Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Ο δυνατός «πρωτάρης» της Γ΄ Εθνικής ΑΠΟ Αταλάντης

Η νταμπλούχος ομάδα της ΕΠΣ Φθιώτιδας Αταλάντη είναι η πρώτος αντίπαλος της Ποταμιάς στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής(3ος Όμιλος). Το Λοκρικό συγκρότημα, που άρχισε προετοιμασία στο τέλος Ιουλίου θα αγωνιστεί για πρώτη φορά και αυτή στην εν λόγω κατηγορία, αρχίζοντας τις υποχρεώσεις της από το γήπεδο της με δυο σερί αγώνες. Έχει ξεκινήσει με ιδανικό τρόπο τις υποχρεώσεις της στο κύπελλο Φθιώτιδας, αποκλείοντας τα Μετέωρα και τον Ατρόμητο Πατρών με μηδέν παθητικό. Η Αταλάντη ενισχύθηκε σημαντικά, με την απόκτηση του έμπειρου φορ Γεράσιμου Χαϊκάλη να κάνει αίσθηση
Νέες μεταγραφές για την ομάδα του Μάκη Ζαχαρόπουλου, που ανανέωσε με την ομάδα είναι εξής ποδοσφαιριστές: Γεράσιμος Χαϊκάλης(Κερατσίνι), Μίλτος Γιοβάς(Νέο Κρίκελλο),  Κώστας Καπετάνος(Αστέρας Τρίπολης), Κώστας Μαλισσόβας(Επισκοπή), Γιώργος Σαλιάι, Γιάννης Αντωνόπουλος(Αστέρας Ιτέας), Παναγιώτης Σίδερης(Άγιος Ιερόθεος), Γιώργος Χαντζής(Αναγέννηση Δυτικής Φθιώτιδας), Γιάννης Αντωνίου, Γιώργος Ζυγογιάννης(Αμβρυσσέας Διστόμου), Άρης Δουβάρας(Ελατειακός), Βαγγέλης Μακρόπουλος(Δάφνη Λιβανατών), Γιώργο Λαμπρόπουλο, Παντελή Ντζιό(Λαμία Κ19),  Κώστα Αργυρίου και Γιάννη Δήμο(Λεβαδειακός Κ19).
Συνεχίζουν οι: Κώστας Λυτάκης, Χρήστος Τζιβελέκης, Πέτρος Τσακανίκας, Αλέξανδρος Μπάρκας, Κώστας Πάππος, Στάμος Τσανούλας, Δημήτρης Σακκάς, Δημήτρης Σωτηρίου , καθώς και οι νεαροί: Νικήτας Πανέτσος, Στέλιος Σταύρου, Ντάνιελ Σαλιαλλάρι και Χρήστος Μπαρτζουλιάνος.
Αποχώρησαν οι: Μίλτος Μπουγιώτας, Γιάννης Κραβαρίτης, Γιώργος Καταραχιάς, Δημήτρης Μερμίγγης, Χρήστος Μιχαήλ, Νίκος Ηλιόπουλος, Ζήσης Κωνσταντίνου και Αλέξης Κλωτσοτήρας.
Ο Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Αταλάντη, γνωστός και συντετμημένα ως Α.Π.Ο. Αταλάντη, είναι αθλητικός σύλλογος με έδρα την Αταλάντη Φθιώτιδας και επίσημο έτος ίδρυσης το 1968. Δραστηριοποιείται από ιδρύσεως του στο άθλημα του ποδοσφαίρου και διατηρεί τμήμα ποδοσφαίρου. Ανήκει στη δύναμη της Ε.Π.Σ. Φθιώτιδας και κορυφαίες στιγμές στην ιστορία του είναι οι συμμετοχές του στην Δ΄ Εθνική κατηγορία.
Από τη σεζόν 2019-20 αγωνίζεται στην Γ΄ Εθνική ερασιτεχνική κατηγορία, 4η τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Έδρα του Α.Π.Ο. Αταλάντη αποτελεί το Δημοτικό γήπεδο Αταλάντης. Έχει κατακτήσει δυο πρωταθλήματα και τρία κύπελλα Φθιώτιδας και Πρόεδρος του είναι ο Κώστας Τζιβελέκης.

2/2 στο κύπελλο
Εξαιρετική παρουσία έως τώρα για τους νταμπλούχους Φθιώτιδας στο κύπελλο, που επικράτησαν εντός έδρας με 2-0(Χαϊκάλης, πεν. Δήμου) των Μετεώρων και με 1-0(Τσακανίκας) του Ατρόμητου Πατρών.
Επόμενος αντίπαλος της Αταλάντης εκ νέου εντός έδρας θα είναι ο Ολυμπιακός Βόλου, ενώ ο νικητής θα παίξει στην έδρα του με τον Απόλλωνα Πόντου.
Η σύνθεση με τα Μετέωρα: Καπετάνος, Μακρόπουλος, Σακκάς, Σίδερης, Ζυγογιάννης, Αντωνόπουλος, Τσακανίκας, Λυτάκης, Δήμου(64’ Τζιβελέκης), Αντωνίου (79’ Αργυρίου), Χαϊκάλης (72’ Δουβάρας)
Η σύνθεση με τον Ατρόμητο: Καπετάνος, Μακρόπουλος, Σακκάς, Σίδερης (60’ Αργυρίου), Ζυγογιάννης, Αντωνόπουλος, Τσακανίκας, Λυτάκης, Μαλισσόβας (78’ Δήμου), Αντωνίου, Χαϊκάλης (92’ Δουβάρας)


Συνεχίζει με Ζαχαρόπουλο
Ο «πρωτομάστορας» των επιτυχιών Μάκης Ζαχαρόπουλος(Φωτογραφία) συνεχίζει για 2η συνεχόμενη χρονιά στον πάγκο της Αταλάντης. Ο έμπειρος τεχνικός επιστρέφει στη Γ΄ Εθνική, έχοντας καθοδηγήσει για τελευταία φορά τον Οπούντιο Μαρτίνου την περίοδο 2017-2018.


Τα αποτελέσματα των φιλικών
Αταλάντη-Ύπατο 0-3, Αταλάντη-Χαλκίδα 1-0, Αταλάντη-Κιθαιρώνας Καπαρελίου 0-2, Αταλάντη-Αμβρυσσέας Διστόμου 1-1, Λαμία-Αταλάντη 1-0

Νταμπλούχος Φθιώτιδας
Μετά την κανονική διάρκεια και τη διαδικασία των Play Off η ομάδα του Μάκη Ζαχαρόπουλου κατέκτησε το πρωτάθλημα Φθιώτιδας, έχοντας ως βασικό αντίπαλο το Νέο Κρίκελλο. Παράλληλα αναδείχτηκε και κυπελλούχος, επικρατώντας στον τελικό με 4-1 του Νέου Κρικέλλου, έχοντας σκόρερ τους: Μπουγιώτα(Πρώην παίχτης του Βελουχίου), Τζιβελέκη, Κλωτσοτήρα(πεν.) και Ηλιόπουλο.



Το φετινό ρόστερ
Ονοματεπώνυμο
Θέση
Ηλικία
Περυσινή Ομάδα
Κώστας Καπετάνος
Τερματοφύλακας
21
Αστέρας Τρίπολης
Μίλτος Γιοβάς
Τερματοφύλακας
24
Νέο Κρίκελλο
Γιώργος Σαλιάι
Αμυντικός
20
Αστέρας Ιτέας
Γιώργος Ζυγογιάννης
Αμυντικός
25
Αμβρυσσέας Διστόμου
Παναγιώτης Σίδερης
Αμυντικός
19
Άγιος Ιερόθεος
Δημήτρης Σακκάς
Αμυντικός
23
Αταλάντη
Αλέξανδρος Μπάρκας
Αμυντικός
34
Αταλάντη
Κώστας Πάππος
Αμυντικός
22
Αταλάντη
Δημήτρης Σωτηρίου
Αμυντικός
19
Αταλάντη
Στάμος Τσανούλας
Αμυντικός
29
Αταλάντη
Νικήτας Πανέτσος
Αμυντικός
17
Αταλάντη
Ντάνιελ Σαλιαλλάρι
Αμυντικός
17
Αταλάντη
Κώστας Αργυρίου
Μέσος
19
Λεβαδειακός
Παντελής Ντζιός
Μέσος
16
Λαμία
Γιάννης Αντωνίου
Μέσος
25
Αμβρυσσέας Διστόμου
Άρης Δουβάρας
Μέσος
20
Ελατειακός
Γιάννης Αντωνόπουλος
Μέσος
27
Αστέρας Ιτέας
Κώστας Λυτάκης
Μέσος
29
Αταλάντη
Χρήστος Τζιβελέκης
Μέσος
30
Αταλάντη
Χρήστος Μπαρτζουλιάνος
Μέσος
18
Αταλάντη
Κώστας Μαλισσόβας
Μέσος
26
Επισκοπή
Γεράσιμος Χαϊκάλης
Επιθετικός
34
Κερατσίνι
Βαγγέλης Μακρόπουλος
Επιθετικός
22
Δάφνη Λιβανατών
Γιώργος Λαμπρόπουλος
Επιθετικός
20
Λαμία
Γιάννης Δήμου
Επιθετικός
19
Λεβαδειακός
Γιώργος Χαντζής
Επιθετικός
22
Αναγέννηση Δυτικής Φθιώτιδας
Πέτρος Τσακανίκας
Επιθετικός
24
Αταλάντη
Στέλιος Σταύρου
Επιθετικός
16
Αταλάντη




Η ιστορία της ομάδας


Στις 13 Ιουνίου του 1968 ιδρύθηκε επίσημα ο Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος «η Αταλάντη», έπειτα από συγχώνευση του «Αίαντα Λοκρός» που ιδρύθηκε το 1928 με τμήματα ποδοσφαίρου και στίβου και του «Ολυμπιακού Αταλάντης» που ιδρύθηκε το 1931 με τμήμα ποδοσφαίρου. Από την ίδρυση του αγωνίζεται επίσημα στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Φθιώτιδας.
Τη σεζόν 1982-83 αγωνίστηκε στο Εθνικό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, πρώτη του παρουσία σε εθνική κατηγορία. Τη σεζόν 1984-85 έφτασε για πρώτη φορά στον τελικό του κυπέλλου Ε.Π.Σ. Φθιώτιδας, όπου και ηττήθηκε από τον Α.Π.Ο.Κ. Βελούχι. Τη σεζόν 1992-93 έφτασε για δεύτερη φορά στην ιστορία της στον τελικό, όπου επικρατώντας του Α.Ο. Μαλεσίνας με 2-1 αναδείχθηκε για πρώτη φορά κυπελλούχος Φθιώτιδας, για να αναδειχθεί ξανά κυπελλούχος τη σεζόν 1995-96 νικώντας στον τελικό τον Ολυμπιακό Ανθήλης.
Το 1992 αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Φθιώτιδας για πρώτη φορά στην ιστορία της και κέρδισε την άνοδο στην Δ΄ Εθνική κατηγορία, όπου αγωνίστηκε συνεχώς τις χρονιές 1992-93, 1993-94 και 1994-95, με τελευταία παρουσία τη σεζόν 2002-03. Το 2019 και έπειτα από 27 χρόνια κατέκτησε για δεύτερη φορά στην ιστορία της το πρωτάθλημα Φθιώτιδας και κέρδισε την άνοδο στην Γ΄ Εθνική ερασιτεχνική κατηγορία, ενώ έκανε το νταμπλ κατακτώντας παράλληλα το κύπελλο Φθιώτιδας για τρίτη φορά στην ιστορία της.

Η Αταλάντη
Η Αταλάντη είναι κωμόπολη του νομού Φθιώτιδας. Αποτελεί έδρα του Δήμου Λοκρών. Είναι εμπορικό, γεωργοκτηνοτροφικό και βιομηχανικό κέντρο της πρώην επαρχίας Λοκρίδας. Είναι χτισμένη στους πρόποδες του βουνού Ρόδα (Χλωμό). Απέχει 78,5 χλμ από τη Λαμία και 146 χιλ. από την Αθήνα. Ο πληθυσμός της, σύμφωνα με την Απογραφή του 2011, ανέρχεται σε 4.978 κατοίκους








Φωτογραφίες: ilamia.gr, Βικιπαίδεια, starsports.gr, lamiaole.gr