Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Ποταμιά-Πιερικός 1-3

Ο πρωτοπόρος Πιερικός πέρασε νικηφόρα από το Καρπενήσι με σκορ 1-3 ενάντια της Ποταμιάς που προσπάθησε για το καλύτερο δυνατό.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής, έγινε κάτω ηλιοφάνεια καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 80 με 100 θεατών.
Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη έπαιξε χωρίς άγχος και προσπάθησε να είναι ανταγωνιστική κόντρα σε έναν ισχυρό αντίπαλο. Αμύνονταν στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και βρέθηκε να χάνει με 0-1 στο πρώτο μέρος. Στην επανάληψη το σκορ σε ένα δίλεπτο έγινε σε 1-2 και μέχρι το 86΄ οι «Μεγαλοχωρίτες» ήταν μέσα στο ματς διεκδικώντας την ισοφάριση και έχοντας απειλήσει με το σουτ του Κώστα Μπόνια ένα λεπτό πριν δεχτούν το τρίτο τέρμα.
Ο Περικός του Σάκη Παπαβασιλείου μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 15΄ προηγήθηκε με τον Κώστας Δεμηρτζόγλου. Η ομάδα κράτησε χωρίς να πιεστεί στο πρώτο μέρος το υπέρ της σκορ. Στις αρχές της επανάληψης ο Κώστας Χαρτσιάς σκόραρε στην σωστή εστία και στο επόμενο λεπτό ο Γιώργος Τακίδης σκόραρε στην λάθος εστία, για να γίνει το 1-2. Στο 86΄ ο Κώστας Μηλιώτης «κλείδωσε» το τρίποντο, ενώ στο 73΄ ο Κώστας Δεμηρτζόγλου είχε δοκάρι.
Την επόμενη (12η) αγωνιστική η Ποταμιά αγωνίζεται στο Προάστιο την Κυριακή(8/12) με τα Σέλλανα, ενώ ο Πιερικός υποδέχεται στο γήπεδο του την Ατλανάτη. Ο Πιερικός έφτασε τους 28 βαθμούς και είναι στην κορυφή με διαφορά +7 από τη δεύτερη Καρίτσα, ενώ η Ποταμιά έμεινε τελευταία στους 2, γνωρίζοντας την 5η συνεχόμενη ήττα της.

Με τον λιγότερο
Παρότι το όνομα του αντίπαλο ήταν «εμπορικό» και οι καιρικές συνθήκες ιδανικές η πορεία της Ποταμιάς στο πρωτάθλημα δεν έφερε τον φίλαθλο κόσμο της πόλης στο γήπεδο. Αυτό ήταν το ματς με τον λιγότερο κόσμο για τους Ευρυτάνες, αφού στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου βρέθηκαν περίπου 80 με 100 άτομα.



Από τις ιστορικότερες
Ο Πιερικός είναι μια από τις ιστορικότερες ομάδες που επισκέπτονται το Καρπενήσι, για να αγωνιστούν με ομάδες της Ένωσης μας. Έχει μάλιστα μια σημαντική θητεία στα γήπεδα της Α΄ και της Β΄ Εθνικής.

Διαμονή στο Casa Di Neve
Η ομάδα της Πιερίας διανυχτέρεσε στην πόλη μας και το βράδυ του Σαββάτου, έμεινε στον Άγιο Νικόλαο και στο ξενοδοχείο Casa Di Neve.


Διαφορετικοί δρόμοι
Ο ιστορικός Πιερικός βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, αντίθετα η ομάδα της Ποταμιάς είναι στην τελευταία θέση.

Τρεις εκτός
Η Ποταμιά στερήθηκε τις υπηρεσίες του τιμωρημένου αρχηγού Γιώργου Φαρμάκη, του τραυματία Βασίλη Παρασκευόπουλου και του Αμερικανού Κριστιάν Ρόμαν, που αποχώρησε από την ομάδα. Ο Φαρμάκης επιστρέφει στο εκτός έδρας ματς με τα Σέλλανα, έχοντας εκτίσει τη μια αγωνιστική της ποινής του.

5 διαφοροποιήσεις
















Αρκετά νέα πρόσωπα υπήρξαν στο βασικό σχήμα του Γιάννη Φλωράκη. Ο Κώστας Γιαννακόπουλος (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά) κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας, ο στόπερ Σπύρος Ξαγάρας (Φωτογραφία Πάνω Κέντρο) επέστρεψε από τιμωρία, ο Κώστας Κουτσουπιάς (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά) έπαιξε ως αμυντικό χαφ, ο Πάνος Μπουμπουρής (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά) αγωνίστηκε ως αριστερός μέσος, ενώ ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά) έπαιξε στην επίθεση ερχόμενος και αυτός από τιμωρία. Πήραν τις θέσεις των: Γιώργου Φαρμάκη (Τιμωρημένος), Βασίλης Παρασκευόπουλου (Τραυματίας/Εκτος 18αδας), Κριστιάν Ρόμαν (Αποχώρησε), Παναγιώτη Χρυσικού και Κώστα Σταμούλη (Έπαιξαν ως αλλαγή).

Δεν έπαιξε ο Μίμης-Εξέτισε ο Τουλίκας
Ο πολύπειρος άλλοτε ποδοσφαιριστής Α΄ Εθνικής Μίμης Μπενίσκος έμεινε στον πάγκο του Πιερικού λόγω τραυματισμού. Εξέτισε την ποινή του ο τιμωρημένος Βασίλης Τουλίκας

Τελευταίο εντός
Η Ποταμιά έδωσε το τελευταίο της παιχνίδι για το 2019 στο Καρπενήσι, αλλά και για τον πρώτο γύρο, καθώς ακολουθούν δυο εκτός έδρας συναντήσεις με Σέλλανα και Μετέωρα.

«Καθάρισαν» οι 3 Κωστάδες
Οι τρεις σκόρερ Δεμηρτζόγλου, Χαρτσιάς και Μηλιώτης έχουν το ίδιο όνομα(Κώστας), ενώ πέτυχαν το 2ο τους γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.

Α΄ Μέρος

Μπήκε δυνατά
Ο Πιερικός ήταν πολύ πιεστικός στο πρώτο τέταρτο του ματς, όπου και κατάφερε να προηγηθεί.



0-1 με Δεμηρτζόγλου


Η ομάδα της Κατερινής στο 15΄ άνοιξε το σκορ ο Χρήστος Λαζαρίδης σέντραρε από δεξιά και ο Κώστας Δεμηρτζόγλου από κοντά με προβολή πέτυχε το 0-1.





«Πάγωσε» ο ρυθμός
Από το 15΄ και έπειτα ο ρυθμός του ματς «πάγωσε». Οι φιλοξενούμενοι παρότι είχαν κατοχή μπάλας δεν δημιούργησαν τελικές προσπάθειες.

Εκτός ο Νούλας


Στο 38΄ αποχώρησε λόγω τραυματισμού ο Μιχάλης Νούλας με τον Κώστα Σταμούλη να τον αντικαθιστά.



Οι καλύτερες φάσεις
11΄: Ο Λαζαρίδης σέντραρε από δεξιά και σουτ του Κριεμάντι απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Ανδρούτσος.
12΄: Ο Κριεμάντι σέντραρε από δεξιά και την κεφαλιά του Σαχινίδη απέκρουσε στην αριστερή του γωνία ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς.
15΄: Ο Λαζαρίδης σέντραρε από δεξιά και ο Δεμηρτζόγλου με προβολή στην κίνηση από κοντά έκανε το 0-1.
31΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έκανε ατομική προσπάθεια από αριστερά, σούταρε από πλάγια θέση και ο Γουναρίδης απέκρουσε σε κόρνερ.

Β΄ Μέρος

Δίλεπτο τερμάτων

 













Οι παίκτες του Πιερικού μέσα σε διάστημα 2 λεπτών σκόραραν 2 φορές, μια στην σωστή εστία και μια στην δική τους. Πρώτα στο 53΄ ο Κώστας Χαρτσιάς (Φωτογραφία Αριστερά) από τα όρια της περιοχής με όμορφη σουτ στην δεξιά γωνία της Ποταμιάς έκανε το 0-2. Στο επόμενο λεπτό και με τη σέντρα, ο Χρήστος Κατσαρής γέμισε, ο στόπερ Γιώργος Τακίδης (Φωτογραφία Δεξιά) πέτυχε αυτογκόλ άθελα του με κεφαλιά, βάζοντας ξανά την Ποταμιά στο ματς (1-2). Αυτό ήταν μόλις το δεύτερο γκολ που δέχτηκε ο Πιερικός. 






Δεύτερη αναγκαστική


Ο Χάρης Ζαραβέλης (Φωτογραφία) αποχώρησε στο 65΄ λόγω τραυματισμού με τον Κώστα Μπόνια να τον αντικαθιστά. Τραυματίας ολοκλήρωσε το ματς και ο τερματοφύλακας Κώστας Ανδρούτσος.


Στο δοκάρι η προσπάθεια
Στο 73΄ ο Κώστας Δεμηρτζόγλου έπιασε ξαφνικό σουτ εκτός περιοχής, το οποίο σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Κώστα Ανδρούτσου.

Ευκαιρία με Μπόνια


Σε θέση βολής βρέθηκε στο 85΄ ο Κώστας Μπόνιας, όμως δεν βρήκε στόχο σουτάροντας άουτ.


Το «κλείδωσε» με Μηλιώτη


Στο 86΄ οι φιλοξενούμενοι «κλείδωσαν» το τρίποντο, όταν μετά από μπαλιά του Γιώργου Μακρή, ο Κώστας Μηλιώτης κατέβασε την μπάλα μέσα στην περιοχή και με σουτ στην δεξιά γωνία της Ποταμιάς διαμόρφωσε το τελικό 1-3. 


Πρώτη Μαντζιούτα


Την πρώτη του συμμετοχή στην Γ΄ Εθνική με την Ποταμιά κατέγραψε στα τελευταία λεπτά του ματς ο Κώστας Μαντζιούτας.

Οι καλύτερες φάσεις
52΄: Ο Χαρτσιάς με μονοκόμματο σουτ από τα όρια της περιοχής μετά από κακή απομάκρυνση της αντίπαλης άμυνας έστειλε ψηλά στην δεξιά γωνία του Ανδρούτσου την μπάλα, «γράφοντας» το 0-2.
53΄: Ο Κατσαρής έκανε γέμισμα, ο Τακίδης έκανε τραγικό λάθος και προ του Γουναρίδη με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του (1-2).
58΄: Σουτ του Κριεμάντι εκτός περιοχής κόντραρε και ο Ανδρούτσος μπλόκαρε.
63΄: Ο Κριεμάντι έκανε την μπαλιά για τον Δεμηρτζόγλου, που σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της Ποταμιάς.
73΄: Ξαφνικό σουτ του Δεμηρτζόγλου εκτός περιοχής κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων.
76΄: Ο Χαρτσιάς πάσαρε στον Κριεμάντι, που σούταρε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι των Ευρυτάνων.
85΄: Ο Μπόνιας βρέθηκε μόνος στα όρια της περιοχής, σούταρε όμως άουτ από το δεξί δοκάρι του Πιερικού.
86΄: Μετά από μπαλιά του Μακρή, ο Μηλιώτης βρέθηκε μέσα στην περιοχή, κατέβασε και με υποδειγματικό σουτ στην δεξιά γωνία της Ποταμιάς πέτυχε το τελικό 1-3.
94΄: Ο Παπαδόπουλος σέντραρε από αριστερά και σουτ του Κυπαρίσση μπλόκαρε ο Ανδρούτσος.

Κίτρινες Κάρτες
Κουτσουπιάς, Γενιτσαρόπουλος, Σαχινίδης

Δικαριθέντες
Ποταμιά: Ανδρούτσος, Γενιτσαρόπουλος, Γιαννακόπουλος, Ξαγάρας
Πιερικός: Κριεμάντι, Δεμηρτζόγλου, Χαρτσιάς, Μηλιώτης

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (Ποταμιά): «Ήταν ένας σημαντικός αγώνας, αντιμετωπίσαμε τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας. Η διαφορά της ποιότητας ήταν αρκετά μεγάλη, αλλά νομίζω ότι σταθήκαμε αρκετά καλά και βρισκόμασταν μέσα στο παιχνίδι μέχρι το 85΄, αγωνιζόμενοι αμυντικά βέβαια. Είχαμε μια φάση να ισοφαρίσουμε με το σουτ του Μπόνια, δεν τα καταφέραμε, στην επόμενη φάση έγινε το 1-3 και τελείωσε το ματς. Έμεινα αρκετά ικανοποιημένος από τους ποδοσφαιριστές μου, μακάρι να έχουν τέτοιες εμφανίσεις και στα υπόλοιπα παιχνίδια. Είναι σίγουρο ότι θα έχουμε περισσότερη συγκομιδή βαθμών. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Πιερικού, δίκαια κέρδισε και της εύχομαι να πάρει το πρωτάθλημα.»

Σάκης Παπαβασιλείου (Πιερικός): «Συγχαρητήρια στην Ποταμιά για την προσπάθεια που έκανε, υπερέβαλλε εαυτώ. Είχε να αντιμετωπίσει την πρωτοπόρο ομάδα του Πιερικού. Έκανε μια φιλότιμη προσπάθεια. Εμείς συνεχίζουμε, κοιτάζουμε τα επόμενα παιχνίδια, στόχος μας είναι να διευρύνουμε τη διαφορά από τον δεύτερο της βαθμολογίας και να ενισχυθούμε στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, ώστε να είμαστε έτοιμοι για τα μπαράζ ανόδου στην παραπάνω κατηγορία. Συγχαρητήρια και πάλι στην Ποταμιά για τη σημερινή προσπάθεια.»



Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Ανδρούτσος, Γιαννακόπουλος, Αθανασόπουλος, Ζαραβέλης(65΄ λ.τρ. Μπόνιας), Ξαγάρας, Κουτσουπιάς, Νούλας(38΄ λ.τρ. Σταμούλης), Λέρης, Μπουμπουρής(74΄ Χρυσικός), Γενιτσαρόπουλος, Κατσαρής(87΄ Μαντζιούτας)

Πιερικός (Σάκης Παπαβασιλείου): Γουναρίδης, Λαζαρίδης(62΄ Κόλα), Χαρτσιάς, Ρογγότης(88΄ λ.τρ. Γιαλαμίδης), Τακίδης, Μακρής, Δεμηρτζόγλου(74΄ Μηλιώτης), Ιβανίδης, Σαχινίδης, Κριεμάντι(81΄ Κυπαρίσσης), Παπαδόπουλος

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Καλαμάρης (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)
1ος Βοηθός: Ιωάννης Μπάκας (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)
2ος Βοηθός: Νικόλαος Αλεξόπουλος (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)






































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος