Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019

Ποιος είναι ο αντίπαλος της Ποταμιάς Θιναλιακός Αχαράβης



Ο Θιναλιακός Αχαράβης είναι η ομάδα που θα αντιμετωπίσει η Ποταμιά για το κύπελλο Ελλάδος την Κυριακή 25 Αυγούστου και σας παραθέτουμε ορισμένες πληροφορίες για τους νταμπλούχους Κέρκυρας. Ομάδα της ΕΠΣ Ευρυτανίας συμμετέχει για πρώτη φορά στον θεσμό και το ματς έχει ιστορική σημασία. 

Αναλυτικό αφιέρωμα(Προπονητής-μεταγραφές-ρόστερ-προετοιμασία), καθώς και συνέντευξη του γνώριμου μας ποδοσφαιριστή Άκη Χαρβαλιά θα υπάρξει την επόμενη εβδομάδα.



Η ομάδα 


Ο Αθλητικός Σύλλογος Θιναλιακός Αχαράβης είναι ποδοσφαιρική ομάδα με έδρα την Αχαράβη Κέρκυρας. Έτος ίδρυσης της ομάδας είναι το 1985. Χρώματα του συλλόγου είναι το πορτοκαλί και το μαύρο.
Η ιστορία του Θιναλιακού ξεκινάει το 1957. Μια παρέα από την ευρύτερη περιοχή του Ορους (Αχαράβη, Αλμυρος, Αγ Παντελεήμων, Αγ Μαρτίνος, Επίσκεψη, Λαυκι, Πετάλια) ίδρυσαν τον Αετό Όρους.Διοικητικό συμβούλιο ήταν οι εξής: πρόεδρος ήταν ο Κων/νος Κοσκινας και μέλη οι: Γιώργος Πουλιασης ,Γιώργος Μπουνιάς, Σπύρος Κοσκινάς και Αγησίλαος Κοσκινάς. Η ομάδα αποτελούνταν από τους εξής: Τηλέμαχος Παπουτσής, Νικόλαος Μπουνιάς, Σταμάτης Κοσκινάς,Κώστας Πουλιασης, Γεράσιμος Πουλιασης, Σπύρος Πουλιασης, Αντώνης και Αλέκος Πουλιασης, Δημήτρης Βλάχος, Νίκος Βλάχος, Γαβριήλ Παπουτσής ,Θύμιος Κοσκινάς, Λευτέρης Κοσκινάς, Άκης Κοσκινάς, Λάμπης Βλάχος και Θανάσης Μπουνιάς.
Το 1985 ιδρύθηκε επίσημα ο Αετός και άρχισε να συμμετέχει στις διοργανώσεις της ΕΠΣ Κέρκυρας. Μέχρι το 1994-95 συμμετείχε στις διοργανώσεις με το όνομα Αετός Όρους,όταν και μετονομάστηκε σε Α.Σ. Θιναλιακός. Το 1997-98, 3 αγωνιστικές πριν το τέλος κατακτά το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Δ εθνική. Το 1998-99 συμμετείχε στον τέταρτο όμιλο της Δ εθνικής. Τερμάτισε στην 18η και τελευταία θέση και υποβιβάστηκε άμεσα στα τοπικά.
Τα επόμενα χρόνια συμμετείχε στα τοπικά πρωταθλήματα. Το 2018-19 κατέκτησε ξανά το πρωτάθλημα κερδίζοντας την άνοδο στην Γ εθνική. Παράλληλα κατέκτησε και το κύπελλο κάνοντας το νταμπλ.[1]
Τα χρώματα του Θιναλιακού είναι το πορτοκαλί και το μαύρο.
Το έμβλημα του σαν Αετός Όρους ήταν το γράμμα Α. Πλέον επίσημο σήμα της ομάδας είναι ο αετός που κρατάει ένα κλαδί,τιμής ενέκεν στον Αετό Όρους.
Ο Θιναλιακός αγωνίζεται στο Δημοτικό Γήπεδο Θιναλίου στην περιοχή της Αχαράβης.


Το χωριό 

Η Αχαράβη είναι χωριό της Κέρκυρας. Τουριστικό θέρετρο, βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο του νησιού σε απόσταση 37 χλμ. από την πόλη και αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες του νησιού. Ο οικισμός είναι κτισμένος σε πεδινή έκταση, με πυκνή βλάστηση. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η εκτεταμένη αμμουδιά της, η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες της Κέρκυρας. Στην Αχαράβη υπάρχει και το Λαογραφικό Μουσείο της Βόρειας Κέρκυρας






Πηγή: Βικιπαίδεια