Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

ΑΕΚ του μέλλοντος η δευτεραθλήτρια Ελλάδος Κ19

Η προετοιμασία της ομάδας κάτω των 19 της ΑΕΚ διεξάγεται για μια ακόμη φορά στο Καρπενήσι(1-13 Αυγούστου). Οι «κιτρινόμαυροι», που αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα και ιστορικότερα Ελληνικά σωματεία επέλεξαν και φέτος το Avaris και προπονούνται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου, κάτι που θα κάνει το προσεχές διάστημα και η ομάδα κάτω των 17(5-11 Αυγούστου). Προπονητές της ομάδας είναι οι: Γιώργος Αλεξόπουλος και Ηλίας Καλοπήτας, ενώ ξεχωρίζουν τα ονόματα του Τεχνικού Διευθυντή Νίκου Κωστένογλου και του προπονητή τερματοφυλάκων Ηλία Ατματσίδη. 
Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας θα υπάρξουν φιλικά παιχνίδια με την Ποταμιά και τον Πλατανιά. Ήδη η ομάδα έχει δυο ισοπαλίες στην Αθήνα με τον Πανιώνιο και τον Παναθηναϊκό. Το πρωτάθλημα Κ19 της Super League εκκινεί στις 24 Αυγούστου με εντός έδρας ματς απέναντι στη Ξάνθη. 
Στην πρώτη προπόνηση έλαβαν μέρος εξής παίχτες (2000-2002): Καλούδης, Θεοχάρης, Κώτσιος, Γκέγκα, Τζιάτζιος, Ποζατζίδης, Καραβίδας, Αρβανίτης, Μαντζουρανάκης, Λιωνής, Λουκάς, Τσαρούχας, Πανταζέλος, Δημητρίου, Τσέλιος, Κορομηλάς, Κάτσικας, Μαχαίρας, Μάρκου, Κοσίδης, Τσιγαρίδης, Χριστόπουλος και Πατρινός.

Ακολουθεί η Κ17
Το διάστημα(5-11 Αυγούστου) η ομάδα Κ17 του Ιβάν Νεντέλκοβιτς θα προπονηθεί επίσης στο Καρπενήσι, με διαμονή στο ίδιο ξενοδοχείο. Και το 2018 Κ19 και Κ17 είχαν «χτιστεί» στην πόλη μας, αλλά όχι το ίδιο διάστημα. 

Τεχνικό δίδυμο
Την ομάδα προπονούν οι: Γιώργος Αλεξόπουλος και Ηλίας Καλοπήτας. Ο 42χρονος Αλεξόπουλος προπονούσε πέρυσι την ομάδα Κ17 και έχει μαι σημαντική θητεία ως αμυντικός της ΑΕΚ(2005-2010), του Παναθηναϊκού, του Ηρακλή, του Αιγάλεω και του Εργοτέλη. Έχει υπάρξει βοηθός προπονητή της ανδρικής ομάδας και της Κ19 της Ένωσης, της Ανόρθωσης, της Ξάνθης, του Απόλλωνα Σμύρνης και πρώτος προπονητής των Πετραλώνων και του ΠΑΟ Καματερού. Ο επίσης 42 ετών Καλοπήτας έχει καθοδηγήσει τον Άλιμο(Προετοιμασία στο Καρπενήσι), τον Ιωνικό, την Τριγλία Ραφήνας, το Αιγάλεω και την Α.Ε. Κηφισιάς, ενώ έκανε τα πρώτα του βήματα στα τμήματα ακαδημιών της ΑΕΚ.
Το υπόλοιπο επιτελείο συμπληρώνουν οι: Νίκος Κωστένογλου(Τεχνικός Διευθυντής), Ηλίας Ατματσίδης(Προπονητής τερματοφυλάκων), Κυριάκος Κωνσταντινίδης, Στράτος Παρούσης(Αναλυτές), Κώστας Παρούσης(Γυμναστής), Νίκος Καλαμποκάς(Φυσιοθεραπευτής), Ανδρέας Αναμορλίδης(Ιατρός), Δημήτρης Μανίτσας(Φροντιστής) και Δημήτρης Πασχαλίδης(Οδηγός λεωφορείου).




Νίκος Κωστένογλου& Ηλίας Ατματσίδης













Δεσπόζει η παρουσία των 48χρονου Νίκου Κωστένογλου(Φωτογραφία αριστερά) και 50χρονου Ηλία Ατματσίδη(Φωτογραφία δεξία). Ο πρώτος έχει τον ρόλο του Τεχνικού Διευθυντή των ακαδημιών και αγωνίστηκε από το 1994 έως το 2005 στην ΑΕΚ, διακρινόμενος στο χώρο της άμυνας. Υπήρξε επίσης μέλος του Ναζιανζού Νέας Καρβάλη και της Ξάνθης. Ως προπονητής πέρασε από την ΑΕΚ(Προπονητής& βοηθός), την Εθνική Ελλάδος(Βοηθός), τον Αστέρα Τρίπολης, της Λάρισας, της Ξάνθης, της Ανόρθωσης, του Απόλλωνα Σμύρνης, του Άρη και της Δόξας Δράμας. Ο δεύτερος είναι προπονητής τερματοφυλάκων της Κ19 και υπερασπίστηκε την εστία του "δικεφάλου" από το 1992 έως το 2002. Επιπλέον αγωνίστηκε στην Α.Ε. Ποντίων Βέροιας και στον ΠΑΟΚ. Κατέγραψε 47 διεθνείς συμμετοχές. 



Η περυσινή πορεία 
Η ομάδα Κ19 έκανε πολύ καλή πορεία και τερμάτισε στη 2η θέση του αντίστοιχου πρωταθλήματος της Super League με 64 βαθμούς, πίσω από τον ΠΑΟΚ που είχε 86. Συμμετείχε μάλιστα στην διοργάνωση νέων του Τσάμπιονς Λίγκ. Προπονητής ήταν μέχρι τον Φεβρουάριο ο Γιώργος Σίμος και τον αντικατέστησε ο Νίκος Κωστένογλου. 


Τα φιλικά


Δυο φιλικά έχει δώσει ήδη η ομάδα των Αλεξόπουλου-Καλοπήτα. Αναδείχτηκε ισόπαλη 3-3 με τον Πανιώνιο(Μαχαίρας 2, Χριστόπουλος) στα Σπάτα και 1-1 με τον Παναθηναϊκό στην Παιανία, έχοντας σκόρερ τον Μιχάλη Κοσίδη. Στο Καρπενήσι θα αγωνιστεί στις 7/8 με την Ποταμιά και στις 11/8 με τον Πλατανιά. Στις 17 Αυγούστου κανονίστηκε φιλικό με την Κηφισιά στο Ζηρίνειο. Η προετοιμασία άρχισε στις 15 Ιουλίου στα Σπάτα, ενώ η ΑΕΚ αντιμετωπίζει στις 24 Αυγούστου στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος τη Ξάνθη. 






















Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος