Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

Αναγεννημένος για την επιστροφή ο ΠΑΣ Γιάννινα

Μια ακόμη προετοιμασία πραγματοποιεί στο Καρπενήσι ο ΠΑΣ Γιάννινα, που προτίμησε το αγαπημένο του Avaris από τις 22 Ιουλίου έως τις 1 Αυγούστου. Οι Ηπειρώτες υποβιβάστηκαν από τη Super League μετά από οκτώ χρόνια παρουσίας και τη νέα περίοδο θα συμμετάσχουν στη Super League 2, στοχεύοντας στην επιστροφή τους στη μεγάλη κατηγορία. Προπονούνται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου.  Νέος προπονητής των «κυανόλευκων» είναι ο Αργύρης Γιαννίκης με πολύ καλό βιογραφικό στα Γερμανικά γήπεδα. Οι Γιαννιώτες ξεκίνησαν πριν λίγες ημέρες προετοιμασία και δεν θα δώσουν κάποιο φιλικό ματς στην Ευρυτανική πρωτεύουσα.  Έχουν γυρίσει σελίδα και το ρόστερ τους είναι αρκετά ανανεωμένο. 
Ο Π.Α.Σ. Γιάννινα  είναι ελληνικό επαγγελματικό ποδοσφαιρικό σωματείο, το οποίο αγωνίζεται στη Σούπερ Λίγκα 2. Αποτελεί τμήμα του ιδρυτικού αθλητικού σωματείου Π.Α.Σ. Γιάννινα, το οποίο ιδρύθηκε στις 8 Ιουλίου 1966, έπειτα από συγχώνευση δυο τοπικών ομάδων των Ιωαννίνων, του Α.Ο. Ιωαννίνων (προερχόμενος από συγχώνευση του «Ατρόμητου» και του «Ολυμπιακού» το 1962) και του Π.Α.Σ. Αβέρωφ .
Χαρακτηριστικό του ΠΑΣ είναι η συμμετοχή σε αγώνες μπαράζ, στα οποία έχει μετάσχει αρκετές φορές, με θριαμβευτικά αλλά συνηθέστερα οδυνηρά αποτελέσματα. Στα πρώτα συγκαταλέγεται αυτό της Νέας Φιλαδέλφειας, ενώ στα δεύτερα αυτά της Λάρισας, του 1989, της Ρόδου και του Πύργου.
Ο ΠΑΣ είναι κυρίως γνωστός για τους πιστούς φιλάθλους του, την ιστορικά δυνατή έδρα του, καθώς και την εξαιρετική ομάδα της δεκαετίας του ’70, που της αποδόθηκε και το προσωνύμιο Άγιαξ της Ηπείρου και από τότε η ονομασία αυτή ακολουθεί την ομάδα. Έδρα του είναι το Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων "Οι Ζωσιμάδες" και μεγαλομέτοχος-Πρόεδρος του συλλόγου ο Γιώργος Χριστοβασίλης.

Έβδομη συνεχόμενη προετοιμασία
Οι Γιαννιώτες προπονούνται στο Καρπενήσι, διαμένοντας στο Avaris για 7η συνεχόμενη χρονιά. Την αποστολή αποτελούν οι εξής ποδοσφαιριστές: Σκόνδρας, Μπουκουβάλας, Νικολιάς, Κριζμάν, Περιστερίδης, Πάντελιτς, Αποστολόπουλος, Ζιούλης, Λεό, Καρτάλης. Πανουργιάς, Γιαννίκογλου, Νάουμετς, Ράντοβατς, Ζώγκος, Οικονομόπουλος, Παπαδόπουλος, Πήλιος, Βασιλάκης, Γώγος, Λιάσος, Βενετικίδης, Γροσδάνης, Λώλης, Ξύδας, Ελευθεριάδης, Σιόντης και Παμλίδης. Δεν συμμετέχει ο τραυματίας Σεργκελασβίλι(Φωτογραφία) και ο Κολομβιανός Κάστρο. Οι Σπύρος Βασιλάκης(19, αμυντικός) Φώτης Λώλης(19, επιθετικός) και Παύλος Γροσδάνης(17, μέσος) προέρχονται από τα τμήματα υποδομής και αναμένεται να γίνουν επαγγελματίες. Αρχηγός αποστολής είναι για ακόμη μια φορά ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος Δημήτρης Νιαρχάκος.


Το πάρε-δώσε





Ήρθαν
Σεραφείμ Γιαννίκογλου, τερματοφύλακας, 26 ετών από την ΑΕΚ 
Άγγελος Ζιούλης, αμυντικός, 24 ετών από τον ΑΟΧ/Κισσαμικός 
Παντελής Πανουργίας, αμυντικός, 21 ετών από την Τσβόλε(Κ21)
Αντώνης Οικονομόπουλος, αμυντικός, 21 ετών από τον Απόλλωνα Σμύρνης
Αλέξανδρος Καρτάλης, μέσος, 24 ετών από την Γκρόιτερ Φίρτ
Χρήστος Ελευθεριάδης, μεσοεπιθετικός, 27 ετών από την Παναχαΐκή
Σαμίρ Ράντοβατς, Βοσνία, μέσος, 23 ετών από την Ολιμπίκ Σαράγιεβο 

Έφυγαν
Γιώργος Παπαϊωάννου, τερματοφύλακας, 21 ετών
Νεόφυτος Μιχαήλ, Κύπρος, τερματοφύλακας, 25 ετών  
Μάρκος Βελλίδης, τερματοφύλακας, 32 ετών 
Στέφανος Ευαγγέλου, αμυντικός, 21 ετών 
Γιάννης Κάργας, αμυντικός, 24 ετών 
Αλέξης Μιχαήλ, αμυντικός, 32 ετών 
Άντι Λίλα, Αλβανία, μέσος, 33 ετών 
Θεμιστοκλής Τζημόπουλος, μέσος, 34 ετών 
Ενές Ντόλοβατς, Σερβία, μέσος, 20 ετών
Ιγκόρ Φελίπε Βιντάλ, Βραζιλία, μέσος, 22 ετών
Ευριπίδης Γιάκος, επιθετικός, 28 ετών 
Στέφανος Αθανασιάδης, επιθετικός, 30 ετών  
Δημήτρης Μάνος, επιθετικός, 24 ετών 
*Κατά τη διάρκεια της περιόδου είχαν αποχωρήσει οι: Μίτε Τσικάρσκι(ΠΓΔΜ, Αμυντικός, 26 ετών), Άλεξ Κακούμπα(Ουγκάντα, αμυντικός, 28 ετών), Όρεστ Κούζικ(Ουκρανία, μέσος, 24 ετών, παραχωρήθηκε εκ νέου δανεικός), Γιάννης Λουκίνας(Επιθετικός, 27 ετών), Γιάννης Μυστακίδης(Επιθετικός, 24 ετών).

Συνεχίζουν
Κώστας Περιστερίδης, τερματοφύλακας, 28 ετών 
Θοδωρής Βενετικίδης, τερματοφύλακας, 18 ετών
Απόστολος Σκόνδρας, αμυντικός, 30 ετών 
Γιώργος Γώγος, αμυντικός, 18 ετών 
Αλέξανδρος Αποστολόπουλος, αμυντικός, 27 ετών 
Βασίλης Ζώγκος, αμυντικός, 19 ετών (Επέστρεψε από δανεισμό στην Ιταλική Αλεσάντρια Κάλτσιο)
Μιχάλης Μπουκουβάλας, αμυντικός, 31 ετών
Λάσα Σεργκελασβίλι, Γεωργία, μέσος, 27 ετών 
Κώστας Παπαδόπουλος, μέσος, 18 ετών 
Άγγελος Λιάσος, μέσος, 19 ετών 
Αλέξανδρος Νικολιάς, μέσος, 25 ετών 
*Φάμπρι Κάστρο, Κολομβία, μέσος, 27 ετών 
Στέφανος Σιόντης, μέσος, 31 ετών 
Γιώργος Παμλίδης, επιθετικός, 25 ετών 
Γιώργος Ξύδας, επιθετικός, 22 ετών 
Λεό Μπατίστ, Γαλλία, επιθετικός, 23 ετών 
Βλάντισλαβ Νάουμετς, Ουκρανία, επιθετικός, 20 ετών 
Ντούσαν Πάντελιτς, Σερβία, επιθετικός, 26 ετών 
Σταύρος Πήλιος, επιθετικός, 18 ετών 
Σάντι Κριζμάν, Κροατία, επιθετικός, 29 ετών 
*Ο Κάστρο βρίσκεται σε διαδικασία αποχώρησης.

Νέος τεχνικός ο ικανότατος Γιαννίκης
Την ομάδα ανέλαβε ο 39χρονος Αργύρης Γιαννίκης(Φωτογραφία), γεννημένος στη Νυρεμβέργη, που εργάζεται για πρώτη φορά σε Ηλληνικό σύλλογο. Έχει περάσει από τις εξής ομάδες: Καρλσρούη, Ίνγκολσταντ, Έσσεν και Άαλεν. Πρόκειται για τεχνικό με το του υψηλότερο δίπλωμα της προπονητικής στη Γερμανία, ενώ από τα χέρια του πέρασαν μεταξύ άλλων οι Τσαλχάνογλου (Μίλαν),Γκρίφο (μεταγραφή 10 εκατ. ευρώ στη Γκλάντμπαχ) και Μαξ (διεθνής της Άουγκσμπουργκ).
Το ανανεωμένο επιτελείο συμπληρώνουν οι: Νίκος Μπαδήμας(Βοηθός προπονητή), Σπύρος Χριστόπουλος(Προπονητής φυσικής κατάστασης) και Γιάννης Ντουρουντός(Προπονητής φυσικής κατάστασης). Γιατροί του "Άγιαξ της Ηπείρου" είναι οι: Σταύρος Ριστάνης και Σπύρος Γκανιάτσας, ενώ ο Φίλιππος Σκόρδας έχει το πόστο του φυσιοθεραπευτή-αθλητικού αποκαταστάτη, έχοντας ως συνεργάτες τους: Μάριο Λάμπρο, Στέφανο Καρβούνη, Χαράλαμπο Τσόδουλο και Στέφανο Φίλο.  Επί σειρά ετών διευθυντής ποδοσφαιρικού τμήματος είναι ο Δημήτρης Νιαρχάκος. Λευτέρης Βασιλείου και Κώστας Παναγιώτου έχουν τον ρόλο του φροντιστή, ενώ οδηγός του λεωφορείου είναι ο Κώστας Τσινάβος. 



Υποβιβασμός του ΠΑΣ
Οι Ηπειρώτες μετά από 8 συνεχόμενα χρόνια υποβιβάστηκαν από τη Super League. Υπό τις οδηγίες του αξιόλογου Γιάννη Πετράκη μετά από αρκετές και καλές πορείες με τον Κρητικό τεχνικό τερμάτισαν στην 14η θέση με 27 βαθμούς(7 νίκες-6 ισοπαλίες-17 ήττες και τέρματα 19-38). Ο Σάντι Κριζμάν ήταν ο πρώτος σκόρερ με 4 τέρματα, ενώ ο Αλέξανδρος Νικολιάς συμμετείχε σε 28 ματς. Πλέον θα αγωνίζονται στη Super League 2, στην οποία μετέχουν 12 ομάδες. 



Καινούργια σελίδα


Η πρώτη προπόνηση διεξήχθη στο στάδιο των Ζωσιμάδων την Τετάρτη 17 Ιουλίου υπό το βλέμμα 700 περίπου φιλάθλων, που έδωσαν σύνθημα επιστροφής στον αναγεννημένο "Άγιαξ της Ηπείρου". Οι προπονήσεις συνεχίστηκαν στο ΠΕΑΚΙ και κάποιες φορές στο Στάδιο.  Δεν έχει προγραμματιστεί κάποιο φιλικό στο Καρπενήσι, ενώ τον Αύγουστο έχουν "κλειστεί' φιλικά εντός και εκτός έδρας με Λάρισα και Παναιτωλικό.


Ο Ευρυτάνας Μπουκουβάλας


Από τον Τριπόταμο Ευρυτανίας κατάγεται ο μπακ των Ιωαννίνων Μιχάλης Μπουκουβάλας(Φωτογραφία). Ο 31χρονος έχει αγωνιστεί στον Παναιτωλικό, στη Λάρισα, στα Τρίκαλα, στην Κέρκυρα και στον Ηρακλή. Είναι μέλος του ΠΑΣ από το 2016. 

Μεγαλομέτοχος ο Χριστοβασίλης


Διοικητικός ηγέτης του ΠΑΣ από το 2008 είναι ο Γιώργος Χριστοβασίλης(Φωτογραφία). Επί των ημερών του η ομάδα έφτασε να συμμετάσχει το 2016 και στο Europa League. Το συμβούλιο συμπληρώνουν οι: Κώστας Χρήστος(Αντιπρόεδρος), Κωνσταντίνος Μπέλλος, Γιώργος Ιωάννου(Μέλη) και Γιώργος Οικονόμου(Εκπρόσωπος ερασιτέχνη). Τον ρόλο του Γενικού Γραμματέα έχει ο Αλέκος Πότσης. Υπόλοιπα στελέχη της ομάδας είναι οι: Ανδρέας Πότσης(Υπεύθυνος διαχείρισης εισιτηρίων), Ειρήνη Τέτσιου(Γραμματειακή υποστήριξη), Κώστας Πεδιαδιτάκης(Υπεύθυνος επικοινωνίας), Ηλίας Μύταρης(Υπεύθυνος τεχνικών υποδομών) και Φώντας Βρόσγος(Υπεύθυνος ασφαλείας)































Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος