Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Διγενής Νεοχωρίου-Ποταμιά 4-1

Δεν μπόρεσε να βάλει δύσκολα στον «καιγόμενο» για βαθμούς Διγενή Νεοχωρίου η ελλιπής Ποταμιά, με τους Τρικαλινούς να επικρατούν με 4-1.
Η συνάντηση διεξήχθη την Κυριακή 12 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Στάδιο Οιχαλίας «Μπάμπης Παπαχατζής», αρχίζοντας στις 3. Ήταν στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής.
Ο Διγενής του Δημήτρη Σίτσα έφτασε σε μια άνετη νίκη, προηγούμενος από το πρώτο μέρος με 2-0, έχοντας σκόρερ τον Σωτήρη Κοντογιώργο και τον Δημήτρη Αλεξίου. Ο Θέμης Αλεξίου και ο Πέτρος Διβανές βρήκαν τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα στην επανάληψη. Το Νεοχώρι, που δημιούργησε και αρκετές ευκαιρίες ολοκλήρωσε με παίχτη λιγότερο το παιχνίδι λόγω αποβολής του Δημήτρη Αλεξίου. Οι γηπεδούχοι ανέβηκαν στους 18 βαθμούς(4 εκ των οποίων στον 2ο γύρο) και διεκδικούν με αξιώσεις τη σωτηρία τους στην κατηγορία.
Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη παρουσιάστηκε με αρκετά προβλήματα και δεν κατάφερε να αποφύγει το αρνητικό αποτέλεσμα.  Το τέρμα των φιλοξενούμενων σημείωσε ο κεντρικός αμυντικός Γιώργος Φαρμάκης, που μείωσε στην επανάληψη προσωρινά σε 3-1. Οι Μεγαλοχωρίτες γνώρισαν την 9η συνεχόμενη ήττα τους, παραμένοντας στην τελευταία θέση με 2 πόντους.
Την Κυριακή 19/1 θα πραγματοποιηθεί η 16η αγωνιστική. Οι Τρικαλινοί θα παίξουν στην Αταλάντη με την τοπική ομάδα, ενώ η Ποταμιά υποδέχεται τον δεύτερο Θησέα Αγριάς.

Από έναν τιμωρημένο
Για τους γηπεδούχους δεν έπαιξε ο Άρης Μακρής και για τους Μεγαλοχωρίτες ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος, που ήταν τιμωρημένοι. Ο τελευταίος θα απουσιάσει και από το παιχνίδι με την Αγριά.

Επιπλέον απώλειες
Η Ποταμιά δεν είχε στη διάθεση της τους: Κώστα Κουτσουπιά, Πάνο Μπουμπουρή και Μιχάλη Νούλα, οι οποίοι δεν ταξίδεψαν στο Νεοχώρι για προσωπικούς λόγους. Την μόλις 15μελη αποστολή συμπλήρωσε ο δεύτερος τερματοφύλακας Γιώργος Καλύβας. 

Επιστροφή Παρασκευόπουλου& Μπόνια

 












Μετά από 1,5 μήνα επανήλθε ο Βασίλης Παρασκευόπουλος(Φωτογραφία αριστερά) των Ευρυτάνων, ο οποίος ήταν τραυματίας, καθώς και ο Κώστας Μπόνιας(Φωτογραφία δεξιά). Αντικατέστησαν στο αρχικό σχήμα τους: Βαγγέλη Αθανασόπουλο και Μιχάλη Νούλα.

Πάνω στην γραμμή
Ο Διγενής βρίσκεται στους 18 βαθμούς, όσους έχει και ο Αλμυρός και βρίσκεται πάνω στη ζώνη του υποβιβασμού.

Έφτασαν τα τέσσερα
Για τον Διγενή οι: Πέτρος Διβανές, Θέμης Αλεξίου και Σωτήρης Κοντογιώργος έφτασαν τα 4 γκολ, όσα έχει ο συμπαίχτης του Αποστόλης Τεντολούρης. Οι πρωταθλητές Θεσσαλίας με 27 τέρματα διατηρούν την 3η καλύτερη επίθεση του ομίλου.

9η συνεχόμενη
Η Ποταμιά γνώρισε την 9η συνεχόμενη ήττα της και θα συνεχίσει την προσπάθεια της στα επόμενα ματς, καθώς έχει ουσιαστικά «αποχαιρετήσει» την υπόθεση-παραμονή.

Το τελικό 4-1


Στο 15ο λεπτό ο Σωτήρης Κοντογιώργος έκανε το 1-0, ενώ ο Θέμης Αλεξίου στο 42΄ πέτυχε το 2-0. Ο Δημήτρης Αλεξίου έκανε το 3-0 στο 50΄, για να μειώσει ο Γιώργος Φαρμάκης(Φωτογραφία) δυο λεπτά αργότερα. με σουτ, μετά από χτύπημα κόρνερ του Κώστα Μπόνια και αναστάτωση στα αντίπαλα καρέ. Ο Πέτρος Διβανές διαμόρφωσε το τελικό 4-1 στο 70΄. Αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Δημήτρης Αλεξίου των γηπεδούχων στο 57΄. Ο Φαρμάκης έχει πετύχει και τα δυο εκτός έδρας γκολ της Ποταμιάς στο πρωτάθλημα, καθώς χρίστηκε σκόρερ και στο ματς με τα Σέλλανα.

Κίτρινες Κάρτες
Διβανές, Τεντολούρης Δ., Φαρμάκης, Κατσαρής, Λέρης, Ξαγάρας.

Συνθέσεις Ομάδων

Διγενής (Δημήτρης Σίτσας): Ράπτης, Μανώλης, Σταμέκος, Γούτσιος, Τσιγαρίδας, Τεντολούρης Δ.(75΄ Τσιούφης), Τεντολούρης Α.(65΄ λ.τρ Χριστοδούλου), Γκαντιάς, Διβανές, Αλεξίου Θ.(46΄ Λαγκαδινός), Κοντογιώργος(46΄ Αλεξίου Δ.)

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Ανδρούτσος, Ξαγάρας(75΄ Μαντζιούτας), Παρασκευόπουλος(65΄ Γιαννακόπουλος),, Ζαραβέλης, Φαρμάκης, Κατσαρής, Μπόνιας(60΄ Σαπούνης), Λέρης, Χρυσικός, Γενιτσαρόπουλος, Σταμούλης

Διαιτητής: Χρήστος Νίτσας(ΣΔΠ Λάρισας)
1ος Βοηθός: Γρηγόριος Δεδικούσης(ΣΔΠ Λάρισας)
2ος Βοηθός: Χρήστος Νάκας(ΣΔΠ Λάρισας)




Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος, Φωτογραφίες: trikalasportiva.gr