Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Γνωρίστε τον Ηρακλή Λάρισας

Στο Καρπενήσι ταξιδεύει, για να αντιμετωπίσει την Ποταμιά η «νεοφώτιστη» ομάδα του Ηρακλή Λάρισας, που συμμετέχει για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Το συγκρότημα του Χρήστου Χατζηλιάδη σε τρεις αναμετρήσεις έχει έναν βαθμό, ενώ είναι το μοναδικό που δεν έχει βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Πρόσφατα ηττήθηκε με 0-2 από τα Σέλλανα.
Στο ρόστερ των υπερπρωταθλητών Λάρισας συμμετέχουν αρκετοί έμπειροι και γνώριμοι ποδοσφαιριστές στην κατηγορία, με τον όνομα του Κώστα Νεμπεγλέρα να ξεχωρίζει μακράν.
Οι ποδοσφαιριστές που ένταξε στη μεταγραφική περίοδο ο Ηρακλής είναι οι: Ναρίνογλου(Πιερικός), Κοντοθανάσης(Απόλλων Λάρισας), Μουξιός, Τάρτας(ΑΕΛ Κ19), Νεμπεγλέρας(Ατρόμητος Παλαμά), Παπαγιάννης(Ρήγας Φεραίος), Τσακάλι(Οικονόμος Τσαριτσάνης), Κρίτσας(Α.Ε. Μυλοποτάμου), Τσαπατώρης(Απόλλων Λάρισας Κ19), Σέτζας(Σμόλικας Φαλάνης) και Αλεξανδρής(Αλμυρός).
Η Α.Ε. Ηρακλής Λάρισας είναι ποδοσφαιρικός σύλλογος που ιδρύθηκε το 1982 στις γειτονικές συνοικίες Λειβαδάκι και Νεάπολη της Λάρισας με τη συγχώνευση των δύο ομώνυμων συλλόγων της περιοχής, του ΑΟ Λειβαδακίου και του ΑΟ Νεάπολης. Χρώματα του συλλόγου αποτελούν το κυανό και το λευκό. Η έδρα του συλλόγου βρίσκεται στο Αθλητικό Κέντρο Νεάπολης. Από το 1990 έως το 1998 αγωνίστηκε στη Δ΄ Εθνική. Πρόεδρος του είναι ο Λάμπρος Ιωακείμ. Ο Ηρακλής θα ταξιδέψει διήμερο στο Καρπενήσι, διαμένοντας στο Montana.

Τα πρώτα αποτελέσματα
Οι πρωταθλητές Λάρισας άρχισαν με εκτός έδρας 0-0 κόντρα στην Τσαριτσάνη. Συνέχισαν με εκτός έδρας ήττα(4-0) από τον Πιερικό, αγωνιζόμενοι για αρκετή ώρα με 10 ποδοσφαιριστές. Στο τελευταίο τους ματς γνώρισαν την ήττα με 0-2 από τα Σέλλανα στη Φιλιπούππολη. Στο ξεκίνημα της σαιζόν κατέκτησαν το Super Cup Λάρισας, νικώντας την Ελασσόνα στα πέναλτι(3-0, 1-1 κ.δ.)
Τρεις συμμετοχές έχουν οι: Ναρίνογλου, Γιαννακόπουλος, Μανιώτης, Τσακάλι, Αλεξανδρής, Νάστας, Νεμπεγλέρας, Κοντοθανάσης, Χρηστίδης και Ζαφειρίου
Δυο συμμετοχές μετρούν οι: Παπαγιάννης, Ψωμολιάς, Κακαβίτσης, Μουξιός και Φώτος.
Σε ένα ματς συμμετείχαν οι: Ντιντής, Αθανασιάς, Κρίτσας, Τάρτας και Τσαπατώρης.
Απέναντι στα Σέλλανα έπαιξαν οι: Παπαγιάννης Ναρίνογλου (82’ Αθανασιάς), Γιαννακόπουλος, Μανιώτης, Τσακάλι (84' Αλεξανδρής), Νεμπεγλέρας, Χρηστίδης, Νάστας, Κακαβίτσης, Ζαφειρίου (56’ Μουξιός), Κοντοθανάσης (77’ Φώτος).


Το ρόστερ του Ηρακλή 

Ποδοσφαιριστής
Θέση
Ηλικία
Τάσος Παπαγιάννης
Τερματοφύλακας
25
Στέλιος Ντιντής
Τερματοφύλακας
18
Γιάννης Σπηλιόπουλος
Τερματοφύλακας
20
Γιάννης Αθανασιάς
Αμυντικός
15
Θανάσης Γιαννακόπουλος
Αμυντικός
34
Νίκος Κρίτσας
Αμυντικός
26
Δημήτρης Σέτζας
Αμυντικός
20
Κώστας Σκαφίδας
Αμυντικός
20
Κώστας Τάρτας
Αμυντικός
20
Αουρέλ Τσακάλι
Αμυντικός
26
Πέτρος Ψωμολιάς
Αμυντικός
25
Στέλιος Αλεξανδρής
Μέσος
22
Σπύρος Ζαφειρίου
Μέσος
32
Δημήτρης Κοντοθανάσης
Μέσος
20
Βάιος Κυριάκης
Μέσος
17
Τάσος Μανιώτης
Μέσος
24
Αποστόλης Νάστας
Μέσος
33
Κώστας Νεμπεγλέρας
Μέσος
44
Γαβριήλ Παπαδάκος
Μέσος
15
Γιάννης Χρηστίδης
Μέσος
23
Γιώργος Κακαβίτσης
Επιθετικός
34
Αχιλλέας Μουλιάς
Επιθετικός
15
Γιάννης Μουξιός
Επιθετικός
20
Νίκος Ναρίνογλου
Επιθετικός
19
Απόστολος Τσαπατώρης
Επιθετικός
19
Γιώργος Φώτος
Επιθετικός
23



Γιώργος Χριστακέας
Επιθετικός
15



Επιστρέφει ο Τάρτας
Εξέτισε τη μια αγωνιστική της τιμωρίας του ο Κωνσταντίνος Τάρτας.

Χατζηλιάδης-Τριανταφυλλόπουλος
Ο Χρήστος Χατζηλιάδης με άμεσο συνεργάτη τον Θάνο Τριανταφυλλόπουλο έχουν την τεχνική ευθύνη των πρωταθλητών Λάρισας. Τον ρόλο του γυμναστή έχει ο Κώστας Λιάπης και του προπονητή τερματοφυλάκων ο Πέτρος Καραναστάσης. Ο κ. Χατζηλιάδης ήταν και ο τεχνικός της περυσινής πρωταθλήτριας ομάδας. 


Η εμπειρία του Νεμπεγλέρα
Στο ρόστερ και γενικότερα στον όμιλο ξεχωρίζει το όνομα του 44χρονου Κώστα Νεμπεγλέρα του Ηρακλή Λάρισας με διεθνής συμμετοχή και θητεία σε Λάρισα, Πανηλειακό, Ηρακλή, Άρη, Ατρόμητο και Αχιλλέα Φαρσάλων, με τον οποίο αγωνίστηκε στο Καρπενήσι το 2018 κόντρα στον ΑΠΟΚ. Πέρυσι υπήρξε τεχνικός διευθυντής  του Α.Ο. Τρίκαλα, ενώ έπαιξε στη Δάφνη Γλαύκης και στον Ατρόμητο Παλαμά.









Πηγή: athleticlarissa.gr, katerinisport.gr