Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Μονόδρομος η επάνοδος στη Super League για τον Λεβαδειακό

Μόνιμη επιλογή είναι το Καρπενήσι για την προετοιμασία του Λεβαδειακού. Οι «πράσινοι» επέλεξαν το Montana(30 Ιουλίου-13 Αυγούστου), ενώ κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στην πόλη μας θα δώσουν δυνατά φιλικά παιχνίδια. Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά ομάδα της Super League 2 που έρχεται στην πόλη μας φέτος μετά τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Οι Βοιωτοί υποβιβάστηκαν μετά από οκτώ χρόνια παρουσίας στη Super League, στοχεύοντας ωστόσο στην άμεση επιστροφή με νέο προπονητή τον Δημήτρη Σπανό. Πολύτιμο μέλος της ομάδας είναι ο Ευρυτάνας αμυντικός Πάνος Λιάγκας, ενώ ξεχωρίζει στο ρόστερ το όνομα του άλλοτε διεθνή φορ του Παναθηναϊκού και της Άιντραχτ Φρανκφούρης Βαγγέλης Μάντζιου.
Ο Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Λεβαδειακός είναι ελληνικό ποδοσφαιρικό σωματείο με έδρα την πόλη της Λιβαδειάς. Η έδρα του είναι το Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς και τα χρώματά του το πράσινο, το λευκό και το μπλε. Υψηλότερη θέση που έχει κατακτήσει στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής κατηγορίας, αποτελεί η 7η την αγωνιστική περίοδο 2011-12.
Η ομάδα διεξάγει τους εντός έδρας αγώνες της στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς χωρητικότητας 8.000 θεατών.  Από το 2005 λαμβάνει μέρος στα επαγγελματικά πρωταθλήματα με την επωνυμία Α.Π.Ο. Λεβαδειακός ΠΑΕ. Ιδρύθηκε το 1961 και ιδιοκτήτης του είναι ο Ανδρέας Κολοκυθάς, ενώ συνιδιοκτήτης και Πρόεδρος ο Κώστας Κολοκυθάς.

Αρχηγός αποστολής ο Μπαλόκας
Για ακόμη μια φορά ο Λάμπρος Μπαλόκας(Φωτογραφία), Β΄ Αντιπρόεδρος των Βοιωτών ηγείται της αποστολής, που αποτελείται από 25 ποδοσφαιριστές. Λαμβάνουν μέρος και από την ομάδα νέων οι: Τριαντάφυλλος Τσάπρας, Τηλέμαχος Καραμπάς και Βαγγέλης Μακρής.


Το πάρε-δώσε
Ήρθαν
Αντώνης Κοκκαλάς, Ελλάδα, 27 ετών, τερματοφύλακας από τον Αήττητο Σπάτων
Πέτρος Ορφανίδης, Ελλάδα, 22 ετών, μέσος από τη Ξάνθη(Πέρυσι ήταν δανεικός στον Ηρακλή)
Γκαμπριέλ Σανάμπρια, Αργεντινή, 27 ετών, μεσοεπιθετικός από τη Σαρμιέντο
Φακούντο Καστιγιόν, Αργεντινή, 34 ετών, μεσοεπιθετικός από τη Ρασίνγκ Κλάμπ
Βαγγέλης Μάντζιος, Ελλάδα, 36 ετών, επιθετικός από τον Ολυμπιακό Βόλου

Έφυγαν
Ντράγκος Μπαλαούρου, Ρουμανία, 29 ετών, τερματοφύλακας
Τάσος Δασκαλάκης, Ελλάδα, 24 ετών, τερματοφύλακας (Ήταν δανεικός στον ΑΟΧ/Κισσαμικός)
Σουλειμάν Όμο, Νιγηρία, 33 ετών, αμυντικός
Ζορντάο Ντιόγκο, Πορτογαλία, 33 ετών, αμυντικός
Γκεόργκι Ρεκχβιασβίλι, Γεωργία, 31 ετών, αμυντικός
Σάββας Τσαμπούρης, Ελλάδα, 32 ετών, αμυντικός
Γιόβαν Κρνέτα, Σερβία, 26 ετών, αμυντικός
Μάρκο Στανόγεβιτς, Σερβία, 31 ετών, μέσος
Γιώργος Ζησόπουλος, Ελλάδα, 35 ετών, μέσος
Λενί Νανγκίς, Γουαδελούπη, 25 ετών, μέσος
Πέτρος Γιακουμάκης, Ελλάδα, 27 ετών, επιθετικός
Ντέγκιαν Μέλεγκ, Σερβία, 24 ετών, επιθετικός
Μάρκο Μαρκόβσκι, Σερβία, 33 ετών, επιθετικός

Συνεχίζουν
Βλάντιμιρ Μπάγιτς, Σερβία, 32 ετών, τερματοφύλακας
Ντεβί Επασί, Γαλλία, 26 ετών, τερματοφύλακας
Βούκο Βούγιοβιτς, Μαυροβούνιο, 19 ετών, τερματοφύλακας
Γιάννης Ζωγράφος, Ελλάδα, 19 ετών, τερματοφύλακας
Μόις Αντιλέχου, Γαλλία, 32 ετών, αμυντικός
Δημήτρης Μαχαίρας, Ελλάδα, 28 ετών, αμυντικός (Δανεικός στην Α.Ε. Καραϊσκάκης)
Ζήσης Καραχάλιος, Ελλάδα, 22 ετών, αμυντικός
Θανάσης Παντελιάδας, Ελλάδα, 32 ετών, αμυντικός
Μπέντζαμιν Ανγκουά, Ακτή Ελεφαντοστού, 32 ετών, αμυντικός
Παναγιώτης Λιάγκας, Ελλάδα, 19 ετών, αμυντικός
Παύλος Μητρόπουλος, Ελλάδα, 29 ετών, μέσος
Μάριος Βήχος, Ελλάδα, 19 ετών, μέσος  (Δανεικός στον Αμβρυσσέα Διστόμου)
Γιώργος Νίκας, Ελλάδα, 19 ετών, μέσος
Λέοναρντ Σένκα, Ελλάδα, 22 ετών, αμυντικός (Δανεικός στον Αμβρυσσέα Διστόμου)
Στάθης Χατζηλάμπρος, Ελλάδα, 22 ετών, μέσος
Εμμάνουελ Κονέ, Ακτή Ελεφαντοστού, 32 ετών, μέσος
Σουλειμάν Σαβαντογκό, Μπουρκίνα Φάσο, 26 ετών, επιθετικός
Φώτης Ιωαννίδης, Ελλάδα, 19 ετών, επιθετικός



Υποβιβασμός στη S.L. 2
Ο Λεβαδειακός μετά από χρόνια υποβιβάστηκε, τερματίζοντας στην 15η θέση(5 νίκες-6 ισοπαλίες-19 ήττες και τέρματα 15-45). Συμμετείχε από την περίοδο 2011-2012 και ύστερα κάθε χρόνο στη μεγάλη κατηγορία.  Σάββας Τσαμπούρης και Γιώργος Ζησόπουλος συμμετείχαν σε 29 ματς, ενώ ο Μάρκο Μαρκόβσκι ήταν ο πρώτος σκόρερ με τρία τέρματα.
Την ομάδα καθοδήγησαν κατά σειρά οι: Άκης Μάντζιος, Τζουζέπε Σανίνο και Νίκος Καραγεωργίου.


Με Λιάγκα η αποστολή
Στους «πράσινους» αγωνίζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Πάνος Λιάγκας, διεθνής με  την Εθνική(U21), που κατέγραψε 9 συμμετοχές στη Super League. Ο 19χρονος άσος έχει αγωνιστεί κατά το παρελθόν στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002, στη Μυρίκη, στον ΑΠΟΚ και στην Κ19 του Λεβαδειακού. 


Τα ηνία σε Σπανό
Ο Δημήτρης Σπανός(Φωτογραφία), που έχει πραγματοποιήσει κατά το παρελθόν προετοιμασία στο Καρπενήσι με τη Ρόδο και την Παναχαϊκή ανέλαβε την τεχνική ηγεσία. Ο 50χρονος Αιγιώτης τεχνικός πέρυσι καθοδήγησε την Κέρκυρα και τη Δόξα Δράμας, ενώ έχει περάσει επίσης από τον Απόλλωνα, τον Άρη, τη Λαμία, τον Πανελευσινιακό, την Ερμιονίδα, τον Αιολικό, τον Αίαντα Σαλαμίνας, τον Βύζαντα Μεγάρων, την Αναγέννηση Άρτας και τον Παναιγιάλειο.  Βοηθός του κ. Σπανού είναι ο Πέτρος  Στοΐλας. Υπεύθυνοι για την εκγύμναση των ποδοσφαιριστών είναι οι: Θωμάς Γιαννιτόπουλος και Σωτήρης Βύνας, ενώ γυμναστής αποκατάστασης ο Παναγιώτης Τσιουμπρής. Τους τερματοφύλακες προπονεί ο Κώστας Τόσκας. Το πόστο του μασέρ κατέχει ο Γρηγόρης Ιωάννου και του φυσιοθεραπευτή ο Νίκος Νικολάου.
Φροντιστής είναι ο Δημήτρης Παπαδάς, συντηρητής γηπέδου ο Τάσος Μπαχλαβάς, υπεύθυνος επικοινωνίας ο Γιάννης Παπαδήμος και οδηγός του λεωφορείου ο Γιώργος Κομπότης. 


Τα φιλικά 


Οι Βοιωτοί θα αντιμετωπίσουν στη 1 Αυγούστου τον ΝΠΣ Βόλος και τον Πλατανιά στις 12/8. Ενδιάμεσα υπάρχει η πιθανότητα διεξαγωγής φιλικού με τα Τρίκαλα. Η πρώτη προπόνηση διεξήχθη στο γήπεδο της Χαιρώνειας στις 16 Ιουλίου, ενώ μετά την επιστροφή έχει προγραμματιστεί ματς με τον Πανιώνιο. 


Ανδρέας& Κώστας Κολοκυθάς
Ιδιοκτήτες της ΑΠΟ Λεβαδειακός ΠΑΕ είναι ο Ανδρέας Κολοκυθάς με 59,93% των μετοχών και ο Κωνσταντίνος Κολοκυθάς με 10,60. Η μεταβίβαση των μετοχών έγινε πριν από δυο χρόνια από τον επί σειρά μεγαλομέτοχο Γιάννη Κομπότη στον γαμπρό και ανιψιό του αντίστοιχα. Το διοικητικό συμβούλιο αποτελούν οι: Κωνσταντίνος Κολοκυθάς(Πρόεδρος), Ανδρέας Μασόνος(Α΄ Αντιπρόεδρος), Λάμπρος Μπαλόκας(Β΄ Αντιπρόεδρος), Δημήτρης Παντίσκος(Διευθύνων σύμβουλος), Γεώργιος Τσαμπής, Παναγιώτα Κυριαζή και Λουκάς Κουτριάρης(Μέλη).


























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος