Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

Με φιλοδοξίες και όνειρα η πρεμιέρα της νέας Ποταμιάς

Η ομάδα της Ποταμιάς άρχισε την προετοιμασία της εν όψει του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής και του κυπέλλου Ελλάδος. Οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Φλωράκη συγκεντρώθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου την Κυριακή 18 Αυγούστου και ώρα 6, ξεκινώντας με τη διανομή αθλητικού υλικού και την καθιερωμένη ομιλία. 
Ακολούθησε ο καθιερωμένος αγιασμός, προτού κάνουν την πρώτη τους χαλαρή προπόνηση, που περιελάμβανε και μπάλα για αρκετή ώρα. Το νέο τεχνικό επιτελείο συμπληρώνουν ο γυμναστής Ηλίας Τσιγαρίδας και ο προπονητής τερματοφυλάκων Χρήστος Γιαννίτσαρης, ενώ οι προπονήσεις θα συνεχιστούν από τη Δευτέρα 19/8 στο προπονητικό κέντρο. Μάλιστα μια ημέρα μετά το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει πρωί και απόγευμα.  Αμέριστη είναι η συμπαράσταση της διοίκησης, που έδωσε δυναμικό παρών στην πρεμιέρα, καθώς και η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΣ Ευρυτανίας. 
Μετά και την περυσινή κατάκτηση και των τριών τίτλων οι Μεγαλοχωρίτες ετοιμάζονται για τη νέα τους πρόκληση, αρχής γενομένης από το εκτός έδρας ματς κυπέλλου με τον Θιναλιακό Αχαράβης στην Κέρκυρα. Στόχος τους είναι μια καλή πορεία, η οποία θα συνδυαστεί με την παραμονή στην κατηγορία. Έντονο είναι το ντόπιο στοιχείο, καθώς θα συμμετάσχουν στο ρόστερ μόνο δυο ποδοσφαιριστές εκτός Ευρυτανίας.
Οι 19 παίχτες που συμμετείχαν ήταν οι ακόλουθοι: Γιώργος Φαρμάκης, Χριστόδουλος Μισύρης, Γιώργος Καλύβας, Χρήστος Κατσαρής, Σπύρος Ξαγάρας, Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος, Πάνος Μπουμπουρής, Κώστας Γιαννακόπουλος, Χρήστος Λέρης, Κώστας Σταμούλης, Γιάννης Ζαλοκώστας, Κώστας Μαντζιούτας, Κώστας Ανδρούτσος, Βαγγέλης Αθανασόπουλος, Βασίλης Κρανής, Γιώργος Ράικος, Γιώργος Πλεξίδας, Λάμπρος Φλωράκης και Χάρης Ζαραβέλης.  Δεν προπονήθηκε μόνο ο τελευταίος λόγω τραυματισμού.
Θα ενσωματωθούν το επόμενο διάστημα οι: Βασίλης Παρασκευόπουλος, Ταξιάρχης Καλύβας, Μιχάλης Νούλας και Δημήτρης Ζαλοκώστας, οι οποίοι απουσίαζαν

Αθλητικό υλικό και ομιλία
Πριν την έναρξη της προπόνησης οι παίχτες της Ποταμιάς μοιράστηκαν το νέο τους αθλητικό υλικό. Ακολούθησε σύντομη ομιλία από τον προπονητή Γιάννη Φλωράκη, τον Πρόεδρο Νίκο Μαντζιούτα, τον γυμναστή Ηλία Τσιγαρίδα, ενώ η ομάδα δέχτηκε και τις ευχές του Προέδρου της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιώργου Παπαντζίμα.

Έγινε ο αγιασμός
Η σαιζόν ακολούθησε με τον καθιερωμένο αγιασμό από τον εφημέριο του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής και γνωστό φίλο του αθλητισμού π. Κωνσταντίνο Λιάπη, ο οποίος είναι και το γούρι της ομάδας. 




Μεταβαίνει στο αθλητικό
Η επόμενη προπόνηση των Μεγαλοχωριτών θα διεξαχθεί στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου το απόγευμα της Δευτέρας(19/8), ενώ από την επόμενη ημέρα θα αρχίσουν οι διπλές προπονήσεις(πρωί-απόγευμα).

Συνεχίζει με Φλωράκη
Προπονητής της Ποταμιάς θα είναι και τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Γιάννης Φλωράκης(Φωτογραφία), που καθοδήγησε την περασμένη σαιζόν τους Μεγαλοχωρίτες στην κατάκτηση και των τριών τίτλων. Μάλιστα ο έμπειρος τεχνικός ήταν ο τεχνικός του Βελουχίου την περίοδο 2017-2018 στη Γ΄ Εθνική. Ο κ. Φλωράκης μεταβαίνει τη Δευτέρα 19 Αυγούστου στην Καρδίτσα, ώστε να συμμετάσχει στη διήμερη ανανεωτική σχολή διπλωμάτων UEFA B.


Γνωριμία με το νέο επιτελείο

 











Οργάνωση σε όλα τα επίπεδα έχουν οι Μεγαλοχωρίτες με τον Ηλία Τσιγαρίδα(Φωτογραφία αριστερά) να αναλαμβάνει το πόστο του γυμναστή και τον Χρήστο Γιαννίτσαρη(Φωτογραφία δεξιά) τον αντίστοιχο του προπονητή τερματοφυλάκων.
Εξωαγωνιστική προσθήκη στην ομάδα αποτελεί και ο Δημήτρης Κολλημένος, που ανέλαβε υπεύθυνος επικοινωνίας και ποδοσφαιρικού τμήματος.

Κύπελλο στην Κέρκυρα
Οι υποχρεώσεις της Ποταμιάς εκκινούν την Κυριακή 25 Αυγούστου με νοκ-άουτ εκτός έδρας ματς κυπέλλου(Α΄ φάση) απέναντι στον Θιναλιακό Αχαράβης. Για πρώτη φορά θα συμμετάσχει ομάδα της Ευρυτανίας στον θεσμό.
Στο συγκεκριμένο ματς δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι τιμωρημένοι από το περυσινό ματς τίτλου με τον Αίολο Λάμπρος Φλωράκης και Δημήτρης Ζαλοκώστας.

Τα νέα πρόσωπα
Τα έως τώρα μεταγραφικά αποκτήματα του συλλόγου είναι οι: Κώστας Ανδρούτσος(Παναιγιάλειος), Ταξιάρχης Καλύβας(Άγραφα), Βασίλης Παρασκευόπουλος και Χάρης Ζαραβέλης(Αίολος). Προπονήθηκε μόνο ο πρώτος, καθώς οι Καλύβας και Παρασκευόπουλος θα ενσωματωθούν τις επόμενες ημέρες. Ο τελευταίος παραβρέθηκε, αλλά είναι ακόμη τραυματίας από το φιλικό με την ΑΕΚ(Κ19).
Έχει αποχωρήσει από το περυσινό ρόστερ μόνο ο Γιάννης Χρυσάφης(Α.Ε. Θύελλα/Αχιλλέα Κορυδαλλού).

Οι έξτρα προσθήκες


Προπονήθηκαν και οι Βασίλης Κρανής(19χρονος Καρδιτσιώτης αμυντικός μέσος από τον Ασπρόπυργο) και Βαγγέλης Αθανασόπουλος(Φωτογραφία, 22χρονος μεσοαμυντικός από τον ΑΠΟΚ), που βρίσκονται σε συζητήσεις με την ομάδα.

Παρουσίες ΕΠΣ και διοίκησης
Η ΕΠΣ Ευρυτανίας και ο Πρόεδρος της Γιώργος Παπαντζίμας βρίσκονται δίπλα στην προσπάθεια του εκπροσώπου του νομού στη Γ΄ Εθνική. Παρόντες ήταν επίσης από πλευράς Ένωσης οι: Γιάννης Μαντζιούτας(Τέως παράγοντας της Ποταμιάς) και Δημήτρης Αθανασόπουλος, που στηρίζουν ενεργά τον σύλλογο στο νέο του εγχείρημα.
Τη διοίκηση της Ποταμιάς εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Νίκος Μαντζιούτας, ο Αντιπρόεδρος Δημήτρης Νάσιος και ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Γκορόγιας. Το 5μελες συμβούλιο συμπληρώνουν οι: Πάνος Ελευθερίου και Σπύρος Μαχαλιώτης, ενώ στην προπόνηση βρέθηκε και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πρώην προπονητής Λάκης Λαμπαδάρης, καθώς και οι περυσινοί παίχτες Γιάννης Γκορόγιας και Αλέξανδρος Μπίκας. 




Πρόκληση η Γ΄ Εθνική
Η Ποταμιά μετά την περυσινή μη κάθοδο της στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής ετοιμάζεται για τη νέα της πρόκληση, στοχεύοντας στην παραμονή. Αναμένει την τοποθέτηση της σε όμιλο, ο οποίος εκτός απροόπτου θα είναι ο 4ος, που περιλαμβάνει σωματεία της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας.

Δηλώσεις

Γιάννης Φλωράκης (Προπονητής Ποταμιάς): "Είναι μια πρόκληση για την ομάδα της Ποταμιάς να εκπροσωπήσει το Ευρυτανικό ποδόσφαιρο σε αυτήν την κατηγορία. Η αρχή είναι καλή, υπάρχει διάθεση από τους παράγοντες, από τους ποδοσφαιριστές και νομίζω ότι θα καταφέρουμε να εκπροσωπήσουμε επάξια τον νομό μας, όχι απλώς με μια συμμετοχή. Στόχος είναι να καταφέρουμε να κρατηθεί η ομάδα στην κατηγορία. Η διοίκηση έδειξε εμπιστοσύνη στους ντόπιους ποδοσφαιριστές, αποτελεί πρόκληση για παιδιά, που πρέπει να συμμετέχουν. Τους δίνεται η ευκαιρία να παίξουν στα παιχνίδια της Γ΄ Εθνικής, να αρπάξουν την ευκαιρία και να δείξουν ότι αξίζουν να εκπροσωπούν το Ευρυτανικό ποδόσφαιρο. Το ρόστερ δεν είναι ακόμη έτοιμο, μην περιμένετε εντυπωσιακά πράγματα, κάποιοι ποδοσφαιριστές, ντόπιοι που υπάρχουν πιστεύω ότι σιγά-σιγά θα ενσωματωθούν και αυτοί στην ομάδα και θα έχουμε περίπου 24-25 ποδοσφαιριστές. Είναι αρκετοί νομίζω, για να καταφέρουμε να κρατήσουμε την ομάδα στην κατηγορία. Εύχομαι καλή ποδοσφαιρική χρονιά σε όλους"

Νίκος Μαντζιούτας (Πρόεδρος Ποταμιάς): "Ξεκινάμε την προσπάθεια μας με παιδιά από το Καρπενήσι και δυο προσθήκες εκτός Καρπενησίου. Θέλω να ευχηθώ καλή ποδοσφαιρική χρονιά, με υγεία. Ευχαριστώ όλους όσοι βοηθάνε την ομάδα σε αυτήν πολύ δύσκολη προσπάθεια. Είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμάς η Γ΄ Εθνική. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά και γιατί να μην μείνουμε και στην κατηγορία. Υπάρχει βοήθεια και από τον Δήμο και από την Περιφέρεια και από την ΕΠΣ Ευρυτανίας και οι ομάδες βοηθούν εδώ, δεν έχουμε κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Αντιμετωπίζουμε μόνο κάποια μικροπροβληματάκια, αλλά ελπίζω να τα λύσουμε στην πορεία. Προχωράμε με πολλή δουλειά. Στόχος μας είναι η παραμονή, ελπίζουμε να έχουμε μια αξιόλογη πορεία και να μην έχουμε απώλειες κατά τη διάρκεια της χρονιάς είτε από τραυματισμούς είτε από διάφορους άλλους παράγοντες".

Κώστας Ανδρούτσος (Τερματοφύλακας Ποταμιάς): "Είναι πολύ σημαντικό για το Ευρυτανικό ποδόσφαιρο και για την ομάδα της Ποταμιάς, μιας και εκπροσωπεί έναν ολόκληρο νομό. Είμαστε μια νεοφώτιστη ομάδα, εύχομαι καλή επιτυχία, με υγεία και ό,τι καλύτερο στο προπονητικό τιμ και στους συμπαίχτες μου πάνω από όλα. Η Γ΄ Εθνική έχει πολλές υποχρεώσεις και απαιτήσεις, ωστόσο θα κοιτάξουμε να είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας, να δουλέψουμε σκληρά και σωστά και από εκεί και πέρα να βγάλουμε ένα σωστό και πολύ καλό αποτέλεσμα."



Βασίλης Κρανής (Ποδοσφαιριστής): "Είναι η πρώτη μου μέρα στην ομάδα της Ποταμιάς. Ήρθα για να δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου. Εύχομαι να βοηθήσω την ομάδα να καταφέρει να πετύχει όποιο στόχο θέσει. Πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε, όσο δύσκολη και να είναι η κατηγορία"








Γιώργος Παπαντζίμας (Πρόεδρος ΕΠΣ Ευρυτανίας): "Με πολύ μεγάλη χαρά βρίσκομαι στην πρώτη προπόνηση της Ποταμιάς. Να ευχηθούμε στα παιδιά να είναι καταρχάς υγιή όλα και να έχουμε μια πολύ καλή ποδοσφαιρική χρονιά. Αυτή θα είναι χαρά και για εμάς, για το Ευρυτανικό ποδόσφαιρο. Εμείς θα είμαστε κοντά τους και καλούμε όλες τις ομάδες να συνδράμουν, να βοηθήσουν την ομάδα της Ποταμιάς, ώστε να έχει μια αξιοπρεπή πορεία στη διάρκεια της Γ΄ Εθνικής."







































Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος