Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Γιώργος Μουστάκης: "Αδικήσαμε τους εαυτούς μας στον ΠΑΟΚ, αφιερωμένο στον πατέρα μου το πρωτάθλημα του Άτλαντα"


Διπλό αθλητικό ρόλο έχει στο Καρπενήσι ο 21χρονος Γιώργος Μουστάκης, καθώς είναι ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Καρπενησίου και καλαθοσφαιριστής του Γ.Σ. Άτλας. Ο Ναξιώτης παραχώρησε συνέντευξη στο Evrytania Sport. Χαρακτηρίζει ως καλή σε γενικές γραμμές την πορεία του "δικεφάλου", με την έλλειψη εμπειρίας να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο, καθώς η ομάδα του αποτελείται από αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές. Συγχρόνως μας απαντά πως είναι να αγωνίζεται σε έναν σύλλογο με τόσο χαμηλό μέσο όρο ηλικίας. Αναφέρεται με τα καλύτερα λόγια για το προπονητικό επιτελείο της ομάδας, ενώ θεωρεί πως η δουλειά που γίνεται αποδίδει καρπούς με χαρακτηριστικό παράδειγμα την κλήση του Γιάννη Τσάρα στην προεπιλογή της Εθνικής Κ17.

Ευχαριστεί όλους τους συντελεστές του Άτλαντα, που του έδωσαν την ευκαιρία να αγωνιστεί στη φετινή αήττητη ομάδα, ενώ αφιερώνει τον τίτλο στον πατέρα του, που δεν βρίσκεται εδώ και έναν χρόνο στη ζωή. Τη νέα χρονιά θα συνεχίσει στην ομάδα του ΠΑΟΚ(Α΄ ΕΠΣΕ) και του Άτλαντα(Β΄ ΕΣΚΑΣΕ).

Ο Γιώργος Μουστάκης γεννήθηκε στις 22 Ιουνίου 1998 και κατάγεται από τη Νάξο. Είναι φοιτητής στο ΤΕΙ Δασοπονίας Καρπενησίου. Τα τελευταία δυο χρόνια συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, παίρνοντας μεταγραφή από τον Ζεύς Φιλωτίου. Παράλληλα είναι μέλος της πρωταθλήτριας ομάδας καλαθοσφαίρισης του Άτλαντα, με την οποία ανήλθε στη Β΄ ΕΣΚΑΣΕ, ενώ προηγουμένως άνηκε στον ΑΠΣ Τα Φανάρια, που ανέβηκε στη Γ΄ Εθνική. Εκτός από πρωταθλητής της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ(2019) είχε κατακτήσει μια χρονιά νωρίτερα και το τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου με τον Πρωτέα. 



Η συνέντευξη έχει ως εξής:


Evrytania Sport: Γιώργο μίλησε μας για τη φετινή πορεία του ΠΑΟΚ αρχικά. 

Γιώργος Μουστάκης: "Η πορεία μας φέτος ήταν σε γενικές γραμμές καλή. Καταφέραμε να κερδίσουμε κάποιους αγώνες, αλλά σε μερικά παιχνίδια αδικήσαμε τους εαυτούς μας, καθώς δεχόμασταν εύκολα γκολ και παρόλο τη προσπάθεια που κάναμε, για να γυρίσουμε το σκορ δεν τα καταφέρναμε. Αυτό ίσως να οφείλεται και στο γεγονός ότι δεν έχουμε ακόμη την εμπειρία, αφού όπως γνωρίζετε και εσείς είμαστε μια νεανική ομάδα που αποτελείται από φοιτητές και μαθητές."



Evrytania Sport: Πως είναι να συνεργάζεσαι σε μια ομάδα με τόσα νεαρά παιδιά; 
Γιώργος Μουστάκης: "Το κλίμα στην ομάδα είναι πάρα πολύ καλό. Μπορεί να υπάρχουν κάποιες μικρόεντάσεις στα αποδυτήρια, που είναι φυσιολογικές, κατά τη γνώμη μου, γιατί είμαστε νέοι και βράζει το αίμα μας, αλλά ο κ. Χρυσαφόπουλος μας ηρεμεί απευθείας. Το να συνεργάζεσαι όμως με νέους σε πρωτάθλημα ανδρών θέλει σκληρή δουλειά για να ανταπεξέλθεις, καθώς λείπει η δύναμη και εμπειρία."


Evrytania Sport: Θα θέλαμε να μας πεις για τη συνεργασία σου με τους προπονητές σου.
Γιώργος Μουστάκης: "Ο κ. Γιώργος Χρυσαφόπουλος και ο κ. Λάκης Αναστασόπουλος είναι εξαιρετικοί άνθρωποι, με πολλές εμπειρίες και γνώσεις σχετικά με το ποδόσφαιρο. Προσπαθούν να μας κάνουν καλούς αθλητές, αλλά και καλούς ανθρώπους. Τρέχουν συνέχεια για εμάς και φροντίζουν να έχουμε τα απαραίτητα, έτσι ώστε οι προπονήσεις να γίνονται με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Εξάλλου η δουλειά τους αρχίζει σιγά-σιγά να αποδίδει καρπούς με την κλήση του Γιάννη Τσάρα στην προεπιλογή της εθνικής, στον οποίο θα ήθελα να του ευχηθώ καλή επιτυχία στο νέο του ξεκίνημα."


Evrytania Sport: Κεφάλαιο μπάσκετ. Μιας και είσαι και αθλητής του Άτλαντα ας συνεχίσουμε την κουβέντα με τον Γ.Σ.Α.
Γιώργος Μουστάκης: "Αρχικά θα ήθελα να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον Πρόεδρο της ομάδας κ. Γιάννη Μπουμπουρη και στους προπονητές μου Άγγελο Σαμαντα και Δημήτρη Λερογιάννη, για την μεγάλη προσπάθεια που έκαναν να με φέρουν στην ομάδα, έστω και την τελευταία στιγμή. Στην ομάδα του Άτλαντα ουσιαστικά είμαι από την περσινή χρονιά συμμετέχοντας κανονικά στις προπονήσεις με τα υπόλοιπα παιδιά . Όσον αφορά την φετινή χρονιά, είναι μια από τις πιο πετυχημένες στην ιστορία του συλλόγου, καθώς καταφέραμε να πάρουμε αήττητοι το πρωτάθλημα και να ανέβουμε στη Β' κατηγορία. Τέλος, θα ήθελα να αφιερώσω το πρωτάθλημα στον πατέρα μου, όποιος εδώ και έναν χρόνο δεν βρίσκεται πια στη ζωή."

Evrytania Sport: Κλείνοντας να μας μιλήσεις για τα επόμενα σου αθλητικά σχέδια. 
Γιώργος Μουστάκης: "Ποδοσφαιρικά θα παραμείνω στον ΠΑΟΚ. Οι στόχοι μας για φέτος είναι αρκετά υψηλοί και θα προσπαθήσουμε να τους εκπληρώσουμε όσο το δυνατόν γίνεται. Μπασκετικά θα συνεχίσω στον Άτλαντα. Φέτος θα συμμετέχουμε στην Β΄ Κατηγορία και στόχος είναι να το ευχαριστηθούμε πρώτα απ'όλα και αν μπορέσουμε να κάνουμε μια καλή πορεία. Τέλος, θα ήθελα να ευχηθώ στην πρώην ομάδα μου από τη Νάξο ΑΠΑΣ Τα Φανάρια καλη επιτυχία στο μπασκετικό πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής."








Συνέντευξη: Δημήτρης Κολλημένος