Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Γιώργος Πανόπουλος: «Θα ήταν μεγάλη χαρά να μπορούσα να παλέψω για τον τόπο μου και να οδηγήσω μια ομάδα σε κάτι καλό»

Ένας από τους ελπιδοφόρους Ευρυτάνες προπονητές εκτός νομού είναι ο Γιώργος Πανόπουλος, με θητεία στην Α΄ και στη Β΄ Εθνική γυναικών μεταξύ άλλων. Ο νεαρός coach παραχώρησε συνέντευξη εφ όλης της ύλης στο Evrytania Sport, έχοντας ήδη αρκετές επιτυχίες στο ενεργητικό του. Τη φετινή περίοδο προπόνησε την ομάδα γυναικών της Αθηναϊκής Αγίου Δημητρίου και το αντίστοιχο συγκρότημα Futsal, που έφτασαν αμφότερες στη 2η θέση των πρωταθλημάτων τους. Ο κ. Πανόπουλος αναφέρεται στη φετινή παρουσία της ομάδας του, στη λήξη της συνεργασίας του με τον σύλλογο και στα επόμενα ποδοσφαιρικά του πλάνα. Αισθάνεται ιδιαίτερα περήφανος για τα όσα έδωσαν οι παίχτριες του. Παράλληλα έγινε συζήτηση για το γυναικείο ποδόσφαιρο, τα ταλέντα που υπάρχουν από την Ευρυτανία, το επίπεδο της Α΄ Ευρυτανίας και την νέα προσπάθεια της Ποταμιάς στη Γ΄ Εθνική. Τέλος δηλώνει ανοιχτός στο ενδεχόμενος επιστροφής στο Καρπενήσι ως προπονητής, ώστε να προσφέρει στον τόπο του σε αυτό το κομμάτι.

Ο Γιώργος Πανόπουλος γεννήθηκε στις 27/8/1985, καταγόμενος από τις Κορυσχάδες. Ξεκίνησε τα προηγούμενα χρόνια την προπονητική του καριέρα, καθοδηγώντας την ομάδα του Ποσειδώνα Γλυφάδας και τα τμήματα υποδομής, που ανήκει στην ΕΠΣ Αθηνών. Συνέχισε τα τελευταία χρόνια στην Α΄ Εθνική γυναικών με την Α.Ε. Γλυφάδας(Ομάδα της Κατερίνας Λάππα από την Κρέντη) και τη Β΄ Εθνική γυναικών(3ος Όμιλος) με την Αθηναϊκή Αγίου Δημητρίου. Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε για αρκετά χρόνια στα γήπεδα της Αθήνας, ενώ τη σαιζόν 2012-2013 έπαιξε και στην Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας με τη φανέλα των Αγράφων, παίρνοντας μεταγραφή από την Τερψιθέα. Το τελευταίο του δελτίο βρίσκεται στην ομάδα της Νέας Σμύρνης. Τέλος να αναφερθεί πως ο αδερφός του Γιάννης αγωνίζεται στο τμήμα μπάσκετ του πρωταθλητή της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ Άτλαντα.

 Η συνέντευξη είναι η ακόλουθη:
Evrytania Sport: Γιώργο θα θέλαμε πρώτα από όλα να μας μιλήσεις για την πρόσφατη παρουσία σου στην Αθηναϊκή Αγίου Δημητρίου.
Γιώργος Πανόπουλος: «:H συνεργασία με την Αθηναϊκή ξεκίνησε την μεταβατική περίοδο της σαιζόν 17-18, που η ομάδα δεν κατάφερε να πάρει την άνοδο σε λεπτομέρειες με προπονητή τον κ. Χριστόπουλο, που θέλω να του πω δημόσια ένα μπράβο για την δουλειά και την πορεία της ομάδας υπό την καθοδήγηση του!. Έτσι και για την επόμενη χρονιά στόχος ήταν ο πρωταθλητισμός, με υγεία και ηρεμία πάνω απ όλα και χωρίς πολλά λόγια. Δουλέψαμε πολύ και πολλά, περνώντας την δική μου φιλοσοφία. Η ομάδα αγωνίστηκε στον δυσκολότερο όμιλο που θα μπορούσε να τύχει στην Β΄ Εθνική. Η πορεία μας με αφήνει ικανοποιημένο αλλά και με μια μικρή πικρία γιατί φτάσαμε κοντά στον προσωπικό κρυφό μου στόχο και δεν το καταφέραμε, αφού στο ποδόσφαιρο θέλεις και την τύχη μαζί σου κι εμάς οι τραυματισμοί σε θέσεις κλειδιά μας στάθηκαν εμπόδιο. Σίγουρα όμως κοιτάζοντας πίσω αισθάνομαι περήφανος για τα κορίτσια και όλα όσα έδωσαν. Εκτός της δουλειάς και της πίστης στο πλάνο μας το σημαντικότερο ήταν και πάντα είναι το κλίμα στα αποδυτήρια όπου εκεί δίνω τεράστια βάση. Καταφέραμε να έχουμε ένα καταπληκτικό κλίμα μεταξύ μας δίνοντας συμμετοχή σε όλο το ροστερ αλλά και βάζοντας κορίτσια από την ομάδα νεανίδων όπου άρπαξαν ευκαιρίες, άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις και για 1η φορά είχαμε την χαρά να βλέπουμε στα εθνικά κλιμάκια δικά μας κορίτσια!»

Evrytania Sport: Μετά τη λήξη της Β΄ Εθνικής προπόνησες και την ομάδα Futsal.
Γιώργος Πανόπουλος: «:Για 1η φορά ξεκίνησε το 1ο πρωτάθλημα futsal(5Χ5) που πήραμε μέρος στηρίζοντας κορίτσια από το υπάρχον ρόστερ. Στόχος ήταν μια καλή πορεία, να το παλέψουμε με αξιοπρέπεια και όπου μας έβγαζε. Παίξαμε ωραίο ποδόσφαιρο αφήνοντας άριστες εντυπώσεις παντού και καταφέραμε να φτάσουμε στον τελικό που ήρθαμε αντιμέτωποι με την ΑΕΚ που είχε ένα αξιόλογο και έμπειρο ρόστερ, με ποιότητα κάνοντας το έργο μας δύσκολο. Εμείς τους κοιτάξαμε στα μάτια, δεν μας φόβισε τίποτα και παίζοντας στα ίσα πήγαμε το ματς στα πέναλτι. Δυστυχώς η εξαιρετική γκολκίπερ των αντιπάλων μας στέρησε τον τίτλο μαζί με την τύχη. Ήταν ένα γεμάτο παιχνίδι με νεύρα, αποβολές, ωραίο ποδόσφαιρο και δύναμη. Ίσως και κάπου μας αδίκησαν αλλά αυτά δεν είναι για εμάς τους προπονητές. Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για την νίκη και τον τίτλο!»

Evrytania Sport: Παρά την πολύ καλή παρουσία μάθαμε πως η συνεργασία σου δεν θα συνεχιστεί με την ομάδα.
Γιώργος Πανόπουλος: «Ο τελικός με την ΑΕΚ ήταν για εμένα και η τελευταία μου παρουσία στον πάγκο της ομάδας. Είχα ήδη αποφασίσει μέρες πριν μετά τον τελικό να αποχωρήσω και προετοίμαζα τις παίχτριες μου γι αυτό. Σε συναντήσεις με την διοίκηση δεν μπορέσαμε ποτέ να βρούμε κοινό στόχο και κατάλαβα πως ο κύκλος κλείνει οπότε λύθηκε η συνεργασία. Θέλω να ευχαριστήσω τον συνεργάτη μου Σταύρο Τσιαλλα, που ήταν δίπλα μου όλο αυτό τον καιρό, κάνοντας σπουδαία δουλειά με τις τερματοφύλακες, αλλά και βοηθώντας με να φτιάξουμε αυτό το υπέροχο κλίμα που υπήρχε στην ομάδα! Τέλος ένα τεράστιο ευχαριστώ στα κορίτσια μου, τις παίχτριες μου για όλα όσα έκαναν, θυσίασαν και πάλεψαν μαζί μου, μα πάνω απ όλα που πίστεψαν σ εμένα! Εύχομαι τα καλύτερα στις ζωές τους, είμαι δίπλα τους πάντα και να έχουν υγεία πάνω απ΄ όλα!»

Evrytania Sport: Μια γενικότερη τοποθέτηση σου θα θέλαμε για το γυναικείο ποδόσφαιρο.
Γιώργος Πανόπουλος: «Το γυναικείο ποδόσφαιρο σε παγκόσμιο επίπεδο έχει κάνει άλματα. Έχει ανέβει πολύ και έχει γίνει πλέον επαγγελματικό όπως στους άντρες. Δυστυχώς όμως στη χώρα μας όπως όλα, έτσι κι αυτό έχει μείνει πίσω και είναι εντελώς ερασιτεχνικό. Αυτό σιγά-σιγά οδηγεί το ταλέντο και όσες έχουν φιλοδοξία η όνειρο να ψάχνουν το εξωτερικό όπου έχει ανοίξει η πόρτα πλέον και φεύγουν πολλά κορίτσια. Αυτό σε εθνικό επίπεδο θα μας βοηθήσει σίγουρα, αλλά στο εγχώριο πρωτάθλημα δυστυχώς όχι. Γίνονται κάποιες προσπάθειες αναβάθμισης κι εδώ όμως δεν είναι τέτοιες έτσι ώστε να δούμε μεγάλες αλλαγές. Αρκούμαστε στον ρομαντισμό και στην αγάπη ορισμένων παραγόντων για να επιβιώνει και να υπάρχει.»

Evrytania Sport:  Πρόσφατα προπονήθηκε και στο Καρπενήσι το κλιμάκιο της Εθνικής κάτω των 14 με συμμετοχή παιχτριών σου.
Γιώργος Πανόπουλος: «Στην Εθνική να αναφέρω που έκανε το πρόσφατο καμπ Κ14 στο Καρπενήσι είχα δυο δικές μου παίχτριες, τη Ματίνα Νταρζάνου, που κατέληξε να είναι βασικότατη στις γυναίκες και να κάνει μάλιστα και τη διαφορά. Θέλω να σταθώ σε αυτή, που πραγματικά με την κατάλληλη βοήθεια στα επόμενα 2-3 χρόνια η Ελλάδα θα φαίνεται πολύ μικρή για αυτή. Μπορεί να παίξει παντού, ακόμη και τερματοφύλακας, σέντερ φορ, αμυντικό χαφ, είναι ένα ταλέντο, που αντιλαμβάνεται το ποδόσφαιρο, δούλεψε πάρα πολύ φέτος, εξελίχτηκε, έφτασε στην Εθνική, η κανονική της θέση είναι αμυντικό χαφ. Η άλλη κοπέλα, η Άσπα Τσούνη, όταν πήγα στην ομάδα ήταν τερματοφύλακας. Της έβγαλα τα γάντια και την έβαλα να παίξει μέσα. Η θέση που πιστεύω ότι της ταιριάζει και μπορεί να κάνει και μάλιστα πολύ λαμπρή καριέρα, αν ασχοληθεί με αυτό είναι στόπερ. Μάλιστα ως λίμπερο και ως στόπερ είναι φοβερή, έξυπνη, γρήγορη, ποιοτική, διαβάζει το παιχνίδι, είναι πολύ καλή με την μπάλα, ξέρει να προωθήσει το παιχνίδι από πίσω ήρεμα, με σωστή μεταβίβαση. Το μέλλον της ανήκει.»

Evrytania Sport: Υπάρχουν και κάποια κορίτσια από τον νομό μας που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα γυναικών.
Γιώργος Πανόπουλος: «Στο γυναικείο χώρο υπάρχουν και κάποια κορίτσια από τα μέρη μας όπως η Λάππα, η Καρέτσου και η Οικονόμου που ξεκινάει τώρα. Η Λάππα είναι μια δική μου επιλογή και πρωτοβουλία να την πάω στην Αθήνα κατόπιν συνεννόησης με την οικογένειά της μετά από ένα τουρνουά που την είχα δει να παίζει με αγόρια και ξεχώριζε. Αγωνίζεται στην Γλυφάδα, την εμπιστεύθηκα στον πρόεδρο της ομάδας όπου υπήρχε και βοήθεια να κάνει και σπουδές παράλληλα, είμαι δίπλα της και είναι σε καλά χέρια καθώς την έχουν αγαπήσει όλοι! Η Καρετσου είναι ένα αξιόλογο στόπερ στον χώρο και μάλιστα ήρθαμε αντιμέτωποι στον τελικό του Futsal. Για την Οικονόμου μαθαίνω τα καλύτερα, όμως πρέπει να πάει κάπου να έχει προπονήσεις στα πόδια της, να δουλέψει για να μπορέσει να εξελίξει το ταλέντο της.»

Evrytania Sport: Θέλουμε τη γνώμη σου για το ποδόσφαιρο της Ευρυτανίας, από το οποίο έχεις περάσει . Θα επέστρεφες σε αυτό;
Γιώργος Πανόπουλος: «Θα ήταν μεγάλη χαρά να μπορούσα να παλέψω για τον τόπο μου και να οδηγήσω μια ομάδα σε κάτι καλό. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή να υπερασπίζεσαι τον τόπο σου και να κάνεις του ανθρώπους σου περήφανους. Φυσικά και θα το σκεφτόμουν, αν αυτό ήταν κάτι το οποίο με αντιπροσωπεύει και να έχει ένα πρότζεκτ που θέλω να το υλοποιήσω.  Από το Ευρυτανικό ποδόσφαιρο έκανα ένα πέρασμα ως παίχτης και έχω την εμπειρία να το γνωρίζω, πως λειτουργεί και τι υπάρχει. Πάντα κρατάω τα όμορφα στη ζωή μου, έκανα πολλούς και καλούς φίλους που πλέον κάθε φορά που έρχομαι τους απολαμβάνω και αυτό είναι το σημαντικότερο. Υπάρχουν πολλά ταλέντα όμως χρειάζεται δουλειά, σε πολλά όπως και στη νοοτροπία για να μπορέσεις να εξελιχθείς και να προχωρήσεις. Ένα παιδί που είχα διακρίνει από όταν ήταν ακόμη στο τοπικό είναι ο Παναγιώτης ο Λιαγκας και το ξέρεις, τον είχα δει και είπα αυτό το παιδί έχει όλα τα φόντα να παίξει ψηλά. Το κατάφερε όμως τώρα θέλει πιο πολύ δουλειά και επιμονή και πιστεύω θα πάει ακόμη ψηλότερα! Μακάρι να δούμε κι άλλα παιδιά και ανθρώπους του τόπου μας να προοδεύουν και να ξεχωρίζουν είναι τεράστια χαρά!»

Evrytania Sport: Φέτος στη Γ΄ Εθνική θα συμμετάσχει η ομάδα της Ποταμιάς.
Γιώργος Πανόπουλος: «Ξέρω ότι φέτος πρωταθλήτρια στέφθηκε η Ποταμιά και έχω μάθει ότι θα κατέβει στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, πράγμα που το θεωρώ σωστό! Νομίζω πως το μυστικό είναι ότι έχουν μπει νέα παιδιά στην ομάδα διοικητικά, που την αγαπούν και προσπαθούν. Έτσι πρέπει να κάνουν και στη νέα πρόκληση, να προσπαθήσουν, να το παλέψουν με αξιοπρέπεια και κανένας δεν θα τους πει τίποτα, ίσα-ίσα είναι αξιέπαινο γιατί για όσους δεν ξέρουν υπάρχουν πολλά έξοδα για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις οπότε μπράβο στα παιδιά και καλώ όλο τον κόσμο να στηρίξει αυτή την προσπάθεια που κάνουν με παρουσία στο γήπεδο! Καλή πορεία να έχουν και υγεία!»

Evrytania Sport: Τέλος, δεν θα παραλείψουμε να σε ρωτήσουμε για τα επόμενα σου ποδοσφαιρικά πλάνα.
Γιώργος Πανόπουλος: «Εδώ και καιρό συζητάω με ομάδες που έχουν δείξει ενδιαφέρον συνεργασίας και τις ευχαριστώ πολύ όλες για την τιμή. Έχω καταλήξει σε κάτι που το θεωρώ ενδιαφέρον και μου αρέσει, καθώς θέλω κάθε βήμα να είναι σωστό και όχι βιαστικό.»







Συνέντευξη: Δημήτρης Κολλημένος