Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Ποταμιά-Ηρακλής Λάρισας 1-2

Με τέρμα του Γιάννη Μουξιού στο 81΄ ο Ηρακλής Λάρισας «λύγισε» την αντίσταση της Ποταμιά και έφυγε από το Καρπενήσι νικητής με 1-2.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 4 το μεσημέρι. Ήταν στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια, καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία 200 θεατών.
Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη μετά την βαριά ήττα στην Αγριά ήταν ανταγωνιστική στο γήπεδό της και προσπάθησε να αυξήσει τη βαθμολογική της συγκομιδή. Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ λίγο μετά τα μισά του ημιχρόνου ισοφάρισε στο 45΄ με ένα όμορφο ψηλοκρεμαστό πλασέ του Χρήστο Κατσαρή. Στο δεύτερο μέρος «λύγισε» στο 81΄ έχοντας αναγκαστικές αλλαγές και την κόπωση εις βάρος της. Στις καθυστερήσεις του ματς ο Κώστας Ανδρούτσος απέκρουσε πέναλτι του Πέτρου Ψωμολιά.  
Ο Ηρακλής Λάρισας του Χρήστου Χατζηλιάδη επεδίωξε από την αρχή να πάρει τον έλεγχο του ματς και προηγήθηκε στο 24΄με τον Νίκο Ναρίνογλου όταν οι παίκτες έπαιξαν γρήγορα το ελεύθερο λάκτισμα από πλάγια αριστερά, όμως σε κομβικό σημείο επήλθε η ισοφάριση. Παρόλα αυτά είχαν την επιμονή και την υπομονή και στο 81΄ η «χρυσή» αλλαγή ο Ξανθιώτης Γιάννης Μουξιός σκόραρε το νικητήριο τέρμα, αφού είχε δοκάρι στην ίδια φάση. Στο 92΄ ο Πέτρος Ψωμολιάς εκτέλεσε πέναλτι, με τον Κώστα Ανδρούτσο της Ποταμιάς να αποκρούει. Πολλά διαιτητικά παράπονα έχει και σε αυτό το ματς η Λαρισινή ομάδα.
Την επόμενη (5η) αγωνιστική στις 20 Οκτωβρίου η Ποταμιά παίζει εκτός έδρας με τον Αλμυρό, ενώ ο Ηρακλής Λάρισας υποδέχεται την Αταλάντη. Η ομάδα της Λάρισας έφτασε τους 4 βαθμούς, ενώ η Ποταμιά έμεινε στον 1.

Ίδιος αριθμός
Και το δεύτερο εντός έδρας ματς της Ποταμιάς έγινε με τον ίδιο σχεδόν αριθμό θεατών. Οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ καλές και επικρατούσε ηλιοφάνεια στο Καρπενήσι με τον αριθμό των φιλάθλων να είναι στους 200.



Ισοβαθμούσαν
Οι δυο ομάδες πριν την έναρξη του αγώνα ισοβαθμούσαν έχοντας από 1 βαθμό.

Πρώτη νίκη-Πρώτα γκολ
Ο Ηρακλής Λάρισας σκόραρε τα πρώτα του τέρματα στο πρωτάθλημα, παίρνοντας και τη πρώτη του νίκη στην ιστορία του στη Γ΄ Εθνική.

Εκδρομείς από Λάρισα
Περίπου 20 άτομα ταξίδεψαν από τη Λάρισα για να παρακολουθήσουν από κοντά την αναμέτρηση.


Διαμονή στο Montana
Ο Ηρακλής ήρθε διήμερο στη πόλη μας και διέμεινε στο Hotel Spa Montana.

5 ευρώ το εισιτήριο
Οι άνθρωποι της Ποταμιάς και σε αυτό το ματς όρισαν την τιμή εισιτηρίου στο κατώτερο ποσό και στα 5 ευρώ.

Σταμούλης αντί Ζαραβέλη


Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το ματς με μια αλλαγή στο βασικό τους σχήμα σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στο Θησέα. Ο Κώστας Σταμούλης πήρε φανέλα βασικού, αντικαθιστώντας τον Χάρη Ζαραβέλη που χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή.

Νέα παράπονα
Για ακόμη ένα ματς η ομάδα του Ηρακλή Λάρισας έχει παράπονα από την διαιτησία.

Είσοδος με παίκτες του ΠΑΟΚ
Οι δυο ομάδες εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο μαζί με νεαρούς ποδοσφαιριστές της ακαδημίας ποδοσφαίρου ΠΑΟ Καρπενησίου. 




Α΄ Μέρος

Ισόπαλο 45λεπτο
Ισόπαλο έληξε το πρώτο ημίχρονο, όπου οι Λαρισαίοι προηγήθηκαν στο 24΄, όμως οι πρωταθλητές Ευρυτανίας σε κομβικό σημείο στο 45΄ ισοφάρισαν σε 1-1.

Αιφνιδίασε ο Ηρακλής


Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν τους γηπεδούχους στο 24΄,  όταν μετά το ελεύθερο του ρέφερι ο Γιώργος Κακαβίτσης έδωσε ταχύτατα στον Νίκο Ναρίνογλου  (Φωτογραφία) που μπήκε στην περιοχή από αριστερά και με όμορφο διαγώνιο σουτ στην αριστερή γωνία των Μεγαλοχωριτών πέτυχε το 0-1.





Έντονες διαμαρτυρίες
Η ομάδα της Λάρισας διαμαρτυρήθηκε έντονα ζητώντας πέναλτι στο 26΄ σε μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή του Βαγγέλη Αθανασόπουλου πάνω στον Νίκο Κρίτσα. Ο Βοιωτός Στέφανος Ξηρογιάννης δεν είδε κάποια παράβαση αφήνοντας το ματς να εξελιχτεί.

Όμορφο τέρμα Κατσαρή


Σε καίριο σημείο οι γηπεδούχοι έφεραν το ματς στα ίσα. Στο 45΄ ο Χρήστος Κατσαρής έκανε από πλάγια αριστερά την ψηλοκρεμαστή σέντρα-σουτ με τον Τάσο Παπαγιάννη να είναι εκτός θέσης και την μπάλα να καταλήγει ψηλά στο αριστερό του «παραθυράκι» για το 1-1.






Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Ο Κακαβίτσης πάσαρε στον Χρηστίδη, που σούταρε εκτός περιοχής άουτ από το δεξί δοκάρι της Ποταμιάς.
11΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έβγαλε την μπαλιά για τον Σταμούλη, που βρέθηκε απέναντι στον Παπαγιάννη σούταρε με τον Κρίτσα να κοντράρει σωτήρια την τελευταία στιγμή και την μπάλα να φεύγει κόρνερ.
22΄: Ο Χρηστίδης έκλεψε από τον Ξαγάρα, μπήκε στην περιοχή, σούταρε και ο Ανδρούτσος απέκρουσε σε κόρνερ.
24΄: Ο Κακαβίτσης μετά από την εκτέλεση ελεύθερου του ρέφερι από αριστερά, έδωσε γρήγορα στον Ναρίνογλου, που μπήκε στην περιοχή από αριστερά και με διαγώνιο σουτ στην αριστερή γωνία πέτυχε το 0-1.
44΄: Ο Ναρίνογλου σούταρε εκτός περιοχής άουτ από το αριστερό δοκάρι της Ποταμιάς.
45΄: Ο Κατσαρής από πλάγια αριστερά με όμορφο ψηλοκρεμαστό σουτ «κρέμασε» τον Παπαγιάννη με την μπάλα να καταλήγει ψηλά στην αριστερή του γωνία(1-1).

Β΄ Μέρος

Στο παρά 9
Η Ποταμιά κρατούσε το βαθμό της ισοπαλίας, όμως 9 λεπτά πριν το φινάλε ο Ηρακλής σκόραρε φεύγοντας με το «διπλό» από την πρωτεύουσα της Ευρυτανίας.

Διαμαρτυρίες για χέρι
Οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν ξανά πέναλτι 54΄ θεωρώντας ότι μπάλα βρήκε στο χέρι του Γιώργου Φαρμάκη στο σουτ του Νίκου Ναρίνογλου.

Πρώτη Μισύρη


Την πρώτη συμμετοχή στην Γ΄ Εθνική πραγματοποίησε ο Χριστόδουλος Μισυρής, παίζοντας στο τελευταίο 10λεπτο του ματς σε θέση αριστερού χαφ.

«Λύγισε» στο 81-«Λύτρωση» για Ηρακλή



Ο 44χρονος Κώστας Νεμπεγλέρας εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, το σουτ από κοντά του Γιάννη Μουξιού (Φωτογραφία ) χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο΄ίδιος «έσπρωξε» την μπάλα στα δίχτυα, σκοράροντας για το 1-2. Οι παίκτες και οι άνθρωποι του Ηρακλή έγιναν έναν «κουβάρι» πανηγυρίζοντας έξαλλα το τέρμα που πέτυχαν.






Απέκρουσε πέναλτι

 












Οι Λαρισαίοι κέρδισαν πέναλτι στο 90΄, όταν ο Κώστας Νεμπεγλέρας ανατράπηκε από τον Κώστα Ανδρούτσο, με τον Σπύρο Ζαφειρίου να σκοράρει στην συνέχεια, όμως ο ρέφερι είχε ήδη καταλογίσει την παράβαση. Δυο λεπτά μετά ο Πέτρος Ψωμολιάς (Φωτογραφία Αριστερά) ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, όμως ο Κώστας Ανδρούτσος (Φωτογραφία Δεξιά) έπεσε στην δεξιά του γωνία και απέκρουσε το πέναλτι.




Οι καλύτερες φάσεις
65΄: Ο Ναρίνογλου σέντραρε από αριστερά και το σουτ του Χρηστίδη απέκρουσε σωτήρια ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς.
66΄: Ο Ναρίνογλου σούταρε εκτός περιοχής άουτ από το δεξί δοκάρι.
69΄: Ο Σταμούλης έβγαλε την μπαλιά για τον Γενιτσαρόπουλου, που έκανε προσωπική ενέργεια ξεκινώντας πίσω από τη σέντρα, μπήκε στην περιοχή, σούταρε και ο Παπαγιάννης απέκρουσε.
76΄: Ο Μουξιός βρέθηκε τετ α τετ με τον Ανδρούτσο, όμως ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια.
81΄: Ο Νεμπεγλέρας εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, το σουτ του Μουξιού βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο ίδιος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό (1-2).
88΄: Χαμηλό χτύπημα φάουλ του Νεμπεγλέρα έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι της Ποταμιάς.
90΄: Ο Ναρίνογλου  έκανε κούρσα και σέντραρε από δεξιά, ο Ανδρούτσος ανατρέπει τον Νεμπεγλέρα,  με τον Ζαφειρίου να σκοράρει στην συνέχεια, όμως ο ρέφερι είχε καταλογίσει το πέναλτι.
92΄: Ο Ψωμολιάς εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών, με τον Ανδρούτσο να αποκρούει στην αριστερή του γωνία.

Πανηγυρισμοί νικητών
Μετά το τέλος της αναμέτρησης οι παίκτες και οι άνθρωποι του Ηρακλή πανηγύρισαν την επιτυχία τους.

Κίτρινες Κάρτες
Μπουμπουρής, Αθανασόπουλος, Ανδρούτσος, Γιαννακόπουλος Κ., Μισύρης, Νούλας, Ξαγάρας, Κρίτσας

Δικαριθέντες
Ποταμιά: Κατσαρής, Γενιτσαρόπουλος, Ανδρούτσος
Ηρακλής Λάρισας: Νεμπεγλέρας, Μουξιός, Ζαφειρίου, Ναρίνογλου

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (Ποταμιά): «Ήταν ένα παιχνίδι, στο οποίο πιστεύω ότι μπορούσαμε να πάρουμε περισσότερα πράγματα. Όποιος έβαζε το δεύτερο γκολ, θα κέρδιζε. Τελικά κρίθηκε στην εμπειρία του Νεμπεγλέρα, χτύπησε ένα εκπληκτικό φάουλ, έφερε την μπάλα στη μικρή περιοχή και δεχτήκαμε το δεύτερο γκολ. Δεν μπορέσαμε να αντιδράσουμε. Το παιχνίδι για εμάς κρίθηκε νωρίτερα που χάσαμε κάποιες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο. Νομίζω ότι η ομάδα του Ηρακλή δεν είχε κάποια ευκαιρία σημαντική, μπορεί να είχε την πρωτοβουλία. Νομίζω ότι αν είχαμε σκοράρει στην ευκαιρία του Γενιτσαρόπουλου, θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει και το παιχνίδι. Θα πρέπει να μάθουμε ότι η κατηγορία είναι δύσκολη, κάποιοι παίχτες μου βελτιώνονται, κάποιοι μένουν στάσιμοι. Θα πρέπει όλοι να βελτιωθούν, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν και να έρθουν και οι βαθμοί για την ομάδα. Δεν έχω παράπονο από την πλειοψηφία των παιχτών, παλέψανε το παιχνίδι, θα μπορούσαν να είχαμε κερδίσει, αλλά κρίθηκε στην εμπειρία κάποιων παιχτών. Ο Ηρακλής είχε παίχτες με μεγαλύτερη εμπειρία και για αυτό πήρε και το παιχνίδι. Η ομάδα μας αποτελείται από ντόπιους ποδοσφαιριστές, έχουμε δώσει την ευκαιρία στους ντόπιους να παίξουν. Ο μόνος δρόμος για εμάς είναι η δουλειά και η προπόνηση στο γήπεδο, ώστε να βελτιωθούμε και να γινόμαστε καλύτεροι, μαθαίνοντας μέσα από τα λάθη μας. Οι ήττες αυτές κοστίζουν βαθμολογικά στο τέλος, εμείς ξέρουμε πολύ καλά σε ποια κατηγορία βρισκόμαστε. Η ομάδα έχει το χαμηλότερο μπάτζετ από όλες, είναι με ντόπιους ποδοσφαιριστές, που δεν τους υποτιμώ, αλλά λόγω του τοπικού πρωταθλήματος έχουν λίγες παραστάσεις. Προέρχονται από ένα πρωτάθλημα αδύναμο και η επόμενη ομάδα που θα συμμετάσχει στη Γ΄ Εθνική θα έχει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, καθώς έχουμε ένα πρωτάθλημα πέντε ομάδων. Αυτά είναι προβλήματα, θα πρέπει να τα κοιτάξουν άλλοι, εμείς θα πρέπει να κοιτάξουμε την ομάδα μας, να βελτιωθούμε και να γίνουμε όσο το δυνατόν καλύτεροι παιχνίδι με παιχνίδι. Στο τέλος θα δούμε αν μπορούμε να σωθούμε και αν αξίζει να σωθούμε ή όχι.»

Χρήστος Χατζηλιάδης (Ηρακλής Λάρισας): «Ήταν ένα αρκετά καλό και δυνατό παιχνίδι, με πάθος, με πολλές προσωπικές μονομαχίες, με ένταση, με γκολ. Είμαστε χαρούμενοι που πετύχαμε την πρώτη μας νίκη στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής και νομίζω ότι τη δικαιούμασταν. Γενικά σε όλο το παιχνίδι είχαμε μια αγωνιστική ταυτότητα, η οποία προσπαθήσαμε μέσα στην εβδομάδα να δουλέψουμε πάνω σε αυτή. Κάποια πράγματα βγήκανε, βάλαμε ένα πολύ όμορφο γκολ με συνδυασμό δυο παιχτών. Από εκεί και πέρα ήμασταν άτυχοι και αδρανήσαμε στο 45΄, όταν σε στημένη φάση, σε ένα κόρνερ του αντιπάλου υπήρξε αδράνεια στην απόκρουση και δεχτήκαμε την ισοφάριση, που λειτούργησε υπέρ του αντιπάλου. Προσπαθήσαμε να ηρεμήσουμε στα αποδυτήρια, να μιλήσουμε με τα παιδιά, να βρούμε κάποια λάθη. Ξέραμε την ιδιαιτερότητα του πλαστικού γηπέδου. Πιστεύω ότι μετά το 60΄, όταν κάναμε τις αλλαγές και ρισκάραμε περισσότερο ήμασταν και πιο απειλητικοί. Ευτυχήσαμε να κάνουμε το 1-2 και είχαμε και ευκαιρία και πιο νωρίς, αλλά και με το πέναλτι να τελειώσει το παιχνίδι. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά, έκαναν κατάθεση ψυχής μετά από ένα μακρινό ταξίδι. Να αφιερώσουμε αυτήν τη νίκη στον Πρόεδρο, την περιμέναμε πως και πως και να έχουμε καλή συνέχεια. Να δώσω συγχαρητήρια και στην ομάδα της Ποταμιάς, είναι μια δύσκολη έδρα και αν την υποτιμήσεις ειλικρινά θα έχεις θέμα. Εύχομαι για εμάς η συνέχεια να είναι ανάλογη με το σημερινό αποτέλεσμα, ώστε να εκπληρώσουμε τον στόχο μας.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Ανδρούτσος, Μπουμπουρής, Αθανασόπουλος, Ξαγάρας, Φαρμάκης, Κατσαρής, Νούλας(55΄ λ.τρ. Ζαραβέλης), Λέρης, Ρόμαν(72΄ Γιαννακόπουλος Κ.), Γενιτσαρόπουλος, Σταμούλης(80΄ Μισύρης)

Ηρακλής Λάρισας (Χρήστος Χατζηλιάδης): Παπαγιάννης, Κρίτσας(77΄ Κοντοθανάσης), Γιαννακόπουλος Α., Ψωμολιάς, Τσακάλι(64΄ Μουξιός), Νεμπεγλέρας, Χρηστίδης(67΄ Ζαφειρίου), Μανιώτης, Ναρίνογλου, Νάστας, Κακαβίτσης(89΄ Τάρτας)

Διαιτητής: Στέφανος Ξηρογιάννης (ΕΠΣ Βοιωτίας)
1ος Βοηθός: Ιωάννης Τσώνης (ΕΠΣ Βοιωτίας)
2ος Βοηθός: Δημήτριος-Ευφραίμ Ζανιάς (ΕΠΣ Φωκίδας)














































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος