Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Μεγάλη μεταγραφή στον Ολυμπιακό για τη Ξανθή Τσιούνη














Το επόμενο μεγάλο μπασκετικό «άλμα» για τη Ξανθή Τσιούνη από το Καρπενήσι είναι γεγονός. Πλέον αποτελεί και επίσημα μέλος της ομάδας νεανίδων του νταμπλούχου Ελλάδος Ολυμπιακού Πειραιώς, με τη μεταγραφή της να αποτελεί επιβράβευση της σκληρής δουλειάς και του ταλέντου της.
Αυτές τις ημέρες συμμετέχει σε ένα μπασκετικό καμπ της ακαδημίας νεανίδων-κορασίδων, που διεξάγεται υπό τις οδηγίες του προπονητή των γυναικών Γιώργου Παντελάκη, της επικεφαλής των τμημάτων υποδομής Μάρθας Αργυρίου, αλλά και την πολύτιμη βοήθεια της πλέι μέικερ της Εθνικής και του Ολυμπιακού Αγγελικής Νικολοπούλου, καθώς και της Αφροδίτης Κοσμά και Μαρίας Αυτζή, αθλητριών των γυναικών.  Η προετοιμασία των νεανίδων θα αρχίσει στις 22 Αυγούστου υπό τις οδηγίες της κ. Αργυρίου. Προηγουμένως η Τσιούνη, που είναι γεννημένη το 2002 έκανε προπονήσεις με την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης Εθνική κωφών γυναικών της Αθηνάς Ζέρβα, ξεχωρίζοντας με την παρουσία της.
Η νεαρή αθλήτρια έκανε τα πρώτα της «βήματα» στο Καρπενήσι στις ακαδημίες καλαθοσφαίρισης του Άτλαντα, συμμετέχοντας στις προπονήσεις των αγοριών με την αμέριστη βοήθεια των προπονητών της. Συνέχισε στην Ολύμπια Λάρισας, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα νεανίδων της Θεσσαλίας, συμμετείχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και πήρε και παραστάσεις στην Α2΄ με τη γυναικεία ομάδα υπό τις οδηγίες του Πάρη Λότφι. Πολλά συγχαρητήρια στη Ξανθή και της ευχόμαστε να φτάσει μια μέρα και στην Εθνική!.