Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Αίολος-ΑΠΟΚ Βελούχι 0-5

Ο ΑΠΟΚ με πρωταγωνιστή τον Άγγελο Παχή νίκησε με το επιβλητικό 0-5 τον συμπολίτη Αίολο στο «παραδοσιακό» ντέρμπι της πόλης, κάνοντας ένα μεγάλο βήμα για την απευθείας κατάκτηση του τίτλου.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (7/12) στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στο πλαίσιο  της 6ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από βροχόπτωση.
Ο Αίολος του Κώστα Γουλέτα παρατάχτηκε με πολλές απουσίες, αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές και χωρίς αλλαγές από τον πάγκο και «μοιραία» το έργο της ομάδας ήταν δύσκολο εξ αρχής. Οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό, όμως δε μπόρεσαν να αποφύγουν την βαριά ήττα.
Ο ΑΠΟΚ του Δημήτρη Τσιγαρίδα ήταν απόλυτος κυρίαρχος της αναμέτρησης και συνεχίζει «τρένο» στο πρωτάθλημα της Α΄ Ευρυτανίας. Προηγήθηκε στο πρώτο μέρος με 0-3 και σκόραρε ακόμη δυο τέρματα στην επανάληψη για το τελικό σκορ. «Καρέ» και 4 γκολ σημείωσε ο Άγγελος Παχής,  με τον φορ Πέτρο Δάβαρη να σκοράρει το 0-5 στο 68΄.
Την επόμενη (7η) αγωνιστική ο ΑΠΟΚ ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις τους για το 2019 και κερδίζει στα χαρτιά με 3-0 το Ραπτόπουλο, ενώ ο Αίολος θα αγωνιστεί το Σάββατο(14/12) ενάντια στην ΑΕΚ. Ο ΑΠΟΚ έχει το απόλυτο και έφτασε τους 18 βαθμούς, ενώ ο Αίολος είναι τρίτος έχοντας 9 πόντους.

Με βροχή σχεδόν σε όλο
Το «παραδοσιακό» ντέρμπι του Καρπενησίου έγινε με βροχόπτωση στο μεγαλύτερο μέρος του.

«Καρέ» Παχή


Ο Άγγελος Παχής του ΑΠΟΚ σκόραρε 4 φορές στην πρώην του ομάδα έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναμέτρηση. Πλέον είναι πρώτος στον πίνακα των σκόρερ με 6 γκολ.

6Χ6 ΑΠΟΚ
Ο ΑΠΟΚ πάει από νίκη σε νίκη και σε 6 αναμετρήσεις, μετράει ισάριθμες νίκες, έχοντας 18 βαθμούς. Εφόσον κάνει το 10 στα 10 δεν θα υπάρξουν μπαράζ και θα στεφθεί απευθείας πρωταθλητής.

Χωρίς αναπληρωματικούς
Ο Αίολος παρατάχτηκε με πολλές απουσίες, με 11 ποδοσφαιριστές και χωρίς αναπληρωματικό από τον πάγκο.

Στον πάγκο ο Δ. Ρεσίτης
Μετά από αποχή 1,5 έτους ο τερματοφύλακας Δημήτρης Ρεσίτης συμπεριελήφθη στην αποστολή του Βελουχίου.

Α΄ Μέρος

Μπροστά με 0-3
Η ομάδα του Βελουχίου χάρης τα τρία τέρματα του Άγγελου Παχή «καθάρισε» το ντέρμπι από το πρώτο 45λεπτο προηγούμενη με 0-3.

Στο 16΄ προηγήθηκε
Το Βελούχι μετά από ταχύτατη αντεπίθεση στο 16΄ άνοιξε το σκορ όταν ο Άλεξ Μπακαλίδης έβγαλε τον Άγγελο Παχή τετ α τετ με τον Θεοδόση Κόκκοτο, με τον παίκτη του ΑΠΟΚ να πλασάρει στην δεξιά γωνία και να «γράφει» το 0-1.




Ξανά με Παχή
Ο ιστορικός 7 λεπτά μετά το 0-1 έκανε 2 τα τέρματα του, όταν μετά από όμορφη προσπάθεια και σουτ του Πέτρου Δάβαρη, ο Θεοδόσης Κόκκοτος απέκρουσε στην αριστερή του γωνία και στην επαναφορά ο Άγγελος Παχής με πλασέ στην δεξιά γωνία των γηπεδούχων πραγματοποίησε το 0-2.




Τραυματισμός «Κάτσα»


Αναγκαστική ήταν η πρώτη αλλαγή των φιλοξενούμενων με τον Δημήτρη Κατσαδούρο να αποχωρεί τραυματίας στο 26΄ και τον Γιάννη Τσούκα να περνά εσπευσμένα στην θέση του.



Φινάλε με χατ-τρικ
Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο για τον ΑΠΟΚ, όταν σκόραρε ξανά, ο Πέτρος Δάβαρης διεκδίκησε και κέρδισε την μπάλα, πάσαρε στον Άγγελο Παχή, που με σουτ πέτυχε χατ-τρικ,  ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 0-3.




Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Εκτέλεση φάουλ του Μπακαλίδη απέκρουσε θεαματικά ο Κόκκοτος και στην επαναφορά η κεφαλιά του Θεοχάρη πέρασε πάνω από το τέρμα του Αίολου.
16΄: Ο Δάβαρης μετά από λάθος του Μούργκα έδωσε στον Μπακαλίδη, αυτός έβγαλε τον Παχή τετ α τετ με τον Κόκκοτο και με πλασέ στην δεξιά γωνία έκανε το 0-1.
23΄: Ο Δάβαρης έκανε όμορφη ατομική ενέργεια, σούταρε, ο Κόκκοτος απέκρουσε στην αριστερή του γωνία και στην επαναφορά από κοντά ο Παχής με πλασέ στην δεξιά γωνία έγραψε το 0-2.
24΄: Σουτ του Μάρκη από μακρινή απόσταση μπλόκαρε εύκολα ο Κουνέτας.
45΄: Ο Δάβαρης διεκδίκησε και κέρδισε την μπάλα, έστρωσε στον Παχή, που με σουτ στην δεξιά γωνία «έγραψε» το 0-3.

Β΄ Μέρος

Ίδιο σκηνικό
Δεν άλλαξε κάτι και στο δεύτερο μέρος με τον ΑΠΟΚ να είναι καλύτερος να σκοράρει ακόμη δυο τέρματα, για να φτάσει στο τελικό 0-5.

«Καρέ» του Άγγελου
Η εξαιρετική ημέρα του Άγγελου Παχή συνεχίστηκε όπου στο 56΄ σκόραρε για 4η φορά στο ματς σημειώνοντας «καρέ», ο Άλεξ Μπακαλίδης πάσαρε στον Άγγελο Παχή, που με πλασέ από κοντά στην αριστερή γωνία πέτυχε το 0-4.



Σκόραρε ο Δάβαρης


Το τελικό σκορ του αγώνα διαμορφώθηκε στο 68ο λεπτό όταν μετά την ασιστ του νεαρού Γιάννη Τσούκα, ο Πέτρος Δάβαρης κοντρόλαρε και πλάσαρε στην αριστερή γωνία του Αίολου πραγματοποιώντας το τελικό 0-5. Ο έμπειρος φορ έφτασε τα 5 γκολ, έχοντας βρει δίχτυα σε όλες του τις συμμετοχές. 



Πρώτη Γκορόγια


Ο μέσος του Βελουχίου Δημήτρης Γκορόγιας έκανε την πρώτη του φετινή συμμετοχή με την ομάδα του ΑΠΟΚ.

Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Μπακαλίδης πάσαρε στον Σκοπέτο, που πλάσαρε μέσα από την περιοχή και αριστερά λίγο πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
56΄: Ο Μπακαλίδης έδωσε στον Παχή, ο οποίος με πλασέ από κοντά στην αριστερή γωνία του Αίολου σκόραρε (0-4).
68΄: Ο Τσούκας βρήκε από δεξιά τον Δάβαρη που κοντρόλαρε και πλάσαρε στην αριστερή γωνία του Κόκκοτου για το τελικό 0-5.
72΄: Διαγώνιο σουτ του Δάβαρη από αριστερά απέκρουσε όμορφα ο Κόκκοτος στην γωνία του.
77΄: Ο Παχής έδωσε στον Δάβαρη, αυτός σέντραρε από αριστερά και ο Ζαχαράκης εξ επαφής σε κενή εστία δε μπόρεσε να πλασάρει και να χριστεί σκόρερ.
87΄: Σουτ του Δάβαρη από καλή θέση έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι του Αιόλου.

Κίτρινες Κάρτες
Τόλης

Δικαριθέντες
Αίολος: -
ΑΠΟΚ Βελούχι: Παχής, Δάβαρης, Μπακαλίδης, Σκοπέτος

Δηλώσεις Προπονητών

Κώστας Γουλέτας (Αίολος): « *Δεν κατέστη δυνατόν να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά για δήλωση με τον προπονητή του Αίολου.









Δημήτρης Τσιγαρίδας (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Καταρχάς θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου, γιατί δεν είναι η νίκη μόνο που επιτεύχθηκε σήμερα απέναντι σε ένα ιστορικό σωματείο με πολλούς τίτλους και μεγάλη ιστορία, είναι γιατί καθολη την διάρκεια του ματς προσπάθησαν πραγματικά να υπηρετήσουν το πλάνο της ομάδας, ήταν συγκεντρωμένοι και ο κάθε ένας έπαιξε το ρόλο του πολύ σωστά. Έχουν πάρα πολύ μεγάλη βελτίωση ατομικά και είναι συνεχώς συγκεντρωμένοι, ώστε να παρουσιάσουν φάσεις βγαλμένες μέσα από την φιλοσοφία και την τακτική της ομάδας. Από την αρχή του πρωταθλήματος έως σήμερα λίγες είναι οι φορές που δεν παρουσίασε η ομάδα μας καλή εικόνα, αυτό οφείλεται πραγματικά στην ομαδική προσπάθεια που κάνει η διοίκηση, οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές. Έχουμε άλλα τρία ματς για να τελειώσει το πρωτάθλημα, όπως έως σήμερα έτσι ελπίζω και στα επόμενα ματς να δείξουμε τον ίδιο σεβασμό για κάθε αντίπαλο και θα έχουν την ίδια συγκέντρωση και προσήλωση, για να πετύχουμε το στόχο μας, ο οποίος θα είναι οι νίκες και η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Θέλω να ευχηθώ καλή συνέχεια στην ομάδα του Αίολου και Χρόνια Πολλά σε όλους για τις γιορτές του έρχονται.»

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Κώστας Γουλέτας): Κόκκοτος, Τόλης, Τριανταφυλλόπουλος Α., Μούργκας, Σκαρμούτσος, Μπακογεώργος, Μάρκης, Καμαρέτσος, Κωστορρίζος, Καλύβας, Πιστιόλης

ΑΠΟΚ Βελούχι (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Κουνέτας, Σκοπέτος, Τσιλίκας(63΄ Πατρώνης), Ντούμας(55΄ Γκορόγιας), Θεοχάρης, Ζαχαράκης, Κατσαδούρος(26΄ λ.τρ. Τσούκας), Ίβρος, Δάβαρης, Μπακαλίδης(60΄ Φλωράκης), Παχής

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος