Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Δύσκολη εκτός έδρας αποστολή για τους Μεγαλοχωρίτες

Τον αρκετά ισχυρό Ηρακλή Λάρισας θα αντιμετωπίσει η ομάδα της Ποταμιάς, που συνεχίζει την προσπάθεια της στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.
Η συνάντηση θα διεξαχθεί την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στο Α΄ ΔΑΚ Νεάπολης Λάρισας και θα αρχίσει στις 3. Είναι στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής.
Ο Ηρακλής Λάρισας του Χρήστου Χατζηλιάδη βρίσκεται στα υψηλά βαθμολογικά «στρώματα» και αποτελεί το φαβορί για την επικράτηση, επιχειρώντας να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα την παραμονή του. Προέρχεται από εκτός έδρας ήττα κόντρα στα Σέλλανα, ενώ έδωσε και ένα δύσκολο παιχνίδι κυπέλλου, το οποίο κέρδισε στις καθυστρέρησεις. Στο ματς του πρώτου γύρου είχε επιβληθεί με 1-2, πανηγυρίζοντας την πρώτη του νίκη.
Η Ποταμιάτου Γιάννη Φλωράκη ήταν αρκετά ανταγωνιστική κόντρα στη δεύτερη Αγριά και καλείται να δώσει ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι. Έχει αρκετά παράπονα από τη διαιτησία από το τελευταίο ματς, με αποκορύφωμα ακυρωθέν γκολ και ενώ το σκορ ήταν 0-0. Οι Μεγαλοχωρίτες που θα παραταχτούν με τρεις απουσίες μετρούν δέκα σερί ήττες.
Διαιτητής της συνάντησης ορίστηκε ο Σωτήρης Πέτσας(Τρικάλων), με βοηθούς τους: Κωνσταντίνο Λεωνίδα και Κωνσταντίνο Σταφυλά του ίδιου συνδέσμου.

Επιστροφή Αθανασόπουλου
Ο αριστερός οπισθοφύλακας της Ποταμιάς Βαγγέλης Αθανασόπουλος εξέτισε την ποινή των δυο αγωνιστικών  και επιστρέφει στο Κυριακάτικο ματς. Δεν υπάρχει κάποιος τιμωρημένος.

Τρεις απώλειες
Για τους Μεγαλοχωρίτες δεν θα αγωνιστεί ο τραυματίας από το τελευταίο παιχνίδι Κώστας Κουτσουπιάς, ενώ απόντες για προσωπικούς λόγους θα είναι οι: Μιχάλης Νούλας και Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος.
Παρελθόν αποτελεί ο Ταξιάρχης Καλύβας, ο οποίος μεταγράφηκε στη Δόξα Ζηλευτού. H προετοιμασία για τους ποδοσφαιριστές του Γιάννη Φλωράκη και του συνεργάτη του Χρήστου Γιαννίτσαρη ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής(24/1).

Έκοψε την πίτα της
Η ομάδα της Ποταμιάς έκοψε το βράδυ της Πέμπτης(23/1) την πρωτοχρονιάτικη πίτα της.

Ο Ηρακλής Λάρισας
Η ομάδα του Ηρακλή Λάρισας υπό τις οδηγίες του Χρήστου Χατζηλιάδη και του βοηθού του Θάνου Τριανταφυλλόπουλου πραγματοποίει πολύ καλή πορεία, βρισκόμενη στην 4η θέση της βαθμολογίας με 27 πόντους(8 νίκες-3 ισοπαλίες- 5 ήττες και τέρματα 20-18). Πρώτος σκόρερ των «νεοφώτιστων» είναι ο Γιώργος Κακαβίτσης με 9 γκολ.
Στην πρόσφατη εκτός έδρας ήττα με 1-0 από τα Σέλλανα έπαιξαν οι: Παπαγιάννης, Ναρίνογλου, Κρίτσας (19’ λ.τρ. Τάρτας), Γιαννακόπουλος, Τσακάλι, Νεμπεγλέρας (81’ Φώτος), Χρηστίδης, Μανιώτης, Κακαβίτσης, Ζαφειρίου (56’ Γκιουρσάνης), Νάστας (56’ Μουξιός).
Στον μεσοβδόμαδο αγώνα κυπέλλου με τον Σμόλικα Φαλάνης, το οποίο Ηρακλής κέρδισε με 1-2 συμμετείχαν οι: Παπαγιάννης, Αθανασιάς, Γιαννακόπουλος, Ψωμολιάς, Τάρτας, Νεμπεγλέρας, Χρηστίδης (86’ Μουξιός), Μανιώτης (42’ λ.τ. Ζαφειρίου), Κακαβίτσης, Νάστας, Γκιουρσάνης. Επιστρέφει από τιμωρία ο στόπερ Πέτρος Ψωμολιάς, ενώ τραυματίες αποχώρησαν στα δυο τελευταία επίσημα ματς οι: Νίκος Κρίτσας και Τάσος Μανιώτης. Δεν θα αγωνιστεί ο τιμωρημένος Αουρέλ Τσακάλι.


Ο αγώνας του 1ου γύρου
Ποταμιά-Ηρακλής Λάρισας 1-2
Σκόρερ: 45΄ Κατσαρής-24΄ Ναρίνογλου, 81΄ Μουξιός
Δοκάρι: 81΄ Μουξιός
Χαμένο Πέναλτι: 92΄ Ψωμολιάς(Απόκρουση Ανδρούτσου)

Συνθέσεις Ομάδων
Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Ανδρούτσος, Μπουμπουρής, Αθανασόπουλος, Ξαγάρας, Φαρμάκης, Κατσαρής, Νούλας(55΄ λ.τρ. Ζαραβέλης), Λέρης, Ρόμαν(72΄ Γιαννακόπουλος Κ.), Γενιτσαρόπουλος, Σταμούλης(80΄ Μισύρης)

Ηρακλής Λάρισας (Χρήστος Χατζηλιάδης): Παπαγιάννης, Κρίτσας(77΄ Κοντοθανάσης), Γιαννακόπουλος Α., Ψωμολιάς, Τσακάλι(64΄ Μουξιός), Νεμπεγλέρας, Χρηστίδης(67΄ Ζαφειρίου), Μανιώτης, Ναρίνογλου, Νάστας, Κακαβίτσης(89΄ Τάρτας)

Διαιτητής: Στέφανος Ξηρογιάννης (ΕΠΣ Βοιωτίας)
1ος Βοηθός: Ιωάννης Τσώνης (ΕΠΣ Βοιωτίας)
2ος Βοηθός: Δημήτριος-Ευφραίμ Ζανιάς (ΕΠΣ Φωκίδας)


Νέες αλλαγές προπονητών
Νέος προπονητή της Καρίτσας είναι ο Απόστολος Στύλος(Πρώην του Πιερικού), που αποτελεί τον τρίτο κατά σειρά της ομάδας της Πιερίας μετά τον Αλέξανδρο Κούρτογλου και τον Μιχάλη Ζιώγα. Παρελθόν αποτελεί από τον πάγκο της Τσαριτσάνης ο Γιάννης Τσακμακίδης, με τον Νίκο Φώλλα να τον αντικαθιστά.

Αγώνες κυπέλλου
ΕΠΣ Λάρισας: Σμόλικας Φαλάνης-Ηρακλής Λάρισας 1-2(Κολοβός-Αυτογκόλ Κολοβός, Κακαβίτσης)
ΕΠΣ Πιερίας: Πιερικός-Αετός Καταλωνίων 5-0(Μιτακίδης 2, Ίτσιος, Κυπαρίσσης, Παπαδόπουλος)
ΕΠΣ Πιερίας: Δίας Δίου-Εθνικός Νέου Κεραμιδίου 0-1

Πρόσθεσε δυο ο Πιερικός
Ο πρωτοπόρος Πιερικός ένταξε στο ρόστερ του τον Δημήτρη Δημηνά, που έπαιξε στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος στον Αλμυρό και τον Ευριπίδη Μητακίδη.

Οι τιμωρημένοι της 17ης αγωνιστικής
Βασίλης Μπασιάκας(Ατρόμητος Παλαμά), Δημήτρης Δίντσης(Διαγόρας Στεφανοβικείου), Αουρέλ Τσακάλι(Ηρακλής Λάρισας), Ζαχαρίας Δημητρουλόπουλος(Καρίτσα), Γιώργος Φωτίκας(Μετέωρα), Γιώργος Μακρής(Πιερικός/2 αγωνιστικές). Με 300 ευρώ πρόστιμο τιμωρήθηκε ο Διαγόρας Στεφανοβικείου.

Τι θα δούμε την Κυριακή(26/1)
Πλην το ματς του Ηρακλή Λάρισας με την Ποταμιά θα διεξαχθούν οι συναντήσεις Μετέωρα-Διγενής Νεοχωρίου, Ατρόμητος Παλαμά-Καρίτσα, Θησέας Αγριάς-Αταλάντη, Οικονόμος Τσαριτσάνης-Διαγόρας Στεφανοβικείου, Πιερικός-Δίας Δίου και Αλμυρός-Σέλλανα.

Το αναλυτικό πρόγραμμα και οι διαιτησίες:
17η αγωνιστική(26-1-2020, 15:00)
Μετέωρα-Διγενής Νεοχωρίου Δημοτικό Στάδιο Καλαμπάκας
Διαιτητής: Βασίλειος Τσιγαρίδας(Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Γεώργιος Παπαλίτσας(Καρδίτσας)
2ος Βοηθός: Πέτρος Κανιούρας(Καρδίτσας)
Παρατηρητής Διαιτησίας: Νικόλαος Κεραμίδας(Λάρισας)

Ατρόμητος Παλαμά-Καρίτσα Δημοτικό Στάδιο Παλαμά
Διαιτητής: Ιωάννης Ντελέζος(Λάρισας)
1ος Βοηθός: Γρηγόριος Δεδικούσης(Λάρισας)
2ος Βοηθός: Χρήστος Νάκας(Λάρισας)
Παρατηρητής Διαιτησίας: Ανέστης Δουδούμης(Φθιώτιδας)

Θησέας Αγριάς-Αταλάντη Δημοτικό Στάδιο Αγριάς
Διαιτητής: Βασίλειος-Απόστολος Αργυρός(Πέλλας)
1ος Βοηθός: Γεώργιος Κεσίσογλου(Πέλλας)
2ος Βοηθός: Δημήτριος Αδραμάνης(Πέλλας)
Παρατηρητής Διαιτησίας: Ιωάννης Καλύβας(Ευρυτανίας)

Οικονόμος Τσαριτσάνης-Διαγόρας Στεφανοβικείου Δημοτικό Στάδιο Τσαριτσάνης
Διαιτητής: Κωνσταντίνος Κεχαγιάς(Κοζάνης)
1ος Βοηθός: Θωμάς Βογδόπουλος(Κοζάνης)
2ος Βοηθός: Θεόδωρος Παπαδόπουλος(Κοζάνης)
Παρατηρητής Διαιτησίας: Πλάτων Μποζατζίδης(Μακεδονίας)

Ηρακλής Λάρισας-Ποταμιά Α΄ ΔΑΚ Νεάπολης Λάρισας
Διαιτητής: Σωτήριος Πέτσας(Τρικάλων)
1ος Βοηθός: Κωνσταντίνος Λεωνίδας(Τρικάλων)
2ος Βοηθός: Κωνσταντίνος Σταφυλάς(Τρικάλων)
Παρατηρητής Διαιτησίας: Γεώργιος Παγωνόπουλος(Θεσσαλίας)

Πιερικός-Δίας Δίου Α΄ ΔΑΚ Κατερίνης
Διαιτητής: Θωμάς Μπουρουζίκας(Λάρισας)
1ος Βοηθός: Χρήστος Καραγιάννης(Λάρισας)
2ος Βοηθός: Δημήτριος Μίχος(Λάρισας)
Παρατηρητής Διαιτησίας: Ματθαίος Κοφίτσας(Καρδίτσας)

Αλμυρός-Σέλλανα Δημοτικό Στάδιο Αλμυρού
Διαιτητής: Κωνσταντίνος Φουστάνας(Μακεδονίας)
1ος Βοηθός: Βασίλειος Χατζηβασιλείου(Μακεδονίας)
2ος Βοηθός: Γεώργιος Κουτσικανίδης(Πιερίας)
Παρατηρητής Διαιτησίας: Δημήτριος Τζιόλας(Λάρισας)