Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

Ποταμιά-Δίας Δίου 2-2

«Έμφραγμα» στο 97΄ για την Ποταμιά που ισοφαρίστηκε σε 2-2 από τον Δία Δίου,  χάνοντας μέσα από τα χέρια της τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.
Ο αγώνας διεξήχθη το Σάββατο 26 Οκτωβρίου στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 4 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια, καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία 200 περίπου θεατών.
Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη έφτασε μια «ανάσα» από την πρώτη της νίκη στην Γ΄ Εθνική, αφού στο 97΄ και στην τελευταία φάση του ματς ήρθε η ισοφάριση. Οι Ευρυτάνες είχαν μείνει πολύ νωρίς πίσω στο σκορ στο 8΄, όμως στο 40΄ με τον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο και στο 57΄ με τέρμα του Χρήστου Λέρη έκαναν την ολική ανατροπή, κρατώντας την πολύτιμη νίκη μέχρι την τελευταία φάση του ματς.
Ο Δίας Δίου του Τάσου Ιωαννίδη μπήκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο παιχνίδι, αφού ο Δημήτρης Καλαμπάκας άνοιξε το σκορ στο 8ο λεπτό, όμως οι συνέχεια δεν ήταν η αναμενόμενη για τους δευτεραθλητές Πιερίας, αφού βρέθηκαν στο τελευταίο 30λεπτο του ματς να «κυνηγούν» το σκορ έχοντας πολλές χαμένες ευκαιρίες. Το τέρμα με φάουλ στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων του Βασίλη Νάκα έσωσε την «παρτίδα» δίνοντας τον βαθμό στο Δία.
Την επόμενη (7η) αγωνιστική στις 3 Νοεμβρίου η Ποταμιά αγωνίζεται ξανά στο Καρπενήσι ενάντια στον Διαγόρα Στεφανοβικείου, ενώ ο Δίας Δίου παίζει εντός έδρας με την Αταλάντη. Η ομάδα της Πιερίας έφτασε στους 4 βαθμούς, ενώ οι Ευρυτάνες τους 2.

Περίπου 200
Η αναμέτρηση έγινε κάτω από ηλιοφάνεια, καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 200 θεατών. Θυμίζουμε ότι και σε αυτό το ματς η τιμή εισιτήριου ήταν στο κατώτατο όριο των 5 ευρώ.


Διαμονή στο Lecadin
Η ομάδα της Πιερίας διέμεινε την Παρασκευή το βράδυ στο Καρπενήσι και συγκεκριμένα στο Hotel Lecadin. Μάλιστα η αλλαγή μέρας έγινε διότι δεν υπήρχε διαθέσιμο ξενοδοχείο για διαμονή το Σάββατο βράδυ στην πόλη του Καρπενησίου.

Βασικός ο Νούλας


Ο Γιάννης Φλωράκης προχώρησε σε μια αλλαγή στο βασικό του σχήμα σε σχέση με το ματς της περασμένης Κυριακής με τον Αλμυρό. Ο Μιχάλης Νούλας πήρε φανέλα βασικού αντικαθιστώντας τον Κώστα Σταμούλη, που χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή.

Δεύτερο που χάνει στο φινάλε
Η Ποταμιά μετά την ισοφάριση στο 88΄ από το Νεοχώρι, χάνει αυτή τη φορά ένα ακόμη τρίποντο δεχόμενη γκολ όμως στο 97΄ και στην τελευταία φάση του ματς. Μάλιστα για 3ο ματς στην έδρα της(Νεοχώρι, Ηρακλής, Δίας) δέχτηκε το κρίσιμο γκολ από ποδοσφαιριστή, που μπήκε ως αλλαγή.

Τιμωρημένος ο Ιωαννίδης
Ο προπονητής του Δία Τάσος Ιωαννίδης είχε συμπληρώσει τέσσερις κίτρινες κάρτες και τιμωρήθηκε βάσει του νέου Κ.Α.Π., βλέποντας το ματς από την κερκίδα.


Εκτός 18αδας
Ο Γιάννης Φλωράκης άφησε εκτός 18αδας τους ανέτοιμους Κώστα Κουτσουπιά και Βασίλη Παρασκευόπουλο, ενώ απουσίαζαν για επαγγελματικούς λόγους οι: Γιάννης Ηλιάδης και Χάρης Ζαραβέλης. Από πλευράς φιλοξενούμενων τραυματίες είναι οι: Γιάννης Ζωγράφος(Τερματοφύλακας), Χρήστος Μαυρίδης και Γιώργος Ευαγγελόπουλος, ενώ απών λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ήταν ο ο Δημήτρης Παπαστεργίου.

Νέες εμφανίσεις


Η ομάδα της Ποταμιάς αγωνίστηκε με καινούργιες εμφανίσεις χρώματος μπλε και χορηγίας του καταστήματος Buyit4u.gr

Α΄ Μέρος

Ισόπαλο 45λεπτο
Παρά το καλό ξεκίνημα του Δία Δίου το γρήγορο γκολ και τις χαμένες ευκαιρίες, η ομάδα της Ευρυτανίας έδειξε για ένα ακόμη ματς χαρακτήρα και ισοφάρισε 4 λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου σε 1-1.

«Ψυχρολουσία» στο 8΄


Ο Δίας στο 8΄ μετά την μπαλιά ακριβείας του Ανέστη Παναγιωτίδη, ο Δημήτρης Καλαμπάκας (Φωτογραφία) βρήκε τετ α τετ με τον Κώστα Ανδρούτσο. Ο 38χρονος άλλοτε παίκτης του Ηρακλή, του Πιερικού και της Νίκης Βόλου πλάσαρε εύστοχα στην αριστερή γωνία των Ευρυτάνων γράφοντας το 0-1.





«Χτύπησε» ο συνήθης ύποπτος


Η ομάδα του Μεγάλου Χωριού σε κομβικό σημείο έφερε την αναμέτρηση στα ίσα. Στο 41΄ ο Μιχάλης Νούλας σέντραρε από δεξιά, ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία) ξεμαρκαρίστηκε και με σουτ στην αριστερή γωνία του Δία ισοφάρισε σε 1-1. Ο «Πελέ» σημείωσε το 2ο φετινό του γκολ στη Γ΄ Εθνική.





Οι καλύτερες φάσεις
8΄: Ο Παναγιωτίδης Α. έβγαλε την μπαλιά από αριστερά για τον Καλαμπάκα, που μπήκε τετ α τετ με τον Ανδρούτσο και με πλασέ στην αριστερή του γωνία έκανε το 0-1.
10΄: Ο Τοπαλίδης ξεμαρκαρίστηκε και σούταρε εκτός περιοχής άουτ από το δεξί «παραθυράκι» της Ποταμιάς.
18΄: Σέντρα-σουτ του Παναγιωτίδη Γ. από δεξιά απέκρουσε δύσκολα ο Ανδρούτσος.
26΄: Ο Ρόμαν πάσαρε στον Γενιτσαρόπουλο που σούταρε διαγώνια μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ουσταμπασίδη.
31΄: Ο Χρυσικός πάσαρε στον Γενιτσαρόπουλο, που έκανε την ατομική ενέργεια, σούταρε και η μπάλα βρήκε στον Παναγιωτίδη Γ. καταλήγοντας σε κόρνερ.
35΄: Ο Λιόλιος πλάσαρε από καλό σημείο μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι.
40΄: Ο Καραθάνος μετά από αντεπίθεση του Δία, πλάσαρε και μπλόκαρε ο Ανδρούτσος.
41΄: Ο Νούλας σέντραρε από δεξιά, ο Γενιτσαρόπουλος ελίχτηκε και με σουτ στην αριστερή γωνία του Δία ισοφάρισε σε 1-1.

Β΄ Μέρος

Φινάλε γραν γκινιόλ
Ανοιχτό ματς έγινε στο δεύτερο μέρος με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω. Οι πρωταθλητές Ευρυτανίας προηγήθηκαν στο 57΄, όμως η ομάδα του Δία ισοφάρισε στην τελευταία φάση του αγώνα.

Κίτρινη σε Γιαννίτσαρη
Ο προπονητής τερματοφυλάκων της Ποταμιάς Χρήστος Γιαννίτσαρης αντίκρισε στο 54΄ κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία.


Μπροστά με Λέρη


Οι γηπεδούχοι έκαναν την ολική ανατροπή στο 57΄, ο Χρήστος Κατσαρής εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Χρήστος Λέρης πήρε την κεφαλιά, ο Γιώργος Ουσταμπασίδης απέκρουσε και στην επαναφορά ο ίδιος παίχτης με κοντινό πλασέ «έγραψε» κάτω έξαλλους πανηγυρισμούς το 2-1.






Κίτρινη και σε Φλωράκη
Στο 67΄ ο προπονητής της Ποταμιάς Γιάννης Φλωράκης είδε και αυτός την κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία από τον ρέφερι Θανάση Νικόπουλο.


Διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι
Στο 70΄ οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι και χέρι του Γιώργου Φαρμάκη, ωστόσο ο ρέφερι δεν είδε κάποια παράβαση αφήνοντας το ματς να συνεχιστεί. Ο Δίας ζήτησε ένα ακόμη πέναλτι στη συνέχεια σε «πέσιμο» παίχτη του στην περιοχή.

Κοντά στο 3-1
Η Ποταμιά «άγγιξε» το 3-1 στο 77΄ όμως ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος στο τετ α τετ με τον Γιώργο Ουσταμπασίδη πλάσαρε άουτ.




Κίτρινη σε Προβατίδη
Ο κ. Νικόπουλος υπέδειξε και 3η κίτρινη σε αξιωματούχο του αγώνα, με τον Πρόεδρο του Δία Δίου Παναγιώτη Προβατίδη να «κιτρινίζεται» για διαμαρτυρία(Σε 2ο σερί ματς).


«Σοκ» για τους Μεγαλοχωρίτες-Ισοφάριση στο 97΄


Στην τελευταία φάση του αγώνα στο 97΄ ο Βασίλης Νάκας (Φωτογραφία) εκτέλεσε χαμηλά απευθείας φάουλ από μακριά, μετά από κόντρα η μπάλα κατέληξε χαμηλά στην αριστερή γωνία της Ποταμιάς ισοφαρίζοντας στο τελικό 2-2. Ο ποδοσφαιριστής το Δία σημείωσε το 3ο του γκολ στο πρωτάθλημα.




Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Παναγιωτίδης Γ. σέντραρε από δεξιά και το αδύναμο πλάσε του Καλαμπάκα μπλόκαρε ο Ανδρούτσος.
52΄: Ο Καλαμπάκας έκανε την μπαλιά για τον Μανίκα, που τετ α τετ με τον Ανδρούτσο πλάσαρε και ο πορτιέρο της Ποταμιάς μπλόκαρε.
57΄: Ο Κατσαρής εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Λέρης πήρε την κεφαλιά από κοντά, ο Ουσταμπασίδης απέκρουσε και στην επαναφορά πάλι ο Λέρης με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το 2-1.
64΄: Ο Μανίκας από καλή θέση σούταρε αρκετά πάνω από το τέρμα της Ποταμιάς.
64΄: Ο Γενιτσαρόπουλος πίεσε και έκλεψε από τον τερματοφύλακα Ουσταμπίδη, πάσαρε στον Νούλα, που πλάσαρε αδύναμα, με τον τερματοφύλακα του Δίου να διορθώνει το λάθος του και να μπλοκάρει.
67΄: Ο Μανίκας έβγαλε σέντρα από δεξιά και το πλασέ του Παναγιωτίδη Α. Από πλεονεκτικό σημείο έφυγε άουτ.
72΄: Χτύπημα φάουλ του Καλαμπάκα από καλή θέση έφυγε πάνω από το τέρμα της Ποταμιάς.
75΄: Ο Παναγιωτίδης Α. βρέθηκε σε καλή θέση χωρίς πίεση και σούταρε άουτ από το δεξί δοκάρι.
77΄: Ο Ρόμαν έβγαλε τον Γενιτσαρόπουλο τετ α τετ με τον Ουσταμπασίδη με τον παίκτη της Ποταμιάς να πλασάρει άουτ από το δεξί του δοκάρι
84΄: Σουτ του Νάκα από καλή θέση μπλόκαρε ο Ανδρούτσος.
97΄: Μακρινό χαμηλό απευθείας φάουλ του Νάκα κόντραρε και κατέληξε χαμηλά στην αριστερή γωνία της Ποταμιάς (2-2).

Κίτρινες Κάρτες
Φαρμάκης, Γενιτσαρόπουλος, Γιαννακόπουλος, Ρόμαν, Χρυσικός, Νίκου, Μανίκας, Παναγιωτίδης Α.

Δικαριθέντες
Ποταμιά: Γενιτσαρόπουλος, Φαρμάκης, Λέρης, Χρυσικός
Δίας Δίου: Καλαμπάκας, Παναγιωτίδης Γ., Νάκας, Τοπαλίδης

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (Ποταμιά): «Δυστυχώς το έχω ξαναπεί, μας λείπει η εμπειρία. Πρώτη φορά θα αναφερθώ στη διαιτησία, δεν νομίζω βέβαια ότι έφταιγε μόνο αυτή. Για εκτός έδρας παιχνίδι νομίζω ότι έπαιξε 70-30 υπέρ του αντιπάλου με 7-8 λεπτά καθυστέρηση και αμφισβητούμενο φάουλ στο 98΄ υπέρ του αντιπάλου. Μόλις έβαλαν το γκολ, σφύριξε αμέσως τη λήξη. Θα μπορούσε να είχε σφυρίξει νωρίτερα, έτσι γίνεται σε όλα τα γήπεδα, μακάρι να μας παίξουν και εμάς σε εκτός έδρας με 7-8 λεπτά καθυστερήση. Εμείς δεν πρέπει να μείνουμε στον διαιτητή, πρέπει να κοιτάξουμε τα δικά μας λάθη. Χρειάζεται εμπειρία, καθαρό μυαλό στα τελευταία λεπτά του αγώνα, διότι βλέπετε η ομάδα φτάνει κοντά και στις νίκες και να παίρνει βαθμούς, αλλά τους χάνει τελευταία στιγμή. Αυτό σημαίνει έλλειψη εμπειρίας, καθαρού μυαλού και βελτιώνεται μόνο μέσα από τα παιχνίδια και τη δική μου ανάλυση, αλλά και την καλή θέληση των παιχτών, διότι αν μιλάς σε κάποιον και δεν καταλαβαίνει δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα. Πρέπει ο άλλος να είναι καλός δέκτης. Δεν έχω παράπονο από αρκετά παιδιά, προσπαθήσανε, δώσανε τον καλύτερο τους εαυτό, αλλά μας λείπει η εμπειρία. Πήραμε έναν βαθμό, έχουμε και άλλα παιχνίδια. Είναι σημαντικό να είναι η ομάδα στη Γ΄ Εθνική, να είναι ανταγωνιστική και να παίρνει βαθμούς. Θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει περισσότερους. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Δία Δίου, είναι μια καλή ομάδα και θα παλέψει για τη σωτηρία της.»

Τάσος Ιωαννίδης (Δίας Δίου): «Ήταν ένα παιχνίδι εκτός έδρας σε πλαστικό γήπεδο, με μια ομάδα, η οποία είχε τις ίδιες βλέψεις με εμάς, ήθελε πολύ το παιχνίδι. Παρόλα αυτά νομίζω ότι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού ήμασταν καλύτεροι, είχαμε αρκετές ευκαιρίες να πετύχουμε ένα τέρμα. Από μια στημένη φάση και μια άλλη, που ενώ έχουμε μιλήσε για τον συγκεκριμένο παίχτη τι πρέπει να κάνουμε αδρανήσαμε και δεχτήκαμε δυο τέρματα. Από εκεί και πέρα από ένα σημείο και μετά παίξαμε ανορθόδοξα με γεμίσματα, χωρίς να προσπαθήσουμε να παίξουμε από πλευρές δεξιά και αριστερά. Παρόλα αυτά χάσαμε και άλλες ευκαιρίες με τον Παναγιωτίδη και με τον Μανίκα, δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Τελικά ήρθε ένα φάουλ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Νάκας όπως ξέρετε έχει καλά πόδια, σούταρε, η μπάλα βρήκε κάπου, κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα. Προσωπικά δεν είμαι ευχαριστημένος από το 2-2, θέλαμε να περάσουμε από εδώ νικηφόρα, δεν τα καταφέραμε. Συνεχίζουμε, έχουμε δρόμο μπροστά μας, βγάλαμε στα προηγούμενα παιχνίδια ένα σερί δύσκολων παιχνιδιών με τους πρωτοπόρους. Από εδώ και πέρα είναι παιχνίδια στα μέτρα μας, αισιοδοξώ και ελπίζω ότι θα πάμε ακόμη καλύτερα.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Ανδρούτσος, Αθανασόπουλος, Γιαννακόπουλος, Ξαγάρας, Φαρμάκης, Κατσαρής, Νούλας(66΄ Ζαλοκώστας Δ.), Λέρης, Ρόμαν(84΄ Μπόνιας), Γενιτσαρόπουλος(88΄ Σταμούλης), Χρυσικός(79΄ Μπουμπουρής)

Δίας Δίου(Τάσος Ιωαννίδης): Ουσταμπασίδης, Παναγιωτίδης Γ.(74΄ Νάκας), Δερμίσης, Νίκου, Λιόλιος, Καραθάνος, Καλαμπάκας, Τοπαλίδης, Καλουσίδης, Παναγιωτίδης Α., Λαζαρίδης(46΄ Μανίκας)

Διαιτητής: Αθανάσιος Νικόπουλος (ΕΠΣ Θεσσαλίας)
1ος Βοηθός: Αλέξανδρος Αναστασίου (ΕΠΣ Θεσσαλίας)
2ος Βοηθός: Δημήτριος Σακκάς (ΕΠΣ Θεσσαλίας)



































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος