Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Παιδες: Γ.Σ. Άτλας-Έσπερος Λαμίας 47-54

Σε ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι, που κρίθηκε οριακά ο Έσπερος Λαμίας ήταν ο νικητής, επικρατώντας με 47-54 του Άτλαντα.
Η συνάντηση διεξήχθη την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου, ξεκινώντας στις 2. Ήταν στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστική του ΣΤ΄ Όμίλου του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ, παρουσία αρκετών φιλάθλων.
Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη παρουσίασε αρκετά ανταγωνιστικό πρόσωπο, με τα περισσότερα παιδιά να παίρνουν το «βάπτισμα του πυρός» στην κατηγορία των παίδων, αποτελώντας συνέχεια του παμπαιδικού τμήματος. Η ομάδα του Καρπενησίου διεκδίκησε επί ίσοις όροις τη νίκη, η οποία χάθηκε στις λεπτομέρειες. Ο Αουρέλ Ελεζάι ξεχώρισε με 21 πόντους.
Ο Έσπερος του Μάνθου Σοφογιάννη αποτελεί ένα από τα φαβορί του ομίλου, ξεκινώντας με μια σημαντική εκτός έδρας νίκη κόντρα σε έναν υπολογίσιμο αντίπαλο. Με 24 πόντους ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Θανάσης Χαρίλας, που αποδείχτηκε καθοριστικός στην έκβαση της αναμέτρησης.
Ο Γυμναστικός θα πραγματοποιήσει το ρεπό του τη 2η αγωνιστική και θα αγωνιστεί ξανά στις 28/9 στο τοπικό ντέρμπι με την Π.Α.Κ., την οποία υποδέχεται ο Έσπερος στις 21 Σεπτεμβρίου.

Αρκετοί θεατές
Την αναμέτρηση παρακολούθησαν περισσότεροι από 100 θεατές της καλαθοσφαίρισης.


Ο Πρόεδρος του Εσπέρου


Την αποστολή συνόδεψε ο Πρόεδρος του Έσπερου Γιώργος Αργύρης(Φωτογραφία). Το ανδρικό τμήμα συμμετέχει στη Β΄ Εθνική.

Με ηγέτη τον Αουρέλ


Επιθετικός ηγέτης του Άτλαντα ήταν ο Αουρέλ Ελεζάι(Φωτογραφία) με 21 πόντους και 1 εύστοχο 3ποντο. Δεύτερος σκόρερ με 8 ήταν ο Παναγιώτης Κατσαρός. 



Μετά Άγγελου εποχή
Έντονα έζησε τις προσπάθειες των δικών του παιδιών από την κερκίδα ο Άγγελος Σαμαντάς, με τον Δημήτρη Λερογιάννη να αναλαμβάνει το πόστο του πρώτου προπονητή. Ο κ. Σαμαντάς θα διαμένει πλέον στην Αθήνα, όμως θα βρίσκεται πάντα δίπλα στην αγαπημένη του ομάδα.  Προπονητές της φετινής ακαδημίας είναι επίσης οι: Γιάννης Χαλκιάς και Βασίλης Δόσης, που αποτελεί το νέο μέλος στο τιμ του Άτλαντα. 



Τρεις περυσινοί παίδες
Η ομάδα του Άτλαντα αποτελεί συνέχεια του περυσινού παμπαιδικού τμήματος, καθώς σχεδόν όλοι οι αθλητές των περυσινών παίδων, που «άγγιξαν» την πρόκριση στον τελικό αγωνίζονται πλέον στους εφήβους με εξαίρεση τους γεννηθέντες το 2004 Παναγιώτη Κατσαρό, Δημήτρη Κρίκα και Αουρέλ Ελεζάι. Ο Άτλας συμμετέχει για 3η συνεχόμενη χρονιά στο εν λόγω πρωτάθλημα, έχοντας διακριθεί τις δυο προηγούμενες σαιζόν.

Πρωταγωνιστής ο Χαρίλας



Για τους φιλοξενούμενους ο αρχηγός Θανάσης Χαρίλας(Φωτογραφία) ήταν εξαιρετικός, έχοντας 24 πόντους με 3 εύστοχα 3ποντα. Ο Φώτης Λάππας έβαλε 8.


Μικρό προβάδισμα
Οι παίχτες του Μάνθου Σοφογιάννη προηγήθηκαν στην πρώτη περίοδο με 10-13. 


Κοντά στο σκορ
Μετά από ένα επιμέρους 14-14 οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν μπροστά στο σκορ με 24-27 στο ημίχρονο.

Ίδιος επιμέρους
Και η τρίτη περίοδος είχε επιμέρους σκορ 14-14, με το σκορ να ανεβαίνει στο 38-41, αλλά τη διαφορά να παραμένει ίδια.

Κρίθηκε στο τελευταίο
Ο Έσπερος του Μάνθου Σοφογιάννη «απέδρασε» με τη νίκη στην τελευταία περίοδο, φτάνοντας στο τελικό +7(47-54). Έκανε ένα επιμέρους 9-13.

Τα δεκάλεπτα
10-13, 24-27, 38-41, 47-54

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Τσιγαρίδας, Σταμούλης, Μπλαζιέβσκι, Μόκκας 7, Τουφεκούλας, Τριανταφυλλόπουλος, Κατσαρός 8, Ελεζάι 21(1), Δροσίνης 4, Κρίκας 2, Ανδρέου 5, Μάκκας

Έσπερος (Μάνθος Σοφογιάννης):  Αργύρης, Λάππας 8, Ζιάκας 6, Τσιαμούρης, Μπίτζας 3(1), Χαρίλας 24(3), Ράρρας, Λύκος, Μπρέκας 1, Μαντανίκας 4, Λεμονής 6, Δαραβέλιας 2

Διαιτητές: Ιωάννης Ευαγγελόπουλος& Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτής: Γιάννης Χαντζόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης: Δημήτρης Σεριανάι
Χρονομέτρης 24΄΄: Θανάσης Γιαννόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος