Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Αίολος-Φραγκίστα 2-3

Με το πιο συναρπαστικό ματς μέχρι στιγμής ολοκληρώθηκε ο α΄ γύρος της Α΄ ΕΠΣΕ, με την Φραγκίστα να παίρνει δίκαια σπουδαίο «διπλό» με 3-2 κόντρα στον Αίολο.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Κυριακή (17/11) στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στο πλαίσιο της εξ αναβολής 3ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από συννεφιά, παρουσία 40 θεατών.
Ο Αίολος του Κώστα Γουλέτα δεν βρέθηκε στην καλύτερη δυνατή μέρα και δε μπόρεσε να πιάσει καλή απόδοση. Έκανε λιγοστές τελικές προσπάθειες, κάνοντας και αρκετά λάθη. Βρέθηκε στις αρχές της επανάληψης να χάνει με 0-3, όμως πάλεψε το ματς και με γκολ του Κώστα Καλύβα στο 71΄ και στο 82΄ με πέναλτι μείωσε σε 2-3 και προσπάθησε μέχρι τέλους για την ολική ανατροπή.
Η Φραγκίστα του Μάκη Ζήκα πήρε σπουδαία νίκη, η οποία την εδράιωσε στην 2η θέση του πρωταθλήματος. Για 55΄ λεπτά κυριάρχησε στο ματς όπου χάρις τα γκολ των Κώστα Κατσαδούρου, Παναγιώτη Μπίκα και Ταξιάρχη Γούλα προηγήθηκε με 0-3, έχοντας και δοκάρι με τον Χρήστο Γενιτσαρόπουλο. Στην συνέχεια έμεινε με 10 παίκτες στο 75΄ λόγω αποβολής του Ταξιάρχη Γούλα και με 9 στο 88΄ με αποβολή του Χρήστου Γενιτσαρόπουλου και δέχτηκε πίεση από τον αντίπαλο.
Την επόμενη (6η) αγωνιστική η Φραγκίστα κερδίζει στα χαρτιά με 3-0 το Ραπτόπουλο, ενώ ο Αίολος θα αγωνιστεί με τον ΑΠΟΚ. Η Φραγκίστα βρίσκεται στην 2η θέση έχοντας 12 βαθμούς, ενώ ο Αίολος ακολουθεί με 9.

Περίπου 40
Οι 40 περίπου θεατές που βρέθηκαν στο Δημοτικό στάδιο την Κυριακή το μεσημέρι αποζημιώθηκαν, βλέποντας το πιο συναρπαστικό ματς μέχρι στιγμής στην φετινή Α΄ Ευρυτανίας.


Αλλαγή ισορροπιών
Η νίκη της Φραγκίστας αλλάζει της ισορροπίες στην Α΄ Ευρυτανίας, αφού στο φινάλε του πρώτου γύρου ο ΑΠΟΔΦ είναι δεύτερος με απόσταση μόλις 3 βαθμών από τον πρώτο ΑΠΟΚ, ενώ ο Αίολος έχει μείνει 3ος με 9.

Τεράστια νίκη
Η ομάδα που εκπροσωπεί τον Δήμο Αγράφων στο τοπικό μας πρωτάθλημα πήρε μια μεγάλη νίκη κόντρα στον Αίολο.Μάλιστα πέρυσι στο αντίστοιχο ματς είχε ηττηθεί με 11-0, αλλάζοντας τους συσχετισμούς.

4 κόκκινες
Το ματς είχε αρκετή ένταση ,με αποτέλεσμα ο ρέφερι Νεκτάριος Χρυσαφόπουλο να δείξει τέσσερις κόκκινες: Δυο στους ποδοσφαιριστές της Φραγκίστας Ταξιάρχη Γούλα και Χρήστο Γενιτσαρόπουλο. Μια στον προπονητή της Φραγκίστας Μάκη Ζήκα στο 41΄ και μια στον Βασίλη Τριανταφυλλόπουλο του Αίολου στο 85΄, που είχε βγει εκτός ματς στο πρώτο μέρος.

Αλλαγή βοηθού
Ο δεύτερος βοηθός Στέλιος Σώμαλης αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού πριν το ματς από τον Σπύρο Μπύρο.

Α΄ Μέρος

Καλύτεροι οι φιλοξενούμενοι
Το πρώτο μέρος άνηκε κατά κράτος στην φιλοξενούμενη ομάδ,  που ήταν καλύτερη και δίκαια προηγήθηκε με 0-2.

Με την..πλάτη


Ο αρχηγός των «μπλε» Κώστας Κατσαδούρος (Φωτογραφία) στο 14΄ βρήκε την μπάλα με την πλάτη μετά το κόρνερ του Γιάννη Μπισμπίκη από αριστερά ανοίγοντας το σκορ (0-1).





Κοντά στο δεύτερο


Η Φραγκίστα είχε δοκάρι στο 17΄ και πλησίασε το 0-2, όταν μετά την πάσα του Ταξιάρχη Γούλα, ο Χρήστος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία) σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Αίολου.


Αποβολή Ζήκα


Στο 42΄ ο προπονητής της Φραγκίστας Μάκης Ζήκας εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο και διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή Νεκτάριο Χρυσαφόπουλο για ένα μαρκάρισμα του Αλέξανδρου Τόλη, ζητώντας την αποβολή του αντιπάλου με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο ρέφερι απέβαλλε τον προπονητή της Φραγκίστας με κόκκινη κάρτα, με τον αναπληρωματικό ποδοσφαιριστή Γιώργο Ζαγκότση να μένει μόνος στον πάγκο της ομάδας πλέον.





Στις καθυστερήσεις το 0-2


Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους φιλοξενούμενους όταν ο 16χρονος Παναγιώτης Μπίκας (Φωτογραφία) έκανε γέμισμα από αριστερά, ο τερματοφύλακας Θεοδόσης Κόκκοτος έκανε τραγικό λάθος, με την μπάλα να περνάει την γραμμή του τέρματος για το 0-2.




Οι καλύτερες φάσεις
8΄: Εκτέλεση φάουλ του Μπισμπίκη Ι. απέκρουσε σε κόρνερ ο Κόκκοτος από την δεξιά του γωνία.
9΄: Σουτ του Γενιτσαρόπουλου πέρασε πάνω από την εστία του Αίολου.
14΄: Ο Μπισμπίκης Ι. εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο Κατσαδούρος με την πλάτη βρήκε την μπάλα, σκοράροντας για το 0-1.
17΄: Ο Γούλας έδωσε στον Γενιτσαρόπουλο, που από καλή θέση σούταρε ψηλοκρεμαστά στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.
27΄: Ο Μπισμπίκης Ι. εκτέλεσε φάουλ, με τον Γενιτσαρόπουλο να βγαίνει τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να πλασάρει και τον Κόκκοτο να μπλοκάρει σωτήρια.
38΄: Ο Μάρκης εκτέλεσε κόρνερ από αρισερά και σουτ του Τριανταφυλλόπουλου Α. μπλόκαρε ο Σάλτης.
45΄+2΄: Αδύναμο γέμισμα του Μπίκα Π. από το ύψος της περιοχής και αριστερά αιφνιδίασε τον Κόκκοτο που έκανε τραγικό λάθος, για να γίνει το 0-2.

Β΄ Μέρος

Ξεκίνησε με γκολ


Η Φραγκίστα όπως έκλεισε το πρώτο μέρος έτσι και το άρχισε, αφού στα πρώτα λεπτά της επανάληψης σκόραρε. Στο 53΄ ο Χρήστος Γενιτσαρόπουλος έβγαλε για τον Ταξιάρχη Γούλα (Φωτογραφία), που ξεκίνησε πίσω από το κέντρο έκανε την κούρσα μπήκε στην περιοχή και με πλασέ στην κλειστή αριστερή γωνία των γηπεδούχων σκόραρε για το 0-3.




Με Καλύβα σκόραρε


Χάρις σε μια προσωπική έμπνευση του Κώστα Καλύβα στο 71΄ο Αίολος βρήκε δίχτυα. Ο ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων από πλάγια θέση αριστερά έκανε την σέντρα-σουτ που προσέκρουσε πρώτα και στο κάθετο δοκάρι για να καταλήξει στα δίχτυα για το 1-3.



Έμεινε με 10
Ο φορ της Φραγκίστας Ταξιάρχης Γούλας στο 75΄ έκανε ένα απρόσεκτο μαρκάρισμα και αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα.


Με πέναλτι στο 2-3
Δυνατά στην διεκδίκηση αποτελέσματος από το ματς μπήκε ο Αίολος στο 82΄ που κέρδισε πέναλτι μετά το μαρκάρισμα του Δημήτρη Μπισμπίκη μέσα στην περιοχή από τον συνεπώνυμο Γιάννη Μπισμπίκη της Φραγκίστας. Ο Κώστας Καλύβας το εκτέλεσε εύστοχα και με χαμηλό σουτ στην δεξιά του Χρήστου Σάλτη μειώνοντας σε 2-3.




Αποβολή Β.Τριανταφυλλόπουλου


Ο ποδοσφαιριστής του Αίολου Βασίλης Τριανταφυλλόπουλος βλέπει κόκκινη κάρτα την στιγμή που παρακολουθεί όλο το δεύτερο μέρος από το σημείο του κόρνερ.


Νέα κόκκινη
Στο 88΄ ο Χρήστος Γενιτσαρόπουλος της Φραγκίστας βλέπει απευθείας κόκκινη για δυνατό μαρκάρισμα, αφήνοντας την ομάδα του με 9.


Οι καλύτερες φάσεις
53΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έβγαλε την μπαλιά για τον Γούλα, που ξεκίνησε μόνος πίσω από την σέντρα, έκανε την κούρσα μπήκε στην περιοχή και με πλασέ στην αριστερή κλειστή γωνία διαμόρφωσε το 0-3.
55΄: Σουτ του Καλύβα πέρασε πάνω από τέρμα του Σάλτη.
58΄: Μετά από λάθος στην άμυνα του Αίολου, σουτ του Γούλα έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
63΄: Πλασέ του Κωστορρίζου από καλή θέση απέκρουσε σωτήρια προ της γραμμής του τέρματος ο Μαντέκας.
71΄: Ξαφνική σέντρα-σουτ του Καλύβα από πλάγια αριστερά προσέκρουσε πρώτα στο αριστερό κάθετο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα (1-3).
75΄: Ο Γούλας βλέπει 2η κίτρινη για επικίνδυνο μαρκάρισμα και αποβάλλεται.
82΄: Ο Μπισμπίκης Δ. ανατράπηκε μέσα στην περιοχή  και δεξιά από τον Μπισμπίκη Ι. κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Καλύβας το εκτέλεσε εύστοχα με σουτ στην δεξιά γωνία, μειώνοντας σε 2-3.
85΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος Β. του Αίολου αποβάλλεται βρισκόμενος εκτός αγωνιστικού χώρου.
86΄: Ο Καλύβας σέντραρε από αριστερά, ο Μάρκης σούταρε και ο Σάλτης απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια , με τον Μπισμπίκη Δ. να σουτάρει στην συνέχεια της φάσης πάνω από το τέρμα του ΑΠΟΔΦ.
88΄: Η Φραγκίστα μένει με 9 στο 88΄ αφού αποβάλλεται ο Γενιτσαρόπουλος.

Πανηγύρισαν οι Φραγκιστιανοί
Μετά το τέλος του ματς οι παίκτες της Φραγκίστας πανηγύρισαν την τεράστια νίκη τους, που τους βάζει πλέον σε τροχιά τίτλου και στο «κυνήγι» του πρώτου ΑΠΟΚ.


Κίτρινες Κάρτες
Τόλης, Μπισμπίκης Δ., Καμαρέτσος, Λάμπρου

Δικαριθέντες
Αίολος: Καλύβας
Φραγκίστα: Μάκκας, Μαντέκας, Γούλας, Μπίκας

Δηλώσεις Προπονητών

Κώστας Γουλέτας (Αίολος): « *Δεν κατέστη δυνατόν να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά για δήλωση με τον προπονητή του Αίολου.


Μάκης Ζήκας (Φραγκίστα): «Πολλα πολλα πολλα συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια, το πάθος που έδειξαν μέσα στο γήπεδο και την μεγάλη νίκη που κατάφεραν. Δεν θα σχολιάσω κάτι άλλο.... Καλή συνέχεια στον Αίολο.»








Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Κώστας Γουλέτας): Κόκκοτος, Τόλης(42΄ Σερπάνος), Τριανταφυλλόπουλος Α.(81΄ Πιστιόλης), Μούργκας, Μπισμπίκης Δ., Φούκας, Μπακογεώργος, Μάρκης, Καμαρέτσος, Τριανταφυλλόπουλος Β.(19΄ Καλύβας), Κωστορρίζος

Φραγκίστα (Μάκης Ζήκας): Σάλτης, Γερονίκος, Μπισμπίκης Φ., Μάκκας, Μαντέκας, Μπισμπίκης Ι., Μπίκας Π., Κατσαδούρος, Γούλας, Γενιτσαρόπουλος, Λάμπρου(66΄ Ζαγκότσης)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)





























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος