Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Αταλάντη-Ποταμιά 1-0

Παρά την μαχητικότητα της η Ποταμιά μπήκε με ήττα στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, αφού η Αταλάντη με τέρμα του Κώστα Μαλισσόβα επικράτησε με 1-0.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στις 4.30 στο Δημοτικό στάδιο Αταλάντης. Ήταν στο πλαίσιο  της 1ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και καλές καιρικές συνθήκες παρουσία περίπου 250 θεατών.
Η Αταλάντη του Μάκη Ζαχαρόπουλου είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του ματς. Παρόλα αυτά είχε το άγχος της πρεμιέρας  και άργησε αρκετά να βρει τα «πατήματα» της. Το νικητήριο τέρμα πέτυχε ο Κώστας Μαλισσόβας στο 44΄, ενώ στην επανάληψη οι Φθιωτοί δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, όμως ο Κώστας Ανδρούτσος και η αντίπαλη άμυνα εξουδετέρωσαν όλους τους κινδύνους.
Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής και γενικότερα σε Εθνική κατηγορία (Μετρούσε 28 συνεχόμενες συμμετοχές στην Α΄ Ευρυτανίας). Ήταν αρκετά μαχητική, με δεδομένο τις απουσίες, αλλά και την ποιότητα του αντιπάλου. Παράλληλα δημιούργησε μικροευκαιρίες με εκφραστή τον ποιοτικό Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο. Το γκολ που οδήγησε στην ήττα ήρθε σε κομβικό σημείο στο 44΄. Οι Μεγαλοχωρίτες κρατήθηκαν «ζωντανοί» στο ματς μέχρι το τέλος, όμως η κόπωση, οι τραυματισμοί και οι απουσίες δεν τους επέτρεψαν να απειλήσουν τον αντίπαλο.
Την επόμενη (2η) αγωνιστική στις 29 Σεπτεμβρίου η Ποταμιά υποδέχεται στο Καρπενήσι στις 4 το μεσημέρι τον Διγενή Νεοχωρίου, ενώ η Αταλάντη υποδέχεται στο γήπεδο της τα Μετέωρα, έχοντας λίγες ημέρες νωρίτερα ματς κυπέλλου με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Περίπου 250
Η πρεμιέρα της Αταλάντης στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής έγινε παρουσία περίπου 250 θεατών.



Εκδρομείς Ποταμιάς
Οι πρωταθλητές Ευρυτανίας είχαν στο πλευρό τους περίπου 10 με 15 άτομα, που ταξίδεψαν στη Λοκρική πόλη.


Πρώτο στην ιστορία της
Η Ποταμιά έδωσε το πρώτο παιχνίδι της ιστορία της στην Γ΄ Εθνική.

Όμοροι νταπλούχοι
Ατλανάτη και Ποταμιά κατέκτησαν πρωτάθλημα και κύπελλο την περασμένη σεζόν σε Φθιώτιδα και Ευρυτανία αντίστοιχα.

Συνεχίζει στο κύπελλο
Εξαιρετική πορεία πραγματοποιεί και στο κύπελλο η ομάδα του Μάκη Ζαχαρόπουλου, έχοντας αποκλείσει με 2-0 τα Μετέωρα και με 1-0 τον Ατρόμητο Πατρών στην έδρα της. Την Τετάρτη(25/9) υποδέχεται τον Ολυμπιακό Βόλου.

Κοντά ο Παπαντζίμας
Για μια ακόμη φορά ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιώργος Παπαντζίμας στηρίζει έμπρακτα τον εκπρόσωπο του νομού μας στην Εθνική κατηγορία. Βρέθηκε στην Ατλανάντη, όπου παρακολούθησε το παιχνίδι.


«Έσπασε» το σερί
Η Ποταμιά μετρούσε 28 συνεχόμενες παρουσίες στο πρωτάθλημα της Α΄ Ευρυτανίας, το σερί… «έσπασε» αφού η ομάδα αγωνίστηκε στην πιο πάνω κατηγορία.

Χωρίς εμπειρία
Με εξαίρεση τους: Κώστα Ανδρούτσο, Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο, Χρήστο Λέρη και Παναγιώτη Χρυσικό όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές της Ποταμιάς έκαναν ντεμπούτο στη Γ΄ Εθνική.


Α΄ Μέρος

Πήγε να «αιφνιδιάσει»


Η ομάδα της Ευρυτανίας πήγε να αιφνιδιάσει στα πρώτα λεπτά του ματς πλησιάζοντας στο γκολ. Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία) μόλις στο 5΄ εκτέλεσε απευθείας φάουλ, η μπάλα κόντραρε στο τοίχος και ο Κώστας Καπετάνος απέκρουσε θεματικά σε κόρνερ.



Κατοχή χωρίς μεγάλη ευκαιρία
Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή στο πρώτο μέρος, χωρίς όμως να κάνουν την μεγάλη φάση. Δημιούργησαν κυρίως κινδύνους από στημένες φάσεις, ωστόσο ένα λεπτό πριν τα 45΄ «ξεκλείδωσαν» την αντίπαλη άμυνα.

Το καθοριστικό τέρμα


Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο καλύτερο για αυτούς χρονικά σημείο, ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση των 45΄. Ο έμπειρος φορ Γεράσιμος Χαϊκάλης έκανε την κεφαλιά-πάσα για τον Κώστα Μαλισσόβα (Φωτογραφία) που από κοντά με πλασέ στην αριστερή γωνία της Ποταμιάς πέτυχε το 1-0.





Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Εκτέλεση φάουλ του Γενιτσαρόπουλου από δεξιά, κόντραρε στο τοίχος και ο Καπετάνος απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ.
8΄: Ο Αντωνίου εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και η κεφαλιά του Ζυγογιάννη στο πρώτο δοκάρι έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι.
9΄: Ο Μαλισσόβας έβγαλε σέντρα από αριστερά και η κεφαλιά του Χαϊκάλη έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι της Ποταμιάς.
23΄: Χαμηλό σουτ του Αντωνόπουλου μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία ο Ανδρούτσος.
32΄: Εκτέλεση φάουλ του Γενιτσαρόπουλου από καλή θέση πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.
43΄: Ο Αντωνίου εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και η κεφαλιά του Μακρόπουλου στο δεύτερο δοκάρι έφυγε άουτ.
44΄: Ο Χαϊκάλης έκανε την κεφαλιά-πάσα για τον Μαλισσόβα, που με πλασέ στην αριστερή γωνία της Ποταμιάς πραγματοποίησε το 1-0.
45΄+2΄: Όμορφο σουτ του Αντωνίου εκτός περιοχής απέκρουσε σωτήρια ο Ανδρούτσος.

Β΄ Μέρος

Έλεγξε ο ΑΠΟ
Ο ΑΠΟ Αταλάντης είχε και στην επανάληψη τον έλεγχο του ματς και την πρωτοβουλία των κινήσεων, δημιούργησε ευκαιρίες, όμως δε μπόρεσε για δεύτερη φορά να «παραβιάσει» την εστία του Κώστα Ανδρούτσου.

Σταθερή παρουσία


Ο Ευβοιώτης Κώστας Ανδρούτσος (Φωτογραφία) ήταν «παρών» όταν χρειάστηκε στο 62΄ απέκρουσε με τα πόδια το πλασέ του Κώστα Μαλισσόβα και στο 81΄ απέκρουσε το σουτ εκτός περιοχής του Γιάννη Αντωνόπουλου.



Δυο τελικές εκτός στόχου
Η Ποταμιά είχε και στην επανάληψη αμυντική διάταξη και βλέψεις, ωστόσο μέσα από δυο αντεπιθέσεις δημιούργησε δυο τελικές προσπάθειες, οι οποίες όμως ήταν εκτός στόχου.

Τραυματισμός Γενιτσαρόπουλου
Η Ποταμιά έχασε λόγω τραυματισμού στο 77΄ τον ποιοτικότερο της παίκτη λόγω θλάσης, τον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο, με τον Γιάννη Ζαλοκώστα να τον αντικαθιστά. 


Ζήτησαν πέναλτι
Στο 86΄ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γιώργου Πλεξίδα πάνω στον Γιάννη Δήμο, με τον Βοιωτό ρέφερι Στέφανο Ξηρογιάννη να αφήνει το ματς εξελιχτεί.

Οι καλύτερες φάσεις
59΄: Ο Καλύβας σούταρε από καλή θέση από τα όρια της περιοχής, με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.
62΄: Ο Λυτάκης με συστημένη μπαλιά βρήκε τον Μαλισσόβα, που πλάσαρε από κοντά και ο Ανδρούτσος απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια.
68΄: Ο Μακρόπουλος έκανε την κεφαλιά-πάσα για τον Λαμπρόπουλο, που έκανε το γυριστό σουτ που έφυγε πάνω από το τέρμα της Ποταμιάς.
75΄: Χαμηλό σουτ του Γενιτσαρόπουλου από δεξιά έφυγε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Καπετάνος
77΄: Ο Σακκάς έκανε ατομική ενέργεια από αριστερά, δοκίμασε το σουτ που πέρασε παράλληλα άουτ από το αριστερό δοκάρι των Ευρυτάνων.
78΄: Ο Δήμος έδωσε στον Αντωνίου, που σούταρε πάνω από το τέρμα της Ποταμιάς.
81΄: Ξαφνικό χαμηλό σουτ του Αντωνόπουλου εκτός περιοχής απέκρουσε στην δεξιά του γωνία ο Ανδρούτσος.
87΄: Φαλτσαριστό χτύπημα φάουλ του Δήμου από δεξιά απέκρουσε ο Ανδρούτσος.

Κίτρινες Κάρτες
Δήμος, Ανδρούτσος, Ξαγάρας, Φαρμάκης, Λέρης, Γιαννακόπουλος

Δικαριθέντες
Ατλανάτη: Μαλισσόβας, Χαϊκάλης, Αντωνίου, Δήμος
Ποταμιά: Ξαγάρας, Ανδρούτσος, Φαρμάκης, Μπουμπουρής

Δηλώσεις Προπονητών

Μάκης Ζαχαρόπουλος (Αταλάντη): «Θεωρώ ότι ήμασταν καλύτεροι ως ομάδα, είχαμε πάρα πολλές ευκαιρίες, δεν απειληθήκαμε καθόλου με εξαίρεση ένα στημένο στην αρχή του παιχνιδιού, που έπιασε ο τερματοφύλακας μας. Όσο το σκορ έμενε στο 1-0 ο αντίπαλος πάντα ελπίζει και καρδιοχτυπάς. Για εμάς αυτό που προείχε σήμερα ήταν οι τρεις βαθμοί και αφού τους κερδίσαμε, όλα είναι καλά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα παιδιά για την προσπάθεια που έκαναν, θεωρώ ήμασταν αρκετά καλοί, παίξαμε συνδυαστικό ποδόσφαιρο, βγάλαμε φάσεις, αλλά δεν τις τελειώσαμε. Συγχαρητήρια στα παιδιά και να ευχαριστήσω τον κόσμο για τη συμπαράσταση και τους θέλουμε όλους κοντά μας, για να προσπαθήσουμε για μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.»

Γιάννης Φλωράκης (Ποταμιά): «Ήταν το πρώτο παιχνίδι για την ομάδα της Ποταμιάς και ήταν ιστορική στιγμή που κατάφερε να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Η νίκη της Αταλάντης ήταν δίκαιη, είναι μια ομάδα με μεγαλύτερο μπάτζετ από εμάς. Έχει πιο έμπειρους παίχτες στην κατηγορία. Σχετικά με την ομάδα μου έμεινα αρκετά ικανοποιημένος, οι παίχτες μου προσπαθήσανε αρκετά, κυρίως στον αμυντικό τομέα και αν ήμασταν λίγο πιο τυχεροί θα μπορούσαμε να είχαμε φύγει και με τον βαθμό της ισοπαλίας. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους ποδοσφαιριστές, πραγματικά υπερέβαλλαν εαυτούς, διότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν συμμετοχές ούτε παραστάσεις από τέτοιες κατηγορίες. Είναι η πρώτη φορά που κατεβήκαν και νομίζω ότι τα πήγαν αρκετά καλά. Έχουμε τη συνέχεια, βέβαια τραυματιστήκαν κάποιοι ποδοσφαιριστές, θα κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι. Παίζουμε χωρίς άγχος και πιστεύω ότι θα έρθουν και οι νίκες και οι βαθμοί.»

Συνθέσεις Ομάδων

Αταλάντη (Μάκης Ζαχαρόπουλος): Καπετάνος, Μακρόπουλος, Σακκάς, Σίδερης, Ζυγογιάννης, Αντωνόπουλος, Τσακανίκας(46΄ Λαμπρόπουλος), Λυτάκης, Μαλισσόβας(68΄ Δήμος), Αντωνίου, Χαϊκάλης(77΄ Τζιβελέκης)

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Ανδρούτσος, Μπουμπουρής, Παρασκευόπουλος, Ξαγάρας, Φαρμάκης, Ηλιάδης, Χρυσικός(29΄ Γιαννακόπουλος), Λέρης, Καλύβας Τ.(84΄ Πλεξίδας), Γενιτσαρόπουλος(77΄ λ.τρ. Ζαλοκώστας Ι.), Κατσαρής

Διαιτητής: Στέφανος Ξηρογιάννης (ΕΠΣ Βοιωτίας)
1ος Βοηθός: Νικόλαος Σοφός (ΕΠΣ Βοιωτίας)
2η Βοηθός: Δήμητρα Τσαγανού (ΕΠΣ Βοιωτίας)








































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος