Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

Ποταμιά-Ατρόμητος Παλαμά 0-2

Την εντός έδρας ήττα με 0-2 γνώρισε η Ποταμιά από τον Ατρόμητο Παλαμά.
Ο αγώνας διεξήχθη το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής, έγινε κάτω από συννεφιά και παρουσία μόλις 100 θεατών.
Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη παρότι δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, είχε πρόβλημα στην τελική προσπάθεια και δεν τις μετουσίωσε σε γκολ. Έμεινε πίσω στο σκορ στο 31΄ με πέναλτι, αφού 10 λεπτά νωρίτερα ο Κώστας Ανδρούτσος είχε αποκρούσει πέναλτι.. Στην επανάληψη προσπάθησε για την ισοφάριση και την «άγγιξε» στο 55΄ με το δοκάρι του Μιχάλη Νούλα, που είχε δυο μεγάλες φάσεις και στο πρώτο μέρος, όμως στα τελευταία λεπτά σε μια αντεπίθεση έγινε το 0-2, για να χαθούν όλες οι ελπίδες των Ευρυτάνων για ένα θετικό αποτέλεσμα.
Ο Ατρόμητος Παλαμά του Τάκη Παραφέστα παρά τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα που είχε φάνηκε να ξέρει τι ζητάει μέσα στο γήπεδο και έφτασε σε μια σημαντική νίκη από βαθμολογικής και ψυχολογικής απόψης. Πέτυχε το πρώτο του «διπλό» και επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα και τα γκολ, μετά και από την 4η αγωνιστική. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν πέναλτι στο 21΄ με τον Τάσο Κατσιγιάννη, όμως δέκα λεπτά αργότερα ο αμυντικός Χρήστος Οικονόμου ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι δίνοντας προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Ο Ατρόμητος διαχειρίστηκε το υπέρ του σκορ και «κλείδωσε» την νίκη στο 83΄ με τέρμα του Χαρίδημου Μίχου.
Την επόμενη (10η) αγωνιστική η Ποταμιά αγωνίζεται εκτός έδρας με τον Οικονόμου Τσαριτσάνης, ενώ ο Ατρόμητος Παλαμά υποδέχεται την Αταλάντη. Οι πρωταθλητές Καρδίτσας έφτασαν τους 13 βαθμούς και την 6η θέση, ενώ η Ποταμιά έμεινε στους 2.

Μειώθηκε ο κόσμος
Μειωμένη ήταν η προσέλευση των φιλάθλων των γηπεδούχων, αφού στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου παραβρέθηκαν μόλις περίπου 100 άτομα.


Εκδρομείς Παλαμά
Ο Ατρόμητος είχε στο πλευρό του περίπου 15 με 20 εκδρομείς που ταξίδεψαν για να παρακολουθήσουν την προσπάθεια της ομάδας τους.


Με αρκετές απουσίες
Οι φιλοξενούμενοι είχαν αρκετές απουσίες, καθώς Παντελής Λιάπης και Κώστας Βαγγελάκος, ήταν τιμωρημένοι, ενώ τραυματίας ήταν ο Αλέξανδρος Κόκκινος. Είχαν αποστολή 16 ποδοσφαιριστών (Δηλώθηκε στον πάγκο και ο Κόκκινος). Ο Ατρόμητος διαθέτει ένα αρκετά «φτωχό» ποσοτικά ρόστερ.

Διαμονή στο Montana
Η ομάδα του Ατρόμητου διέμεινε στο Hotel Spa Montana, αφού διανυκτέρευσε στην πόλης μας το βράδυ της Παρασκευής. Αξίζει να αναφερθεί ότι όσες ομάδες(Ηρακλής Λάρισας, Διαγόρας Στεφανοβικείου) έχουν διαμείνει στο εν λόγω ξενοδοχείο, έχουν φύγει από την πόλη μας με τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Είχε από την 4η
Ο Ατρόμητος είχε να σκοράρει και να κερδίσει από την 4η αγωνιστική, μένοντας 4 παιχνίδια χωρίς γκολ. Σκόραρε μετά από αρκετά αγωνιστικά λεπτά.

Πάγκο ο Σακελλαρίου


Δεν αγωνίστηκε ο Άκης Σακελλαρίου του Ατρόμητου, ο οποίος είχε ένα πέρασμα από τον ΑΠΟΚ πριν δυο χρόνια αγωνιζόμενος και τότε στην Γ΄ Εθνική.

Παράπονα από Σταύρου


Η ομάδα της Ποταμιάς έχει αρκετά παράπονα από την διαιτησία του νεαρού Φθιωτού Λεωνίδα Σταύρου. Ο κ. Σταύρου καταλόγισε σε διάστημα 10 λεπτών δυο φορές πέναλτι υπέρ του Παλαμά.

Συμπλήρωσαν κάρτες
Σπύρος Ξαγάρας, Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος συμπλήρωσαν 4 κίτρινες και δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο εκτός έδρας ματς με τον Οικονόμο Τσαριτσάνης, καθώς θα εκτίσουν τη μια αγωνιστική της τιμωρίας τους.

4 και ο Φλωράκης
4 κίτρινες και μάλιστα συνεχόμενες συμπλήρωσε και ο προπονητής της Ποταμιάς Γιάννης Φλωράκης, που θα «κοουτσάρει» στο επόμενο ματς εκτός του αγωνιστικού χώρου.

3 αλλαγές

 












Η γηπεδούχος Ποταμιά ξεκίνησε με τρεις διαφοροποιήσεις στην βασική της σύνθεση σε σχέση με το ματς κόντρα στην Καρίτσα. Ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) και ο Γιώργος Φαρμάκης (Φωτογραφία Δεξιά) επέστρεψαν από τιμωρία, ενώ βασικός ξεκίνησε και ο Μιχάλης Νούλας που επανήλθε από τραυματισμό. Πήραν τις θέσεις των: Χρήστου Κατσαρή (Τραυματίας/Εκτός 18αδας), Κώστα Μπόνια και Κώστα Γιαννακόπουλου (Έμειναν στον πάγκο).

Εκτός ο Κατσαρής
Για πρώτο φετινό ματς δεν αγωνίστηκε ο Χρήστος Κατσαρής, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού.

Στους 11 η ζώνη
Η γραμμή παραμονής βρίσκεται πλέον στους 11 βαθμούς, όσους έχουν Αλμυρός και Οικονόμος.

Α΄ Μέρος

1 γκολ-πέναλτι
Ένα γκολ πέναλτι του Χρήστου Οικονόμου στο 31΄ χώρισε τις δυο ομάδες στο πρώτο 45λεπτο.

Νικήθηκε ο Κατσιγιάννης-3ο Σερί

 













Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι στο 19΄ όταν ο Χάρης Ζάρρας τροφοδότησε τον Χαρίδημο Μίχο, που ανατράπηκε από τον Βαγγέλη Αθανασόπουλο κερδίζοντας το πέναλτι. Δυο λεπτά αργότερα ο Τάσος Κατσιγιάννης (Φωτογραφία Δεξιά) εκτέλεσε το πέναλτι, όμως ο Κώστας Ανδρούτσος (Φωτογραφία Αριστερά) έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε εντυπωσιακά, ενώ στην συνέχεια απομάκρυνε προ της γραμμής του τέρματος. Ο Ανδρούτσος απέκρουσε 3ο συνεχόμενο πέναλτι(!).





Τα κατάφερε ο Χ. Οικονόμου


Το σερί του Κώστα Ανδρούτσου στις αποκρούσεις πέναλτι σταμάτησε 10 λεπτά αργότερα, όταν ο Λεωνίδας Σταύρου υπέδειξε ξανά πέναλτι υπέρ της Καρδιτσιώτικης ομάδας σε νέο μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή του Βαγγέλη Αθανασόπουλου στον Χαρίδημο Μίχο. Ο στόπερ Χρήστος Οικονόμου με εύστοχη εκτέλεση χαμηλά στην αριστερή γωνία έκανε το 0-1.





Οι ευκαιρίες της Ποταμιάς
Η Ποταμιά απώλεσε δυο σημαντικές στιγμές στο α΄ μέρος με τον Μιχάλη Νούλα να πλασάρει στο 24΄ από κοντά και να νικιέται από τον Πέτρο Κούτσικο και στο επόμενο λεπτό ο ίδιος παίκτης πάλι δε μπόρεσε να σκοράρει εξ επαφής.



Άστοχος ο Ζάρρας


Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Χάρης Ζάρρας έχασε σημαντική στιγμή για το 0-2, όμως στο τετ α τετ με τον Κώστα Ανδρούτσο πλάσαρε άουτ.



Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Ο Οικονόμου Γ. πάσαρε στον Εκίζογλου, που σούταρε χαμηλά εκτός περιοχής και ο Ανδρούτσος μπλόκαρε.
19΄: Ο Μίχος πάσαρε στον Ζάρρα, ο οποίος σούταρε έξω από την περιοχή και ο Ανδρούτσος απέκρουσε στην δεξιά του γωνία. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Ζάρρας τροφοδότησε τον Μίχο σε θέση τετ α τετ, που ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Αθανασόπουλο, κερδίζοντας το πέναλτι.
21΄: Ο Κατσιγιάννης εκτέλεσε το πέναλτι, ο Ανδρούτσος απέκρουσε εκπληκτικά στην αριστερή του γωνία και στην συνέχεια με νέα προσπάθεια έδιωξε την μπάλα προ της γραμμής του τέρματος.
24΄: Ο Γενιτσαρόπουλος σέντραρε από αριστερά, ο Νούλας σούταρε από κοντά και ο Κούτσικος απέκρουσε. Στην συνέχεια της φάσης ο Ρόμαν πάσαρε στον Κουτσουπιά, ο οποίοςσούταρε αδύναμα εκτός περιοχής και ο τερματοφύλακας του Παλαμά μπλόκαρε.
25΄: Ο Γενιτσαρόπουλος σέντραρε από αριστερά και μόνος εξ επαφής ο Νούλας δε μπόρεσε να πλασάρει, με τον Κούτσικο να μπλοκάρει.
31΄: Ο Κατσιγιάννης σέντραρε από αριστερά, ο Μίχος έπεσε μέσα στην περιοχή από το μαρκάρισμα του Αθανασόπουλου, κερδίζοντας ξανά πέναλτι. Ο Οικονόμου Χ. με χαμηλή εκτέλεση στην αριστερή γωνία έκανε το 0-1.
45΄: Ο Λέρης έδωσε στον Γενιτσαρόπουλο, που σούταρε και ο Κούτσικος απέκρουσε στην δεξιά του γωνία.
45΄+1΄: Ο Μίχος έβγαλε τετ α τετ τον Ζάρρα με τον Ανδρούτσο, όμως ο παίκτης του Ατρόμητου πλάσαρε άουτ από το αριστερό δοκάρι χωρίς πίεση.

Β΄ Μέρος

Δοκάρι με Νούλα


Σπουδαία στιγμή για την ισοφάριση απώλεσαν οι Ευρυτάνες στο 55΄ όταν ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος σέντραρε από αριστερά, ο Μιχάλης Νούλας έπιασε την κεφαλιά από κοντά, που βρήκε στο αριστερό κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά της φάσης ο Κρίστιαν Ρόμαν σούταρε μετά από διπλή προσπάθεια ψηλά άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.





4η κίτρινη
Ο προπονητής της Ποταμιάς στο 75΄ είδε κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία από τον ρέφερι Λεωνίδα Σταύρου. Ο κ. Φλωράκης συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες και θα παρακολουθεί το επόμενο ματς της Ποταμιάς εκτός αγωνιστικού χώρου.



«Κλείδωσε» το τρίποντο


Ο Ατρόμητος με μια υποδειγματική γρήγορη αντεπίθεση «κλείδωσε» στο 83΄ το τρίποντο, ο Τάσος Κατσιγιάννης σέντραρε από αριστερά και από κοντά ο άλλοτε άσος Α΄ Εθνικής Χαρίδημος Μίχος (Φωτογραφία) με σουτ στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων πέτυχε το τελικό 0-2.




Οι καλύτερες φάσεις
55΄: Ο Γενιτσαρόπουλος σέντραρε από αριστερά, ο Νούλας στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα με κεφαλιά στο αριστερό κάθετο δοκάρι, ενώ στην επαναφορά ο Ρόμαν με διπλή προσπάθεια σούταρε από κοντά ψηλά άουτ.
66΄: Ο Κατσιγιάννης σέντραρε από δεξιά και σουτ του Οικονόμου Γ. πέρασε ψηλά άουτ από το τέρμα της Ποταμιάς.
68΄: Ο Λέρης γέμισε για τον Γενιτσαρόπουλο,  που σούταρε από αριστερά και ο αντίπαλος τερματοφύλακας μπλόκαρε.
83΄: Ο Κατσιγιάννης σέντραρε από αριστερά και ο Μίχος εξ επαφής στο δεύτερο δοκάρι με σουτ στην δεξιά γωνία έκανε το 0-2.
85΄: Ο Παρασκευόπουλος γέμισε από το κέντρο, με τον Φαρμάκη να αιφνιδιάζεται να μην μπορεί να πλασάρει από κοντά και τον Κούτσικο να μπλοκάρει.
90΄: Απευθείας σουτ του Σταμούλη από τα όρια της πειροχής απέκρουσε στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ ο Κούτσικος.

Πανηγύρισαν οι «πράσινοι»
Μετά το τέλος του αγώνα οι παίκτες του Παλαμά πανηγύρισαν την πρώτη εκτός έδρας επιτυχία τους.

Κίτρινες Κάρτες
Αθανασόπουλος, Ξαγάρας, Λέρης, Ρόμαν, Γενιτσαρόπουλος, Μίχος, Αντωνίου

Δικαριθέντες
Ποταμιά: Ανδρούτσος, Λέρης, Ζαραβέλης , Παρασκευόπουλος
Ατρόμητος Παλαμά: Μίχος, Μπαντής, Οικονόμου Χ., Ζάρρας

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (Ποταμιά): «Νομίζω ότι το παιχνίδι κρίθηκε στα δυο πέναλτι και στις χαμένες ευκαιρίες, τις δικές μας.Ήταν ίσως το πρώτο παιχνίδι που είχαμε την κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα κατάφερε και ανέβηκε ψηλά, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να βάλουμε γκολ, σκόραρε η αντίπαλη ομάδα με το δεύτερο πέναλτι, που για εμένα είναι αμφισβητούμενο. Εμείς δεν έχουμε κερδίσει ποτέ δυο πέναλτι σε εκτός έδρας ματς, πόσω μάλλον σε 5 λεπτά. Από την στιγμή που τα σφύριξε, τελείωσε. Προσπαθήσαμε να γυρίσουμε το παιχνίδι, κάναμε αρκετές ευκαιρίες, δυστυχώς δεν καταφέραμε να βάλουμε την μπάλα μέσα και τιμωρήθηκαμε στο τέλος με το δεύτερο γκολ και το παιχνίδι εκεί τελείωσε. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όχι από το αποτέλεσμα, αλλά η ομάδα μας είναι καινούργια στη Γ΄ Εθνική, δεν έχει εμπειρίες και παιχνίδι με παιχνίδι αποκτά περισσότερες. Θα γίνεται φυσιολογικά και καλύτερη. Συνεχίζουμε, κοιτάζουμε κάθε ματς ξεχωριστά και θα δούμε στο τέλος τι θα γίνει. Το ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να σωθεί η ομάδα, αλλά είναι σημαντικό ότι μαζεύονται τα παιδιά στο γήπεδο, σε κάθε προπόνηση έρχονται κατά μέσο όρο 19-20 άτομα, έχουν όρεξη, θέλουν η ομάδα να κερδίσει και όποιος πιστεύει σε κάτι πολύ, στο τέλος θα τα καταφέρει. Καλή συνέχεια στην ομάδα του Παλαμά.»

Τάκης Παραφέστας (Ατρόμητος Παλαμά): «Να ευχαριστήσω καταρχάς για τη φιλοξενία την ομάδα της Ποταμιάς και ευελπιστούμε να την ανταποδώσουμε στον δεύτερο γύρο. Να συγχαρώ τους παίχτες και των δυο ομάδων για το δυνατό και καθαρό παιχνίδι. Εμείς ευτυχήσαμε να προηγηθούμε, είχαμε κάποιες ευκαιρίες, αλλά και ο αντίπαλος είχε και αυτός σημαντικές ευκαιρίες. Θα έλεγα ότι δεν στάθηκε τυχερός να ισοφαρίσει και να προηγηθεί. Ωστόσο στην επανάληψη κοιτάξαμε να κρατήσουμε το 0-1 και ευελπιστώντας ότι σε κάποια αντεπίθεση θα έρθει και το δεύτερο γκολ, το οποίο και ήρθε. Συνεχίζουμε την προσπάθεια, η οποία είναι πολύ δύσκολη και χρειάζεται υπομονή και πολλή δουλειά.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Ανδρούτσος, Ξαγάρας(61΄ Σταμούλης), Αθανασόπουλος(46΄ Παρασκευόπουλος), Ζαραβέλης, Φαρμάκης, Λέρης, Νούλας(70΄ Ζαλοκώστας Δ.), Κουτσουπιάς, Ρόμαν, Γενιτσαρόπουλος, Χρυσικός(61΄ Μπουμπουρής)

Ατρόμητος Παλαμά (Τάκης Παραφέστας): Κούτσικος, Μπασιάκας, Ζάρρας(61΄ λ.τρ. Ζάγγος), Μπαντής, Οικονόμου Χ., Κατσιγιάννης(86΄ Θεοχάρης), Μίχος, Εκίζογλου, Αλεξόπουλος, Οικονόμου Γ., Αντωνίου

Διαιτητής: Λεωνίδας Σταύρου (ΣΔΠ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Χρήστος Δόσκορης (ΣΔΠ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Λιτοσελίτης (ΣΔΠ Φθιώτιδας)











































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος