Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

Φραγκίστα-ΑΠΟΚ Βελούχι 0-7

«Καταιγιστικός» ήταν ο ΑΠΟΚ που συνέτριψε την Φραγκίστα με το εμφατικό 0-7, μένοντας μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας.
Η αναμέτρηση διεξήχθη το Σάββατο (2/11) στο Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου και άρχισε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι. Ήταν στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από συννεφιά, χαμηλή θερμοκρασία και παρουσία 15 περίπου θεατών.
Η Φραγκίστα του Μάκη Ζήκα δε μπόρεσε να είναι ανταγωνιστική στο παιχνίδι,  γνωρίζοντας μια πολύ βαριά ήττα, η οποία ήταν και η πρώτη της φετινή. Οι γηπεδούχοι αμύνονταν στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, έχοντας και χαμένο πέναλτι (Δοκάρι και άουτ) με τον Ταξιάρχη Γούλα στις αρχές της επανάληψης και την ευκαιρία να μειώσουν προσωρινά το σκορ.
Ο ΑΠΟΚ του Δημήτρη Τσιγαρίδα κυριάρχησε στο παιχνίδι, και όταν βρήκε τα πατήματα του έπαιξε στρωτό ποδόσφαιρο, φτάνοντας σε μια επιβλητική νίκη. Χατ-τρικ πέτυχε ο Πέτρος Δάβαρης, δυο  τέρματα έβαλε ο νεαρός Γιάννης Τσούκας και από ένα γκολ σημείωσαν οι: Δημήτρης Κατσαδούρος και Γιώργος Σερπάνος.
Την επόμενη (5η) αγωνιστική ο ΑΠΟΚ παίζει το Σάββατο(9/11) με τον ΠΑΟΚ στο Δημοτικό στάδιο, ενώ η Φραγκίστα αγωνίζεται την Κυριακή(10/11) με την ΑΕΚ. Το Βελούχι βρίσκεται μόνο πρώτο στην κορυφή έχοντας 9  βαθμούς, ενώ η Φραγκίστα ακολουθεί με 6.

Λιγοστοί θεατές
Το παιχνίδι έγινε κάτω από συννεφιά, χαμηλή θερμοκρασία και παρουσία περίπου 15 θεατών.


Χρυσαφόπουλος αντί Σέλελη


Χρέη δεύτερου βοηθού εκτέλεσε ο Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία) που αντικατέστησε την τελευταία στιγμή τον αρχικά ορισθέντα Γιάννη Σέλελη.

Με φανέλες Ποταμιάς
Η γηπεδούχος Φραγκίστα είχε παρόμοιο χρώμα εμφανίσεων με τον ΑΠΟΚ (Μπλε η Φραγκίστα, γαλάζιο ο ΑΠΟΚ) και μη έχοντας δεύτερη εμφάνιση «δανείστηκε» τις πορτοκαλί εμφανίσεις της Ποταμιάς. Σε διαφορετική περίπτωση κινδύνευε να μην ξεκινήσει ο αγώνας και να κριθεί το ματς στα χαρτιά υπέρ των φιλοξενούμενων.

2Χ2 πριν το ματς
Πριν την έναρξη του αγώνα ΑΠΟΚ και Φραγκίστα ήταν οι δυο ομάδες που βρίσκονταν στην κορυφή, έχοντας το απόλυτο.

Σε κακή κατάσταση
Το χόρτο στο αθλητικό κέντρο ήταν σε κακή κατάσταση, αφού το γήπεδο ήταν «ακούρευτο» με αποτέλεσμα να δυσκολεύει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστές και να αυξάνει πιθανούς κινδύνους για τραυματισμό.


Εξέτισε ο Μπακαλίδης
Ο Άλεξ Μπακαλίδης του ΑΠΟΚ εξέτισε την ποινή της τιμωρίας του, αφού είχε αποβληθεί στον προημιτελικό κυπέλλου με την Ποταμιά την Τετάρτη.

Ντεμπούτο για τρεις


Από πλευράς Φραγκίστας τρεις ποδοσφαιριστές πραγματοποίησαν ντεμπούτο. Πρόκειται για τον Αλέξανδρο Μπίκα (Φωτογραφία Αριστερά), που αποκτήθηκε από την Ποταμιά, τον Γιώργο Μαντέκα (Φωτογραφία Κέντρο) από τη Μυρίκη και τον Θανάση Ντάλλα (Φωτογραφία Δεξιά), που επέστρεψε από τα Άγραφα.
Σημαντικές ήταν οι απουσίες  των βασικών: Γιάννη Μπισμπίκη, Πάνου Γερονίκου και Χρήστου Γενιτσαρόπουλου.

Πρώτο Ντούμα


Την πρώτη του παρουσία με το Βελούχι πραγματοποίησε ο έμπειρος Δημήτρης Ντούμας, που ξεκίνησε στο κέντρο της άμυνας.


Α΄ Μέρος

Ανέβηκε μετά τα μισά
Ο ΑΠΟΚ μετά τα μισά του α΄ μέρους ανέβασε την απόδοση του σκόραρε 4 φορές και προηγήθηκε με 0-4.

Άνοιξε ο «Κάτσα»


Στο 24΄ ο Άγγελος Παχής σέντραρε από δεξιά και ο Δημήτρης Κατσαδούρος  (Φωτογραφία) με κοντινή κεφαλιά πραγματοποίησε το 0-1.



Διπλασίασε ο Τσούκας


Οι φιλοξενούμενοι δυο μετά έπειτα το γκολ που πέτυχαν διπλασίασαν τα τέρματα τους, όταν ο Πέτρος Δάβαρης βρέθηκε τετ α τετ με τον Χρήστο Σάλτη, πλάσαρε ο τερματοφύλακας της Φραγκίστας απέκρουσε και στην επαναφορά ο Γιάννης Τσούκας σε κενή εστία έκανε το 0-2.



0-3 με «Σερ»


Οι «γαλάζιοι» στο 34΄ σκόραραν για 3η φορά στην αναμέτρηση όταν ο Δημήτρης Κατσαδούρος έδωσε έτοιμο γκολ στον Γιώργο Σερπάνο (Φωτογραφία), που δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 0-3.



Στο παρά 1


Ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση των 45΄ ο Πέτρος Δάβαρης (Φωτογραφία) μετά την ασιστ του Άγγελου Παχή «έγραψε» το 0-4.



Οι καλύτερες φάσεις
24΄: Ο Παχής σέντραρε από τα δεξιά και ο Κατσαδούρος Δ. από κοντά με κεφαλιά έκανε το 0-1.
26΄: Ο Παχής τροφοδότησε τον Δάβαρη, που βρέθηκε απέναντι στον Σάλτη, σούταρ,  ο τερματοφύλακας της Φραγκίστας απέκρουσε και στην επαναφορά σε κενή εστία ο Τσούκας έκανε εύκολα το 0-2.
28΄: Σουτ του Σερπάνου πέρασε πάνω από την εστία της Φραγκίστας.
30΄: Ο Ράπτης εκτέλεσε δυνατά φάουλ, ο Φακίτσας έκανε άστοχη έξοδο, ο Κατσαδούρος Κ. πλάσαρε σε κενή εστία και ο Θεοχάρης απέκρουσε προ της γραμμής του τέρματος.
34΄: Ο Δάβαρης πάσαρε στον Κατσαδούρο Δ., που έδωσε στον Σερπάνο, ο οποίος με σουτ πέτυχε το 0-3.
36΄: Ο Δάβαρης πάσαρε στον Κατσαδούρο Δ.,  που σούταρε και ο Σάλτης απέκρουσε.
43΄: Ο Παχής πάσαρε στον Τσιλίκα που τετ α τετ με τον Σάλτη, σούταρε και ο αντίπαλος τερματοφύλακας μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.
44΄: Ο Παχής τροφοδότησε τον Δάβαρη, που με σουτ διαμόρφωσε το 0-4.

Β΄ Μέρος

Τρεις τραυματίες
3 ποδοσφαιριστές αποχώρησαν τραυματίες στα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Από πλευράς γηπεδούχων αναγκαστικές ήταν οι αλλαγές των Γιώργου Μαντέκα και Πάνου Ράπτη, ενώ από πλευράς ΑΠΟΚ ο Θοδωρής Τσιλιμέκης αποχώρησε τραυματίας.



Χαμένο πέναλτι


Σημαντική στιγμή να μειώσουν το σκορ απώλεσαν στο 3΄ της επανάληψης οι Φραγκιστιανοί, ο Θανάσης Ντάλλας ανατράπηκε από τον Γιώργο Σερπάνο, κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Ταξιάρχης Γούλας (Φωτογραφία) ανέλαβε να το εκτελέσει σουτάροντας δυνατά με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει άουτ. Ο Γούλας  είχε σκοράρει με τον ίδιο τρόπο στο πρώτο ματς της ομάδας του με την Φραγκίστα. 

Σκόραρε ξανά
Ο φορ Πέτρος Δάβαρης στο 71΄ σκόραρε το δεύτερο τέρμα του στο παιχνίδι, όταν μετά την ασιστ του Γιάννη Τσούκα με κοντινό σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-5.



Δεύτερο του «μικρού»
Ο νεαρός Γιάννης Τσούκας ένα λεπτό μετά το 0-5 εκμεταλλεύτηκε την όμορφη ασιστ του Γιώργου Σερπάνου και με κοντινό σουτ έκανε το 0-6.


Χατ-τρικ Δάβαρη
9 λεπτά πριν το φινάλε ο φορ Πέτρος Δάβαρης σημείωσε χατ-τρικ όταν μετά τη νέαα ασιστ του Γιώργου Σερπάνου με σουτ στην αριστερή γωνία της Φραγκίστας «έγραψε» το τελικό 0-7. Ο 34χρονος τέθηκε επικεφαλής στον πίνακα των σκόρερ με 4 τέρματα.



Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Ο Ντάλλας ανατράπηκε από τον Σερπάνο, κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Γούλας ανέλαβε να το εκτελέσει, όμως σούταρε δυνατά, με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει άουτ.
56΄: Σουτ του Τσούκα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σάλτη.
64΄: Ο Παχής τροφοδότησε τον Σερπάνο, που σούταρε και ο Σάλτης απέκρουσε στην δεξιά του γωνία.
65΄: Σουτ του Τριανταφύλλου απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Φραγκίστας και στην συνέχεια γκολ του Κατσαδούρου Δ. ακυρώθηκε ως οφσάιντ.
66΄: Ο Βούρτσας πάσαρε στον Τριανταφύλλου, που σούταρε πάνω από το τέρμα του ΑΠΟΔΦ.
71΄: Ο Κατσαδούρος έδωσε στον Τσούκα, ο οποίος σέντραρε και ο Δάβαρης από κοντά με σουτ πέτυχε το 0-5.
72΄: Ο Σερπάνος σέντραρε από αριστερά και ο Τσούκας με σουτ πραγματοποίησε το 0-6.
74΄: Σουτ του Καρβέλη έφυγε πάνω από την εστία του ΑΠΟΚ.
81΄: Ο Σερπάνος τροφοδότησε τον Δάβαρη, που με σουτ στην αριστερή γωνία του Σάλτη έγραψε το τελικό 0-7.

Κίτρινες Κάρτες
Μπισμπίκης Φ., Ζαχαράκης

Δικαριθέντες
Φραγκίστα: -
ΑΠΟΚ Βελούχι: Δάβαρης, Σερπάνος, Τσούκας, Παχής

Δηλώσεις Προπονητών

Μάκης Ζήκας (Φραγκίστα): «Καλώς ή κακώς το γήπεδο δεν λέει ψέματα και η δικιά μας έλλειψη προπονήσεων είναι αυτή που έκανε την διαφορά των δυο ομάδων ακόμα μεγαλύτερη σήμερα. Ξέραμε από την αρχή ότι θα είναι πολύ δύσκολο ματς. Το σκορ δεν αφήνει και πολλά περιθώρια σχολιασμού. Κοιτάμε μπροστά και θα προσπαθήσουμε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί στη συνέχεια. Συγχαρητήρια στον ΑΠΟΚ.»





Δημήτρης Τσιγαρίδας (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Μετά από ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι που είχαμε την Τετάρτη και που πραγματικά τα παιδιά δώσανε πάρα πολλά από τις φυσικές τους δυνάμεις, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα περίπου 72 ώρες  μετά έπρεπε να παίξουμε με μια ομάδα που πιστεύω ότι με το ρόστερ που έχει θα μπορεί να κάνει ζημία και να πάρει αποτελέσματα από όλες τις ομάδες. Προσπαθήσαμε να χρησιμοποιήσουμε ποδοσφαιριστές, που ήταν φρέσκοι και προσπαθήσαμε όπως κάνουμε άλλωστε κάθε φορά ανάλογα με τον αντίπαλο να διαφοροποιήσουμε το σύστημα και την τακτική μας. Οι ποδοσφαιριστές μας πήγαν πάρα πολύ καλά, κάτι που και στα τρία επίσημα παιχνίδια που έχουμε δώσει ως σήμερα το κάνουν με τον καλύτερο τρόπο και φαίνεται άλλωστε  από την εικόνα και από τα αποτελέσματα των αγώνων μας. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού αλλάξαμε δυο διαφορετικά συστήματα, ένα στο πρώτο και ένα στο δεύτερο ημίχρονο και οι ποδοσφαιριστές μας δείχνουν πραγματικά προσήλωση, πειθαρχία και ομαδικότητα, το οποίο φαίνεται και από τον πλουραλισμό στο σκοράρισμα. Πιστεύω ότι εάν συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο τότε θα έχουμε πολύ μεγάλη τύχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αν και είναι πολύ νωρίς, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε όσο το δυνατόν περισσότερο μέσα στο γήπεδο. Θέλω να ευχηθώ καλή συνέχεια στην ομάδα της Φραγκίστας, η οποία πραγματικά πιστεύω ότι έχει  πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και η εικόνα η σημερινή θα είναι μια παρένθεση στην καλή πορεία που θα κάνει.»

Συνθέσεις Ομάδων

Φραγκίστα (Μάκης Ζήκας): Σάλτης, Ράπτης(59΄ λ.τρ. Λαθύρης), Μπισμπίκης Φ.(80΄ Πολύζος), Μαντέκας(48΄ λ.τρ. Καμαρέτσος), Μάκκας, Μπίκας Α., Ντάλλας, Κατσαδούρος Κ., Μπίκας Π., Γούλας, Καρβέλης

ΑΠΟΚ Βελούχι (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Φακίτσας, Τσιλιμέκης Δ.(46΄ Ίβρος), Τσιλίκας(46΄ Τσιλιμέκης Θ., 63΄ λ.τρ. Τριανταφύλλου), Θεοχάρης, Ντούμας, Ζαχαράκης(46΄ Βούρτσας), Κατσαδούρος Δ., Παχής, Δάβαρης, Τσούκας, Σερπάνος

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)



































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος