Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Καλάθια ζωής από Sporting B.C. και Παρέα B.C. σε ένα εξαιρετικό ματς












Ένα ματς διαφορετικό από όλα τα άλλα προσέφεραν ο Sporting B.C. και η Παρέα B.C. Δυο από τις ιστορικότερες ομάδες των τουρνουά μπάσκετ σε συνεργασία με τον πολυνίκη Πρωτέα, τον Δήμο Καρπενησίου και τα σωματεία Γ.Σ. Άτλας και Π.Α.Κ. πραγματοποίησαν φιλανθρωπικό παιχνίδι, το οποίο διεξήχθη τη Δευτέρα 1 Ιουλίου και ώρα 19:30 στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου. Το γήπεδο γέμισε από κόσμο, με τους αθλητές να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στο παρκέ. Συμμετείχαν αρκετοί παίχτες εκτός Ευρυτανίας, καθώς και η «αφρόκρεμα» της τοπικής καλαθοσφαίρισης.
«Εμπνευστές» του φιλικού ήταν οι: Αλέξης Αρκουμάνης, Πάνος Καραγιάννης(Sporting B.C.) και Δημήτρης Κολλημένος(Παρέα B.C.). Το παιχνίδι αυτό θα γίνει θεσμός αρχές καλοκαιριού μετά τη λήξη των τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου, θα είναι πάντα φιλανθρωπικό με αθλητές εντός και εκτός Ευρυτανίας, θυμίζοντας ένα….all star game. Να τονιστεί πως η Παρεά αγωνίστηκε με φανέλες του «Αγώνα Ζωής», χορηγία του Προμηθέα Πάτρας και ο Sporting με μπλουζάκια της «Φλόγας». Τα έσοδα θα διατεθούν στους δυο αυτούς συλλόγους και σε άλλα φιλανθρωπικά ιδρύματα της πόλης. Για την ιστορία άτυποι νικητές αναδείχτηκαν οι «πορτοκαλί» μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, ενώ στα τρίποντα επικράτησε ο Ιάκωβος Μιλεντίγιεβιτς.

Γεμάτο το κλειστό
Ο κόσμος του Καρπενησίου αγκάλιασε την προσπάθεια και στήριξε την εκδήλωση. Οι κερκίδες του αθλητικού κέντρου γέμισαν με τον αγώνα να παρακολουθούν περίπου 250 με 300 άτομα.



Οι «αστέρες» του παρκέ
Συμμετείχαν αρκετοί αθλητές εκτός Ευρυτανίας και Εθνικών κατηγοριών, που τίμησαν με την παρουσία τους τον αγώνα και την πόλη του Καρπενησίου. Πρόκειται για τον δυο φορές πρωταθλητή Ευρώπη με την Εθνική Ιάκωβο Μιλεντίγιεβιτς του Ιωνικού Νικαίας, τον Χρήστο Μπαρούχα, πρώην αθλητή του Λέοντα Μεσολογγίου, τους ταλαντούχους Δημήτρη Παπανικολάου και Δημήτρη Μαντζούκα του Εσπέρου Λαμίας, τους Μιχάλη Λάππα(Κατάγεται από την Κρέντη) και Δήμο Σπυριδάκη των Εκπαιδευτηρίων Μπούκαλη, τον Άρη Παπαδάκη του Άρη Αμφίκλειας και τον Παναγιώτη Κυριαζή της Άλφα 93΄.








Άρτια οργάνωση
Οι διοργανωτές είχαν φροντίσει μέχρι και για την παραμικρή λεπτομέρεια, με το event να παίρνει με άριστα το 10....10 με τόνο. Dj, εκφωνητης, match programme, χυμοί, παρουσίαση ομάδων, βραβεύσεις, οργάνωση αποδυτηρίων ήταν μερικά από τα δείγματα της αγάπης και αφοσίωσης τους για τη διεξαγωγή του παιχνιδιού.

Ανταλλαγή αναμνηστικών
Πριν το ξεκίνημα του αγώνα οι δυο επικεφαλής των ομάδων αντάλλαξαν αναμνηστικά. Ο Αλέξης Αρκουμάνης του Sporting B.C. χάρισε στον Δημήτρη Κολλημένο της Παρέας B.C. μια εικόνα των τριών οσίων νεομαρτύρων και μια γλάστρα λουλουδιού . Ο τελευταίος ανταπέδωσε με ένα αναμνηστικό μπλουζάκι της ομάδας του και μια φωτογραφία του Dpg….Δημήτρη Γιαννακόπουλου, καθώς οι δυο αρχηγοί είναι γνωστοί για τα Παναθηναϊκά τους αισθήματα. 



MVP ο Στεφάνου-15 τρίποντα και 57 πόντοι
Εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε ο Αλέξανδρος Στεφάνου. Ο γκαρντ της XBA με θητεία στις ακαδημίες του Ολυμπιακού αγωνίστηκε με τον Sporting B.C. και «πυροβόλησε» 15 φορές από τα 6,75, σκοράροντας 57 πόντους όντας ο MVP του αγώνα. Πρόκειται για μια επίδοση που πρώτη φορά καταγράφεται σε αγώνα καλαθοσφαίρισης στην περιοχή της Ευρυτανίας(!)



Τζάμπολ από Μπουμπουρή-Μπαλωμένου
Ο Πρόεδρος του Άτλαντα Γιάννης Μπουμπουρής και η προπονήτρια της Π.Α.Κ. Κατερίνα Μπαλωμένου έκαναν μαζί το τζάμπολ του αγώνα ενώνοντας τις δυνάμεις τους για τον ιερό σκοπό του αγώνα.


Βραβεύσεις στο ημίχρονο
Κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου οι δυο ομάδες απένειμαν αναμνηστικές πλακέτες στον Δήμο Καρπενησίου, στην Π.Ε. Στερεάς Ελλάδας, στη Μητρόπολη Καρπενησίου, στον Γ.Σ. Άτλας και στην Π.Α.Κ. για τη γενικότερη προσφορά τους στον αθλητισμό και μη. Παράλληλα χαρίστηκε μια εικόνα της Παναγίας στους Ιάκωβο Μιλεντίγιεβιτς και Άρη Παπαδάκη, που έχουν υπάρξει αθλητές Α1΄.  Επιπρόσθετα η Παρεά B.C. βράβευσε τον Αγρινιώτη Παναγιώτη Κυριαζή για την προσφορά του στην ομάδα, αποτελώντας τον μακροβιότερο αθλητή εκτός νομού που αγωνίζεται στο τουρνουά του Δήμου Καρπενησίου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας Άρης Τασιός, ο Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης κ.α., που έκαναν και τις απονομές στην ανάπαυλα.















«Ματσάρα» με νικήτρια την Παρέα



Μετά από ένα καταπληκτικό ματς, το οποίο είχε διάρκεια 50΄ η Παρέα B.C. επικράτησε με 105-101 του Sporting B.C, κάνοντας την ανατροπή. Νικήτριες ήταν φυσικά και οι δυο ομάδες!!

Τα δεκάλεπτα:  17-26, 32-47, 58-55, 79-78, 105-101

Συνθέσεις Ομάδων

Παρέα B.C. (Άγγελος Σαμαντάς-Γιάννης Μπουμπουρής-Παναγιώτης Κολλημένος): Κυριαζής 3(1), Μιλεντίγιεβιτς 23(4), Σπυριδάκης 9, Κουτρομάνος 2, Μπόνιας 5, Λάππας 7, Μπαρούχας 6(1), Σαμαντάς 4, Κολλημένος Δ., Κατσαρός, Ζαραβέλης, Μαντζούκας 8(1), Παπανικολάου 22(1), Κόκκοτος, Νούλας 10(2), Μαντέκας 1, Λιάπης 6, Σβερώνης, Κουρλός 3(1), Καλύβας

Sporting B.C. (Αλέξης Αρκουμάνης-Κατερίνα Μπαλωμένου-Γιάννης Χαλκιάς): Σεριανάι 14(2), Τσολάκης, Χαλκιάς, Κακαβάς, Καμαρέτσος, Καραγιάννης, Κωστής 2, Στεφάνου 57(15), Γραμματίκας 4, Τσιώλης 3(1), Νιαβής 2, Χονδρός 2 , Αρκουμάνης Γ. 2, Αρκουμάνης Α., Τάσιος 3(1), Πιστιόλης, Παπαδάκης 16(4), Ντεγιάννης 2, Λέρης 5(1), Καραμπάς, Καραθάνος

Διαιτητές: Θανάσης Χουσιάδας-Δημήτρης Λερογιάννης-Θοδωρής Τάκης
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος-Γιάννης Χαντζόπουλος-Χρήστος Κοσμάς-Δημήτρης Κυλλής




Κέρδισε ο Μιλεντίγιεβιτς 


Κατά την ανάπαυλα του αγώνα πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός τριπόντων, με τον Ιάκωβο Μιλεντίεγιεβιτς να κερδίζει το νήμα τον Αλέξανδρο Στεφάνου. Συμμετείχαν 10 καλαθοσφαιριστές, ενώ δόθηκε η ευκαιρία της συμμετοχής και σε νεαρά παιδιά που δεν έπαιξαν στον αγώνα.

Οι επιδόσεις στα τρίποντα των 10 παιχτών:
Ιάκωβος Μιλεντίγιεβιτς: 6/10
Αλέξανδρος Στεφάνου: 5/10
Παναγιώτης Κυριαζής: 4/10
Παναγιώτης Καραγιάννης: 4/10
Γιώργος Ντότσικας: 4/10
Παναγιώτης Κατσαρός: 3/10
Θεοδόσης Κόκκοτος: 2/10
Κώστας Νιαβής: 2/10
Ευθύμης Γραμματίκας: 1/10
Γιώργος Κατσαρός: 0/10












Κλήρωση βιβλίου
Μετά από αρκετή αναζήτηση βρέθηκε η νικήτρια του βιβλίου προπονητικής του Tom Roiter «Επιθετικές διατάξεις και συστήματα στο μπάσκετ», χορηγία των εκδόσεων Sportbook.  «Τυχερό» ήταν τελικό το νούμερο 113.



Απονομές στο φινάλε
Ύστερα από τη λήξη του αγώνα πραγματοποιήθηκαν απονομές σε όλους τους εθελοντές, στη νικήτρια ομάδα, ενώ αναμνηστικό μετάλλιο δόθηκε και στα παιδιά που ταξίδεψαν εκτός Καρπενησίου, για να λάβουν μέρος στο ματς.
Τις απονομές έκανε η Δημοτική Σύμβουλος Καρπενησίου Βούλα Τσιτούρη-Κατσιάρη, ενώ προηγουμένως οι υπεύθυνοι διοργάνωσης Δημήτρης Κολλημένος και Αλέξης Αρκουμάνης απηύθυναν ευχαριστήριο λόγο προς τον κόσμο. Δεν έλειψαν φυσικά οι αναμνηστικές φωτογραφίες.










Ευχαριστήριο διοργανωτών
Οι διοργανωτές θέλουν να ευχαριστήσουν μέσα από την καρδιά τους όλους όσοι έδειξαν το κοινωνικό πρόσωπο, βρέθηκαν στο γήπεδο εθελοντικά, αλλά και όλους όσοι αγόρασαν το εισιτήριο των δυο ευρώ και δεν μπόρεσα να παρευρεθούν. Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στα παιδιά που συμμετείχαν και ειδικά σε αυτά που ταξίδεψαν εκτός Καρπενησίου με δικά τους έξοδα, για να δείξουν το κοινωνικό τους πρόσωπο.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους/στις:
- Ταξιάρχη Κουτρομάνο(Αντιδήμαρχο Δήμου Καρπενησίου) για τη δωρεάν παραχώρηση του αθλητικού κέντρου Καρπενησίου και δωρεάν μετακίνηση με λεωφορείο.
-Θανάση Χουσιάδα, Δημήτρη Λερογιάννη και Θοδωρή Τάκη για τη διαιτησία της συνάντησης.
-Θανάση Γιαννόπουλο, Χρήστο Κοσμά, Δημήτρη Κυλλή και Γιάννη Χαντζόπουλο για τη γραμματειακή υποστήριξη.
-Ηλία Τσώνη, ιδιοκτήτη του Stoxos Fm για την άψογη παρουσίαση του.
-Σπύρο Γαλάνη(Dj) για τις μουσικές του επιλογές και τη χρήση του προτζέκτορα.
-Γιάννη Σβερώνη, προϊστάμενο του ΕΚΑΒ Καρπενησίου για την ιατρική κάλυψη.
-Γιώργο Κατσαρό και Θεόδωρο Μπάρκα(Δημιουργική Ευρυτανίας) για την ηχητική κάλυψη και για την εκτύπωση εισιτηρίων, κυπέλλων και μεταλλίων.
-Sport Team(Κώστα Αλάσσα) και ΕΠΣ Ευρυτανίας(Γιώργο Παπαντζίμα) για την παροχή των μεταλλίων και κυπέλλων.
-Γ.Σ. Άτλας και Π.Α.Κ. για την αμέριστη στήριξη τους για τη διεξαγωγή του αγώνα.
-Προμηθέα Πάτρας, δευτεραθλητή της Basket League για τη χορήγηση των στολών της Παρέας B.C.
-Εταιρεία «Βίκος» για τη χορήγηση των εμφιαλωμένων νερών του παιχνιδιού.
-Jmc για την χορήγηση του προτζέκτορα.
-Sportobook και τον ιδιοκτήτη κ. Ηλία Τσιπτσέ για τη χορήγηση βιβλίου προπονητικής.
-Έσπερο Λαμίας και τους κ.κ. Αργύρη και Σοφογιάννη για την έμπρακτη στήριξη τους.
-Σεραφείμ Λερογιάννη (Υπεύθυνο του αθλητικού κέντρου) για τη βοήθεια του όλη την ημέρα του αγώνα.
-Υπεύθυνες των εισιτηρίων Φρόσω Γιαννοπούλου, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Αλίκη Ευαγγελοδήμου, Γιάννη Σέλελη και Θωμά Καραγιάννη.
-Χορηγούς επικοινωνίας «Evrytania Sport», «Ευρυτανικά Νέα», «Ευρυτανικό Παλμό», «Star Κεντρικής Ελλάδας», «Stoxos Fm», «Ράδιο Καρπενήσι» και τον youtuber Πάνο Καραγιάννη με την εκπομπή «Συμβαίνει Τώρα» και τους: Δημήτρη Κοκοτίνη(Εκτύπωση και αφισών), Γιώργο Ζαλοκώστα, Στέλιο Κοντοκώστα, Αλέξη Μαυρογόνατο Γιάννη Κολλημένο για τις φωτογραφίες και τα video.



Τα έσοδα 



Τα έσοδα θα διατεθούν στον «Αγώνα Ζωής», στη «Φλόγα», καθώς και σε άλλα φιλανθρωπικά ιδρύματα της πόλης, τα οποία θα ανακοινωθούν στις επόμενες ημέρες, καθώς και το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε και ο τρόπος διανομής του. Μάλιστα η Πρόεδρος του πρώτου συλλόγου Ανθή Μουλιανίτη-Κοντοκώστα προσέφερε από ένα βραχιολάκι σε όλους και απεύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό στο ξεκίνημα του αγώνα, καθώς και ο εκπρόσωπος της «Φλόγας» Δημήτρης Φαρμάκης.






























































Ρεπορτάζ : Παναγιώτης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Δημήτρης Κοκοτίνης, Γιάννης Κολλημένος