Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-1

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το ντέρμπι των «δικεφάλων», με δυο ποδοσφαρισιτές που προήλθαν από τον πάγκο να διαμορφώνουν το τελικό 1-1.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 4. Ήταν στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, παρουσία μόλις 10 θεατών.
Η ΑΕΚ υπό την καθοδήγηση των ποδοσφαιριστών της Νίκου Κωστή και Δημήτρη Κολλημένου εμφανίστηκε αρκετά συμπαγής αμυντικά, ξεκινώντας με θετικό αποτέλεσμα . Για πρώτη φορά οι «κιτρινόμαυροι» έπαιξαν με 4 ποδοσφαιριστές κάτω των 21 ετών. Ο Πάνος Ζιάκας ισοφάρισε, χαρίζοντας τον πρώτο βαθμό στην ομάδα των Αγίων Ευρυτάνων.
Ο ΠΑΟΚ του Γιώργου Χρυσαφόπουλου είχε την «άκαρπη» υπεροχή και κυκλοφορία της μπάλας, χωρίς να δημιουργήσει τις μεγάλες φάσεις.  Στην επανάληψη προηγήθηκε με τον Αλέξη Μαστρογιάννη, αλλά δεν κατάφερε να διατηρήσει το υπέρ του σκορ. Στηρίζεται και φέτος σε ένα αρκετά νεανικό ρόστερ, που αποτελεί ευχάριστη «νότα» στην κατηγορία. Τραυματίας αποχώρησε μετά από αντιαθλητικό χτύπημα αντιπάλου ο Γιώργος Μουστάκης.
Για τη 2η αγωνιστική η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει την Κυριακή 20/10 τον Αίολο και ο ΠΑΟΚ μια ημέρα νωρίτερα τη Φραγκίστα.

Προτίμησαν το άλλο παιχνίδι
Μόλις 10 θεατές παρακολούθησαν το ντέρμπι των «δικεφάλων», καθώς ο κόσμος προτίμησε το ματς του ΑΠΟΚ με τον Αίολο.


Με τρεις νέους «98αρηδες»


Για τους «κίτρινους» ντεμπούτο έκαναν τα αποκτήματα Αλέξανδρος Κεφαλάς(Φωτογραφία αριστερά), Ηλίας Μπουμπουρής(Φωτογραφία κέντρο) και Σπύρος Γκριμόπουλος(Φωτογραφία δεξιά). Και οι τρεις έχουν γεννηθεί το 1998, κατεβάζοντας τον μέσο όρο ηλικίας της ομάδας.

«Κεφαλή» οι ποδοσφαιριστές


Μετά την αποχώρηση του προπονητή Γιάννη Χάσκου η ΑΕΚ έμεινε χωρίς καθοδήγηση από τον πάγκο με τους ποδοσφαιριστές της Δημήτρη Κολλημένο και Νίκο Κωστή(Φωτογραφία) να αναλαμβάνουν άτυπα αυτόν τον ρόλο. Παράλληλα ο «δικέφαλος» κατεβαίνει και χωρίς διοικητική υποστήριξη. 


Οι νεαοποκτηθέντες του ΠΑΟΚ


Από πλευράς της ομάδας του Γιώργου Χρυσαφόπουλου συμμετείχαν οι νεαοποκτηθέντες Γιάννης Τσάκνης(Φωτογραφία αριστερά), Δημήτρης Κωσταρέλος(Φωτογραφία κέντρο) και Στέφανος Καλτσούνης(Φωτογραφία δεξιά). Από τον πάγκο παρακολούθησε τις προσπάθειες των συμπαιχτών του ο τραυματίας Άρης Ρέπας, ενώ υπήρξαν και άλλες σημαντικές απουσίες για τον ΠΑΟΚ.

Εξέτισε ο Ντότσικας
Τη μια αγωνιστική της τιμωρίας του από περυσινό παιχνίδι εξέτισε ο Βασίλης Ντότσικας της ΑΕΚ.

Α΄ Μέρος

Μικροευκαιρίες ΠΑΟΚ
Μετά από ένα μέτριο και αναγνωριστικό πρώτο ημίχρονο οι δυο ομάδες έμειναν στο 0-0. Ο ΠΑΟΚ έδειχνε να «πατάει» καλύτερα από τον αντίπαλο, που διατήρησε ωστόσο εύκολα το «μηδέν».


Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Ο Κελεσίδης Γ. έβγαλε βαθιά μπαλιά και το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Μουστάκη προ του αντίπαλου τερματοφύλακα κατέληξε άουτ.
24΄: Σουτ του Λάνη εκτός περιοχής μπλοκαρίστηκε από τον Ιωάννου.
45΄: Χτύπημα φάουλ του Κελεσίδη Γ. από δεξιά πέρασε πάνω από το τέρμα της ΑΕΚ.

Β΄ Μέρος

Πέτυχαν από ένα τέρμα
Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, ωστόσο ο αντίπαλος ισοφάρισε έξι λεπτά αργότερα για το τελικό 1-1. Στη συνέχεια η ομάδα του Γιώργου Χρυσαφόπουλου δεν κατάφερε να πετύχει ένα δέυτερο τέρμα. Μάλιστα δυο φορές ο υπηρεσιακός τερματοφύλακας Λάκης Αναστασόπουλος προωθήθηκε και επιχείρησε να σκοράρει απευθείας φάουλ

Με τον νεοεισελθόντα Μαστρογιάννη


Με την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο ο 18χρονος Αλέξης Μαστρογιάννης(Φωτογραφία) σκόραρε το 0-1 με κεφαλιά στο 51ο λεπτό, μετά από χτύπημα φάουλ του Γιώργου Λάνη.




Άψογο γκολ Ζιάκα


Στο 57΄η ΑΕΚ έφερε τον αγώνα στα ίσια με όμορφο σουτ του Πάνου Ζιάκα(Φωτογραφία) εκτός περιοχής. Ο 42χρονος είχε εισέλθει στο γήπεδο στο ημίχρονο. 



«Ντεμπούταραν» δυο 

 












Πρώτη συμμετοχή με τους φιλοξενούμενους για τους: Κώστα Κελεσίδη(Φωτογραφία αριστερά) και Γιάννη Μπαλωμένο(Φωτογραφία δεξιά).

Τραυματισμός Μουστάκη


Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ Γιώργος Μουστάκης(Φωτογραφία) δέχτηκε ένα αντιαθλητικό μαρκάρισμα από τον Νίκο Κωστή της ΑΕΚ και αποχώρησε τραυματίας. Ο τελευταίος παραδέχτηκε το λάθος του και ζήτησε αργότερα συγνώμη στον αντίπαλο του, ο οποίος από την πλευρά του με δήλωση του στο Evrytania Sport ευχαρίστησε τον Κωστή για το ενδιαφέρον του και εξήρε το ήθος του. Ο Κωστής παρατηρήθηκε στη συγκεκριμένη φάση χαριστικά με κίτρινη κάρτα και όχι με αποβολή. Ένταση υπήρξε και μετά το τέλος της συνάντησης. 



Οι καλύτερες φάσεις
51΄: Ο Λάνης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο αφύλαχτος Μαστρογιάννης με κεφαλιά στη δεξιά γωνία της ΑΕΚ σημείωσε το 0-1.
57΄: Ο Ζιάκας με ξαφνικό ψηλοκρεμαστό σουτ εκτός περιοχής πέρασε την μπάλα πάνω από τον αντίπαλο τερματοφύλακα και ισοφάρισε σε 1-1.
65΄: Αδύναμο σουτ του Κεφαλά εκτός περιοχής μπλόκαρε ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ.
72΄: Κόρνερ του Πλατανίτη από δεξιά, κεφαλιά του Κωσταρέλου στο δεύτρο δοκάρι έφυγε εκτός αντίπαλης εστίας.
80΄: Απευθείας φάουλ του Αναστασόπουλου από αριστερά κατέληξε έξω από το αριστερό δοκάρι του Ιωάννου.
92΄: Ο Αναστασόπουλος χτύπησε απευθείας φάουλ, το οποίο πέρασε πάνω από την εστία των γηπεδούχων.

Κίτρινες Κάρτες
Καλτσής, Κωστής, Ζιάκας, Τσάκνης

Διακριθέντες
ΑΕΚ: Τελώνης, Γκριμόπουλος, Μπακόλας,  Zιάκας, Οικονόμου
ΠΑΟΚ: Κελεσίδης Γ., Μουστάκης, Κωσταρέλος, Μίλης

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Κολλημένος (ΑΕΚ): «Εκ μέρους όλης της ομάδας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον απερχόμενο προπονητή μας κ. Χάσκο, που μας βοήθησε σημαντικά και οικειοθελώς, ώστε η ομάδα να κάνει βήματα προς τα εμπρός. Αγωνιστικά είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι που καταφέραμε και ξεκινήσαμε με τον βαθμό της ισοπαλίας κόντρα σε έναν πολύ καλό αντίπαλο με ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, που αποτελεί "διαφήμιση" για το Ευρυτανικό ποδόσφαιρο. Η ΑΕΚ θα προσπαθεί σε κάθε ματς να είναι ανταγωνιστική και να κερδίζει βαθμούς, όπως έδειξε από το πρώτο κιόλας παιχνίδι. Να σταθώ στο γεγονός πως για πρώτη φορά ίσως στα χρονικά της ομάδας συμμετέχουν στο ρόστερ της πέντε ποδοσφαιριστές κάτω των 21 ετών, καθώς τα νέα παιδιά είναι αυτά που πρέπει να αποτελούν το μέλλον του αθλητισμού μας. Τέλος να ευχηθώ καλή ανάρρωση και γρήγορη επάνοδο  στον φίλο και ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ Γιώργο Μουστάκη, που τραυματίστηκε και να ευχηθώ στην εν λόγω ομάδα καλή συνέχεια.»

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (ΠΑΟΚ):«Εύχομαι ό,τι καλύτερο στις λιγοστές ομάδες που συμμετέχουν στο φετινό πρωτάθλημα και να μην υπάρξουν τραυματισμοί, που είναι το πιο σημαντικό. Από την πλευρά μου παρόλο τις πολλές απουσίες που είχαμε, χωρίς αυτό να αποτελεί κάποια δικαιολογία σαν πρώτο επίσημο παιχνίδι θέλω να συγχαρώ όλους τους ποδοσφαιριστές μου. Παίξανε σχεδόν όλα τα παιδιά που είχαμε στη διάθεση μας και θεωρώ πως το αποτέλεσμα είναι δίκαιο, διότι και ο αντίπαλος έπαιξε και αυτός για τη νίκη. Θα μπορούσα πολύ εύκολα να συγχαρώ τον αντίπαλο, αλλά μετά τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου θα έπρεπε και συγκεκριμένα δυο ποδοσφαιριστές του αντιπάλου, που δεν θα τους ονομάσω να ντρέπονται για αυτά που έπραξαν, πόσω μάλλον που ένας από αυτούς που είναι και γονιός και σίγουρα δεν θα ήθελε να βλέπει το δικό του παιδί να πάει κάποιος μεγάλος σε ηλικία, που πραγματικά δεν μπορεί να προσφέρει στο ποδόσφαιρο τη συγκεκριμένη στιγμή και να του προκαλέσει κάποια ζημιά. Τι θα έλεγε σε αυτήν την περίπτωση αυτός ο γονιός Για τον άλλον κύριο δεν χρειάζεται να κάνω κάποιο σχόλιο, είναι άξιος του εαυτού του. Σε αυτό το σημείο, αν και δεν θα έπρεπε θα αναφερθώ και στο λάθος του διαιτητή που σε εξ επαφής χτύπημα από πίσω κατευθείαν στα πόδια του αντιπάλου και ενώ βρισκόταν πολύ κοντά στη φάση δεν έδειξε κόκκινη κάρτα. Δεν ξέρω πως νοιώθουν και αν είναι ικανοποιημένοι όλοι τους και αντίπαλοι και διαιτητές, που σε καμία στιγμή δεν προστατέυσανε τα μικρά παιδιά, διότι όπως γνωρίζετε στην ομάδα μου τα περισσότερα είναι ανήλικα. Δυστυχώς στην ΕΠΣ το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι το κάτω των 20. Το πάνω των 30, των 40, των 50 δεν μας αγγίζει καθόλου, διότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι ακατάλληλοι για ποδόσφαιρο. Το μόνο που κάνουν είναι να διώχνουν τα παιδιά από το γήπεδο αντί αυτοί να είναι παράδειγμα προς μίμηση. Επίσης θα ήθελα να ζητήσω και την έκθεση του παρατηρητή αγώνος, να δω τι έχει γραφτεί από όλα αυτά. Ας λάβει και η ΕΠΣ τα μέτρα της, όπως και η επιτροπή διαιτησίας. Εγώ ως προπονητής απαιτώ όλοι μας να προστατεύουμε τα μικρά παιδιά όλων των ομάδων. Εμείς εντός της εβδομάδας θα κάνουμε ένα συμβούλιο και αν χρειαστεί ως ένδειξη διαμαρτυρίας θα απέχουμε από το πρωτάθλημα εως ότου η ΕΠΣ δώσει λύσεις σε σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν, διότι μέχρι σήμερα είναι μόνο θεατής.»

*Η ΑΕΚ συμμετέχει στο πρωτάθλημα χωρίς προπονητή και δηλώσεις έκανε ο εκ των υπευθύνων της ομάδας.

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΕΚ (Δημήτρης Κολλημένος& Νίκος Κωστής): Ιωάννου, Μπακόλας, Μπουμπουρής, Νιαβής(32΄ Αρκουμάνης), Τελώνης, Γκριμόπουλος(72΄ Λάππας), Κεφαλάς(88΄ Κολλημένος), Οικονόμου, Γιαννόπουλος Δ.(46΄ Ζιάκας), Καλτσής, Κωστής

ΠΑΟΚ (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Αναστασόπουλος, Καώνης(50΄ Μαστρογιάννης), Τσάκνης, Κωσταρέλος, Μίλης, Λάνης, Καλτσούνης, Κελεσίδης Γ., Τόλης(59΄ Κελεσίδης Κ.), Μουστάκης(85΄ λ.τρ Μπαλωμένος), Λιάπης(67΄ Πλατανίτης)

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιάννης Σέλελης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)










































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος