Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Αίολος-Φραντζή 2-1

Ο ριζικά ανανεωμένος και  νεανικός Αίολος έδωσε το πρώτο του φιλικό,  επικρατώντας των πιτσιρικάδων του Φραντζή με 2-1.
Το φιλικό πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στις 4 το απόγευμα στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου και διήρκησε 70 λεπτά. Έγινε κάτω από ηλιοφάνεια με χαμηλή θερμοκρασία και παρουσία λίγων θεατών
Ο Αίολος του Κώστα Γουλέτα παρουσιάστηκε με ανανεωμένο ρόστερ αρκετά νέα παιδιά και τελείως διαφορετική φιλοσοφία. Η ομάδα του Προφήτη Ηλία δίνει φέτος τόπο στα νιάτα ρίχνοντας σημαντικά το μέσο όρο ηλικίας. Στα αγωνιστικά αν και βρέθηκε να χάνει στο πρώτο μέρος στην επανάληψη χάρης σε γκολ του Γιάννη Πιστιόλη και Γιάννη Καμαρέτσου έκανε την ανατροπή. Χαμένο πέναλτι για τον Αίολο είχε ο Κώστας Σερπάνος. Δοκάρι είχαν οι Ευρυτάνες στο 12΄ με τον Στέργιο Καραντάνα.
Το Φραντζή του Θανάση Σερπάνου παρατάχτηκε και αυτό με πιτσιρικάδες και νεανικό σχήμα, έχοντας ένα νεανικό σχήμα που θα αγωνιστεί στην Β΄ Κατηγορία Φθιώτιδας, αλλά και στα πρωταθλήματα υποδομής της ΕΠΣΦ. Ο Ηλίας Κουρκουλιώτης στο 31΄ με εκτέλεση πέναλτι έδωσε το προβάδισμα στους Φθιωτούς, οι οποίοι όμως στο β΄ μέρος γνώρισαν την φιλική ήττα.

Λίγοι θεατές
Η φιλική αναμέτρηση έγινε παρουσία λιγοστών θεατών στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου.


70 λεπτά διάρκεια
Το ματς σφύριξε ο Λάμπρος Κολοκώτσιος της ΕΠΣ Ευρυτανίας με βοηθό τον Μίλτο Ελ Ταχάν και χωρίς δεύτερο βοηθό. Παίχτηκαν δυο ημίχρονα των 35 λεπτών.

Τόπο στα νιάτα
Ο Αίολος παρουσιάστηκε με αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές και πλήρως ανανεωμένο ρόστερ δείχνοντας ότι φέτος θα δώσει ευκαιρίες σε νεαρά παιδιά.

Ο παλιός γνώριμος


Στην προετοιμασία του Αιόλου συμμετέχει ο επί σειρά ετών ποδοσφαιριστής του Νίκος Νικολάου (Φωτογραφία), που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Έβρου με την Ένωση Οίνοης.

Α΄ Μέρος

Μπροστά το Φραντζή
Οι φιλοξενούμενοι της Φθιώτιδας προηγήθηκαν στο α΄ μέρος με 0-1 χάρης σε πέναλτι του Ηλία Κουρκουλιώτη στο 31΄ λεπτό.

Δοκάρι ο Καραντάνας


Οι γηπεδούχοι του Κώστα Γουλέτα είχαν δοκάρι στο 12΄ όταν μετά από λάθος στην άμυνα του Φραντζή,  ο Στέργιος Καραντάνας πλάσαρε από κοντά, με την μπάλα να βρίσκει στο δεξί κάθετο δοκάρι και να φεύγει άουτ.


Με πέναλτι του Κουρκουλιώτη


Στο 31΄ ο Δημήτρης Κωστάκης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Σταύρο Σκαρμούτσο κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Ηλίας Κουρκουλιώτης το εκτέλεσε εύστοχα, «γράφοντας» το 0-1.




Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Σουτ του Καλύβα απέκρουσε ο Τσιγκόπουλος.
12΄: Μετά από λάθος της άμυνας των φιλοξενούμενων, το πλασέ του Καραντάνα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι και έφυγε άουτ.
18΄: Σουτ του Σκούρα εκτός περιοχής απέκρουσε ο Κόκκοτος και στην επαναφορά σουτ του Χριστόπουλου εξ επαφής μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Αίολου.
22΄: Σουτ του Χριστόπουλου κόντραρε και έφυγε κόρνερ.
25΄: Σουτ του Καραντάνα έφυγε άουτ.
28΄: Ο Καλύβας εδωσε στον Τριανταφυλλόπουλο Α., που σούταρε δυνατά και ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων απέκρουσε.
31΄: Ο Κωστάκης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Σκαρμούτσο, κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Κουρκουλιώτης το εκτέλεσε εύστοχα γράφοντας το 0-1.
33΄: Ο Επίσκοπος έκανε ατομική ενέργεια και πλάσαρε από καλή θέση παράλληλα με το τέρμα άουτ.
34΄: Ο Καλύβας με μπαλιά βρήκε τον Καραντάνα, που σούταρε άουτ.

Β΄ Μέρος

Ολική ανατροπή
Οι γηπεδούχοι του Καρπενησίου στο δεύτερο μέρος έκανε την ολική ανατροπή επικρατώντας με 2-1.

Ισοφάριση από Πιστιόλη


Στο 38΄ ο Κώστας Καλύβας εκτέλεσε απευθείας φάουλ, ο Στασινός απέκρουσε και εξ επαφής ο Γιάννης Πιστιόλης με σουτ ισοφάρισε σε 1-1.



Μπροστά με «Καμ»


4 λεπτά μετά την ισοφάριση ο Κώστας Σερπάνος πάσαρε στον Γιάννη Καμαρέτσο (Φωτογραφία) που με δυνατό σουτ εκτός περιοχής πραγματοποίησε το τελικό 2-1. Οι δυο σκόρερ προέρχονται από την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002. 



Χαμένο πέναλτι Σερπάνου


Λίγο πριν το φινάλε και στο 66΄ ο Αίολος κέρδισε πέναλτι μετά την ανατροπή του Τόλη Φούκα από τον Τερζίου. Ο Κώστας Σερπάνος (Φωτογραφία) ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, όμως ο αντίπαλος γκολκίπερ απέκρουσε στην αριστερή του γωνία.



Οι καλύτερες φάσεις
38΄: Ο Καλύβας εκτέλεσε απευθείας φάουλ, ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων απέκρουσε και εξ επαφής ο Πιστιόλης ισοφάρισε σε 1-1.
42΄: Ο Σερπάνος πάσαρε στον Καμαρέτσο, που με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-1.
59΄: Ο Καλύβας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, η κεφαλιά του Ζαραβέλη έφυγε πάνω από το τέρμα του Στασινού.
66΄: Ο Φούκας ανατράπηκε από τον Τερζίου, κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Σερπάνος το εκτέλεσε, όμως ο Στασινός απέκρουσε σωτήρια στην αριστερή του γωνία.


Κίτρινες Κάρτες
-

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Κώστας Γουλέτας): Κόκκοτος, Τόλης, Νικολάου, Μπισμπίκης, Σκαρμούτσος, Μπουμπουρής Ε., Καραντάνας, Φούκας, Καλύβας, Σερπάνος, Τριανταφυλλόπουλος Α.
Έπαιξαν και οι: Τριανταφυλλόπουλος Β., Καμαρέτσος, Ζαραβέλης, Πιστιόλης

Φραντζή (Θανάσης Σερπάνος): Τσιγκόπουλος, Καλογιάννης, Γεωργαντάς, Τερζίου, Αλαμάνης, Μαργαρίτης, Κωστάκης, Νικολής, Σκούρας, Επίσκοπος, Κουρκουλιώτης
Αγωνίστηκαν και οι: Αρβανίτης, Μούτσελος, Στασινός, Στεργιόπουλος, Μπαμπάσης, Χριστόπουλος

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δεν υπήρξε






















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος