Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

ΑΕΚ-Φραγκίστα 0-1

Με γκολ-πέναλτι του Χρήστου Γενιτσαρόπουλου στο 70΄ η Φραγκίστα νίκησε δύσκολα την μαχητική ΑΕΚ με 0-1.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (10/11) στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και άρχισε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι. Ήταν στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία μόλις 15 θεατών.
Η ΑΕΚ κατέβηκε και σε αυτό το ματς χωρίς προπονητή και προσπάθησε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ήταν ανταγωνιστική, ιδιαίτερα στο αμυντικό κομμάτι και στις λεπτομέρειες έχασε το ματς και τον βαθμό η τους βαθμούς.
Η Φραγκίστα του Μάκη Ζήκα μετά την συντριβή από τον ΑΠΟΚ δεν μπόρεσε να παρουσιάσει καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Ωστόσο ευτύχησε από το σημείο του πέναλτι και με το τέρμα του Χρήστου Γενιτσαρόπουλου στο 70΄ να πάρει τους 3 πολύτιμους βαθμούς και να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα.
Την επόμενη (6η) αγωνιστική η Φραγκίστα κερδίζει στα χαρτιά το ματς με το Ραπτόπουλο, ενώ η ΑΕΚ θα αγωνιστεί με τον ΠΑΟΚ. Προηγουμένως ενδεχομένως το επόμενο Σαββατοκύριακο να πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής 3η αγωνιστική, που περιλαμβάνει τα ματς ΑΠΟΚ Βελούχι-ΑΕΚ και Αίολος-Φραγκίστα. Η Φραγκίστα έφτασε τους 9 βαθμούς, ενώ η ΑΕΚ έχει 4.

Μικρό το ενδιαφέρον
Ένα ακόμη παιχνίδι του τοπικού της Ευρυτανίας έγινε παρουσία λιγοστών θεατών. Δεν παρακολούθησαν το ματς περισσότερα από 15 άτομα.

Α΄ Μέρος

«Έχασε» Οικονόμου


Η ΑΕΚ έχασε μόλις στο 4 μόλις λόγω τραυματισμού τον αμυντικό Αλέκο Οικονόμου, με τον Γιάννη Λάππα να τον αντικαθιστά.


Στο «λευκό» 0-0
Λιγοστές ήταν οι καλές στιγμές μπροστά από τις δυο εστίες, με το θέαμα να είναι κάκιστο και το σκορ μοιραία στο «λευκό» 0-0.

Οι καλύτερες φάσεις
14΄: Ο Παπανικολάου έδωσε στον Κωστή που έκανε την ατομική ενέργεια από δεξιά και σούταρε άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Σάλτη.
32΄: Εναέριο σουτ του Μπισμπίκη Ι. εκτός περιοχής πέρασε πάνω από το τέρμα του Ιωάννου.
33΄: Μακρινό σουτ του Ράπτη έφυγε πάνω από το τέρμα της ΑΕΚ.
41΄: Ο Ζαγκότσης πάσαρε στον Γενιτσαρόπουλο, που σούταρε, με την μπάλα να κοντράρει σε αντίπαλο και να καταλήγει κόρνερ.

Β΄ Μέρος

Ίδιο σκηνικό
Συνεχίστηκε η ίδια εικόνα στο ματς και στην επανάληψη, με την Φραγκίστα να «στέκεται» καλύτερα, να κερδίζει πέναλτι και να το «μετουσιώνει» στο νικητήριο τέρμα στο 70΄.

Τέρμα ο Χειλάς-Εσωτερική αλλαγή


Στο 57΄ η ΑΕΚ προχώρησε σε εσωτερική αλλαγή με τον Κώστα Χειλά να αγωνίζεται στην θέση του τερματοφύλακα να παίρνει την θέση του αμυντικού Πάνου Ζιάκα και τον Κώστα Ιωάννου να αφήνει την εστία και να παίξει στην άμυνα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Χειλάς σε περίπου 50 αγωνιστικά λεπτά φέτος έχει νικηθεί μόνο από το σημείο του πέναλτι, έχοντας πολύ καλή παρουσία κάτω από τα δοκάρια της ΑΕΚ.



Στην νίκη με πέναλτι


Ο ΑΠΟΔΦ στο 69ο λεπτό κέρδισε πέναλτι μετά από ανατροπή του Ταξιάρχη Γούλα από τον Μάκη Νιαβή. Ένα λεπτό αργότερα ο Χρήστος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία) το εκτέλεσε εύστοχα, πλασάροντας χαμηλά στην δεξιά γωνία της ΑΕΚ για το τελικό 0-1.



Οι καλύτερες φάσεις
51΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έδωσε στον Ράπτη, ο οποίος σούταρε άουτ.
69΄: Ο Γούλας ανατράπηκε από τον Νιαβή εντός περιοχής και αριστερά, κερδίζοντας το πέναλτι.
70΄: Ο Γενιτσαρόπουλος εκτελεί την εσχάτη των ποινών, πλασάροντας χαμηλά στην δεξιά γωνία της ΑΕΚ (0-1).
84΄: Εναέριο σουτ του Γούλα έφυγε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι της ΑΕΚ..
86΄: Εκτέλεση φάουλ του Γενιτσαρόπουλου μπλόκαρε ο Χειλάς.

Κίτρινες Κάρτες
Ζιάκας, Αρκουμάνης, Παπανικολάου, Κολλημένος, Κατσαδούρος, Γούλας

Δικαριθέντες
ΑΕΚ: Παπανικολάου, Κωστής
Φραγκίστα: Γενιτσαρόπουλος, Ράπτης, Γούλας

Δηλώσεις

Αλέκος Οικονόμου (ΑΕΚ): «Ο σημερινός αγώνας δεν επιδέχεται ιδιαίτερης κριτικής και ανάλυσης. Ήταν ένα παιχνίδι μεταξύ δύο ισοδύναμων ομάδων, χωρίς πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες και με λίγες τελικές προσπάθειες από τις δύο ομάδες. Το αποτέλεσμα κρίθηκε από μια στιγμή ομαδικής αδυναμίας και αδράνειας της αμυντικής λειτουργίας της ομάδας μας από την οποία προήλθε το κερδισμένο πέναλτι της αντίπαλης ομάδας. Κρατάμε την προσπάθεια και τη μαχητικότητα που δείξαμε καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα.  Καλή συνέχεια στην ομάδα της  Φραγκιστας και συγχαρητήρια για τη δίκαιη νίκη της.»


Μάκης Ζήκας (Φραγκίστα): «Δεν ήμασταν καλοί στο σημερινό παιχνίδι.  Είχαμε ανούσια κατοχή μπάλας και υστερήσαμε πολύ στην τελική προσπάθεια. Παρ ολα αυτά κρατάμε τους 3 βαθμούς και θα προσπαθήσουμε να είμαστε καλύτεροι στη συνέχεια. Συγχαρητήρια στη ΑΕΚ ,της εύχομαι καλή συνέχεια.»







Συνθέσεις Ομάδων

ΑΕΚ(-): Ιωάννου, Μπακόλας, Νιαβής, Μπουμπουρής, Αρκουμάνης, Ζιάκας(57΄ Χειλάς), Κωστής, Γκριμόπουλος, Γιαννόπουλος Δ.(63΄ Κολλημένος), Παπανικολάου, Οικονόμου(4΄ λ.τρ. Λάππας)

Φραγκίστα (Μάκης Ζήκας): Σάλτης, Μαντέκας, Μπισμπίκης Φ., Μάκκας(64΄ Καμαρέτσος), Ράπτης, Μπίκας Π., Ζαγκότσης(80΄ Λαθύρης), Κατσαδούρος, Γούλας, Μπισμπίκης Ι., Γενιτσαρόπουλος

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιάννης Σέλελης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος