Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

ΑΠΟΚ Βελούχι-ΠΑΟΚ 4-0

Το 4Χ4 έκανε ο ιστορικός ΑΠΟΚ, επικρατώντας με 4-0 του νεανικού ΠΑΟΚ.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (9/11) στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι. Ήταν στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 30 θεατών.
Ο ΑΠΟΚ του Δημήτρη Τσιγαρίδα συνέχισε νικηφόρα την πορεία του στο πρωτάθλημα της Α΄ Ευρυτανίας ξεπερνώντας εύκολα και το εμπόδιο του ΑΠΟΚ. Οι «γαλάζιοι» προηγήθηκαν με 3-0 στο α΄ μέρος χάρης τα τέρματα των: Άλεξ Μπακαλίδη, Γιάννη Τσούκα και Γιώργου Βούρτσα. Στο 64΄ ο Άγγελος Παχής διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Ο ΠΑΟΚ του Γιώργου Χρυσαφόπουλου παίζοντας για ακόμη ένα παιχνίδι με νεαρούς ποδοσφαιριστές προσπάθησε για το καλύτερο δυνατό. Οι «πορτοκαλί» δέχτηκαν τρια τέρματα στο α΄ μέρος και άλλο ένα στην επανάληψη με την απειρία να παίζει και σε αυτό το ματς σημαντικό ρόλο.
Την επόμενη (6η) αγωνιστική ο ΑΠΟΚ παίζει με τον Αίολο και ο ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, ωστόσο εκτός απροόπτου θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο(16/17-11) η εξ αναβολής 3η αγωνιστική (Περιλαμβάνει τα ματς ΑΠΟΚ Βελούχι-ΑΕΚ και Αίολος-Φραγκίστα). Ο ΑΠΟΚ έχει 12 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΟΚ μόλις 1, ενώ θα πάρει στα χαρτιά το ματς με το Ραπτόπουλο.

Κοντά στους 30
Το παιχνίδι έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 30 θεατών.


4Χ4 για ΑΠΟΚ
Ο ΑΠΟΚ απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής, έχοντας το απόλυτο και 4 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Με δυο Αθηναίους

 













Από πλευράς Βελουχίου αγωνίστηκαν οι Αθηναίοι Έκτορας Κουνέτας (Φωτογραφία Αριστερά) και Γιώργος Θεοχάρης (Φωτογραφία Δεξιά). Απουσίαζαν οι: Πέτρος Δάβαρης και Δημήτρης Ντούμας. Ο Δάβαρης με τέσσερα γκολ παραμένει πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος.

Α΄ Μέρος

Προβάδισμα 3
Το Βελούχι πήρε σκορ ασφαλείας στο α΄ 45λεπτο προηγούμενο με 3-0.

Προβολή Μπακαλίδη


Στο 13΄ ο δραστήριος Γιάννης Τσούκας εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Άλεξ Μπακαλίδης με προβολή στο πρώτο δοκάρι έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του ΠΑΟΚ (1-0).



Γκολ του Τσούκα


Ο ΑΠΟΚ διπλασίασε τα τέρματα του στο 31΄, όταν ο Άλεξ Μπακαλίδης σέντραρε από αριστερά και ο Γιάννης Τσούκας με σουτ σε κενή εστία έγραψε το 2-0. Ο 16χρονος έφτασε τα τρία γκολ στο πρωτάθλημα. 



Στις καθυστερήσεις το 3-0


Οι «γαλάζιοι» στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων σκόραραν για 3η φορά στην αναμέτρηση όταν μετά από ταχύτατη αντεπίθεση, ο Άλεξ Μπακαλίδης «έσπασε» στον Γιώργο Βούρτσα (Φωτογραφία), που εύκολα με πλασέ στην κενή εστία έκανε το 3-0.




Οι καλύτερες φάσεις
8΄: Ο Τσούκας σέντραρε από δεξιά και το σουτ του Κατσαδούρου μπλόκαρε ο Αναστασόπουλος.
12΄: Ο Τσούκας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και σουτ του Κατσαδούρου έφυγε άουτ.
13΄: Ο Τσούκας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο Μπακαλίδης εξ επαφής με προβολή στο πρώτο δοκάρι έκανε το 1-0.
24΄: Μετά από λάθος του Κουνέτα, μακρινό σουτ του Κελεσίδη Γ. σε κενή εστία πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του Βελουχίου.
27΄: Σουτ του Μπακαλίδη από καλή θέση κατέληξε άουτ.
29΄: Σουτ του Παχή έφυγε άουτ.
31΄: Ο Μπακαλίδης σέντραρε από αριστερά και ο Τσούκας εύκολα με σουτ στην ανυπεράσπιστη εστία από γκολκίπερ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του (2-0).
43΄: Όμορφο τακουνάκι του Παχή για τον Τσούκα, που σούταρε από κοντά και ο Αναστασόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά.
45΄+1΄: Μετά από γρήγορη αντεπίθεση ο Μπακαλίδης μπήκε στην περιοχή έδωσε έτοιμο γκολ στον Βούρτσα που εύκολα από κοντά με πλασέ διαμόρφωσε το 3-0.

Β΄ Μέρος

Έπεσε ο ρυθμός
Αισθητή πτώση του ρυθμού στο δεύτερο μέρος, με τον ΑΠΟΚ να κάνει συντήρηση δυνάμεων φτάνοντας σε ένα 4ο τέρμα στο 64΄.

Το 4ο γκολ


Ο Άλεξ Μπακαλίδης μοίρασε 3η ασιστ στο 64΄ σέντραρε από αριστερά και ο Άγγελος Παχής (Φωτογραφία) με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 4-0.



Ντεμπούτο Καραντάνα


Ο νεαρός Θανάσης Καραντάνας πραγματοποίησε την πρώτη του συμμετοχή με τον ΠΑΟΚ.

Οι καλύτερες φάσεις
64΄: Ο Μπακαλίδης σέντραρε από αριστερά και ο Παχής με κεφαλιά από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 4-0.
80΄: Σουτ του Σκοπέτου μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ.
87΄: Σουτ του Ρέπα μπλόκαρε ο Κουνέτας.
88΄: Ο Βούρτσας δοκίμασε σουτ, που έφυγε άουτ.

Κίτρινες Κάρτες
-

Δικαριθέντες
ΑΠΟΚ Βελούχι: Τσούκας, Μπακαλίδης, Θεοχάρης
ΠΑΟΚ: -

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Τσιγαρίδας (ΑΠΟΚ Βελούχι): *Δεν κατέστη δυνατόν να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά για δήλωση με τον προπονητή του ΑΠΟΚ. Πιθανόν δήλωση του να προστεθεί μέσα στις επόμενες ώρες.

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (ΠΑΟΚ): «Συγχαρητήρια στην ομάδα του ΑΠΟΚ για την νίκη της. Η δική μου ομάδα προσπάθησε αρκετά, απέναντι σε έναν έμπειρο αντίπαλο. Έχουμε το μειονέκτημα λόγω απειρίας να δεχόμαστε εύκολα κάποια τέρματα και μετά για εμάς είναι δύσκολο να μπορέσουμε να γυρίσουμε κυρίως τέτοια παιχνίδια. Έγινε ένα όμορφο παιχνίδι πιστεύω και πολύ ήρεμο και από τις δυο ομάδες. Εμείς θα συνεχίσουμε μέχρι τέλος του πρωταθλήματος, με την οποία δουλειά μπορούμε να κάνουμε λόγω υποχρεώσεων των παιδιών και θα φροντίσουμε όλα τα παιδιά στα εναπομείναντα παιχνίδια να πάρουν τον ίδιο χρόνο συμμετοχής. Περιμένουμε και κάποιους να επανέλθουν από τραυματισμούς και πιστεύω στο δεύτερο γύρο θα είμαστε ακόμη πιο καλοί.»

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Κουνέτας, Σκοπέτος, Τσούκας(60΄ Τσιλίκας), Θεοχάρης, Ίβρος, Ζαχαράκης(46΄ Τριανταφύλλου), Κατσαδούρος(64΄ Φλωράκης), Παχής, Βούρτσας, Μπακαλίδης, Σερπάνος

ΠΑΟΚ (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Αναστασόπουλος, Κελεσίδης Κ., Ζανιάς(50΄ Τσάκνης), Κωσταρέλος, Μίλης(59΄ Λιάπης), Καλτσούνης, Ρουμελιώτης(81΄ Καραντάνας), Μαστρογιάννης, Χότζα(76΄ Πλατανίτης), Ρέπας, Κελεσίδης Γ.

Διαιτητής: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)







































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος