκλειας, άρχισε στις 4 και ήταν στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της 2ης φάσης του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ.
Ο Άρης Αμφίκλειας του Άρη Παπαδάκη συμμετέχει για «παρθενική» φορά στη σύντομη ιστορία του στη δεύτερη φάση του θεσμού, έχοντας πάρει την πρόκριση ως πρώτος από τον όμιλο του.  Στο αγωνιστικό κομμάτι δεν κατάφερε να συνεχίσει την αντεπίθεση του τρίτου δεκαλέπτου, γνωρίζοντας την ήττα. Ο Ευθύμης Ζανιάς με 21 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων. Οι Φθιωτοί έχουν απολογισμό μια νίκη και δυο ήττες.
Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη πέτυχε ένα σπουδαίο «διπλό», κυρίως γοήτρου και αποτελεί ένα καλοδουλεμένο σύνολο με ευοίωνο μέλλον. Το ανδρικό τμήμα του να αναφερθεί πως στηρίζεται σε αρκετά παιδιά του τμήματος εφήβων. Ήταν ανώτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και έφτασε δίκαια στο θετικό αποτέλεσμα. Με 27 πόντους τελείωσε το παιχνίδι ο «φορμαρισμένος» Παύλος Ανδρέου. Ο Γυμναστικός πέτυχε την πρώτη του νίκη, μετά από δυο αρνητικά αποτελέσματα, ενώ έχει και ματς λιγότερο.
Για την 5η αγωνιστική η Αμφίκλεια θα αντιμετωπίσει στην Άμφισσα τον τοπικό Μάκαρο, ενώ ο Άτλας υποδέχεται στο Καρπενήσι τη Λίμνη.

1η νίκη
Ο Άτλας σημείωσε την πρώτη του νίκη για τη δεύτερη φάση του θεσμού, αποδεικνύοντας πως μόνο τυχαία δεν είναι η παρουσία του σε αυτή. Οι Καρπενησιώτες λαμβάνουν μέρος για πρώτη φορά σε αυτό το πρωτάθλημα, ενώ είχαν χάσει μέσα από τα χέρια τους το παιχνίδι στην Αιδηψό με τον Σύλλα.

Μετρούν τις τεχνικές
Έκπληκτοι έμειναν οι φιλοξενούμενοι με τον καταλογισμό πληθώρας τεχνικών ποινών εναντίον τους. Όπως αναφέρουν δεν έχουν δεχτεί αθροστικά τόσες στην μέχρι τώρα παρουσία τους στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ.

Στους 21 ο Ζανιάς
Για τους γηπεδούχους ο Ευθύμης Ζανιάς πέτυχε 21 πόντους και ακολούθησε ο Θανάσης Στρωτός με 19. Ο πρώτος έβαλε και δυο 3ποντα.

Περυσινός φιναλίστ
Ο Άρης Αμφίκλειας ήταν φιναλίστ στο αντίστοιχο περυσινό πρωτάθλημα των παίδων, έχοντας πάρει την πρόκριση οριακά εις βάρος του Άτλαντα σε ένα ματς, κατά το οποίο οι φιλοξενούμενοι είχαν πολλά παράπονα για τη διαιτησία. Δείγμα της δουλειάς των ακαδημιών και του Άρη Παπαδάκη αποτέλεσαν οι μεταγραφές του Γιάννη Στιβαχτή στην ΑΕΚ και του Ηλία Κουρέπη στον Προμηθέα Πάτρας.

Ίδιος απολογισμός
Οι δυο ομάδες έχουν από μια νίκη και δυο ήττες στη 2η φάση. Την πρόκριση στον τελικό θα διεκδικήσουν ο Έσπερος Λαμίας και ο Σύλλας Αιδηψού.

Προεδρική συγνώμη
Ο Πρόεδρος του Άτλαντα Γιάννης Μπουμπουρής θέλησε να εκφράσει τη μεταμέλεια του για έντονη διαμαρτυρία του προς τη γραμματεία του αγώνα, καθώς θεώρησε ότι δεν είχε καταμετρήσει καλάθι υπέρ της ομάδας του, ενώ τελικά είχε κατοχυρωθεί.

Σε «φόρμα» ο Ανδρέου


Με 27 πόντους τελείωσε την αναμέτρηση ο Παύλος Ανδρέου(Φωτογραφία), που ήταν μια ημέρα πριν πρωταγωνιστής και στο παιχνίδι της ανδρικής ομάδας. Ο Κώστας Σεριανάι έβαλε 15 με ένα τρίποντο.

Μικρό προβάδισμα
Οι Καρπενησιώτες του Δημήτρη Λερογιάννη προηγήθηκαν στην πρώτη περίοδο με 14-18.

Διψήφια διαφορά
Συνεχίζοντας να παίζουν καλό μπάσκετ οι παίχτες του Άτλαντα έκλεισαν το ημίχρονο με +11 υπέρ τους(26-37). Έκαναν ένα επιμέρους 12-19 στο δεύτερο δεκάλεπτο.


Μείωσε ο Άρης
Την αντεπίθεση του έκανε στην τρίτη περίοδο η ομάδα του Άρη Παπαδάκη, μειώνοντας σε 49-52. Οι γηπεδούχοι έκαναν ένα επιμέρους 23-15.

Ανώτεροι οι Ευρυτάνες
Οι φιλοξενούμενοι ήταν αποφασιστικοί στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα και με ένα επιμέρους 10-23 έφυγαν από την Αμφίκλεια με +17(59-76), παίρνοντας το πρώτο τους «ροζ» φύλλο αγώνος στη δεύτερη φάση του θεσμού.


Τα δεκάλεπτα
14-18, 26-37, 49-52, 59-76

Συνθέσεις Ομάδων

Άρης Αμφίκλειας (Άρης Παπαδάκης): Ζανιάς 21(2), Μωράκης 17(2), Στρωτός 19, Μπαούρδος 2, Πάντος, Μετσολάρι, Πάπα

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Μπίκας 1, Κατσαρός, Μπούργος, Κάππας 9, Σεριανάι 15(1), Μανταλιός, Μήτσιος 8, Ελεζάι 3, Ανδρέου Π. 27, Ανδρέου Γ. 5, Δροσίνης 8, Μπουμπουρής 1

Διαιτητές: Γιώργος Ζάχος& Αντώνης Πατάγιας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτές: Μαρία Ίσαρη-Νίκος Καλαντζής-Δημήτρης Γλωσσόπουλος
(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)












Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Γιάννης Μπουμπουρής