Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Θιναλιακός Αχαράβης-Ποταμιά 2-1

Πιο έτοιμος από την Ποταμιά ο Θιναλιακός κέρδισε το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση, επικρατώντας με 2-1 της αρκετά ανταγωνιστικής Ευρυτανικής ομάδας.
Η συνάντηση διεξήχθη την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Θιναλίων Κέρκυρας, αρχίζοντας στις 16:30. Ήταν στο πλαίσιο της 1ης φάσης του κυπέλλου Ελλάδος, παρουσία περισσότερων από 100 θεατών. Οι δυο ομάδες είναι «νεοφώτιστες» στη Γ΄ Εθνική, στην οποία θα παίξουν για πρώτη φορά.
Ο Θιναλιακός του Παναγιώτη Κορομπόκη έφτασε δίκαια στη νίκη-πρόκριση, έχοντας τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του ματς, αλλά και καλή κυκλοφορία της μπάλας. Οι Κερκυραίοι προηγήθηκαν με τον Γιώργο Αγόρα, ενώ το νικητήριο γκολ επετεύχθη από τον Νίκο Μουζακίτη. Οι νταμπλούχοι Κέρκυρας είχαν 25 περίπου ημέρες προετοιμασίας.
Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη με βάση τις πολύ δύσκολες συνθήκες(Ζέστη-αυθημερόν ταξίδι-ελλιπή προετοιμασία και μη ολοκλήρωση του ρόστερ) έδειξε ότι αρχίζει την προσπάθεια της σε καλές βάσεις και εκπροσώπησε επάξια τον νομό Ευρυτανίας στον θεσμό για πρώτη φορά. Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος ισοφάρισε στην επανάληψη, ενώ δοκάρι είχε στο πρώτο ημίχρονο ο Ταξιάρχης Καλύβας. Μάλιστα οι τρεμπλούχοι Ευρυτανίας ζήτησαν πέναλτι στο 88ο λεπτό.
Οι Κερκυραίοι προκρίθηκαν στη δεύτερη φάση του θεσμού και θα αγωνιστούν ξανά την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου. Θα μάθουν τον αντίπαλο τους στην κλήρωση της Τρίτης 27/8. Οι Μεγαλοχωρίτες επιστρέφουν αύριο Τρίτη στις προπονήσεις και έχουν «κλείσει» φιλικό ματς με την Κ18 του Ηλυσιακού την Παρασκευή 30 Αυγούστου στο Καρπενήσι.

Περισσότεροι από 100
Την πρώτη επίσημη συνάντηση της αγωνιστικής περιόδου, η ο οποία έγινε κάτω από πολλή ζέστη παρακολούθησαν περισσότεροι από 100 θεατές.



Τους υποδέχτηκε ο Λάππας


Την αποστολή της Ποταμιάς υποδέχτηκε στο λιμάνι Κέρκυρας ο πολιτευτής του νομού Ευρυτανίας Κλεομένης Λάππας(Φωτογραφία), που βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο «νησί των Φαιάκων». Μάλιστα ο κ. Λάππας, που ήταν πρόσφατα υποψήφιος βουλευτής Ευρυτανίας παρακολούθησε και το παιχνίδι, ευχόμενος τους τα καλύτερα για τη νέα αγωνιστική περίοδο. 


Πρώτο ματς κυπέλλου
Ο νομός Ευρυτανίας εκπροσωπήθηκε επάξια για πρώτη φορά στο κύπελλο Ελλάδος. Πέρυσι ο ΑΠΟΚ δεν είχε δηλώσει συμμετοχή. Μάλιστα ομάδα της Ευρυτανίας ταξίδεψε μετά από 21 χρόνια στην Κέρκυρα.

Με τέσσερα αποκτήματα
Για τον Θιναλιακό την πρώτη τους εμφάνιση έκαναν οι: Χρήστος Βορύλλας, Μιχάλης Χατζηδημητρίου, Στάθης Παουλίνης και Νίκος Μουζακίτης, που πέτυχε το νικητήριο γκολ. 


Παρομοίως και η Ποταμιά

 












Για τους φιλοξενούμενους οι: Κώστας Ανδρούτσος(Φωτογραφία αριστερά), Ταξιάρχης Καλύβας και Βασίλης Παρασκευόπουλος(Φωτογραφία δεξιά) έκαναν ντεμπούτο με τη νέα τους ομάδα. Δεν ταξίδεψε στην Κέρκυρα ο τραυματίας Χάρης Ζαραβέλης.

Αντικειμενικές δυσκολίες
Οι τρεμπλούχοι Ευρυτανίας ταξίδεψαν στην Αχαράβη αυθημερόν(Με λεωφορείο ως Ηγουμενίτσα, ακτοπλοϊκώς από την Ηγουμενιτσα έως την Κέρκυρα και συνέχισαν με το λεωφορείο έως την Αχαράβη, υφιστάμενοι τεράστια ταλαιπωρία). Παράλληλα είχαν αρκετές απουσίες και έπαιξαν με μόλις μια εβδομάδα προπονήσεων, ενώ αντιμετώπισαν και την αφόρητη ζέστη. Παρόλα αυτά έκαναν μια αρκετά καλή εμφάνιση, διεκδικώντας την πρόκριση.

Με 15αδα
Ο Γιάννης Φλωράκης είχε στη διάθεση του μόλις 15 ποδοσφαιριστές. Δεν αγωνίστηκαν οι: Γιώργος Ράικος και Κώστας Μαντζιούτας, ενώ απόντες ήταν και οι τιμωρημένοι από την περυσινή σαιζόν Λάμπρος Φλωράκης και Δημήτρης Ζαλοκώστας. Επιτρέπονται σύμφωνα με την προκήρυξη έως τρεις αλλαγές και εφόσον υπάρξει παράταση και 4η.
Σημαντικές απουσίες και για τον προπονητή των νταμπλούχων Κέρκυρας και πρώην επαγγελματία ποδοσφαιριστή Παναγιώτη Κορομπόκη.

Τραυματίας ο Χαρβαλιάς


Στον πάγκο έμεινε λόγω τραυματισμού το νέο απόκτημα του Θιναλιακού Άκης Χαρβαλιάς(Φωτογραφία). Ο Καρδιτσιώτης άσος αγωνίστηκε τα προηγούμενα χρόνια στην Α1΄ ΕΠΣ Κέρκυρας με τον ΟΦΑΜ. Παράλληλα τη σαιζόν 2007-2008 ήταν πρώτος σκόρερ του ΑΠΟΚ στη Δ΄ Εθνική με 10 γκολ. Συνάντησε μάλιστα τον παλιό του προπονητή Γιάννη Φλωράκη και τους παλαιούς του συμπαίχτες Χρήστο Γιαννίτσαρη(Προπονητής τερματοφυλάκων της Ποταμιάς) και Γιάννη Ηλιάδη(Ποδοσφαιριστής των Μεγαλοχωριτών).

Άψογη φιλοξενία
Η φιλοξενία των ανθρώπων του Θιναλιακού προς την Ποταμιά ήταν άριστη. Οι «πορτοκαλί» που θα αγωνιστούν για πρώτη φορά και αυτοί στη Γ΄ Εθνική κάνουν μια αξιόλογη προσπάθεια, έχοντας αρχίσει προετοιμασία στα τέλη Ιουλίου. Πρόεδρος τους είναι ο Χρήστος Ανεμογιάννης, ενώ αγωνίζονται σε πλαστικό χλοοτάπητα. 


Time out λόγω ζέστης
Στα μισά του κάθε ημιχρόνου ο διαιτητής Μάριος Σιντόρης διέκοψε το ματς, για να δροσιστούν οι ποδοσφαιριστές λόγω ζέστης.




Οι διοικούντες
Την αποστολή της Ποταμιάς συνόδεψαν ο Πρόεδρος Νίκος Μαντζιούτας, ο Αντιπρόεδρος Δημήτρης Νάσιος και ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Γκορόγιας, στηρίζοντας την προσπάθεια του συλλόγου συνεχώς.


Α΄ Μέρος

Μπροστά ο Θιναλιακός
Η ομάδα του Παναγιώτη Κορομπόκη είχε τον έλεγχο στο πρώτο μέρος και προηγήθηκε δίκαια με 1-0.

Δοκάρι με «Μπούζο»


Στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Χρήστου Βορύλλα κατέληξε το ξαφνικό μακρινό σουτ του Ταξιάρχη Καλύβα(Φωτογραφία) στο 17΄. 


Βρήκε δίχτυα ο Αγόρας


Η υπεροχή των Κερκυραίων μετουσιώθηκε σε γκολ το 30ο λεπτό με διαγώνιο σουτ του Γιώργου Αγόρα(Φωτογραφία). Η φάση για το 1-0 ξεκίνησε με σουτ του Κλόντιαν Μπάρντι, που απέκρουσε ο Κώστας Ανδρούτσος, ο οποίος είχε πολύ καλή παρουσία.





Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Σέντρα του Μπάρντι Ε. από δεξιά, κεφαλιά του Μπάρντι Κ. πέρασε παράλληλα έξω από το δεξί δοκάρι της Ποταμιάς.
17΄:Συνδυασμός Σταμούλη-Μισύρη-Γενιτσαρόπουλου, ο τελευταίος σούταρε από αριστερά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βορύλλα.
20΄: Ο Κούδας τροφοδότησε τον Λούβρο, ο οποίος δοκίμασε σουτ, το οποίο πέρασε μόλις πάνω από την εστί του Ανδρούτσου.
22΄: Ο Μπάρντι Κ. έκανε σέντραρε από δεξιά, η προβολή του Λούβρου έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι της Ποταμιάς.
23΄: Ενέργεια και χαμηλό σουτ του Καλύβα εκτός περιοχής σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Βορύλλα.
30΄: Ο Μπάρντι Κ. επιχείρησε σουτ εκτός περιοχής, το οποίος απέκρουσε στη δεξιά το γωνία σωτήρια ο Ανδρούτσος και στην εξέλιξη της φάσης ο Αγόρας με χαμηλό σουτ από τα όρια της περιοχής σημάδεψε την αριστερή γωνία των φιλοξενούμενων(1-0).
37΄: Ο Λούβρος ξεμαρκαρίστηκε και σούταρε μόλις πάνω από το τέρμα της Ποταμιάς.
45΄: Σέντρα του Γραμμένου από αριστερά, σουτ του Λούβρου απέκρουσε εντυπωσιακά στη δεξιά του γωνία ο Ανδρούτσος.
45΄+2΄: Ο Λούβρος έδωσε στον Μπάρντι Κ., σουτ του δεύτερου εκτός περιοχής κατέληξε πάνω από το τέρμα των Μεγαλοχωριτών.

Β΄ Μέρος

Ενδιαφέρον ματς
Οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Φλωράκη κατάφεραν να ισοφαρίσουν, βάζοντας «δύσκολα» στον αντίπαλο, που έφτασε στο τελικό 2-1 είκοσι περίπου λεπτά πριν τη λήξη της συνάντησης.

Ισοφάρισε ο «Πελέ»


Με πολύ ωραία ενέργεια και μακρινό σουτ ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος(Φωτογραφία) ισοφάρισε για την Ποταμιά στο 56΄ σε 1-1. Ο δραστήριος μεσοεπιθετικός των φιλοξενούμενων σημείωσε το πρώτο γκολ Ευρυτανικής ομάδας στο κύπελλο Ελλάδος.






Τελευταία λέξη γηπεδούχων


Ο Θιναλιακός πήρε την πρόκριση με γκολ στο 71΄. Ο Εριόν Μπάρντι σέντραρε από δεξιά, ο αρχηγός και προωθημένος Δημήτρης Πάκος πήρε την κεφαλιά και ο Νίκος Μουζακίτης σκόραρε με κοντινό σουτ το 2-1. Ο «Κανιέμπα» είχε περάσει ως αλλαγή στο ημίχρονο.




Διαμαρτυρίες Ποταμιάς


Οι Ευρυτάνες «φώναξαν» για πέναλτι στο 88΄, όταν ο Χρήστος Κατσαρής εκτέλεσε αράουτ από δεξιά, ο Γιάννης Ηλιάδης πήρε την κεφαλιά και οι φιλοξενούμενοι θεώρησαν ότι η μπάλα βρήκε το χέρι του Κώστα Γραμμένου. Ο ρέφερι κ. Σιντόρης και ο πρώτος βοηθός κ. Παπαλαζάρου δεν είδαν κάτι το επιλήψιμο. Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία.


Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Σουτ του Μπάρντι Κ. έξω από την περιοχή έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι της Ποταμιάς.
54΄: Ο Κούδας επιχείρησε σουτ από μακριά, που κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ανδρούτσου.
56΄: Ο Γενιτσαρόπουλος ξεμαρκαρίστηκε και με μακρινό χαμηλό σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Βορύλλαδα, που απλά παρακολουθούσε την πορεία της(1-1).
57΄: Μακρινό σουτ του Κούδα πέρασε έξω από το δεξί «Γ» του Ανδρούτσου.
71΄: Σέντρα του Μπάρντι Ε. από δεξιά, ο Πάκος πήρε την κεφαλιά και ο Μουζακίτης με κοντινό σουτ σημείωσε το 2-1.
78΄: Πάσα του Αγόρα στον Μπάρντι Κ., σουτ του δεύτερου από δεξιά απέκρουσε όμορφα ο Ανδρούτσος.
85΄: Σέντρα-σουτ του Αγόρα από τα δεξιά απέκρουσε ο γκολκίπερ της Ποταμιάς στην αριστερή του γωνία.

Κίτρινες Κάρτες
Γραμμένος, Φαρμάκης, Γενιτσαρόπουλος

Διακριθέντες
Θιναλιακός: Μπάρντι Κ., Μπάρντι Ε., Κούδας, Αγόρας
Ποταμιά: Ξαγάρας, Γενιτσαρόπουλος, Φαρμάκης, Ανδρούτσος

Δηλώσεις Προπονητών

Παναγιώτης Κορομπόκης (Θιναλιακός): «Περιμέναμε τον αγώνα, για να δούμε τα κομμάτια που δουλεύουμε στις προπονήσεις και σε αυτά ήμασταν καλοί. Σε άλλα που δεν τα έχουμε αγγίξει ακόμη θέλουν δουλειά και δείξαμε ότι είχαμε κάποια κενά σε κάποια σημεία. Είμαστε ικανοποιημένοι, διότι η ομάδα μας πέρασε στον επόμενο γύρο του κυπέλλου Ελλάδος. Στο νησί νομίζω πως μόνο ο Α.Ο. Κέρκυρα έχει καταφέρει κάτι ανάλογο και εμείς γράψαμε ιστορία όσον αφορά την ομάδα μας. Κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι, βήμα-βήμα και χτίζουμε την προετοιμασία μας όπως θέλουμε. Ελπίζουμε και την άλλη Κυριακή να παρουσιάσουμε αυτό που μπορούμε να παίξουμε.»

Γιάννης Φλωράκης (Ποταμιά): «Έμεινα ευχαριστημένος από τους ποδοσφαιριστές μου, παρά την ήττα. Νομίζω ότι δεδομένων των συνθηκών, καθώς κάναμε ένα μακρινό ταξίδι με τόσα χιλιόμετρα και τη ζέστη που δεν είμαστε συνηθισμένοι πήγαμε αρκετά καλά. Αν προσθέσουμε ότι έχουμε μόλις επτά ημέρες προετοιμασίας και μας λείπουνε αρκετοί ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει τις μεταγραφές τους σταθήκαμε αρκετά καλά. Φάνηκε ότι ο Θιναλιακός είναι πιο έτοιμη ομάδα από εμάς και ειδικά από τη μέση και μπροστά.  Εμείς προσπαθήσαμε να εκμεταλλευτούμε κάποια κενά που είχε στην άμυνα και το καταφέραμε. Εάν έδινε και το πέναλτι ο διαιτητής στο 88΄ θα πηγαίναμε στην παράταση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αξίζαμε την πρόκριση από την ομάδα του Θιναλιακού. Ήταν καλύτερη σήμερα και δίκαια πήρε τη νίκη, αλλά στο ποδόσφαιρο όλα θα μπορούσαν να είχαν γίνει. Τους δίνω συγχαρητήρια και τους εύχομαι καλή συνέχεια.»

Συνθέσεις Ομάδων

Θιναλιακός (Παναγιώτης Κορομπόκης): Βορύλλας, Κροκίδης(46΄ Μουζακίτης), Γραμμένος, Ματζοβίλα(46΄ Σαρηγιαννίδης), Πάκος, Χατζηδημητρίου, Μπάρντι Κ., Κούδας, Αγόρας, Λούβρος(92΄ Παουλίνης), Μπάρντι Ε.

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Ανδρούτσος, Μπουμπουρής, Παρασκευόπουλος, Ξαγάρας,  Φαρμάκης, Κατσαρής, Σταμούλης, Καλύβας Τ.(80΄ Ηλιάδης), Γενιτσαρόπουλος, Λέρης, Μισύρης(74΄ Ζαλοκώστας Ι.)

Διαιτητής: Μάριος Σιντόρης(ΣΔΠ Θεσπρωτίας)
1ος Βοηθός: Γεώργιος Παπαλαζάρου(ΣΔΠ Θεσπρωτίας)
2ος Βοηθός: Ιωάννης Ράπτης(ΣΔΠ Θεσπρωτίας)



























































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος