Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

Κορασίδες: Μούτα Δομοκού-Π.Α.Κ. 21-64

Την πρώτη της νίκη με πανηγυρικές διαστάσεις πέτυχαν τα κορίτσια της Πανευρυτανικής Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης, καταβάλλοντας με 21-64 τη Μούτα Δομοκού.
Η αναμέτρηση έγινε το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Δομοκού, αρχίζοντας στις 4. Ήταν στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου του πρωταθλήματος κορασίδων της ΕΣΚΑΣΕ.
Η Μούτα Δομοκού του Ντίνου Πολύμερου κάνει μια αξιόλογη νέα προσπάθεια, συμμετέχοντας και αυτός στο πρωτάθλημα με την ομάδα κοριτσιών. Αγωνιστικά δεν κατάφερε να «κοντράρει» τον αντίπαλο της, γνωρίζοντας τη δεύτερη ήττα σε ισάριθμες συναντήσεις, ύστερα από τη βαριά ήττα με τον Έσπερο. Με 10 πόντους τελείωσε το ματς η Δήμητρα Ζώτου.
Η Π.Α.Κ. του Φώντα Ζαχαρόπουλου(Απουσίαζε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων η συνεργάτης του Κατερίνα Μπαλωμένου) έφτασε δίκαια στο θετικό αποτέλεσμα  και μάλιστα εκτός έδρας ως επιβράβευση της προσπάθειας των κοριτσιών της. Σημαντικό χρόνο συμμετοχής έλαβαν οι 9 αθλήτριες της αποστολής. Η Ειρήνη Κατή με 29 και η Καλλιόπη Ζησίμου με 25 πόντους ξεχώρισαν επιθετικά.
Για την 3η αγωνιστική ο Δομοκός θα αγωνιστεί στην Αιδηψό με τον πρωταθλητή Σύλλα, ενώ η Ακαδημία αντιμετωπίζει στη Λαμία τον Έσπερο.

1η νίκη
Η Π.Α.Κ. σημείωσε την πρώτη της νίκη σε επίπεδο κοριτσιών εντός αγωνιστικού χώρου, κάνοντας συνεχώς βήματα προόδου.

Διεκδικεί πρόκριση
Η Πανευρυτανική θα διεκδικήσει με τον Έσπερο την είσοδο της στην επόμενη φάση. Τα «εισιτήρια» παίρνουν οι δυο πρώτοι, με τον Σύλλα να είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο πρώτος του ομίλου.

Στους 29 η Κατή


Για τις νικήτριες η Ειρήνη Κατή(Φωτογραφία) με 29 πόντους και η Καλλιόπη Ζησίμου με 25 πόντους ήταν εντυπωσιακές.

Διψήφια η Ζώτου
Για τη Φθιωτική ομάδα η Δήμητρα Ζώτου ήταν διψήφια με 10 πόντους, ενώ τους μισούς σημείωσε η Γουργιώτη.

Ξεκίνησε εξαιρετικά
Οι φιλοξενούμενες του Φώντα Ζαχαρόπουλου εντυπωσίασαν στο πρώτο δεκάλεπτο σε επίθεση και άμυνα, προηγούμενες με 0-23.

Βρήκε σκορ η Μούτα
Η ομάδα του Δομοκού πέτυχε 10 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο, όμως οι επιπλέον 14 της Π.Α.Κ. διαμόρφωσαν το 10-37

Ασταμάτητη η Π.Α.Κ.
Ανέβασε και άλλο τη διαφορά η ομάδα του Καρπενησίου, η οποία έκανε ένα επιμέρους 5-16 στο τρίτο δεκάλεπτο, φτάνοντας στο 15-53.

Διαδικαστικό φινάλε
Το τελευταίο κομμάτι του αγώνα είχε τυπικό χαρακτήρα και το μόνο που απέμενε ήταν το τελικό σκορ, το οποίο διαμορφώθηκε στο 21-64(+43), ύστερα από ένα επιμέρους 6-11.

Τα δεκάλεπτα
0-23, 10-37, 15-53, 21-64

Συνθέσεις Ομάδων

Μούτα Δομοκού (Ντίνος Πολύμερος): Τσάνη, Αποστολοπούλου 3, Γουργιώτη 5, Θεοδώρου, Τσίντζου 2, Παληγεώργου Μ., Παληγεώργου Χ., Σταφύλη, Νούκου 1, Ζώτου 10

Π.Α.Κ. (Φώντας Ζαχαρόπουλος): Τσώνη, Μπεκρή 2, Μούτσελου 2, Κατή 29, Ευαγγελοδήμου 2, Χατζηγεώργου, Τσιαμάκη 4, Μαστροκώστα, Ζησίμου 25

Διαιτητής: Γιώργος Ζάχος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτής: Βαγγέλης Δέδες (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης: Τσιαμούρας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Πηγή: panevrytaniki.wordpress.com