Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Νέος τρόπος διεξαγωγής στη Β΄ Εθνική Futsal


Με αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής και πιο συγκεκριμένα στον τρόπο που θα αναδειχθεί ο πρωταθλητής, θα ξεκινήσει το… πολύπαθο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Futsal.
Μέχρι και τη σεζόν 2018/19 η ομάδα που κατακτούσε την 1η θέση της βαθμολογίας, μετά και την ολοκλήρωση των δύο γύρων, έπαιρνε αυτομάτως και την άνοδο για τη Superleague.
Ωστόσο αυτό αναθεωρήθηκε από την αρμόδια επιτροπή της ΠΕΠΣΣ, καθώς το γεγονός οτι το πρωτάθλημα έχει μόλις 12 αγωνιστικές θεωρείται πως το σύστημα αυτό αδικεί κάποιες ομάδες, καθώς τα περιθώρια αντίδρασης σε περίπτωση ατυχούς αποτελέσματος είναι πολύ λίγα ως μηδαμινά!
Έτσι λοιπόν, το σύστημα από τη σεζόν 2019/20 αλλάζει και το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις.
Στην 1η φάση, θα υπάρξει το κλασσικό σύστημα διεξαγωγής, με τη συμμετοχή όλων των ομάδων (εως 12) οι οποίες θα αναμετρηθούν όλες μεταξύ τους σε εντός και εκτός έδρας ματς.
Αυτό που αλλάζει και που καθιερώνεται από φέτος, είναι η 2η φάση, από την οποία θα προκύψει ο πρωταθλητής αλλά και η 2η ομάδα που θα διεκδικήσει την άνοδο της σε αγώνα μπαράζ.
Πιο συγκεκριμένα
Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις πρώτες τέσσερις (4) θέσεις του βαθμολογικού πίνακα της Α’ Φάσης της Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ – FUTSAL LEAGUE 5X5, θα αγωνιστούν στη ημιτελική φάση των PlayOffs, η οποία θα κριθεί στις τρεις (3) νίκες (1ος – 4ος και 2ος – 3ος), μεταφέροντας τα αποτελέσματα των μεταξύ τους αγώνων από την Α’ ΦΑΣΗ.  
Οι νικητές της ημιτελικής φάσης των PlayOffs θα αναμετρηθούν στον ΤΕΛΙΚΟ στις τρεις (3) νίκες, μεταφέροντας και πάλι τα αποτελέσματα των μεταξύ τους αγώνων από την Α’ ΦΑΣΗ.  
Ο νικητής του ΤΕΛΙΚΟΥ των PlayOffs κατακτά το ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ της Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ – FUTSAL LEAGUE 5X5 και συγχρόνως προβιβάζεται αυτομάτως στην Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ – FUTSAL SUPER LEAGUE.
Ο ηττημένος του ΤΕΛΙΚΟΥ Β’ ΦΑΣΗΣ θα αγωνιστεί στα ΠΛΕΪ ΟΦ ΑΝΟΔΟΥ/ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ, με πλεονέκτημα έδρας, με τη μορφή πλέι οφ, στις δύο (2) νίκες, με την ομάδα που έχει καταλάβει την 11η θέση της Α’ ΦΑΣΗΣ στην Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ – FUTSAL SUPER LEAGUE.
Η νικήτρια ομάδα του εν λόγω ζευγαριού προβιβάζεται/παραμένει στην Α’ ΑΝΔΡΩΝ.

Πηγή: www.futsal365.gr