Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020

Ποταμιά-Αταλάντη 0-1

Με τέρμα του Κώστα Μαλισσόβα στο 23΄ η Αταλάντη σε ένα κακό ποιοτικά ματς που έγινε κάτω από κακές καιρικές συνθήκες νίκησε με 0-1 μέσα στο Καρπενήσι την Ποταμιά.
Το ματς διεξήχθη την Κυριακή 5 Ιανουαρίου στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής, πρώτης του δευτέρου γύρου, έγινε κάτω κρύο, χιονόπτωση στο β΄ μέρος και παρουσία περίπου 50 θεατών.
Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη έδωσε το πρώτο της παιχνίδι για το 2020 και προσπάθησε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μια αδράνεια στο 23΄ έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους με τους Μεγαλοχωρίτες να παραμένουν στο ματς μέχρι το τέλος και να αυξάνουν την απόδοση τους στα τελευταία λεπτά, πλησιάζοντας στην ισοφάριση.
Η Αταλάντη του Μάκη Ζαχαρόπουλου κατάφερε και πήρε μια «επαγγελματική» νίκη, η οποία θα τις δώσει βαθμολογική και ψυχολογική ώθηση για την συνέχεια του πρωταθλήματος, καθώς ξέφυγε κάτα τρεις πόντους από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ο Κώστας Μαλισσόβας στο 23΄ με διπλή προσπάθεια σκόραρε το νικητήριο τέρμα για τον ΑΠΟ. Από εκεί και πέρα οι Φθιωτοί κράτησαν το υπέρ τους αποτέλεσμα και πήραν το «τρίποντο», δημιουργώντας ευκαιρίες κυρίως στο δεύτερο μέρος.
Την επόμενη (15η) αγωνιστική η Ποταμιά αγωνίζεται την Κυριακή(12/1) εκτός έδρας με τον Διγενή Νεοχωρίου, ενώ η Αταλάντη αγωνίζεται  εκτός έδρας με τα Μετεώρα. Η Ποταμιά παρέμεινε στους 2 βαθμούς μετά την 8η συνεχόμενη ήττα της , ενώ η Φθιωτική ομάδα ανέβηκε στους 19.

Περίπου 50
Το ματς έγινε παρουσία περίπου 50 θεατών και κάτω από κακές καιρικές συνθήκες.


Φιλοξενούμενη…γηπεδούχος
Οι μισοί περίπου θεατές του ματς ήταν εκδρομείς από την Αταλάντη, βλέποντας την ομάδα τους να φτάνει σε μια σημαντική νίκη.



«Πρώτη» Κουτσούμπα


Την πρώτη του συμμετοχή με την Αταλάντη έκανε ο Σπύρος Κουτσούμπας, που αποκτήθηκε τα τελευταία 24ωρα από το Ύπατο και αποτελεί την μοναδική μεταγραφή μέχρι την ώρα των Φθιωτών.

Νίκη εκτός για τον ΑΠΟ
Ο ΑΠΟ Αταλάντης κέρδισε για πρώτη φορά στην Γ΄ Εθνική μακριά από το γήπεδο του. Έχει διαφορά πλέον +3 από την γραμμή της παραμονής.

Πολλές ομοιότητες
Ο Κώστας Μαλισσόβας είχε σκοράρει και στο ματς του Σεπτεμβρίου στην πρεμιέρα της Γ΄Εθνικής και τότε στο α΄ μέρος με το ματς να λήγει και τότε 1-0.

Χιονόπτωση στο β΄
Ο αγώνας έγινε με διάστημα χιονόπτωσης στο δεύτερο μέρος και με την θερμοκρασία να είναι λίγο πάνω από το μηδέν.



Συμπλήρωσε κάρτες

Ένας ποδοσφαιριστής της Ποταμιάς δεν θα αγωνιστεί στο εκτός έδρας ματς με το Νεοχώρι. Συγκεκριμένα ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος (Φωτογραφία) έφτασε τις 7 κίτρινες κάρτες. Ο Αθανασόπουλος τιμωρείται με δυο αγωνιστικές και θα απουσιάσει και στο μεθεπόμενο παιχνίδι με τον Θησέα Αγριάς.

Α΄ Μέρος

Κακό ματς
Κακό ποιότητα παιχνίδι έγινε στο πρώτο μέρος, με τις ομάδες να φαίνονται αισθητά επηρεασμένες από την διακοπή των εορτών. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας και σε μια από τις ευκαιρίες που δημιουργήσαν ευτύχησαν να προηγηθούν.

Με την δεύτερη το «χρυσό» γκολ


Ο ΑΠΟ έφτασε στο 23΄ στο γκολ της νίκης μετά από διπλή προσπάθεια του Κώστα Μαλισσόβα (Φωτογραφία). Ο Άρης Δουβάρας σέντραρε από αριστερά το εξ επαφής πλασέ του Κώστα Μαλισσόβα απέκρουσε σωτήρια ο Ανδρούτσος και στην επαναφορά ο ίδιος εκμεταλλευόμενος την αδράνεια των αμυντικών πήρε το «ριμπάουντ» και με νέο πλασέ εξ επαφής σκόραρε το 0-1. Ο σκόρερ έφτασε τα 4 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. 






Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Σουτ του Δουβάρα εκτός περιοχής πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι της Ποταμιάς.
11΄: Ο Μακρόπουλος έκανε ατομική ενέργεια, σούταρε εκτός περιοχής και ο Ανδρούτσος μπλόκαρε εύκολα.
23΄: Ο Δουβάρας σέντραρε από αριστερά το πλασέ του Μαλισσόβα Κ. από κοντά απέκρουσε σωτήρια ο Ανδρούτσος, στην επαναφορά  όμως ο Μαλισσόβας Κ. πήρε το «ριμπάουντ» και με νέο πλασέ εξ επαφής στην αριστερή γωνία πέτυχε το 0-1.
33΄: Εκτέλεση φάουλ του Χαϊκάλη κόντραρε στο τοίχος, με τον τερματοφύλακα της Ποταμιάς να αποκρούει σε κόρνερ από την αριστερή του γωνία.

Β΄ Μέρος

Έλεγξε στην αρχή ο ΑΠΟ
Η φιλοξενούμενη ομάδα της Αταλάντης ήταν καλύτερη στα πρώτα λεπτά του β΄ μέρους. Mε την πάροδο του χρόνου δέχτηκε στα τελευταία λεπτά πίεση από τον αντίπαλο, κρατώντας όμως το υπέρ της σκορ (0-1).

Ανέβηκε στο τέλος
Η γηπεδούχος ομάδας του Μεγάλου Χωριού στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα ανέβηκε, πίεσε ψηλά , δημιούργησε ευκαιρίες και προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση. Μάλιστα στις τελευταίες στημένες μπάλες προωήθηκε και ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς. 


Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Δουβάρας σέντραρε από αριστερά και το πλασέ του Μαλισσόβα Κ. στο πρώτο δοκάρι απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ προ της γραμμής του τέρματος ο Αθανασόπουλος.
58΄: Ο Λέρης πάσαρε στον Σταμούλη που από πλάγια αριστερά σούταρε δυνατά και ο Καπετάνος απέκρουσε σε κόρνερ από την δεξιά του γωνία.
60΄: Ο Μαλισσόβας Α. έδωσε στον Δήμου, που σούταρε από θέση αριστερά, με τον Ανδρούτσο να μπλοκάρει.
78΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έκανε προσωπική ενέργεια, σούταρε, με τον Καπετάνο να μπλοκάρει.
83΄: Ο Χαϊκάλης πάσαρε στον Μαλισσόβα Α., ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε με τον Ανδρούτσο να αποκρούει σε κόρνερ.
85΄: Σουτ του Σταμούλη από πλάγια αριστερά πέρασε πάνω από το τέρμα των φιλοξενούμενων.
96΄: Ο Σταμούλης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και την κεφαλιά του Ζαραβέλη μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Αταλάντης.


Κίτρινες Κάρτες
Αθανασόπουλος, Γενιτσαρόπουλος, Λέρης, Μπουμπουρής, Μαλισσόβας Α., Μαλισσόβας Κ., Καπετάνος

Δικαριθέντες
Ποταμιά: Ανδρούτσος, Φαρμάκης, Ζαραβέλης
Αταλάντη: Μαλισσόβας Κ., Λυτάκης, Τσακανίκας, Μαλισσόβας Α.

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (Ποταμιά): «Ήταν ένα παιχνίδι που χάσαμε στο γκολ. Νομίζω ότι σήμερα ήμασταν αρκετά καλοί και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, κλείσαμε την ομάδα της Αταλάντης στο τελευταίο τέταρτο στο μισό του γηπέδου. Είχαμε κάποιες ευκαιρίες, αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να βάλουμε το γκολ. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια. Είναι σημαντικό το να παλεύεις, δεδομένων των συνθηκών, διότι η ομάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση. Παρόλα αυτά τα παιδιά έρχονται στις προπονήσεις, παλεύουν και η ομάδα είναι αξιόμαχη στο γήπεδο. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή συνέχεια στην ομάδα της Αταλάντης καλή χρονιά σε όλον τον αθλητικό κόσμο.»

Μάκης Ζαχαρόπουλος (Αταλάντη): «Ήταν θεωρώ ένα δυνατό παιχνίδι κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες. Νομίζω ότι ήμασταν καλύτεροι ειδικά στο πρώτο ημίχρονο που μπήκε το γκολ, αλλά και στο δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα της Ποταμιάς προς το τέλος ανέβασε την απόδοση της, μας πίεσε. Μπράβο στα παιδιά και συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνουν. Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια μας, να μπορέσουμε να μείνουμε στην κατηγορία. Καλή χρονιά σε όλον τον κόσμο και υγεία σε όλους, να είμαστε καλά.»




Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Ανδρούτσος, Ξαγάρας(61΄ Γιαννακόπουλος), Αθανασόπουλος, Ζαραβέλης, Φαρμάκης, Κατσαρής, Νούλας(61΄ Κουτσουπιάς), Λέρης, Χρυσικός(46΄ Μπουμπουρής), Γενιτσαρόπουλος, Σταμούλης

Αταλάντη (Μάκης Ζαχαρόπουλος): Καπετάνος, Μακρόπουλος, Μαλισσόβας Α., Ζυγογιάννης, Πάππος, Λυτάκης, Κουτσούμπας, Μαλισσόβας Κ.(91΄ Σακκάς), Δουβάρας(57΄ Δήμος), Τσακανίκας(82΄ Σαλιαϊ), Χαϊκάλης

Διαιτητής: Δημήτριος Μαργιόλας (ΣΔΠ Καρδίτσας)
1ος Βοηθός: Γεώργιος Παπαλίτσας (ΣΔΠ Καρδίτσας)
2ος Βοηθός: Πέτρος Κανιούρας (ΣΔΠ Καρδίτσας)












































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος