Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

Ο ιστορικός και 6ος του βαθμολογικού πίνακα Πανιώνιος

Η πρώτη ομάδα της Super League 1 που βρίσκεται στο Καρπενήσι για προετοιμασία είναι ο Πανιώνιος. Μετά από δυο χρόνια οι Νεοσμυρνιώτες επέστρεψαν στην πόλη μας και διαμένουν στο Montana, κάνοντας διπλές προπονήσεις στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου(11-23 Ιουλίου). Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους θα δώσουν το πρώτο του φιλικό κόντρα στη Λάρισα στις 19 Ιουλίου. Στην τεχνική ηγεσία συμμετέχει ο Άκης Μάντζιος, ενώ ξεχωρίζουν στο ρόστερ τα ονόματα των: Γιάννη Μανιάτη και Παναγιώτη Κόρμπου.

Ο «ιστορικός» έκανε πολύ καλή και αξιοπρεπής πορεία στο προηγούμενο πρωτάθλημα, καθώς τερμάτισε στην 6η θέση με «ηγέτη» τον διεθνή Φιορίν Ντουρμισάι, που συνεχίζει στον Ολυμπιακό. Θα αρχίσει τις επίσημες υποχρεώσεις του εντός έδρας με τον ΝΠΣ Βόλος, ενώ στα αρνητικά συγκαταλέγεται το γεγονός πως δεν εξασφάλισε αδειοδότητηση και θα αρχίσει με -6 πόντους.
Ο Πανιώνιος Γυμναστικός Σύλλογος Σμύρνης ιδρύθηκε στη Σμύρνη το 1890. Tο τμήμα ποδοσφαίρου τoυ Πανιωνίου, που σχηματίστηκε επί οργανωμένης βάσης το 1895, αποτελεί την αρχαιότερη εν ενεργεία ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα, ενώ σήμερα αγωνίζεται στη Σούπερ Λιγκ ως ΠΑΕ Πανιώνιος Γ.Σ.Σ. Έδρα του είναι το στάδιο Νέας Σμύρνης, χωρητικότητας 11.115 θέσεων.  Πρόεδρος του είναι ο Χρήστος Δάρας, που είναι μαζί με τον Νίκο Ζαμάνη μεγαλομέτοχος. Έχει κατακτήσει δυο κύπελλα Ελλάδας, το 1979 και το 1998 και έχει αρκετές Ευρωπαϊκές παρουσίες, με τελευταία τη συμμετοχή του στο Europa League(2017-2018)

Η αποστολή των Νεοσμυρνιωτών
Οι παίκτες που ταξίδεψαν με το πούλμαν της ομάδας είναι οι: Κότνικ, Μαλέρμπ, Νίκας, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Παπαγεωργίου, Μίκο, Χρουσιέλ, Ευαγγέλου, Λυμπεράκης, Μανιάτης, Κόρμπος, Οικονομίδης, Άρσε, Μαξίμοβιτς, Παπανικολάου, Γλυνός, Δούμτσιος, Κραγιόπουλος, Σιντί Αλί, Καμαρά, Γρίβας και Τσιλούλης. Ο Κούρντι θα μεταβεί τις επόμενες ημέρες στο Καρπενήσι, καθώς εξασφάλισε την σχετική άδεια από την τεχνική ηγεσία, διότι έγινε πρόσφατα πατέρας. Στην αποστολή μετέχουν ακόμα ο υπό δοκιμή Φίλίππος Σέλκος(20χρονος εξτρέμ από τη Β΄ Ομάδα της Πάντερμπορν) και ο Νίκος Μπαξεβάνος(Φωτογραφία, 19χρονος κεντρικός αμυντικός από τη Β΄ ομάδα της Λάτσιο). Για τον τελευταίο αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την μετακίνησή του στην ομάδα από τους Ιταλούς. Ο 18χρονος φορ Φρίξος Γρίβας προωθείται από τη την Κ19 του Πανιωνίου. Δεν ταξίδεψαν οι τραυματίες Κιάκος, Ρέντζας και Κειτά. 



Αρχηγός αποστολής ο Ναλιτζής 

Επικεφαλής είναι ο Γενικός αρχηγός Δημήτρης Ναλιτζής(Φωτογραφία). Ο 43χρονος υπήρξε ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ, του Πανιωνίου, του Εθνικού Αστέρα, της Ουντινέζε, της Περούτζια, της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, της Κέρκυρας, της ΑΕΠ Πάφου, του Εθνικού και του Φωστήρα. Κατέγραψε έξι διεθνείς συμμετοχές, ενώ το 2000 ήταν πρώτος σκόρερ της Α΄ Εθνικής με Πανιώνιο και ΠΑΟΚ.  Ο Πανιώνιος προετοιμάστηκε για τελευταία φορά στο Καρπενήσι το 2017 με προπονητή τον Μιχάλη Γρηγορίου, διαμένοντας στο Avaris. Το ίδιο είχε συμβεί και το 2016 με τεχνικό τον Μαρίνο Ουζουνίδη. 


Ακολουθούν τέσσερις
Μετά τον Πανιώνιο θα ακολουθήσουν ακόμη τέσσερις ομάδες της Super League. Πρόκειται για τη Λαμία, τον Παναιτωλικό, τον ΝΠΣ Βόλος(Montana) και τη Λάρισα(Lecadin). 
 

Το πάρε-δώσε 


Ήρθαν
Γιάννης Κιάκος, Ελλάδα, αμυντικός, 21 ετών, ελεύθερος από ΑΣ Μετεώρων
Οδυσσέας Λυμπεράκης, Ελλάδα, αμυντικός, 20 ετών, ελεύθερος από Α.Ο. Καβάλας
Στέφανος Ευαγγέλου, Ελλάδα, αμυντικός, 21 ετών, ελεύθερος από Ολυμπιακό
Σεμπάστιαν Χρούσιελ, Πολωνία, αμυντικός, 22 ετών, ελεύθερος από Α.Ε. Καραϊσκάκης
Μανώλης Κραγιόπουλος, Ελλάδα, μέσος, 21 ετών, ελεύθερος από Πιερικό
Κωνσταντίνος Δούμτσιος, Ελλάδα, μεσοεπιθετικός, 21 ετών, ελεύθερος από Δόξα Δράμας
Σπύρος Γλυνός, Ελλάδας, μεσοεπιθετικός 22 ετών, επέστρεψε από τον δανεισμό στον Διαγόρα
Γιάννης Παπανικολάου, Ελλάδα, επιθετικός, 20 ετών, ελεύθερος από Πλατανιά

Έφυγαν
Φίλιπ Μανοίλοβιτς, Σερβία, τερματοφύλακας, 23 ετών, επέστρεψε μετά τη λήξη του δανεισμού του στη Χετάφε
Γιαγιά Μπανανά, Καμερούν, αμυντικός, 28 ετών, επέστρεψε μετά τη λήξη του δανεισμού του στον Ολυμπιακό
Μίλαν Κότσιτς, Σλοβενία, αμυντικός, 29 ετών, ελεύθερος
Γιάννης Μασούρας, Ελλάδα, αμυντικός, 22 ετών, επέστρεψε μετά τη λήξη του δανεισμού του στον Ολυμπιακό
Μάξιμ Ντε Ταντέο, Γαλλία, αμυντικός, 25 ετών
Παναγιώτης Μακρύλλος, Ελλάδα, μέσος, 24 ετών, ελεύθερος
Γιώργος Μανθάτης, Ελλάδα, μεσοεπιθετικός, 22 ετών, επέστρεψε μετά τη λήξη του δανεισμού του στον Ολυμπιακό
Φιορίν Ντουρμισάι, Αλβανία, επιθετικός, 22 ετών, με μεταγραφή στον Ολυμπιακό
Ολιβιέ Μπουμάλ, Καμερούν, επιθετικός, 29 ετών, ελεύθερος
Σρνταν Σπιριντόνοβιτς, Αυστρία επιθετικός, 26 ετών, με μεταγραφή στην Πογκόν Σετσίν

*Κατά τη διάρκεια της  αγωνιστικής περιόδου είχαν αποχωρήσει οι: Ζιανί Σεράφ(25χρονος Γάλλος μέσος), Γιώργος Μασούρας(25χρονος μέσος), Μεργκίμ Μπραχίμι(26χρονος Κοσοβάρος μέσος), Ρολάντ Άλμπεργκ(28χρονος Ολλανδός επιθετικός) και Σεμπαστιάν Πίρις(29χρονος Ουρουγουανός αμυντικός).

Συνεχίζουν
Μάτιτς Κότνικ(Τερματοφύλακας, Σλοβενία, 28 ετών)
Ζέρεμι Μαλέρμπ(Τερματοφύλακας, Γαλλία, 28 ετών)
Δημήτρης Νίκας(Τερματοφύλακας, 19 ετών)
Δημήτρης Σταυρόπουλος(Αμυντικός, 22 ετών)
Θανάσης Παπαγεωργίου(Αμυντικός, 32 ετών)
Αμίρ Κούρντι(Αμυντικός, 28 ετών)
Αμπντουλαγιέ Κειτά(Αμυντικός, Μάλι, 25 ετών)
Βασίλης Ρέντζας(Αμυντικός, 27 ετών)
Λουίζ Γκουστάβο Ντομίνγκες(Αμυντικός, Βραζιλία, 30 ετών)
Γιώργος Σαραμαντάς(Αμυντικός, 26 ετών)
Αντόνιο Μίκο(Αμυντικός, Αλβανία, 19 ετών)
Πέδρο Άρτσε(Μέσος, Μεξικό, 27 ετών)
Παναγιώτης Κόρμπος(Μέσος, 33 ετών)
Γιάννης Μανιάτης(Μέσος, 32 ετών)
Νόβιτσα Μαξίμοβιτς(Μέσος, Σερβία, 31 ετών)
Γιάννης Οικονομίδης(Μέσος, 21 ετών)
Σοφιάν Σιντί Αλί(Επιθετικός, Γαλλία, 24 ετών)
Σωτήρης Τσιλούλης(Επιθετικός, 24 ετών)
Ουμάρ Καμαρά(Επιθετικός, Γαλλία, 26 ετών)
Ορέστης Σουσώνης(Επιθετικός, 20 ετών)

Ο Ευρυτάνας Πλαβούκος

Τους γκολκίπερ του Πανιωνίου προπονεί ο Γιάννης Πλαβούκος(Φωτογραφία), που έχει καταγωγή από τη Μυρίκη. Ο 52χρονος υπήρξε τερματοφύλακας του Αχαρναϊκού, της Ρόδου και του Θρασύβουλου. Έχει βρεθεί και κατά το παρελθόν στους Νεοσμυρνιώτες, καθώς και στην Καβάλα, τον Άρη, την Κέρκυρα, τον Θρασύβουλο, τον Πανθρακικό, τον Λεβαδειακό και τελευταία τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Γιάννης Μανιάτης& Παναγιώτης Κόρμπος

Tο όνομα του Γιάννη Μανιάτη(Φωτογραφία αριστερα) ξεχωρίζει στο ρόστερ της ομάδας, επιστρέφοντας σε αυτή τον Γενάρη μετά από 8 χρόνια. Ο 32χρονος διεθνής μεσοαμυντικός έχει καταγράψει 49 διεθνείς συμμετοχές και 1 γκολ. Διατέλεσε μέλος της Θήβας, του Πανιωνίου, του Ολυμπιακού, της Σταντάρ Λιέγης, του Ατρομήτου, της Αλάνιασπορ, στην οποία έπαιξε την προηγούμενη διετία.
Για μια ακόμη χρονιά θα ηγηθεί του Πανιωνίου ο αρχηγός και Πρόεδρος του ΠΣΑΠ Παναγιώτης Κόρμπος(Φωτογραφία δεξιά), που βρίσκεται στην ομάδα από το 2015. 



Συνεχίζει με Μάντζιο
Στην τεχνική ηγεσία συνεχίζει ο Άκης Μάντζιος(Φωτογραφία), αντικαθιστώντας τον προηγούμενο Δεκέμβριο τον Γάλλο Ζοζέ Ανιγκό(1-12η αγωνιστική). Ο 49χρονος έχει καθοδηγήσει από το 2011 τον Θρασύβουλο, την Κέρκυρα, τον Πανθρακικό, τον Λεβαδειακό και τον Απόλλωνα Σμύρνης, διανύοντας τη 2η του θητεία στους «κυανέρυθρους». Επιπλέον υπήρξε αρχηγός της ομάδας επί σειρά ετών, ενώ αγωνίστηκε επίσης στον Α.Ο. Κηφισιάς, στον Άρη και στον Ιωνικό .
Το επιτελείο συμπληρώνουν οι: Γιώργος Χωριανόπουλος(Βοηθός προπονητή), Βασίλης Καλαποθαράκος, Νίκος Στρατίκης(Γυμναστές), Γιάννης Πλαβούκος(Προπονητής τερματοφυλάκων), Θάνος Μανίκας, Δημήτρης Καταβάτης, Δημήτρης Σερενίδης (Φυσιοθεραπευτές), Χάρης Ζιώγκας, Αλέκος Κόντι, Μάνος Κυριακάκης(Φροντιστές) και Αντώνιο Σπένσερ(Διερμηνέας)
Τον ρόλο του Γενικού Αρχηγού έχει ο Δημήτρης Ναλιτζής και του υπευθύνου επικοινωνίας ο Γιώργος Μπιτσικώκος. Παρελθόν αποτέλεσε ο επί σειρά ετών υπεύθυνος σκάουτινγκ Αντώνης Μανίκας.


6αδα ο «ιστορικός»
Εντυπωσίασε ο Πανιώνιος στο περυσινό πρωτάθλημα της Super League, φτάνοντας στην 6η θέση του πρωταθλήματος με 38 βαθμούς(11 νίκες-5 ισοπαλίες-14 ήττες και τέρματα 27-45), παρότι βρέθηκε κάποια στιγμή να παλεύει για τη σωτηρία του. Ο Φιορίν Ντουρμισάι και ο Γιώργος Μασούρας(Αποχώρησε τον Ιανουάριο για τον Ολυμπιακό) σημείωσαν έξι γκολ, ενώ 30 συμμετοχές κατέγραψε ο Λουίζ Γκουστάβο Ντομίνγκες.


Μείον βαθμολογία
Ο Πανιώνιος θα αρχίσει με -6 το νέο πρωτάθλημα από το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της ΕΠΟ, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν πληροί λόγω των οφειλών της, τους όρους για την άδεια βιωσιμότητας. Στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος θα υποδεχτεί στις 24/8 τον ΝΠΣ Βόλος.

Φιλικό με ΑΕΛ

Το πρώτο φιλικό του Πανιωνίου θα δοθεί την Παρασκευή 19 Ιουλίου με τη Λάρισα στο Καρπενήσι. Τα επόμενα «τεστ» θα γίνουν: με : Αστέρα Τρίπολης(Εντός και εκτός) και Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Η προετοιμασία άρχισε στις 1/7.

Οι διοικούντες
Χρήστος Δάρας και Νίκος Ζαμάνης είναι οι δυο συνιδιοκτήτες του Πανιωνίου, κατέχοντας το 67% των μετοχών από τον Ιούνιο του 2015. Ο πρώτος έχει επίσης τον ρόλο του Προέδρου-διευθύνοντα συμβούλου-ιατρού και ο δεύτερος του διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος. Το διοικητικό συμβούλιο συμπληρώνουν οι:  Αριστείδης Ντούσιας(Αντιπρόεδρος), Ανδρέας Ζαμάνης, Χρυσόστομος Μιγόπουλος, Στέφανος Βαρβαρήγος, Δημήτρης Γκαραβέλας, Πέτρος Μπούκης, Αικατερίνη Φλώρου, Ελένη Αννα Γκαραβέλα, Ειρήνη Φλώρου, Χριστόδουλος Γραμματόπουλος(Μέλη), Νίκος Παρασκευόπουλος, Κυριάκος Σκούρας και Νεκτάριος Κατσιγιάννη(Επίτιμα μέλη)




























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος