Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Η νέα ποδοσφαιρική δύναμη του Ελληνικού ποδοσφαίρου ΠΑΣ Λαμία

Το μόνιμο μέρος προετοιμασίας του ΠΑΣ Λαμία αποτελεί το γειτονικό του Καρπενήσι. Οι Φθιωτοί βρίσκονται από τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στην πόλη μας και θα παραμείνουν έως τις 27/7, έχοντας επιλέξει το Montana. Οι προπονήσεις τους πραγματοποιούνται στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου, ενώ έχουν «κλειστεί» τέσσερα φιλικά το προσεχές διάστημα, δυο στο Καρπενήσι με μικτή Ευρυτανίας και ΝΠΣ Βόλος και δυο στη Λαμία με την ΑΕΚ και τη Λάρισα.
Ο Μάκης Χάβος οδήγησε την ομάδα σε μια εντυπωσιακή χρονιά, φτάνοντας στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Super League και στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος, αποκλείοντας Παναθηναϊκό(Αποτελεί και τον πρώτο αντίπαλο της ομάδας στο επόμενο πρωτάθλημα) και Ολυμπιακό. Οι «κυανόλευκοι» διένυσαν την καλύτερη σαιζόν της ιστορίας τους και φιλοδοξούν να συνεχίσουν να βρίσκονται σε υψηλές θέσεις και παίζοντας καλό ποδόσφαιρο. Το ρόστερ τους ωστόσο θα είναι αρκετά ανανεωμένο, καθώς υπήρξαν αρκετές αποχωρήσεις βασικών στελεχών.
Ο Π.Α.Σ. Λαμία 1964 αποτελεί αθλητικό σωματείο που δραστηριοποιείται στο άθλημα του ποδοσφαίρου και εδρεύει στην πόλη της Λαμίας του Νομού Φθιώτιδας. Η ομάδα της Λαμίας έχει πολυετή παρουσία στις κατηγορίες της Β΄ και της Γ΄ Εθνικής και είναι η κύρια εκπρόσωπος της Φθιώτιδας γενικότερα στις μεγάλες κατηγορίες.
Από την περίοδο 2014-15 ο σύλλογος μετέχει στις επαγγελματικές κατηγορίες της χώρας, με επίσημη επωνυμία Π.Α.Σ. Λαμία 1964 ΠΑΕ. Οι ποδοσφαιριστές (και όχι μόνο) της ομάδος αποκαλούνται «κυανόλευκοι» λόγω των χρωμάτων του συλλόγου που είναι το μπλε και το λευκό.
Την ποδοσφαιρική περίοδο 2017-18 η ομάδα αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α΄ Εθνική (Super League). Η καλύτερη επίδοση της ομάδος, μέχρι σήμερα, στην πρώτη εθνική κατηγορία είναι η 7η θέση (2018-19), ενώ στο θεσμό του Κυπέλλου είναι η συμμετοχή της στα ημιτελικά (1971-72 & 2018-19). Μεγαλομέτοχος του συλλόγου είναι ο Πανουργίας Παπαϊωάννου, Πρόεδρος ο Γιώργος Ποντίκας,  ενώ έδρα του το ΔΑΚ Λαμίας, χωρητικότητας 5.500 θέσεων.

Οι ποδοσφαιριστές της αποστολής


Ασίγκμπα, Μπεχαράνο, Λούκας Ράμος, Ρόμανιτς, Τουράμ, Βάντερσον, Ανάκογλου, Βελλίδης, Δημούτσος, Θεοδωρόπουλος, Καραγιάννης Α., Καραμάνος, Κωστίκας, Κατσίκας, Μπουλούλης, Σάλιακας, Σκόνδρας, Τσούκαλος, Βλαχομήτρος, Καραγιάννη Χ., Κουδουνάς, Ματθαίου, Μητσόπουλος, Νικολόπουλος, Σόμογλου και Κατσέρης(Φωτογραφία). Ο 19χρονος φορ Γιώργος Κατσέρης τελεί υπό δοκιμή και αγωνιζόταν στον Αήττητο Σπάτων, ενώ οι: Ανέστης Βλαχομήτρος(Επιθετικός, 17 ετών), Χριστόφορος Καραγιάννης(Μέσος, 19 ετών), Νίκος Κουδουνάς(Αμυντικός, 18 ετών), Νίκος Ματθαίου(Επιθετικός, 17 ετών), Νίκος Μητσόπουλος(Μέσος, 18 ετών), Κώστας Νικολόπουλος(Επιθετικός, 17 ετών) και Νίκος Σόμογλου(Τερματοφύλακας, 19 ετών) προέρχονται από την ομάδα Κ19. 


Το πάρε-δώσε



Ήρθαν
Μάρκος Βελλίδης, Ελλάδα, τερματοφύλακας, 32 ετών, ελεύθερος από τον ΠΑΣ Γιάννινα
Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος, Ελλάδα, τερματοφύλακας, 29 ετών, ελεύθερος από τον Απόλλωνα Πόντου
Μανώλης Σάλιακας, Ελλάδα, αμυντικός, 23 ετών, ελεύθερος από Ολυμπιακό
Αλέξανδρος Καραγιάννης, Ελλάδα, μέσος, 25 ετών, ελεύθερος από Κισσαμικό
Δημήτρης Ανάκογλου, Ελλάδα, μέσος, 27 ετών, ελεύθερος από Άρη
Λούκας Ράμος(Φωτογραφία), Βραζιλία, μέσος, 25 ετών, ελεύθερος από τον Απόλλωνα Λάρισας
Ροτζέριο Τουράμ, Βραζιλία, επιθετικός, 28 ετών, ελεύθερος από την Κέρκυρα

Έφυγαν
Νίκος Μελίσσας, Ελλάδα, τερματοφύλακας, 26 ετών, επέστρεψε μετά τη λήξη του δανεισμού του στον ΠΑΟΚ
Μπόγιαν Σαράνοβ, Σερβία, τερματοφύλακας, 31 ετών, ελεύθερος
Γιώργος Μπαντής, Ελλάδα, τερματοφύλακας, 34 ετών, ελεύθερος
Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος, Ελλάδα, αμυντικός, 27 ετών, επέστρεψε μετά τη λήξη του δανεισμού του στην ΑΕΚ
Ντανιέλ Αντέτζο, Νιγηρία, αμυντικός, 30 ετών, ελεύθερος
Ζαν Λουκ Ασούμπρε, Ακτή Ελεφαντοστού, μέσος, 27 ετών, επέστρεψε μετά τη λήξη του δανεισμού του στην ΑΕΚ Λάρνακας
Φακούντο Μπερτόλιο, Αργεντινή, μέσος, 28 ετών, ελεύθερος
Πίτι, Ισπανία, μέσος, 38 ετών, ελεύθερος πήγε στην Jamshedpur
Χρήστος Καρυπίδης, Ελλάδα, αμυντικός, 36 ετών, εγκατέλειψε την ενεργό δράση
Ανέστης Αναστασιάδης, Ελλάδα, αμυντικός, 36 ετών, ελεύθερος
Άνταμ Τζανετόπουλος, Ελλάδα, αμυντικός, 24 ετών, ελεύθερος
Χουάν Τομάς Καμπασόλ, Ισπανία, μέσος, 34 ετών, ελεύθερος
Μάρκο Μπλάζιτς, Σερβία, μέσος, 33 ετών, ελεύθερος στον Απόλλωνα Σμύρνης
Ιορδάνης Παπαργυρίου, Ελλάδα, μέσος, 27 ετών, ελεύθερος
Θανάσης Καραγκούνης, Ελλάδα, μέσος, 28 ετών, ελεύθερος
Βασίλης Πλιάτσικας, Ελλάδα, μέσος, 31 ετών, ελεύθερος
Χερόνιμο Μπαράλες, Αργεντινή, επιθετικός, 29 ετών, ελεύθερος
Ντένις Επστάιν, Γερμανία, επιθετικός, 33 ετών, ελεύθερος TSG Balingen
Γιώργος Λαμπρόπουλος, Ελλάδα, επιθετικός, 19 ετών, ελεύθερος

*Κατά τη διάρκεια της σαιζόν είχαν αποχωρήσει οι: Αμπντούλ Οσμάν(Γκάνα, 32 ετών, μέσος), Ντέιβιντ Άντρονιτς(Μολδαβία, 24 ετών, μέσος), Χακίμ Μαστούρ(Μαρόκο, 21 ετών, μέσος), Άγγελος Πινιώτης(Μέσος, 23 ετών) και Εβγκέν Μπούντνικ(Ουκρανία, 28 ετών, επιθετικός)

Συνεχίζουν
Παναγιώτης Κατσίκας, τερματοφύλακας, 20 ετών
Ντάνι Μπεχαράνο, Βολιβία, αμυντικός, 25 ετών
Μάρκ Ασίγκμπα, Γκάνα, αμυντικός, 29 ετών
Βάντερσον Σκαρντοβέλι, Βραζιλία, αμυντικός, 34 ετών
Γιάννης Σκόνδρας, αμυντικός, 29 ετών
Ελίνι Δημούτσος, μέσος, 31 ετών
Κώστας Μπουλούλης, μέσος, 25 ετών
Τάσος Καραμάνος, επιθετικός, 28 ετών
Λαζάρ Ρόμανιτς, Σερβία, επιθετικός, 21 ετών
Νίκος Τσούκαλος, επιθετικός, 27 ετών
Βασίλης Κωστίκας, επιθετικός, 19 ετών 


Ασφάλεια με Χάβο
Στα χέρια του επιτυχημένου Μάκη Χάβου(Φωτογραφία) βρίσκεται η τεχνική ηγεσία των Φθιωτών. Ο 49χρονος έχει καθοδηγήσει κατά το παρελθόν τον Αγροτικό Αστέρα, τον ΠΑΟΚ, τη Βέροια, τον Παναιτωλικό, την ΑΕΛ Λεμεσού και τον Αστέρα Τρίπολης. Υπήρξε ποδοσφαιριστής κατά σειρά του Αχιλλέα Τριανδρίας, του Ολυμπιακού, του Απόλλωνα Καλαμαριάς, των Τρικάλων, του Πανσερραΐκού, του ΠΑΟΚ, της Ξάνθης, του Ακράτητου, του Εθνικού Αστέρα και του Θρασύβουλου. 
Tο τεχνικό επιτελείο συμπληρώνουν οι: Μπάμπης Μιχαηλίδης(Α΄ Βοηθός), Κώστας Νικολαΐδης(Β΄ βοηθός, αναλυτής), Γιώργος Μουντάκης(Προπονητής τερματοφυλάκων), Γιώργος Αδάμ, Άγγελος Παπανικολάου(Γυμναστές). Φυσιοθεραπευτές είναι οι: Γιάννης Κεραμιδάς και Βασίλης Κεραμιδάς και β΄ φυσιοθεραπευτές οι: Μάρκελλος Τηλιόπουλος και Βαγγέλης Μπενάτος. Παρελθόν αποτέλεσε ο γυμναστής Κώστας Παρούσης.
Γενικός Αρχηγός είναι ο Γιάννης Συρογιάννης και υπεύθυνη τύπου η Μαρία Παληαλέξη.


Ο Κρικελλιώτης φροντιστής


Επί σειρά ετών φροντιστής της ομάδας είναι ο Στέλιος Βλάχος(Φωτογραφία) με καταγωγή από το Κρίκελλο, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Κεραυνού, της Λαμίας 89΄ και του Α.Ο. Βράχας. Ο έτερος φροντιστής του ΠΑΣ είναι ο Απόστολος Μώρης.

Διπλή εκπληκτική πορεία 


«Ονειρική» ήταν η σαιζόν για τη Λαμία, καθώς τερμάτισε στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα(37 πόντοι, 9 νίκες-10 ισοπαλίες-11 ήττες και τέρματα 28-37) στη μόλις δεύτερη της παρουσία στο πρωτάθλημα. Παράλληλα έφτασε στους «4» του κυπέλλου, θέτοντας νοκ-άουτ σε διπλούς αγώνες τον Παναθηναϊκό και τα τον Ολυμπιακό, με highlight τη νίκη επί του τελευταίου στο Καραϊσκάκη με γκολ του Τομάς.
Πρώτος σκόρερ με 9 γκολ ήταν ο Χερόνιμο Μπαράλες(Φωτογραφία) και πρώτος σε συμμετοχές με 30 ο Ντάνιελ Αντέτζο.
Η σαιζόν άρχισε με τον Μπάμπη Τεννέ, τον οποίο διαδέχτηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου ο Μάκης Χάβος. 


Ο πρώτος αντίπαλος
Με τον Παναθηναϊκό στο ΔΑΚ Λαμίας θα αρχίσει τις φετινές τις υποχρεώσεις η Λαμία στις 24 ή 25 Αυγούστου.

Δυο φιλικά


Οι Λαμιώτες θα παίξουν στις 21 Ιουλίου με τη μικτή Ευρυτανίας και στις 26/7 με τον ΝΠΣ Βόλος στο Καρπενήσι. Ενδιάμεσα στις 24/7 θα αγωνιστούν στη Λαμία με την ΑΕΚ. Φιλικό εντός έδρας με τη Λάρισα «έκλεισε» στις 4 Αυγούστου. Η προετοιμασία είχε αρχίσει την Τετάρτη 10 Ιουλίου στο ΔΑΚ Λαμίας. 


«Αφεντικό» ο Πανουργιάς


Ο άνθρωπος που έχει οδηγεί τους Λαμιώτες σε μεγάλες στιγμές δεν είναι άλλος από τον μεγαλομέτοχο της Πανουργιά Παπαϊωάννου(Φωτογραφία). Πρόκειται για έναν ισχυρά οικονομικό άνδρα με όραμα για το ποδόσφαιρο. Στην Προεδρία βρίσκεται ο Γιώργος Ποντίκας. Αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο Θεοδόσης Τσικνής, Αντιπρόεδρος και οικονομικός διευθυντής ο Χρήστος Νίκλας και μέλος ο Δημήτρης Κυρίτσης.






















Φωτογραφίες & Aφιέρωμα: Δημήτρης Κολλημένος