Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

ΠΑΟΚ-Φραγκίστα 1-3

Με το «δεξί» μπήκε στο πρωτάθλημα η Φραγκίστα, επικρατώντας εκτός έδρας του νεανικού ΠΑΟΚ με 1-3.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (19/10) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 4 το μεσημέρι. Ήταν στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και παρουσία περίπου 30 με 40 θεατών.
Ο ΠΑΟΚ του Γιώργου Χρυσαφόπουλου παρότι είχε καλή παρουσία σε μεγάλο χρονικό διάστημα του ματς οι ποδοσφαιριστές του υπέπεσαν σε ατομικά λάθ,  με αποτέλεσμα ο αντίπαλος με δυο πέναλτι να προηγηθεί με 0-2. Ο Γιώργος Κελεσίδης δέκα λεπτά πριν το φινάλε μείωσε για τον «δικέφαλο», όμως στις καθυστερήσεις με μια αντεπίθεση ήρθε το τρίτο τέρμα, βάζοντας τέλος στις προσπάθειες για ισοφάριση.
Η Φραγκίστα του Μάκη Ζήκα αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα και κατάφερε να ξεκινήσει νικηφόρα. Είχε δυο δοκάρια στο πρώτο 15λεπτο του ματς σε προσπάθειες των Βαγγέλη Μάκκα και Ταξιάρχη Γούλα. Στην επανάληψη σκόραρε μέσα σε δυο λεπτά με ισάριθμα πέναλτι των Μπάμπη Καρβέλη και Ταξιάρχη Γούλα, για να πάρει σημαντικό προβάδισμα νίκης. Παρότι δέχτηκε πίεση στα τελευταία λεπτά, με τη μείωση του σκορ του αντιπάλου «καθάρισε» το τρίποντο στο 92΄ με τέρμα του Χρήστου Γενιτσαρόπουλου.
Την επόμενη (3η) αγωνιστική ο ΠΑΟΚ κερδίζει στα χαρτιά 3-0 το Ραπτόπουλο, ενώ η Φραγκίστα θα αγωνιστεί ενάντια στον Αίολο.

Κοντά στους 40
Το παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία στην 2η αγωνιστική της Α΄ κατηγορίας του νομού μας έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες, ηλιοφάνεια και παρουσία 30 με 40 θεατών.


Οδηγίες Ζήκα


Την Φραγκίστα καθοδήγησε ο Μάκης Ζήκας, ο οποίος είναι τραυματίας από την περσινή σεζόν και δεν αγωνίστηκε. Ο ΑΠΟΔΦ λαμβάνει μέρος χωρίς προπονήσεις και φιλικά ματς και συμμετέχει μακριά από τη φυσική του έδρα. 


Ντεμπούτο Μπίκα & Καρβέλη


Οι δυο πρώην παίκτες των Αγράφων ντεμπούταραν με την ομάδα της Φραγκίστας. Πρόκειται για τον νεαρό Παναγιώτη Μπίκα (Φωτογραφία) και τον φορ Μπάμπη Καρβέλη. Αντίθετα δεν αγωνίστηκε ο Γιώργος Μαντέκας, το δελτίο του οποίου δεν εκδοθεί.

Άλλος..ΠΑΟΚ




Συνολικά έξι αλλαγές είχε στο αρχικό του σχήμα ο Γιώργος Χρυσαφόπουλος παρουσιάζοντας τελείως διαφορετικά πρόσωπα σε σχέση με το ματς της πρεμιέρας με την ΑΕΚ. Ο Παναγιώτης Πατλιάς (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά) ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Λάμπρος Κατσαρός (Φωτογραφία Πάνω Κέντρο) έπαιξε ως δεξιός μπακ  και στην μεσοεπιθετική γραμμή πήραν φανέλα βασικού οι: Αλέξης Μαστρογιάννης (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά), Άντι Χότζα (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά), Άρης Ρέπας (Φωτογραφία Κάτω Κέντρο) και Κώστας Ρουμελιώτης (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά). Πήραν τις θέσεις των: Λάκη Αναστασόπουλου (Δηλώθηκε στον πάγκο ως αναπληρωματικός τερματοφύλακας), Δημήτρη Κωσταρέλου, Γιώργου Μουστάκη (Τραυματίες), Νίκου Τόλη (Έμεινε στον πάγκο), Στέλιου Μίλη (Απουσίαζε) και Δημήτρη Λιάπη (Έπαιξε ως αλλαγή).

Α΄ Μέρος

Στην ισοπαλία
Χωρίς τέρματα και με το ισόπαλο 0-0 ολοκληρώθηκε το πρώτο 45λεπτο.

Δυο δοκάρια για τον ΑΠΟΔΦ


Οι φιλοξενούμενοι της Φραγκίστας είχαν δυο δοκάρια μέσα σε ένα 4λεπτο. Στο 8΄ πρώτα η κεφαλιά του Βαγγέλη Μάκκα (Φωτογραφία) μετά το κόρνερ του Γιάννη Μπισμπίκη από αριστερά σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι και 4 λεπτά μετά ο Ταξιάρχης Γούλας μετά τη μεταβίβαση του Βαγγέλη Μάκκα σούταρε από αριστερά, ο Παναγιώτης Πατλιάς απέκρουσε και στην συνέχεια η μπάλα βρήκε στο αριστερό του δοκάρι.



Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Ο Τσάκνης έκανε την ωραία μπαλιά για τον Ρουμελιώτη, που μόνος εξ επαφής πλάσαρε πάνω από την εστία του Κατσαδούρου.
8΄: Ο Μπισμπίκης Ι. εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, η κεφαλιά του Μάκκα βρήκε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Πατλιά.
12΄: Ο Μάκκας τροφοδότησε τον Γούλα, που ελίχτηκε από αριστερά, σούταρε διαγώνια, ο Πατλιάς απέκρουσε και στην συνέχεια η μπάλα προσέκρουσε στο αριστερό κάθετο δοκάρι.
35΄: Ο Ρέπας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και σουτ του Κελεσίδη Γ. απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Φραγκίστας.
41΄: Ο Γούλας σέντραρε από αριστερά και η προβολή του Γενιτσαρόπουλου στο δεύτερο δοκάρι έφυγε άουτ.

Β΄ Μέρος

Ενδιαφέρον μέχρι το τέλος
Στο δεύτερο μέρος σημειώθηκαν και τα 4 τέρματα του ματς. Αν και η Φραγκίστα προηγήθηκε με 0-2, ο ΠΑΟΚ αντέδρασε με το παιχνίδια να έχει ενδιαφέρον μέχρι και τις καθυστερήσεις που έγινε το 1-3.

Μπροστά με Γούλα


Με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού η Φραγκίστα κέρδισε πέναλτι όταν ο Λάμπρος Κατσαρός απέκρουσε τη κεφαλιά του Μπάμπη Καρβέλη πάνω στην γραμμή με το χέρι. Ο Ταξιάρχης Γούλας εκτέλεσε το πέναλτι και παρά την απόκρουση του Παναγιώτη Πατλιά η μπάλα κατέληξε στην αριστερή του γωνία για το 0-1.




Νέο πέναλτι και 0-2


Ο ΑΠΟΔΦ δυο λεπτά μετά το γκολ-πέναλτι κέρδισε και νέο πέναλτι σε ανατροπή του Γιάννη Μπισμπίκη από τον Αλέξη Μαστρογιάννη. Ο Μπάμπης Καρβέλης (Φωτογραφία) σούταρε εύστοχα στην δεξιά γωνία των γηπεδούχων σκοράροντας στο ντεμπούτο με την νέα του ομάδα για το 0-2. Ιδανικό ντεμπούτο για τον Καρβέλη, που είχε συμμετοχή και στο πρώτο γκολ.




Μπήκε στην διεκδίκηση


Οι πιτσιρικάδες του ΠΑΟΚ μπήκαν δυνατά στην διεκδίκηση του ματς στο 80΄, όταν ο Γιώργος Λάνης εκτέλεσε φάουλ, ο Άρης Ρέπας πάσαρε με κεφαλιά στον 15χρονο Γιώργο Κελεσίδη (Φωτογραφία) που με πλασέ στην αριστερή γωνία των φιλοξενούμενων μείωσε σε 1-2. Η Φραγκίστα έπαιζε με παίκτη λιγότερο λόγω τραυματισμού στη φάση του γκολ.




Το «καθάρισε» ο «Γεν»


Η Δυτική Φραγκίστα σκόραρε το τρίτο της τέρμα στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων «καθαρίζοντας» την υπόθεση-νίκη. Ο νεοεισελθών Ηλίας Πολύζος έκανε όμορφη προσπάθεια, τροφοδότησε τον Χρήστο Γενιτσαρόπουλο (Φωτογραφία), που ελίχτηκε και πλάσαρε τον Παναγιώτη Πατλιά, «γράφοντας» το τελικό 1-3.





Οι καλύτερες φάσεις
54΄: Χαμηλό σουτ του Μπισμπίκη Ι. εκτός περιοχής πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
60΄: Ο Μπισμπίκης Ι. εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Καρβέλης πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κατσαρού. Ο Γούλας εκτέλεσε το πέναλτι γράφοντας το 0-1.
62΄: Ο Μπισμπίκης Ι. έκανε εξαιρετική προσπάθεια από αριστερά, μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Μαστρογιάννη κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Καρβέλης το εκτέλεσε σουτάροντας στην δεξιά γωνία του Πατλιά (0-2).
73΄: Ο Μπισμπίκης Ι. έκανε την μπαλιά για τον Γούλα, που πλάσαρε άουτ.
76΄: Ο Μπισμπίκης Ι. τροφοδότησε τον Γούλα που πλάσαρε ψηλοκρεμαστά τον Πατλιά, με την μπάλα να φεύγει πάνω από το τέρμα.
80΄: Ο Λάνης εκτέλεσε φάουλ, ο Ρέπας πάσαρε με το κεφάλι στον Κελεσίδη Γ., που πλάσαρε στην αριστερή γωνία του Κατσαδούρου μειώνοντας σε 1-2.
90΄: Ο Ρέπας πάσαρε στον Κελεσίδη Γ., ο οποίος έκανε ατομική προσπάθεια, σούταρε και ο Κατσαδούρος μπλόκαρε.
92΄: Ο Πολύζος έκανε έξοχη ενέργεια, πάσαρε στον Γενιτσαρόπουλο, που ελίχτηκε από αριστερά και πλάσαρε στην αριστερή γωνία του Πατλιά, «γράφοντας» το τελικό 1-3.
93΄: Ο Χότζα σέντραρε από αριστερά και ο Ρουμελιώτης δε πρόλαβε να βρει την μπάλα που έφυγε άουτ.

Κίτρινες Κάρτες
Κατσαρός, Καμαρέτσος

Δικαριθέντες
ΠΑΟΚ: Ρέπας, Κελεσίδης Γ., Κελεσίδης Κ.
Φραγκίστα: Μπισμπίκης Ι., Καρβέλης, Γούλας, Γενιτσαρόπουλος

Δηλώσεις Προπονητών

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (ΠΑΟΚ): «Σήμερα θα ήθελα να συγχαρώ την ομάδα της Φραγκίστας  για τη δίκαιη νίκη της, το ήθος της ομάδας και την προσπάθεια που κάνουν γενικά όλα τα παιδιά σαν μια παρέα για να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα μας. Επίσης θεωρώ πως πάρα πολύ καλή ήταν και η διαιτησία σήμερα με σωστές αποφάσεις, μόνο σε 1-2 περιπτώσεις μπορώ να πω ότι αδικηθήκαμε, πράγμα που για μένα είναι ανθρώπινο. Εμείς σήμερα μπήκαμε καλά στο παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, όπου είχαμε μια ανούσια υπεροχή. Στο δεύτερο ημίχρονο λόγω απειρίας, με δυο λάθη, δώσαμε δυο πέναλτι στον αντίπαλο και μετά ήταν αρκετά δύσκολο να γυρίσουμε το παιχνίδι, ανοιχτήκαμε, μειώσαμε και προς το τέλος σε κόντρα επίθεση δεχτήκαμε και το τρίτο τέρμα που ήταν απολύτως φυσιολογικό. Μπράβο και στα δικά μου παιδιά, γιατί σήμερα ήταν πάρα πολύ καλύτεροι σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι. Επίσης θα ήθελα να συγχαρώ τον πιο μικρό παίκτη της ομάδας τον Κωνσταντίνο τον Κελεσίδη, που όταν πέρασε αλλαγή στο ημίχρονο, ήταν από τους καλύτερους παίκτες του γηπέδου. Συνεχίζουμε τη δουλειά μας και ευελπιστούμε σε κάτι καλύτερο.»

Μάκης Ζήκας (Φραγκίστα): «Καταρχάς θέλω να ευχηθώ καλή ποδοσφαιρική χρονιά με υγεία και χωρίς τραυματισμούς σε όλες τις ομάδες. Σαν ομάδα είχαμε να βρεθούμε όλοι μαζί στο γήπεδο πολύ καιρό και αυτό φαίνεται μέσα στο παιχνίδι μας, καθώς υστερούμε πολύ σε φυσική κατάσταση. Παρόλα αυτά σήμερα σταθήκαμε αρκετά καλά μέσα στο γήπεδο και εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες που μας δόθηκαν. Πιστεύω ότι και τα νέα παιδιά που ήρθαν στην ομάδα μας θα μας βοηθήσουν πολύ για τη συνέχεια. Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια στον ΠΑΟΚ.»




Συνθέσεις Ομάδων

ΠΑΟΚ (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Πατλιάς, Κατσαρός(76΄ Πλατανίτης), Καώνης(46΄ Κελεσίδης Κ.), Λάνης, Τσάκνης, Καλτσούνης, Κελεσίδης Γ., Μαστρογιάννης(67΄ λ.τρ. Λιάπης), Χότζα, Ρέπας, Ρουμελιώτης

Φραγκίστα (Μάκης Ζήκας): Κατσαδούρος, Γερονίκος, Μπισμπίκης Φ., Μάκκας, Ράπτης, Μπισμπίκης Ι., Ζαγκότσης(73΄ Καμαρέτσος), Μπίκας, Καρβέλης(62΄ Λάμπρου), Γούλας(89΄ λ.τρ. Πολύζος), Γενιτσαρόπουλος

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιάννης Σέλελης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)




































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος