Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Κώστας Ανδρούτσος: «Ο κόσμος του Καρπενησίου αξίζει να στηρίξει την ομάδα της Ποταμιάς»

Ο νεοαποκτηθείς τερματοφύλακας της Ποταμιάς Κώστας Ανδρούτσος έχει αφήσει πολύ καλά δείγματα γραφής έως τώρα και θα αποτελέσει έναν από τους βασικούς συντελεστές στην ομολογουμένως δύσκολη φετινή πορεία του συλλόγου. Ο 23χρονος Ευβοιώτης κίπερ παραχώρησε συνέντευξη στη σελίδα του Evrytania Sport λίγες ημέρες πριν τη σέντρα του πρωταθλήματος. Αναφέρεται στην προετοιμασία της ομάδας έως τώρα, τονίζοντας πως υπάρχει βελτίωση στα φιλικά παιχνίδια. Αντικρούει την άποψη αρκετών ότι οι πρωταθλητές Ευρυτανίας θα είναι από τα πρώτα φαβορί για υποβιβασμό και υπόσχεται ότι αυτός και οι συμπαίχτες του να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό κάθε Κυριακή, αποδεικνύοντας πως είναι άξιοι εκπρόσωποι του νομού. Ιδιαίτερη μνεία κάνει στη διοίκηση της ομάδας, στους συμπαίχτες και στο προπονητικό επιτελείο, έχοντας μια άριστη συνεργασία με αυτούς και ειδικά με τον προπονητή των πορτιέρο Χρήστο Γιαννίτσαρη.
Στην πρεμιέρα της Αταλάντης θα βρει απέναντι τον παλαιό του προπονητή στο Μαρτίνο Μάκη Ζαχαρόπουλο, για τον οποίο «τρέφει» μεγάλη εκτίμηση. Για το συγκεκριμένο ματς η Ποταμιά θα δώσει τον καλύτερο της εαυτό για ένα ιδανικό αποτέλεσμα. Τέλος, κάνει έκκληση στον κόσμο του Καρπενησίου να έρθει στο γήπεδο, τονίζοντας πως η προσπάθεια των παιδιών της ομάδας χρήζει στήριξης από όλους.
Ο Κώστας-Μάριος Ανδρούτσος είναι γεννημένος στις 17 Απριλίου του 1996 και βλέπει τον κόσμο από τα 1,92. Κατάγεται από τον Βατώντα της Εύβοιας. Είναι διεθνής με την Εθνική παίδων και την Εθνική Νέων. Κατά το παρελθόν έχει αγωνιστεί στον Αστέρα Βατώντα, στον Ηρακλή Ψαχνών, στη Χαλκίδα, στον Φωστήρα, στη Θύελλα Καμαρίου, στον Οπούντιο Μαρτίου και στον Παναιγιάλειο, από τον οποίο αποκτήθηκε.

Η συνέντευξη είχε ως εξής:
Evrytania Sport: Κώστα, πως έχει πάει η προετοιμασία της ομάδας και τα πρώτα φιλικά ματς και αυτό του κυπέλλου;
Κώστας Ανδρούτσος: «Η ομάδα της Ποταμιάς είναι νεοφώτιστη στη Γ΄ Εθνική. Σίγουρα υπάρχει χρόνος προσαρμογής και η Γ΄ Εθνική είναι μια δύσκολη κατηγορία. Έχει πολλές απαιτήσεις, για αυτό θα πρέπει να δουλεύουμε σκληρά στην προετοιμασία σε κάθε φιλικό και σε κάθε αγώνα να εμφανιζόμαστε σαφώς καλύτεροι και πιο έτοιμοι εν όψει της συνέχειας. Με το προπονητικό τιμ υπάρχει άψογη συνεργασία, καθώς και με τους συμπαίχτες μου. Στα φιλικά παιχνίδια είχαμε εμφανής βελτίωση, παίζουμε καλύτερο ποδόσφαιρο.  Όσον αφορά το παιχνίδι του κυπέλλου Ελλάδος κόντρα στον Θιναλιακό στην Κέρκυρα παίζαμε με μια ομάδα, η οποία ήταν πολύ ποιοτική. Ήμασταν με μια εβδομάδα προετοιμασία και με ελλείψεις κάποιων παιχτών, ωστόσο το παλέψαμε το ματς, δείξαμε κάποια πολύ καλά στοιχεία, παρότι νωρίς με το θέμα της ετοιμότητας της ομάδας και των παιχτών. Ήταν μια εμπειρία και ήταν η παρθενική συμμετοχή ομάδας της Ευρυτανίας στο κύπελλο Ελλάδος. Ετοιμάζομαστε πλέον για το παιχνίδι της Κυριακής.»

Evrytania Sport: Αρκετοί θεωρούν ότι η Ποταμιά είναι από τα πρώτα φαβορί για υποβιβασμό. Τι πιστεύεις για αυτό;
Κώστας Ανδρούτσος: «Συνήθως οι ομάδες της Ευρυτανίας που ανεβαίνουν σε παραπάνω κατηγορία υποβιβάζονται. Εμείς δεν είμαστε μια από αυτές τις ομάδες. Κάθε Κυριακή πρέπει να δείχνουμε και να αποδεικνύουμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα του νομού Ευρυτανίας αυτήν την στιγμή, η αντάξια εκπρόσωπος της στη Γ΄ Εθνική και αγώνα με αγώνα οι έντεκα που θα ξεκινούν συν τις αλλαγές να είμαστε καμικάζι και να παλεύουμε όλα τα ματς.»

Evrytania Sport: Την Κυριακή(22/9) θα αγωνιστείτε εξάλλου στην πρεμιέρα με την Αταλάντη.
Κώστας Ανδρούτσος: «Ναι, παίζουμε με μια αρκετά ποιοτική ομάδα θα έλεγα, την Αταλάντη. Μπορεί να έχει τον τίτλο τον φαβορί, αλλά στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά και όλα είναι μέσα. Δεν θέλω να κάνω δηλώσεις του στυλ πάμε να κερδίσουμε κτλ. Το μόνο που θα πω είναι ότι θα είμαστε συγκεντρωμένοι και στον αγώνα αυτόν, θα τα δώσουμε όλα και ό,τι βγεί. Η δική μας ομάδα σίγουρα δεν έχει εμπειρία στην κατηγορία, ωστόσο θα δουλεύουμε στην προπόνηση και θα παλεύουμε τα ματς το καθένα ξεχωριστά.»

Evrytania Sport: Θα βρεις αντίπαλο και τον πρώην σου προπονητή στον Οπούντιο Μαρτίνου Μάκη Ζαχαρόπουλο.
Κώστας Ανδρούτσος: «Είχαμε συνεργαστεί πριν δυο σαιζόν στον Οπούντιο Μαρτίνου. Είναι ένας καταξιωμένος προπονητής και πάρα πολύ καλός. Έχω μεγάλη εκτίμηση στο πρόσωπο του, είχαμε άριστη σχέση και συνεργασία. Να του ευχηθώ από καρδιάς καλή επιτυχία στο πρωτάθλημα και ό,τι καλύτερο εν όψει της συνέχειας.»

Evrytania Sport: Πως είναι η συνεργασία σου με το τεχνικό επιτελείο και τους συμπαίχτες σου;
Κώστας Ανδρούτσος: «Αυτό που έχω συναντήσει στην ομάδα της Ποταμιάς το έχω συναντήσει άλλες τρεις φορές στην καριέρα μου. Υπάρχει οικογενειακό κλίμα στον Α.Ο. Ποταμιά και είμαστε όλοι μια γροθιά. Προχωράμε όλοι μαζί, διοίκηση, τεχνικό επιτελείο και παίχτες. Είμαστε μια αλυσίδα, που είναι δύσκολο να σπάσει. Με τους προπονητές μου έχω μια άριστη σχέση και με τον προπονητή κ. Φλωράκη, τον γυμναστή κ. Τσιγαρίδα και τον προπονητή τερματοφυλάκων  κ. Γιαννίτσαρη. Τους εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλή άρχη να έχουμε την Κυριακή στα επίσημα παιχίδια να έχουμε υγεία πάνω από όλα και ό,τι καλύτερο εν όψει της συνέχειας. Όσον αφορά τον προπονητή τερματοφυλάκων τον κ. Γιαννίτσαρη έχω μια άριστη σχέση. Δεν είναι μόνο προπονητή με παίχτη, αλλά τον βλέπω και σαν πατέρα μου. Μου λέει συμβουλές πέραν από το ποδόσφαιρο, για τη ζωή μου γενικότερα και για να γίνομαι καλύτερος άθλητης και πιο σωστός.»

Evrytania Sport: Η άποψη σου για τη διοίκηση του συλλόγου;
Κώστας Ανδρούτσος: «Όλα τα παιδιά τους σέβομαι πάρα πολύ, είναι εξαιρετικά παιδιά στη διοίκηση και πολύ κύριοι σε ό,τι έχει συμφωνηθεί. Θέλω να τους ευχαριστήσω από την καρδιά μου και να συνεχίζουν να υπηρετούν αυτό που αγαπούν και την ομάδα. Στον χώρο του ποδοσφαίρου είναι πολύ δύσκολο να βρεις τέτοιους ανθρώπους, να είναι τόσο κύριοι. Τους εύχομαι υγεία, ό,τι καλύτερο για τις οικογένειες τους και φυσικά για την ομάδα μας.»

Evrytania Sport: Κλείνοντας θα ήθελα να μας μιλήσεις για την προσαρμογή σου στην πόλη του Καρπενήσι και ένα μήνυμα προς τον φίλαθλο κόσμο.
Κώστας Ανδρούτσος: «Οι πιο πολλοί κάτοικοι κινούνται στον ρυθμό της ομάδας και με έχει αγκαλιάσει η κοινωνία του Καρπενησίου. Εμείς θέλουμε τον κόσμο του Καρπενησίου δίπλα μας, διότι όπως ανέφερα πριν είμαστε μια νεοφώτιστη ομάδα και πρέπει να στηρίξουμε τα παιδιά του νομού μας. Είμαι ο μόνος παίχτης στην ομάδα, που έχει έρθει εκτός Ευρυτανίας. Θέλω τον κόσμο του Καρπενησίου να έρχεται σε κάθε αγώνα να μας στηρίζει και όλοι μαζί να καταφέρουμε κάτι καλό, να βγάλουμε ένα καλό αποτέλεσμα είτε λέγεται παραμονή είτε κύπελλο είτε κάτι άλλο. Τους προσκαλώ και αξίζει να έρθει να υποστηρίξουν αυτά τα παιδιά. Τους περιμένουμε μετά χαράς.»







Συνέντευξη: Δημήτρης Κολλημένος