Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

ΑΠΣ Λαμία-Γ.Σ. Άτλας 72-60

Με ήττα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Γ΄ κατηγορίας ο τροπαιούχος Άτλας, με τον νεοσύστατο ΑΠΣ Λαμία να επικρατεί στο μεταξύ τους ματς με 72-60.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Κυριακή 12 Ιανουαρίου στο ΔΑΚ Λαμίας, αρχίζοντας στις 5. Ήταν στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ.
Ο ΑΠΣ Λαμία του Αλέξανδρου Ροδίτη έδειξε από το ξεκίνημα τις διαθέσεις του και έφτασε στο θετικό αποτέλεσμα με διψήφια διαφορά, αποτελώντας ένα από τα φαβορί για την πρωτιά του ομίλου. Είχε μόλις επτά αθλητές στη διάθεση του, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε στο να φτάσει στο υπέρ του σκορ. Ο πολύπειρος Μάνθος Σοφογιάννης στην επιστροφή του στην ενεργό δράση σημείωσε 27 πόντους με τέσσερα εύστοχα 3ποντα.
Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη αντιμετώπισε έναν αρκετά δυνατό αντίπαλο και έμεινε από νωρίς πίσω στο σκορ, μη καταφέρνοντας να ξεκινήσει με το «δεξί». Γνώρισε την ήττα μετά από σχεδόν δυο χρόνια, καθώς τη σαιζόν 2018-2019 κατέκτησε το πρωτάθλημα αήττητος. Ο Θωμάς Χονδρός και ο Παύλος Ανδρέου πέτυχαν από 19 πόντους.
Οι νικητές θα πραγματοποιήσουν το ρεπό τους για τη 2η αγωνιστική και θα παίξουν ξανά στις 25/1 με τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη. Οι Ευρυτάνες υποδέχονται την ίδια ομάδα στις 19 Ιανουαρίου στο Καρπενήσι.

Σταμάτησε το σερί
Ο Άτλας μετρούσε ένα σερί περίπου 15 νικών. Την περυσινή περίοδο(2018-2019) κατέκτησε αήττητος το πρωτάθλημα της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ, ωστόσο δεν δήλωσε συμμετοχή τελικά στη Β΄ ΕΣΚΑΣΕ. «Παράσημο» για την ομάδα αποτελεί η μεταγραφή του Δημήτρη Σεριανάι στον Έσπερο Λαμίας και τη Β΄ Εθνική.

Οι καθοδηγητές
Τον Άτλαντα καθοδηγεί ο Δημήτρης Λερογιάννης, με άμεσο συνεργάτη τον Βασίλη Δόση. Ο πρώτος μάλιστα έχει διπλό ρόλο, καθώς είναι και παίχτης της ομάδας. Δημήτρης Λερογιάννης, Βασίλης Δόσης και Γιάννης Χαλκιάς είναι οι προπονητές των ακαδημιών του συλλόγου.

Έπαιξε ο Άγγελος 


Παρότι διαμένει πλέον στην Αθήνα ο Άγγελος Σαμαντάς(Φωτογραφία) συμμετέχει κανονικά με την αγαπημένη του ομάδα. Ο έμπειρος αθλητής ήταν επί σειρά ετών προπονητής των ανδρών και των αγωνιστικών τμημάτων των ακαδημιών του Γυμναστικού.

Πρώτος αγώνας


Ο ΑΠΣ Λαμία έδωσε το πρώτο του ματς στην ιστορία του, ωστόσο αποτελείται από αθλητές με παραστάσεις σε πρωταθλήματα, κυρίως με τη φανέλα του Έσπερου Λαμίας. Μάλιστα οι γηπεδούχοι έπαιξαν μόλις με 7 παίχτες, ενώ ο Μάρκ Κιαφγοβάντα αποχώρησε τραυματίας και ο αρχηγός Παναγιώτης Λάιος συμπλήρωσε 5 φάουλ, μένοντας 5 στο φινάλε.

«Πίκρανε» τον Άτλαντα


Μέλος του ΑΠΣ και μάλιστα ιδρυτικό είναι ο «δικός» μας Παναγιώτης Λάιος, που αντιμετώπισε τον Άτλαντα, με τα περισσότερα μέλη του οποίου συνδέεται με στενή φιλία.

Με νέους και παλιούς
Ο Άτλας συμμετέχει στο πρωτάθλημα με αρκετούς αθλητές των τμημάτων υποδομής, σε συνδυασμό με κάποιους έμπειρους αθλητές.

Έβαλαν από 19 

 













Ο Θωμάς Χονδρός(Φωτογραφία αριστερά) σημείωσε 19 πόντους, όσους και ο Παύλος Ανδρέου(Φωτογραφία δεξιά). Ο τελευταίος είχε διακριθεί και στο παιχνίδι εφήβων στην Αιδηψό μια ημέρα νωρίτερα, ενώ πρώτος βρήκε τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι τρεις φορές έξω από τα 6,75.

Επέστρεψε «καυτός»


Στην επιστροφή του στα παρκέ ο 42χρονος άλλοτε παίχτης Α1΄ Μάνθος Σοφογιάννης(Φωτογραφία) ήταν εντυπωσιακός με 27 πόντους και 4 εύστοχα 3ποντα. Ακολούθησε με 14 και δυο τρίποντες «βόμβες» ο Αποστόλης Κατσαρός. Ο Σοφογιάννης είναι προπονητής στον Έσπερο Λαμίας, έχοντας αποχωρήσει το 2017 από την ενεργό δράση.

Μπροστά οι γηπεδούχοι
Οι Λαμιώτες ξεκίνησαν δυνατά στην πρώτη περίοδο και προηγήθηκαν με 18-15.

Διψήφια διαφορά
Ο ΑΠΣ έκλεισε το πρώτο μέρος στο 40-28. Έκανε ένα επιμέρους 20-13 κόντρα στους Καρπενησιώτες.

Σαφές προβάδισμα
Η τρίτη περίοδος τελείωσε με διαφορά 16 πόντων για τους γηπεδούχους, που διαμόρφωσαν το 60-44. Έκαναν ένα επιμέρους 20-16.

Μείωσε στους 12
Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στους 12, αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν κάτι παραπάνω. Η ομάδα του Άτλαντα είχε ένα επιμέρους 12-16. 5 φάουλ συμπλήρωσαν οι: Παναγιώτης Λάιος(ΑΠΣ Λαμία) και Δημήτρης Σταλίκας(Γ.Σ. Άτλας)


Τα δεκάλεπτα
18-15, 40-28, 60-44, 72-60

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΣ Λαμία (Αλέξανδρος Ροδίτης): Κιαφγοβάντα, Κουφαλιώτης 9(3), Σοφογιάννης 27(4), Κατσαρός 14(2), Εμμανουήλ 13, Λάιος, Ζερντίτσκι 9

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Σταλίκας 3, Κάππας, Κουτρομάνος 9, Σεριανάι, Μπίκας, Ανδρέου 19, Χονδρός 19(3), Σαμαντάς 3, Ελεζάι, Λερογιάννης 7

Διαιτητές: Χρήστος Γερονικολός& Σπύρος Χριστοδούλου (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτές: Νίκος Καλαντζής-Μάρια Ίσαρη-Διονύσης Αναγνώστου (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)














Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος, Φωτογραφίες: Παναγιώτης Λάιος