Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

Ποταμιά-Αλμυρός 0-3

Με χατ-τρικ του Αποστόλη Γαρυφαλλόπουλου ο Αλμυρός πέρασε από το Καρπενήσι νικώντας την Ποταμιά με 0-3, που γνώρισε την πιο βαριά ήττα στο γήπεδο της.
Ο αγώνας διεξήχθη την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής, έγινε κάτω από συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος του καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 100 θεατών.
Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη έκανε άσχημη εμφάνιση και δεν μπόρεσε να αποφύγειτην 12η συνεχόμενη ήττα της. Οι Μεγαλοχωρίτες βρέθηκαν από δικά τους λάθη πίσω στο σκορ με 0-2 στο 58΄ και «μοιραία» εκεί κάπου ο αγώνας έγειρε οριστικά υπέρ των Θεσσαλών που σκόραραν και τρίτο τέρμα 2 λεπτά πριν το φινάλε.
Ο Αλμυρός του Αλέξανδρου Κούρτογλου ήταν αποτελεσματικός και παρότι δε δημιούργησε πολλές τελικές προσπάθειες σκόραρε 3 τέρματα. Ο Αποστόλης Γαρυφαλλόπουλος με χατ-τρικ (32΄,58΄, 88΄) σκόραρε τα τέρματα των νικητών. Αποβλήθηκε στο 90΄ με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Πέτρος Αγασιώτης.
Την επόμενη (19η) αγωνιστική η Ποταμιά αγωνίζεται την Κυριακή(9/2) εκτός έδρας με τον Δία Δίου, ενώ την ίδια μέρα ο Αλμυρός υποδέχεται στο γήπεδο την Αταλάντη. Η Ποταμιά παρέμεινε στους 2 βαθμούς, ενώ ο Αλμυρός είναι 8ος και ανέβηκε στους 23, περνώντας την γραμμή της παραμονής.

Μια 100αδα
Η αναμέτρηση έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες για την εποχή και παρουσία περίπου 100 θεατών.


Πρώτο για Σκούρα


Ένας ακόμη ρέφερι ντεμπουτάρει στην Γ΄ Εθνική σε παιχνίδι της Ποταμιάς. Ο Φθιωτός Γιώργος Σκούρας διεύθυνε για πρώτη φορά παιχνίδι της 3ης εθνικής. Οι δυο βοηθοί του προέρχοταν από Καρδίτσα

Εκτός 3
Εκτός αποστολής των γηπεδούχων έμειναν οι τραυματίες Κώστας Σταμούλης, Κώστας Κουτσουπιάς, καθώς και ο Μιχάλης Νούλας.

Χωρίς Χαλάτση & τιμωρημένους
Ο Αλμυρός αγωνίστηκε χωρίς τον Αλέξανδρο Χαλάτση που αποκτήθηκε από την Λάρισα και δεν έχει ακόμη διακίωμα συμμετοχής. Επίσης δεν έπαιξαν οι τιμωρημένοι Σταύρος Βουρδάκης και Αλέξανδρος Λέτσο, που εξέτισαν τη μια αγωνιστική της τιμωρίας τους, αλλά και ο Χρήστος Χολέβας που απουσίαζε για προσωπικούς λόγους. Ως αλλαγή χρησιμοποιήθηκαν οι: Δημήτρης Ηλιόπουλος και Αποστόλης Λάμπος, που προερχόταν από τραυματισμό.

Στον πάγκο οι μεταγραφές
Δεν αγωνίστηκαν με τους γηπεδούχους τα δυο χειμερινά μεταγραφικά αποκτήματα, αφού Άρης Ρέπας και Γιάννης Τσούκας έμειναν στον πάγκο, προερχόμενοι από ίωση.

«Πελέ» αντί «Τάρα»


Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία) επέστρεψε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις με την Ποταμιά και σε σχέση με το τελευταίο ματς με τον Ηρακλή Λάρισας ήταν η μόνη διαφοροποίηση στο αρχικό σχήμα του Γιάννη Φλωράκη, αντικαθιστώντας τον Κώστα Μαντζιούτα, που έπαιξε ως αλλαγή.

Η πιο βαριά
Η ομάδα της Ευρυτανίας γνώρισε την πιο βαριά φετινή της ήττα στο Καρπενήσι.

Παρουσία Ντελόπουλου
Από κοντά είδες τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του Αλμυρού ο Αντιπρόεδρος της ΑΕΛ Ζήσης Ντελόπουλος, που το τελευταίο καιρό ανέλαβε τις «τύχες» της ομάδας του Αλμυρού, τον οποίο και ενίσχυσε σημαντικά σε όλα τα επίπεδα.


Πέρασε τη ζώνη
Ο Αλμυρός βρίσκεται πλέον στο +1 από την γραμμή «σωτηρίας».

Συμπλήρωσαν κάρτες
Για την Ποταμιά οι: Σπύρος Ξαγάρας και Χρήστος Λέρης συμπλήρωσαν 7 κίτρινες κάρτες και ο Κώστας Γιαννακόπουλος 4 κίτρινες κάρτες.

Αντίπαλοι ξανά
Ο προπονητής του Γ.Σ.Α. Αλέξανδρος Κούρτογλου και ο μέσος Ανέστης Ζαφειρίδης είχαν αντιμετωπίσει την Ποταμιά και με την Καρίτσα στον πρώτο γύρο, της οποίας υπήρξαν μέλη.

Α΄ Μέρος

Αποτελεσματικός
Χωρίς να κάνει την μεγάλη εμφάνιση ο Αλμυρός είχε ουσία και προηγήθηκε στο 32΄ με 0-1.

Ακυρωθέν τέρμα
Στο 12΄ ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος σκόραρε μετά από ασθενή απόκρουση του αντίπαλου τερματοφύλακα, όμως βρίσκονταν σε θέση οφσάιντ, με την παράβαση να υποδυκνύει έγκαιρα ο δεύτερος βοηθός Απόστολος Καλογριανίτης. 


«Έχασε» Αθανασόπουλο


Ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος αποχώρησε σοβαρά τραυματίας με την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, με τη θέση να παίρνει ο Κώστας Μπόνιας.




Δεν χαρίστηκε ο Γαρυφαλλόπουλος


Ο Αποστόλης Γαρυφαλλόπουλος στο 32΄ μετά το γέμισμα του Ανέστη Ζαφειρίδη και το λάθος του Βασίλη Παρασκευόπουλου δεν «χαρίστηκε» και με σουτ ψηλά στην αριστερή γωνία της Ποταμιάς έκανε το 0-1.




Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Σουτ του Αγασιώτη από πλάγια δεξιά πέρασε πάνω από το τέρμα της Ποταμιάς.
7΄: Ο Γαρυφαλλόπουλος έδωσε στον Καναβό, που σούταρε άουτ από το δεξί δοκάρι του Ανδρούτσου.
14΄: Ο Στογιαννίδης έβγαλε σέντρα από δεξιά και σουτ του Καναβού έφυγε ψηλά άουτ.
32΄: Ο Ζαφειρίδης γέμισε, ο Παρασκευόπουλος έκανε τραγικό λάθος και ο Γαρυφαλλόπουλος το ύψος του πέναλτι με σουτ ψηλά στην αριστερή γωνία της Ποταμιάς πέτυχε το 0-1.

Β΄ Μέρος

Νέο πρόβλημα
Δεύτερη αναγκαστική αλλαγή για την Ποταμιά, όπου στο ημίχρονο αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος από τον Κώστα Μαντζιούτα.


Δημιούργησε και σκόραρε
Ο Αλμυρός ήταν βελτιωμένος στο δεύτερο μέρος, δημιούργησε φάσεις και σκόραρε ακόμη δυο φορές για το τελικό 0-3.

«Πήρε το δώρο»
Ο Αποστόλης Γαρυφαλλόπουλος στο 58΄ πήρε απλόχερα το δώρο που του προσφέρθηκε, ο Χάρης Ζαραβέλης γύρισε απρόσεκτα προς τα πίσω και προ του Κώστα Ανδρούτσου ο φορ του Αλμυρού έκλεψε και σε κενή εστία σαν σε προπόνηση έκανε το 0-2.




Χατ-τρικ Γαρυφαλλόπουλου
Δυο λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90΄ ο Αποστόλης Γαρυφαλλόπουλος έφτασε στο χατ-τρικ όταν μετά την μπαλιά ακριβείας του Πέτρου Αγασιώτη πλάσαρε εύστοχα τον Κώστα Ανδρούτσο, «γράφοντας» το τελικό 0-3. Ο Γαρυφαλλόπουλος είχε αγωνιστεί στο πρώτο μίσο του πρωταθλήματος με τη φανέλα των Σελλάνων, πετυχαίνοντας ένα τέρμα.


Αποβολή Αγασιώτη


Στο 90΄ ο Πέτρος Αγασιώτης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για καθυστέρηση.



Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Εκτέλεση φάουλ του Δερμιτζάκη απέκρουσε σε κόρνερ από το αριστερό του «παραθυράκι» ο Ανδρούτσος.
58΄: Ο Ζαραβέλης γύρισε στον Ανδρούτσο, ο Γαρυφαλλόπουλος έκλεψε και σε κενή εστία σαν σε προπόνηση διαμόρφωσε το 0-2.
61΄: Ο Γαρυφαλλόπουλος τροφοδότησε τον Βαγενά, που μπήκε στην περιοχή από δεξιά πλάσαρε και ο Ανδρούτσος απέκρουσε από την αριστερή του γωνία σε κόρνερ.
76΄: Ο Μπόνιας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και η κεφαλιά του Χρυσικού πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
88΄: Ο Αγασιώτης με μπαλιά ακριβείας βρήκε τον Γαρυφαλλόπουλο, που μετά από αδράνεια της αντίπαλης άμυνας βρέθηκε τετ α τετ με τον Ανδρούτσο πλασάροντας για το 0-3.
90΄: Σουτ του Παρασκευόπουλου εκτός περιοχής και αριστερά πέρασε πάνω από το τέρμα του Αλμυρού.
90΄: Ο Αγασιώτης αντικρίζει δεύτερη κίτρινη για καθυστέρηση και αποβάλλεται.
92΄: Ο Ηλιόπουλος βρέθηκε τετ α τετ με τον Ανδρούτσο, πλάσαρε και ο γκολκίπερ της Ποταμιάς απέκρουσε.

Κίτρινες Κάρτες
Λέρης, Γιαννακόπουλος, Ξαγάρας, Στογιαννίδης, Δερμιτζάκης

Δικαριθέντες
Ποταμιά: Γιαννακόπουλος, Φαρμάκης
Αλμυρός: Γαρυφαλλόπουλος, Αγασιώτης, Καναβός

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (Ποταμιά): «Ήταν ένα κακό παιχνίδι για εμάς, ίσως το χειρότερο. Δεν παρουσιαστήκαμε όπως έπρεπε μέσα στο γήπεδο απέναντι σε μια ομάδα, με την οποία θεωρώ θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει περισσότερα πράγματα. Το αποτέλεσμα βέβαια είναι δίκαιο με βάση την εμφάνιση μας. Πρέπει να συγκεντρωθούμε, να χαλαρώσουμε, γιατί είναι δύσκολο το πρωτάθλημα και έχει αρκετή συνέχεια. Αν θέλουμε να πάρουμε βαθμούς πρέπει να βάλουμε το κεφάλι κάτω, να δουλέψουμε στο γήπεδο, για να βγουν τα αποτελέσματα την Κυριακή. Καλή συνέχεια στην ομάδα του Αλμυρού.»


Αλέξανδρος Κούρτογλου (Αλμυρός): «Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μας, γιατί σήμερα ήταν προσηλωμένοι σε όλο το 90λεπτο. Για εμάς σημασία είχαν οι βαθμοί, ήταν παιχνίδι must win, έπρεπε να το κερδίσουμε. Εμείς είμαστε μια ομάδα που δεν κοιτάμε τι θα κάνουν οι υπόλοιποι, έχουμε βάλει ως στόχο να σωθούμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε και κάθε Κυριακή παίζουμε, για να κερδίσουμε τους τρεις βαθμούς στο γήπεδο. Ξέραμε ότι έχουμε να παίξουμε με μια ομάδα, η οποία μπορεί βαθμολογικά να είναι τελευταία, αλλά γνωρίζουμε ότι είναι μια ομάδα που κάνει μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια, παλεύει όλα τα παιχνίδια είτε μέσα στην έδρα της, είτε εκτός έδρας και της αξίζουν συγχαρητήρια. Εμείς αυτό που θέλαμε να πάρουμε από αυτό το παιχνίδι το πήραμε, κοιτάξαμε να προστατεύσουμε και κάποια παιδιά. Μόλις γυρίσουμε στον Βόλο, έχουμε το επόμενο παιχνίδι στο μυαλό μας, που για εμάς είναι ένας ακόμη τελικός»

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Ανδρούτσος, Αθανασόπουλος(30΄ λ.τρ. Μπόνιας), Παρασκευόπουλος, Ζαραβέλης, Φαρμάκης, Ξαγάρας, Λέρης(63΄ Πλεξίδας), Κατσαρής, Γιαννακόπουλος, Γενιτσαρόπουλος(46΄ λ.τρ. Μαντζιούτας), Μπουμπουρής(46΄ Χρυσικός)

Αλμυρός (Αλέξανδρος Κούρτογλου): Κοντογεωργάκης, Στογιαννίδης, Αγγελής(66΄ Ηλιόπουλος), Παπακώστας, Κυριάκος, Αγασιώτης, Καναβός, Ζαφειρίδης(61΄ Λάμπος), Γαρυφαλλόπουλος, Δερμιτζάκης(77΄ Καραγεωργόπουλος), Βαγενάς(91΄ Νικογιάννης)

Διαιτητής: Γεώργιος Σκούρας (ΣΔΠ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Γεώργιος Παπαλίτσας (ΣΔΠ Καρδίτσας)
2ος Βοηθός: Απόστολος Καλογριανίτης (ΣΔΠ Καρδίτσας)











































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος